Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οχι εναν θελω να στειλω, και μου εμφανιζει 100 επιλογες στο που να τον στειλω. Απο Ισπανια, Ιταλια μεχρι Αγγλια κτλ...

Αχα, μαλιστα... Απλα θελω να αποφυγω το:

- Θέλω να στείλω αυτό Αγγλία συστημένο.

- Οκ κλικ κλικ κλικ ειστε στα 28 ευρω. :P

- ......εεεεεεεε...... υπαρχει κι επιλογη με 10....

- Τωωωωρα δεν μπορω να το ακυρωσω.

Μπα, στο 10€ θα είναι, απλά τόνισε ότι θες επιστολικό ταχυδρομείο.

Στην τελευταία επικοινωνία που είχα μαζί τους μου έγραψαν...: «You would also need and Anti static bag for every drive you send.»

Δηλαδή θέλουνε και αντιστατική σακούλα.

Πως προτείνετε να κάνω το πακετάρισμα;

Σκεφτόμουν να βρω καμιά συσκευασία από φελιζολ και bubble wrap και να τον βάλω σε χάρτινο κουτί και να τον στείλω.

Αντιστατική σακούλα που μπορώ να βρω; Έχω μία από την συσκευασία της κάρτας γραφικών μου αλλά είναι λίγο μεγάλη και ίσως την χρειαστώ στο μέλλον...

Επίσης, από την Seagate μου έστειλαν και αυτό το pdf με οδηγίες.

• Απαντ. 453
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Αυτο το pdf το βρισκεις και στη σελιδα τους.

Κι εγω εχω απο μητρικες κτλ, οποτε θα χρησιμοποιησω αυτες τις σακουλιτσες.

Φελιζολ δεν εχω, αλλα 2-3 στρωματα απο buublewrap πιστευω θα ειναι μια χαρα.

Δημοσ.

Αντιστατική σακούλα που μπορώ να βρω;

...αντιστατικές μαλακίες και μπλε γαρύφαλλα...Τεσπα, αν και δεν νομίζω να τον επιστρέψουν αν δεν είναι σε τέτοια, δεν ξέρω τις πιθανότητες να το κάνουν. Οπότε, αν δε θες να το "ρισκάρεις" (εγώ θα το έκανα πάντως), πάνε στο 1ο μαγαζί Η/Υ που θα βρεις και όλο και θα έχουν να σου δώσουν (αν όχι, στο...2ο). Στη χειρότερη, αν μου στείλεις έναν μικρό προπληρωμένο φάκελο με έναν άλλον (κόστος 0.7χ2), σου στέλνω μία (και δυο και τρεις και όσες θες δηλαδή).

Δημοσ.

...αντιστατικές μαλακίες και μπλε γαρύφαλλα...Τεσπα, αν και δεν νομίζω να τον επιστρέψουν αν δεν είναι σε τέτοια, δεν ξέρω τις πιθανότητες να το κάνουν. Οπότε, αν δε θες να το "ρισκάρεις" (εγώ θα το έκανα πάντως), πάνε στο 1ο μαγαζί Η/Υ που θα βρεις και όλο και θα έχουν να σου δώσουν (αν όχι, στο...2ο). Στη χειρότερη, αν μου στείλεις έναν μικρό προπληρωμένο φάκελο με έναν άλλον (κόστος 0.7χ2), σου στέλνω μία (και δυο και τρεις και όσες θες δηλαδή).

Ευχαριστώ πολύ ρε washcloud.

Θα βγω αύριο στην γύρα μήπως βρω τίποτα. Πρέπει να πάρω και λίγο bubble wrap και να βρω κανα χάρτινο κουτάκι να το βάλω μέσα.

(στο ταχυδρομείο πιστεύω θα μου δώσουν έναν φάκελο να το βάλω μέσα ή απλά να το έχω εγώ έτοιμο σαν «πακετάκι»; )

Δημοσ.

