Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μπορεί κάποιος να μου περιγράψει πως συσκεύασε τον δίσκο για την εγγύηση? κάτι από αυτά που έχω κάνει? το κουτί είναι φελιζόλ

IMG_0216.JPG

• Απαντ. 453
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν χρειάζεσαι κάτι "ιδιαίτερο" : απλά να "φαίνεται" ότι έχεις χρησιμοποιήσει "αντικραδασμικά" υλικά/τρόπους συσκευασίας...

Βάλε τη φαντασία να δουλέψει, πακετάρισε, και στείλε.

Δημοσ.

Ρε παδιά, έχω κάτι χρόνια έναν seagate 500GB 7200.11 .

Τον τελευταίο χρόνο μου άρχισε να βγάζει προβλήματα.

Τις τελευταίες μέρες όταν κατεβάζω κάτι μου αποσυνδέετε και μετά από λίγο ξανασυνδέετε.

Δεν έχω αλλάξει firmware απ όταν τον αγόρασα.

Τον είχα αγοράσει πριν από χρόνια από το πλαίσιο ως εξωτερικό σκληρό δίσκο. Τώρα το κούτι δεν υπάρχει και έχει γίνει εσωτερικός σκληρός δίσκος.

Διάβασα εδώ και σε άλλα forums ότι τον έστειλαν πίσω στην seagate και αυτή τους τον αντικαθιστούσε.

Πρέπει να έχει βγάλει κάποιο ειδικό πρόβλημα;

Αν τον στείλω θα μου τον αντικαταστήσουν;

• Super Moderators
Δημοσ.

πόσα χρόνια τον έχεις? αν είναι εκτός εγγύησης δεν πρόκειται να τον αντικαταστήσουν...

Δημοσ.

πόσα χρόνια τον έχεις? αν είναι εκτός εγγύησης δεν πρόκειται να τον αντικαταστήσουν...

Μόλις είδα στο site της seagate ότι είναι εντός εγγύησης.

Προσπαθώ να πάρω τα πάντα με backup. Σε ένα αρχείο όμως όταν το κάνω copy-paste κρασάρουν τα πάντα. Μπήκα με linux τώρα για να τα αντιγράψω.

Γενικά ποιους δίσκους κάνουν αντικατάσταση; Εμένα που σχετικά δουλεύει αλλά όχι σωστά έχω ελπίδα.;

Τώρα θα τρέξω και τα seatools.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ένα test που έτρεξα έβγαλε Long Generic FAIL.

Συνεχίζω...

Επίσης ο δικός μου είναι ο εξωτερικός 500αρης seagate freeagent. Γι αυτούς είχε πει τίποτα η seagate; Είχε βγάλει firmware update;

(διαβάζω το θέμα αυτό από την αρχή και στις πρώτες σελίδες βλέπω ότι το update δεν δούλευε για τους 500αρηδες.)

edit: Λοιπόν, Long Generic - FAIL. Στα advanced tests μου λέει ότι μπορεί να χάσω τα δεδομένα μου.

Το fix all τι είναι;

Log file:

2/11/2012 12:37:40 πμ

Model: ST3500820AS

Serial Number: 5QM1XΧΧΧ

Firmware Revision: SD81

SMART - Pass 2/11/2012 12:37:40 πμ

Short DST - Started 2/11/2012 12:37:47 πμ

Short DST - Pass 2/11/2012 12:38:48 πμ

Identify - Started 2/11/2012 12:40:06 πμ

Long Generic - Started 2/11/2012 12:40:12 πμ

Long Generic - FAIL 2/11/2012 1:24:49 πμ

SeaTools Test Code: xxxxxx

Κάνω firmware update; Επικοινωνώ με την seagate; Υπάρχει περίπτωση να τον δεχτούν;

Επεξ/σία από barca10
Δημοσ.

...Μπάρτσε, βεβαιώσου (ρώτα με μέιλ την εταιρία) ότι η εγγύηση αφορά τον σκληρό, κι όχι τον "εξωτερικό". Κι αν όντως αφορά τον σκληρό, τύλα τον σε μια πετσέτα κι ας τον να πέσει από καν'αν όροφο και στειλ' τους τον (χωρίς την πετσέτα) αν θες να σιγουρέψεις αντικατάσταση.

Αν πάλι έχεις ενδοιασμούς σχετικά με τον νόμο της βαρύτητας, φλάσαρε το φέρμγουερ.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν, επικοινώνησα με την seagate και μου είπαν ότι αφού βγάζει fail στα seatools να τον επιστρέψω.

Όμως (πριν πάρω την απάντηση..) έκανα ένα format στο δίσκο. Αμέσως μετά το φορματ πέρασε όλα τα τεστ από το seatools.

Πάντως εξακολουθεί να βγάζει «περίεργους» ήχους και δεν τον εμπιστεύομαι. (υπενθυμίζω ότι παλιά εξαφανιζόταν από τον υπολογιστή και μετά από λίγο ξαναεμφανιζόταν)

Επίσης, το health του στο hdsentinel είναι στο 35% τώρα, αλλά στο smart τα έχει όλα ΟΚ (ενώ πριν το format δεν ήταν).

Βλακεία που έκανα το φορματ.... :unsure:

Τι κάνω; Πετσέτα ..... και αποστολή πίσω;

• Moderators
Δημοσ.

...το οποιο θα κανω κι εγω.

