Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό το «αν» ξέρεις πόσα πράγματα συμπεριλαμβάνει;;;;Αν ήξερες, από μόνος σου θα έτρεχες να κάνεις αντίγραφα...

Και όμως, όποιος ξέρει από τεχνολογία και έχει και δεδομένα που τον πονάνε εννοείται,έτσι το προσεγγίζει το θέμα,κρατάει αντίγραφα από αυτά που δεν κάνει να χάσει.

Πρώτα από όλα μπορεί να κολλήσουν ακόμα και τα windows και να χάσεις δεδομένα,χώρια το πόσα μπορεί να πάθει ο δίσκος ο ίδιος.

Αν κολλήσουν τα windows όπως λες τότε υπάρχει η λύση του acronis true image home edition.

Αλλά άλλο τα windows και άλλο δεδομένα 1.5tb και παραπάνω χωρητικότητας.

Με τη λογική όπως προείπα θα πρέπει να έχουμε διπλούς δίσκους ώστε ο ένας να είναι backup του άλλου.

• Απαντ. 453
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λοιπόν επειδή πολλά μας τα λες

...λάθος : και λίγα στα 'πα. Αλλά έχει ο χωρός τα περιθώριά του, βλέπεις.

...και αφού η λογική σου λέει "μα αν είναι έτσι θα έπρεπε να παίρνουμε δυο δίσκους μαζί αλλά δεν πάει έτσι", πορεύσου όπως πορεύεσαι και θα φας καλά μελλοντικά με τα δεδομένα. Δεδομένο να το 'χεις αυτό. Δεκάρα δεν δίνω και, αν δεν το κατάλαβες, και άλλοι δεν δίνουν. Κι όταν έρθει η ώρα, να ζητήσεις βοήθεια από τους σαπορταράδες της όποιας εταιρίας. Θα πάρεις απαντήσεις που θα γλύφεις τα δάχτυλά σου.

Πολύ χρόνο όμως ήδη σπατάλησα για κάποιον που συνεχίζει να επαναλαμβάνει λεπτομέρειες περί του φέρμγουερ, λες και είτε ρώτησε εξ' αρχής γι' αυτό συγκεκριμένα, είτε τα ξέρει κανείς από μνήμης, είτε του είπα εγώ "α αυτό είναι από τα προβληματικά - ΠΕΤΑ τον δίσκο", συμφωνείς; Α μπα, αλλά ξες κι εγώ τώρα...

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Παιδια χαλαρωστε...!

Για να ελαφρυνω το κλιμα, ο δικος μου σταματησε τα κλακ κλακ. Ομως ακομα ψηνομαι να τον στειλω, εχω περιθωριο και την επομενη βδομαδα... Καλυτερα νεα εγγυηση παρα να μου τα ξαναρχισει μετα απο λιγο καιρο...

Δημοσ.

Όσο για το backup που λες τότε με αυτή τη λογική θα έπρεπε να έχουμε για κάθε δίσκο που έχουμε και άλλον έναν που θα είναι το backup του. Δεν πάει έτσι όμως. Δηλαδή δεν αγοράζεις έναν δίσκο με την προϋπόθεση να σου χαλάσει ώστε να κρατάς και backup του.

Αν πάει έτσι, λέει; Μωρέ, πάει και γυρισμό δεν έχει! Το αν θα το κάνεις εσύ, εξαρτάται αποκλειστικά από το πόσο σε «καίει» το ενδεχόμενο να χάσεις τα δεδομένα σου, από το αν αντέχεις οικονομικά, ή από το αν έχεις συνειδητοποιήσει τη σκληρή πραγματικότητα κι έχεις συμβιβαστεί στην ιδέα της .

Παρεμπιπτόντως, είσαι πολύ γελασμένος, αν πιστεύεις ότι το «μη προβληματικό firmware» σε εξασφαλίζει. Το μόνο που σου «εγγυάται», είναι ότι δε θα φταίει αυτό για το πιθανό πρόβλημα του δίσκου. Μακάρι να ήταν αυτή η μόνη περίπτωση...

Τα δεδομένα οποιουδήποτε δίσκου, μπορούν να χαιρετήσουν από χίλιες δυο άλλες αιτίες, πολύ συχνότερα εμφανιζόμενες από τα «προβλήματικά firmware», εντελώς άσχετες μ' αυτά και, πολλές φορές, χωρίς την ελάχιστη προειδοποίηση (μέχρι πριν από ένα λεπτό ο δίσκος να δουλεύει ρολόι και το επόμενο να κλάσει, γιατί...έτσι!)

Καλή τύχη, το λοιπόν!