Στα ΕΛΤΑ θα σου δώσουν φάκελο, ΑΝ τον ζητήσεις (και το θέμα είναι να χωράει την συσκευασία - ο μεγάλος τους χωράει πχ "μεγάλο κουτί κινητού", και κάνει 1€). Και σαν πακέτο μπορείς να το στείλεις, και σε φάκελο (το πακέτο). Πάνε για πακέτο σκέτο, κι αν χρειαστεί, παίρνεις και φάκελο.

Δημοσ.

Παιδια εχω κι εγω το συγκεκρημενο μοντελο δισκου με firmware: cc1h οπως λεει πανω.

Επειδη ομως του εχω περασει πολλα δεδομενα μεσα κοντα στα 1.2tb αν του κανω firmware update θα τα χασω ή οχι?

Τον εχω κανει εξωτερικο δισκο μεσω usb και προς το παρον δεν εχω καποιο θεμα με το δισκο αλλα τον χρησιμοποιω οταν ειναι να του περασω μεσα αρχεια ή να τα δω σε καποιο υπολογιστη ή τηλεοραση οποτε δεν μπορει να πει καποιος οτι το εχω μονιμος σε καποιο pc.

Τι προτεινετε να κανω?

Δημοσ.

..τί πα' να πει "του έχω περάσει πολλά δεδομένα";

Αν έχεις αντίγραφα αυτών των δεδομένων, δεν έχεις πρόβλημα.

Αν πάλι ΔΕΝ έχεις αντίγραφα...παίζεις με την τύχη τους, ΟΥΤΩΣ ή άλλως.

Αν δεν μπορείς να κάνεις αντίγραφα σε ΟΛΑ, κάνε έστω στα πιο σημαντικά, ακόμα και σε DVD δισκάκια (cake 100 δισκακίων = ~ 400GB "ωφέλιμου" εγγράψιμου χώρου από Καρφούρ και Μαρινόπουλο = ~19€. Των 50 = ~10€).

Οι πιθανότητες "να πάθει κάτι" ο δίσκος (πέραν της "φυσικής" φθοράς) αυξάνονται αν κουβαλάει "potentially klapatsimpanous firmware" (...ΚΑΠΟΙΑ στιγμή, ΘΑ μπλοκάρει). Το να μην τον συνδέεις σε...πισί αλλά σε τιβί, ουδεμία διαφορά έχει, αναφορικά με το αν θα τα παίξει το firmware του. Μη σου πω δηλαδή ότι το ότι ΔΕΝ τον έχεις μονίμως "ΟΝ", AYΞΑΝΕΙ τις πιθανότητες να μπρικάρει (όπως για την ακρίβεια λέγεται το φαινόμενο) το firmware, καθώς η ζημιά γίνεται όταν πάει να εκκινήσει ο δίσκος.

Αν ΔΕΝ κάνεις -όσο είναι νωρίς- firmware update, διακινδυνεύεις, εκτός από αρχεία, να χάσεις ΚΑΙ τον δίσκο.

Επίσης, αν κάνεις firmware update, χάνονται τα υπάρχοντα αρχεία (οπότε πρώτα φροντίζεις για αντίγραφα που λέγαμε).

Αυτά, και κρίνε μόνος "τί πρέπει να κάνεις".

Δημοσ.

Επειδη δινεις που δινεις πληροφοριες φροντισε τουλαχιστον να δινεις τις σωστες και οχι λανθασμενες γιατι αναφερα ηδη οτι εχει το firmware cch1 και αυτο το αναφερα για να ρωτησω το τοπικ που πιστευα οτι θα ηξεραν αν πρεπει να του περασω καποιο αλλο fw ή οχι.

Αλλα οπως βλεπω δεν ισχυει κατι τετοιο.

Να σε ενημερωσω λοιπον μετα απο email που εστειλα & chat που εκανα με το seagate support με βαση τα στοιχεια του δισκου που εχω(Serial no, prt number & fw) μου ειπανε οτι δεν εχω ελλατωματικο fw και ειναι μια χαρα με αυτο το fw ο δισκος του 1.5tb seagate barracunda 7200.11 που εχω.

