Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ασχετο αλλα μια και ολος ο κοσμος ειναι μαζεμενος εδω εχω μια ερωτηση για τους WD CAVIAR BLACK 1TB (WD1001FALS) Ειχε κανενας σας προβλημα με αυτον?

Πηρα εναν το καλοκαίρι και εκτός απο το οτι τον ακουμπούσες κάπου και έτριζαν τα πάντα απο τον θόρυβο του μοτέρ έκανε το εξής κουφό:

Την ώρα που δέν έγραφα/δίαβαζε έκανε συνεχόμενα έναν ήχο σαν να εκανε seek. Όταν τα windows αποφάσιζαν να διαβάσουν-γράψουν κάτι τότε μετά απο αυτό δέν έκανε θόρυβο. Τέλος πάντον τον δοκίμασα χωρίς το καλώδια sata ,αλλα μόνο με τροφοδοσία και έκανε τα ίδια. Τον έστειλα και πάηα καινούργιο. Αυτός μέν είναι αθόρυβος (δέν ακούγεται το μοτέρ σχεδλον καθόλου) αλλα μετά απο 1 μήνα άρχισε και αυτός να κάνει τον ήχο του ¨συνεχόμενου seek¨ Το έχει παρατηρήσει κανείς αυτό? έχει διαβάσει κανείς κάτι σχετικό στο net?

Μήπως έχεις vista και είχες βάλει να κάνει αυτόματα ανασυγκρότησή ?

• Απαντ. 453
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μήπως έχεις vista και είχες βάλει να κάνει αυτόματα ανασυγκρότησή ?

XP έχω. Το πρόβλημα είναι οτι το κάνει ο δίσκος όταν δεν διαβάζει.

Αφού του έδωσα ρεύμα ΜΟΝΟ. Δέν τον σύνδεσα με sata στο σύστημα και κάνει τα ίδια.

Οταν πάω σπίτι θα ποστάρω αρχείο ήχου με τον ήχο που έκανε ο 1ος (τον είχα ηχογραφήσει και το έστειλα στην WD και το μόνο που είπαν είναι να τρέξω τα diagnostics τους, τίποτα συγκεκριμένο)

Είναι ο 2ος, ίδιο μοντέλο, δίσκος που το κάνει :rolleyes:

Δημοσ.

Λοιπόν, ορίστε και πώς ακούγεται:

http://rapidshare.com/files/189287073/WD_CAVIAR_BLACK_1TB_NOISE.mp3

Ο δίσκος παίρνει μόνο ρεύμα (ΔΕΝ έχω συνδέσει το καλώδιο sata) και έχω ακουμπήσει πάνω του το ψηφιακό κασσετοφωνάκι μου. Στο 00:44 αρχίζει το πανηγύρι. Τα σχόλια δικά σας

Δημοσ.

το περιεργο ειναι οτι σαν να κανει seek ενω δεν εχεις συνδεσει το sata cable..

οι WD εχουν υποστηριξη ΑΑΜ (Acoustic Management)

υπαρχει τροπος να δουλευει σε silent mode ο δισκος με ελαχιστη επιπτωση στην αποδοση και ισως να λυθει το προβλημα

με αυτο το προγραμμα μπορεις να ενεργοποιεεις το AAM σε silnet mode στο δισκο

http://translate.google.com/translate?u=http://www.withopf.com/tools/aam/&langpair=de|en

Δημοσ.

Όταν ενεργοποιώω το AAC απλά ο ήχος δέν είναι τόσο δυνατός. Τέλος πάντων, το θέμα είναι να μην υπάρχει πρόβλημα στο firmware, όπως στους seagate και παραδώσει το πνεύμα κάποια μέρα άδοξα

Δημοσ.
Με κάλεσαν σήμερα από το <<Πλαίσο>> για να μου πουν πως ο ST3500320AS που είχα παραγγείλει καταργήθηκε.

Αυτό είναι καλό ή κακό τώρα; ;)

Πάντως το δικός μου ο 500άρις μετά την αναβάθμιση του firmware μπορώ να πω ότι πετάει.

Αρκετά μου είχε βγάλει το λάδι :cry:

Δεν ξέρει και ο άνθρωπος προς τα που να στραφεί. Οι seagate πρόβλημα οι WD 2 πρόβλημα , ε κάπου θα την πατήσουμε μια μέρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...