Στα ΕΛΤΑ πρεπει να τους πω κατι συγκεκριμενο για να τον στειλουν ως επιστολη (10 ευρω) και οχι ως δεμα (27 ευρω)?

Ευτυχως το επαθε τωρα, γιατι η εγγυηση ληγει την επομενο βδομαδα!

Απο ολα τα γραφεια τους στην ευρωπη, τι να προτιμησω? Της Αγγλιας?

Δημοσ.

...το οποιο θα κανω κι εγω.

Στα ΕΛΤΑ πρεπει να τους πω κατι συγκεκριμενο για να τον στειλουν ως επιστολη (10 ευρω) και οχι ως δεμα (27 ευρω)?

Ευτυχως το επαθε τωρα, γιατι η εγγυηση ληγει την επομενο βδομαδα!

Απο ολα τα γραφεια τους στην ευρωπη, τι να προτιμησω? Της Αγγλιας?

Τι έπαθε ο δικός σου;

γλίστρησε και έπεσε; :devil:

Δημοσ.

ΓιώργηΜαν, πρόσφατα ρώτησα "τί διαχωρίζει το επιστολικό ταχυδρομείο από την υπηρεσία δεμάτων", και κατηγορηματικά μου είπαν "μέχρι 2 κιλά πάει με το επιστολικό" (ό,τι συσκευασία κι αν είναι). Αυτή η "κατηγορηματικότητα" δεν ξέρω βέβαια πόση βάση έχει, καθώς σήμερα πρόσεξα ότι το επιστολικό ταχυδρομείο έχει τιμές για μέχρι...ΠΕΝΤΕ κιλά...

Λίγο καιρό πριν πάντως, μου έδωσαν την πληροφορία ότι ταχυδρομικός ισχυρίστηκε πως "εάν το βάλεις σε φάκελο, πάει με τις επιστολές" (σε φάση "ό,τι χωράει σε φάκελο = επιστολή").

Κατά πάσα πιαθνότητα το 1ο είναι που ισχύει, αλλά αν πας ΕΛΤΑ, ρωτάς επί τόπου -ααφού τονίσεις ότι θες..."δε τεν γιούροζ όψιον"- και την βρίσκεις την άκρη (πάνω από 2κιλο δεν θα είναι άλλωστε το πακέτο σου-εκτός κι αν δεν στέλνεις μόνο έναν...).

Επίσης, νομίζω ότι "δεν έχεις επιλογή" (υποθέτω μιλάς για Seagate), αλλά πάει θες-δε θες, Ολλανδία ο δίσκος. Όπως και να 'χει πάντως, δε νομίζω να έχει καμμία απολύτως σημασία ο προορισμός (και η αντικατάσταση θα γίνει, αν έχουν συμφωνήσει-και τα τέλη είναι τα ίδια για ΕΕ).

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Τι έπαθε ο δικός σου;

γλίστρησε και έπεσε; :devil:

Οχι, αλλα αρχισε κατι τυχαια click click που καθολου δε μ αρεσουν...!

Θα το παθει κι αυτο συντομα ομως, εννοια σου.

ΓιώργηΜαν, πρόσφατα ρώτησα "τί διαχωρίζει το επιστολικό ταχυδρομείο από την υπηρεσία δεμάτων", και κατηγορηματικά μου είπαν "μέχρι 2 κιλά πάει με το επιστολικό" (ό,τι συσκευασία κι αν είναι). Αυτή η "κατηγορηματικότητα" δεν ξέρω βέβαια πόση βάση έχει, καθώς σήμερα πρόσεξα ότι το επιστολικό ταχυδρομείο έχει τιμές για μέχρι...ΠΕΝΤΕ κιλά...

Λίγο καιρό πριν πάντως, μου έδωσαν την πληροφορία ότι ταχυδρομικός ισχυρίστηκε πως "εάν το βάλεις σε φάκελο, πάει με τις επιστολές" (σε φάση "ό,τι χωράει σε φάκελο = επιστολή").

Κατά πάσα πιαθνότητα το 1ο είναι που ισχύει, αλλά αν πας ΕΛΤΑ, ρωτάς επί τόπου -ααφού τονίσεις ότι θες..."δε τεν γιούροζ όψιον"- και την βρίσκεις την άκρη (πάνω από 2κιλο δεν θα είναι άλλωστε το πακέτο σου-εκτός κι αν δεν στέλνεις μόνο έναν...).

Επίσης, νομίζω ότι "δεν έχεις επιλογή" (υποθέτω μιλάς για Seagate), αλλά πάει θες-δε θες, Ολλανδία ο δίσκος. Όπως και να 'χει πάντως, δε νομίζω να έχει καμμία απολύτως σημασία ο προορισμός (και η αντικατάσταση θα γίνει, αν έχουν συμφωνήσει-και τα τέλη είναι τα ίδια για ΕΕ).

Οχι εναν θελω να στειλω, και μου εμφανιζει 100 επιλογες στο που να τον στειλω. Απο Ισπανια, Ιταλια μεχρι Αγγλια κτλ...

Αχα, μαλιστα... Απλα θελω να αποφυγω το:

- Θέλω να στείλω αυτό Αγγλία συστημένο.

- Οκ κλικ κλικ κλικ ειστε στα 28 ευρω. :P

- ......εεεεεεεε...... υπαρχει κι επιλογη με 10....

- Τωωωωρα δεν μπορω να το ακυρωσω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...