Και γενικοτερα ολα τα fw που ξεκινανε απο cc δεν εχουν τα προβληματα που ειχαν παλιοτεροι seagate barracunda 7200.11 δισκοι.

Και αν γινει σωστα η ολη διαδικασια αλλαγης firmware σε ενα δισκο ΔΕΝ χανεις τιποτα απο τα δεδομενα που εχει μεσα(Αυτο μου απαντησε η ιδια η seagate στο mail που της εστειλα)

Επομενως αν δεν γνωριζεις κατι στα σιγουρα καλο ειναι να ΜΗΝ απαντας σε καποιον που βασιζεται στα λεγομενα σου γιατι αντι για καλο μπορει να του κανεις κακο.

Και να σου πω οτι το δισκο τον εχω κοντα στον 1μιση με 2 χρονια και δεν μου εχει παρουσιασει ποτε τιποτα και εξηγησα ποιο πανω το λογο.

Δημοσ.

Αυτά που σου είπε αφορούν κάθε δίσκο, όχι μόνο τον δικό σου και είναι ολόσωστα. Απαιτήσεις μπορείς να έχεις όταν πληρώνεις. Δε νομίζω να σου ζήτησε λεφτά μέσω πμ οπότε άκυρο από την αρχή ως το τέλος το ποστ. Μάλιστα σου έγραψε: Οι πιθανότητες "να πάθει κάτι" ο δίσκος (πέραν της "φυσικής" φθοράς) αυξάνονται αν κουβαλάει "potentially klapatsimpanous firmware" (...ΚΑΠΟΙΑ στιγμή, ΘΑ μπλοκάρει).

Από το παραπάνω είναι προφανές ότι δεν παίρνει όρκο αν θα πάθει κάτι ο δίσκος σου. Και όσο και αν σου φαίνεται περίεργο ούτε η seagate μπορεί να είναι σίγουρη.

Γενικά πριν επιτεθείς (με το γάντι είναι η αλήθεια) σε κάποιον κάνε ένα ψάξιμο να δεις σε ποιόν απευθύνεσαι.

• Like 3
Δημοσ.
Δε νομίζω να σου ζήτησε λεφτά μέσω πμ

...εδώ μου έχουν ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ πληρωμή κι έχω αρνηθεί να φανταστείς...

Θενκς βρε dino για την υποστήριξη πάντως. Όχι για τίποτ' άλλο δηλαδή, αλλά γιατί όντως δεν του έκανα καμμιά ζημιά με όσα του είπα, και το σωστό οφείλει να στηρίζεται. Ο...γαντοφορεμένος όμως, πιθανότατα "ενοχλήθηκε", εικάζω, από το πώς μου ήρθε και ξεκίνησα το προηγούμενό μου ποστ. Ε ας μείνει στο "προκλητικό" και "δασκαλίστικό" του τρόπου (υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις -όπως καλή ώρα- που είναι πιο ευερέθιστοι και τριγκεροχάπηδες...Δεν ειν' ο πρώτος...), κι ας μην κρατήσει την ουσία που είναι το καμπανάκι που προσπάθησα να του χτυπήσω, σχετικά με την αναγκαιότητα των αντιγράφων : κακό δικό του.

Προς Μίστερ...εύθικτο :

Κοίτα να δεις φίλος, μπαίνεις σ' ένα θρεντ που μιλάει για τους "ελλατωματικούς Μπαρκαούντα 7200.11", όπου το 90-φεύγα% των εισερχομένων έχουν έναν τέτοιον με ζαμακωμένο φέρμγουερ και ψάχνουν λύση, και περιμένεις από ΕΜΑΣ είτε να θυμόμαστε απ' όξω την από προ 3ετίας λίστα με τα προβληματικά f/w (κανείς δεν παίζει να υπάρχει), είτε να ψάχνουμε εάν του δικού σου αντιστοιχεί σε αυτήν; Γιατί; Γκουγκλ δεν έχεις σπίτι σου; Οπότε μην πολυχτυπιέσαι που δεν έκατσα να ψάξω αν το δικό σου f/w είναι απ' τα καλά ή όχι.