(Α! Όσο αφορά στον ...από πάνω, μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις, αν πάρεις στα σοβαρά ό,τι σου λέει σχετικά με δίσκους. Εμένα προσωπικά, οι συμβουλές του και οι οδηγίες του, μ' έχουν ξελασπώσει ήδη δυο φορές και είμαι πολύ «φρέσκος» εδώ μέσα... it's up to you!)

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

..."ακόμα ψήνεσαι"; Γιώργη, βγες απ' τον φούρνο και σκότωσέ τον όσο έχει εγγύηση και στειλ' τον...

Δεν μου ειναι και τοσο ευκολο να κρατησω 1.5ΤΒ backup με τις σημερινες τιμες των δισκων, γιαυτο. Σβηνω σβηνω τα "αχρηστα" και τελειωμο δεν εχουν!

Δημοσ.

Την λύση με τα DVD την σκέφτηκες? 300 δισκάκια είναι όλα κι όλα για 1.5 Terra :P

Πέρα από την πλάκα, μην παίζεις με δίσκο (και φαντάζομαι ότι το ξέρεις και εσύ). Φαίνεται ότι αργά ή γρήγορα θα πεθάνει. Καλύτερα τώρα που είσαι στην εγγύηση. Κανας φίλος να σου δανείσει κανα external δεν υπάρχει?

Δημοσ.

Δεν μου ειναι και τοσο ευκολο να κρατησω 1.5ΤΒ backup με τις σημερινες τιμες των δισκων

nunu.gif

(...σκίσου και κάνε αντίγραφα έστω σε ντιβιντάκια βρέι. Και στην τελική, μην σκέφτεσαι ΚΑΝ τί θα χάσεις από αρχεία, όταν το ρισκάρεις να χάσεις ΚΑΙ τον δίσκο - να σου θυμίσω αυτό που ο ίδιος είπες περί τιμών σήμερα...; )

edit : φτου, με πρόλαβε ο αποπάνως

Δημοσ.

Αν πάει έτσι, λέει; Μωρέ, πάει και γυρισμό δεν έχει! Το αν θα το κάνεις εσύ, εξαρτάται αποκλειστικά από το πόσο σε «καίει» το ενδεχόμενο να χάσεις τα δεδομένα σου, από το αν αντέχεις οικονομικά, ή από το αν έχεις συνειδητοποιήσει τη σκληρή πραγματικότητα κι έχεις συμβιβαστεί στην ιδέα της .

Παρεμπιπτόντως, είσαι πολύ γελασμένος, αν πιστεύεις ότι το «μη προβληματικό firmware» σε εξασφαλίζει. Το μόνο που σου «εγγυάται», είναι ότι δε θα φταίει αυτό για το πιθανό πρόβλημα του δίσκου. Μακάρι να ήταν αυτή η μόνη περίπτωση...

Τα δεδομένα οποιουδήποτε δίσκου, μπορούν να χαιρετήσουν από χίλιες δυο άλλες αιτίες, πολύ συχνότερα εμφανιζόμενες από τα «προβλήματικά firmware», εντελώς άσχετες μ' αυτά και, πολλές φορές, χωρίς την ελάχιστη προειδοποίηση (μέχρι πριν από ένα λεπτό ο δίσκος να δουλεύει ρολόι και το επόμενο να κλάσει, γιατί...έτσι!)

Καλή τύχη, το λοιπόν!

(Α! Όσο αφορά στον ...από πάνω, μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις, αν πάρεις στα σοβαρά ό,τι σου λέει σχετικά με δίσκους. Εμένα προσωπικά, οι συμβουλές του και οι οδηγίες του, μ' έχουν ξελασπώσει ήδη δυο φορές και είμαι πολύ «φρέσκος» εδώ μέσα... it's up to you!)

Οκ με την ιδια λογικη τοτε ρε φιλε πρεπει να εχουμε απο τα παντα 2 φορες γιατι μπορει να χαλασει το πρωτο να εχουμε εφεδρικο.

Π.χ. 2 αμαξια, 2 τηλεορασεις, 2 υπολογιστες και παει λεγοντας αφου μπορει να χαλασει το πρωτο να εχουμε και ενα δευτερο καβατζα ετσι δεν ειναι?

Οχι παιδια να με συγχωρειτε που δεν συμφωνω εξ' ολοκληρου με αυτη την αποψη μονο εν' μέρει.

Δημοσ.

Φίλε το αμάξι(και τα άλλα που αναφέρεις) δεν θα εξαφανιστεί επειδή υπήρξε μια μικρή υπέρταση ή επειδή θα περάσει από λακκούβα,το αρχείο όμως με ψιλό προβλήματα εξαφανίζεται.

Και αν είναι απλά ταινίες/προγράμματα και παιχνίδια από το δίκτυο πάει στο διάολο τα ξανά βρίσκεις,αλλά αν είναι κάτι που το έκανες μόνος σου και δεν ξανά υπάρχει πουθενά;;;;

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.