Δεύτερον, αφού λοιπόν γουστάρεις να δέχεσαι ασυζητητί την κάθε παπαριά που ενδεχομένως να σου πετάξει ο κάθε πιθανά τυχάρπαστος ξυσταρχίδης που δουλεύει ως σαπορταράς στην όποια εταιρία (...αν νομίζεις ότι όλοι οι σχετικοί που κάνουν αυτή τη δουλειά έχουν 2-3 πτυχία στον εκάστοτε τομέα, με γειά σου με χαρά σου), κάνε κουμάντο σου. Πληροφοριακά πάντως, το να αναβαθμίσεις φέρμγουερ σε δίσκο, κανένας που θεωρεί εαυτόν σοβαρό δε θα βγει να σου πει "ναι ρε μαν, καν' το, νο προμπλέμο" - αντιθέτως πρώτα θα σου πει πριν από οτιδήποτε να φροντίσεις να κάνεις αντίγραφα, μιας και είναι επέμβαση όχι μόνο "σοβαρή", αλλά και χωρίς γυρισμό (σχεδόν...ή μάλλον, περίπου). Κατά τ' άλλα, το μόνο που μπορώ να σου αναγνωρίσω, είναι ότι όντως ποτέ δεν έτυχε να αναβαθμίσω f/w σε 7200.11. Αυτό που όμως ξέρω, ή αν θες, θυμάμαι, είναι ότι με την αναβάθμιση χάνεις τα αρχεία, από ό,τι είχα διαβάσει. Αν είτε θυμάμαι λάθος, είτε λάθος πράγματα έμαθα, μια φορά πάντως κακό δεν σου έκανα με το να σου πω αυτό που ήξερα : αντιθέτως μάλιστα, σου τόνισα ότι ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ 'ΧΕΙ, αντίγραφα θα έπρεπε να είχες ήδη. Και για την περίπτωση που κάτι πάει στραβά με την αναβάθμιση, αλλά και γενικά, καθώς ένας δίσκος ενδεχομένως δεν θα σε ρωτήσει πότε θα τα κακαρώσει. Οπότε, τί διάλο μου τονίζεις/υπογραμμίζεις "τί να κάνω εφ' εξής"...; Τις προτροπές σου περί "κακού" που "μπορεί να κάνω" θα τις αγνοήσω, καθώς προτιμάω να θυμάμαι τους όσους μ' έχουν ευχαριστήσει για το καλό που τους έχω κάνει με την βοήθεια για δίσκους που δίνω, και είναι σε ποσοστά τύπου 99%. Όχι δηλαδή για τίποτ' άλλο, αλλά μιας και είμαι σε ενοχλητικό βαθμός προσεκτικός με τις συμβουλές μου, έχοντας πάντα στο μυαλό τον άλλον και τις ανάγκες του (και όχι το αν θα "εκτεθώ" ή όχι).

...τί να λέμε βέβαια, που σου μείνανε αυτά που σου μείνανε, αντί έστω να σου μείνει ας πούμε ΚΑΙ η πληροφορία για τον φθηνότερο τρόπο που μπορείς να κάνεις αντίγραφα....(διότι, αν ήμουν γραψαρχίδης, θα σου 'λεγα ένα "πάνε πάρε έναν άλλο δίσκο" και ας έκοβες τον λαιμό σου να τον πάρεις). Εμένα πάντως θα μου μείνουν ΚΑΙ η μερική σου ανορθογραφία ΚΑΙ ο μη τονισμός σου (...σημάδι "σεβασμού" ΚΑΙ στην γλώσσα, αλλά ΚΑΙ στον συνομιλητή σου), καθώς δίνω πολλή σημασία σε αυτά - ΕΚΤΟΣ απ' την "αχαριστία" σου και τον "παραλογισμό" (...μιας και ΚΑΝΕΝΑ κακό δεν θα πάθαινες από όσα έγραψα) σου, για να τα θυμάμαι εάν τυχόν φανείς κάποια στιγμή και ζητάς βοήθεια "για χαμένα αρχεία" *...Εύχομαι να βρεθεί κανείς εκείνη την πιθανή στιγμή να σε βοηθήσει, διότι εγώ πάντως μια φορά, δεν παίζει.