Την λύση με τα DVD την σκέφτηκες? 300 δισκάκια είναι όλα κι όλα για 1.5 Terra :P

Πέρα από την πλάκα, μην παίζεις με δίσκο (και φαντάζομαι ότι το ξέρεις και εσύ). Φαίνεται ότι αργά ή γρήγορα θα πεθάνει. Καλύτερα τώρα που είσαι στην εγγύηση. Κανας φίλος να σου δανείσει κανα external δεν υπάρχει?

nunu.gif

(...σκίσου και κάνε αντίγραφα έστω σε ντιβιντάκια βρέι. Και στην τελική, μην σκέφτεσαι ΚΑΝ τί θα χάσεις από αρχεία, όταν το ρισκάρεις να χάσεις ΚΑΙ τον δίσκο - να σου θυμίσω αυτό που ο ίδιος είπες περί τιμών σήμερα...; )

edit : φτου, με πρόλαβε ο αποπάνως

Χαχαχα, 3μιση το βραδυ απαντησεις με διαφορά 1 λεπτου, γουσταρω!

Εντάξει, δεν θα πεθανω κιολας αν σβηστουν ολα τα ROMS που εχω (από NES και Gameboy classic εως PSX και PS2), εξ' αλλου υπαρχουν εδω: http://www.emuparadise.me/roms-isos-games.php

Τα DVD εκανα αμαν να τα καταργησω τελειως, δε θα τα ξαναποκτησω τωρα :P

Απλα πρεπει να κρατησω τα καλυτερα. :)

Δημοσ.

Γιατί συζητάμε τόση ώρα τα αυτονόητα? Ο βαθμός αναγκαιότητας του backup εξαρτάται από τη σημασία που δίνει κάποιος στα δεδομένα του. Αν εκτιμά ότι δεν αξίζουν 60 ευρώ, δεν τίθεται θέμα. Αυτό που είναι αδιαμφισβήτητο είναι ότι αποτελέι τον πιο σίγουρο (όχι απόλυτο βέβαια) τρόπο εξασφάλισης.

Δημοσ.

...για την ακρίβεια, τον μόνο τρόπο, dino. Eξαρτάται βέβαια από τον αριθμό των αντιγράφων (πχ ο "ιδανικός", είναι ως γνωστόν, για κάθε δίσκο ας πούμε ένα RAID & ένας εξωτερικός και φύλαξη σε online hosting service).

• Like 1
Δημοσ.

Οκ με την ιδια λογικη τοτε ρε φιλε πρεπει να εχουμε απο τα παντα 2 φορες γιατι μπορει να χαλασει το πρωτο να εχουμε εφεδρικο.

Π.χ. 2 αμαξια, 2 τηλεορασεις, 2 υπολογιστες και παει λεγοντας αφου μπορει να χαλασει το πρωτο να εχουμε και ενα δευτερο καβατζα ετσι δεν ειναι?

Οχι παιδια να με συγχωρειτε που δεν συμφωνω εξ' ολοκληρου με αυτη την αποψη μονο εν' μέρει.

Δεν πρόκειται καθόλου για την ίδια λογική. Θα επρόκειτο για τέτοια, αν το όλο το ζήτημα είναι να μη μείνουμε χωρίς δίσκο, ως συσκευή και όχι να μη χάσουμε δεδομένα (εφόσον βέβαια, τα θεωρούμε από σημαντικά απλώς, έως ...ανεκτίμητα για εμάς).

Ο δίσκος ως συσκευή αντικαθίσταται, ακριβώς όπως το αμάξι, ή τηλεόραση ή ο υπολογιστής του παραδείγματός σου. Τα περιεχόμενά του όμως, όχι. Αν είσαι τυχερός και το πρόβλημά του είναι από εκείνα που μπορεί να «κουμαντάρει» ένα πρόγραμμα ανάκτησης (όπως π.χ. το active file recovery, το οποίο θεωρείται ένα από τα ικανότερα), μπορούν κατά ένα μεγάλο μέρος τους, ή και στο σύνολό τους να ανακτηθούν. Αν δεν είσαι τυχερός και επιμένεις να τα ανακτήσεις, να είσαι έτοιμος να πληρώσεις στις εξειδικευμένες εταιρείες, το κάθε gb στην τρέχουσα τιμή του...χρυσού!

Δεν υπάρχει λόγος να λες «με συγχωρείτε» - δεν έχεις να μοιράσεις τίποτα και με κανέναν εδώ μέσα - αλλά ούτε και έχει την ελάχιστη σημασία το αν συμφωνείς ή διαφωνείς, εν μέρει ή εξ' ολοκλήρου με την «άποψη» αυτή, ακριβώς επειδή δεν πρόκειται για «άποψη», αλλά για πραγματικότητα.

Για άλλη μια φορά: Καλή τύχη!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...