*...πολύ πιθανό ως σύντομο, "με τέτοια

Και να σου πω οτι το δισκο τον εχω κοντα στον 1μιση με 2 χρονια και δεν μου εχει παρουσιασει ποτε τιποτα και εξηγησα ποιο πανω το λογο.

μυαλά"...

• Like 5
Δημοσ.

Λοιπόν επειδή πολλά μας τα λες ένα θα σου πω και αν θες κατάλαβε το.

Το ότι ρώτησα το seagate support και με mail και με chat και τσέκαρα για το δίσκο που έχω αν πραγματικά υπάρχει νεότερο fw update για να είμαι σίγουρος ότι δεν έχω κάποιο ελαττωματικό και εντέλει δεν υπάρχει νεότερο fw update για τα στοιχεία του δίσκου μου επομένως δεν έχει πάνω κάποιο από τα ελαττωματικό fw(Οποιοσδήποτε δίσκος με fw που ξεκινάει από cc... δεν είναι ελαττωματικό)

Τώρα όλα τα άλλα που λες τα ακούω βερεσέ γιατί θα μπορούσες πάρα πολύ απλά και χωρίς χαρακτηρισμούς κ.τ.λ. από την αρχή να μου πεις το λινκ στο οποίο βάζεις τα στοιχεία του δίσκου σου και σου λέει αν υπάρχει ή όχι νεότερο fw update ώστε να διορθώνει τα πιθανά ελαττωματικό fw.

https://apps1.seagat...leCookie=en_US_

και αν γίνει σωστά η όλη διαδικασία αναβαθμίσεις fw δεν χάνεις τίποτα από τα δεδομένα(Αυτό ακριβώς μου είπαν στο seagate support)

Όσο για το backup που λες τότε με αυτή τη λογική θα έπρεπε να έχουμε για κάθε δίσκο που έχουμε και άλλον έναν που θα είναι το backup του. Δεν πάει έτσι όμως. Δηλαδή δεν αγοράζεις έναν δίσκο με την προϋπόθεση να σου χαλάσει ώστε να κρατάς και backup του.

Όσο για τη γλώσσα κ.τ.λ. έχω να σου πω το εξής.

Όπα ρε Μπαμπινιώτη που σε κάθε ποστ σου είσαι ο σωστός και αλάνθαστος.

Ότι είχα να πω το είπα από εκεί και πέρα ο κάθε ένας βγάζει τα συμπεράσματα του.

Δημοσ.

και αν γίνει σωστά η όλη διαδικασία αναβαθμίσεις fw δεν χάνεις τίποτα από τα δεδομένα(Αυτό ακριβώς μου είπαν στο seagate support)

Αυτό το «αν» ξέρεις πόσα πράγματα συμπεριλαμβάνει;;;;Αν ήξερες, από μόνος σου θα έτρεχες να κάνεις αντίγραφα...

Όσο για το backup που λες τότε με αυτή τη λογική θα έπρεπε να έχουμε για κάθε δίσκο που έχουμε και άλλον έναν που θα είναι το backup του. Δεν πάει έτσι όμως. Δηλαδή δεν αγοράζεις έναν δίσκο με την προϋπόθεση να σου χαλάσει ώστε να κρατάς και backup του.

Και όμως, όποιος ξέρει από τεχνολογία και έχει και δεδομένα που τον πονάνε εννοείται,έτσι το προσεγγίζει το θέμα,κρατάει αντίγραφα από αυτά που δεν κάνει να χάσει.

Πρώτα από όλα μπορεί να κολλήσουν ακόμα και τα windows και να χάσεις δεδομένα,χώρια το πόσα μπορεί να πάθει ο δίσκος ο ίδιος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...