qsis Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Χτες χρειαστηκε να βγαλω τον σκληρο που λεγαμε για να βαλω εναν αλλον για να του περασω τα 7αρια,τεσπα, και οσο και να προσπαθουσα να μην τον κοιταξω τελικα δεν αντεξα.Ο 7200.11 ειναι ο Seagate που εχω οπως ξαναειπα απο τον Δεκεμβριο του 2008 και μεχρι στιγμης κανενα προβλημα.Ειμαι τοσο τυχερος? ουτε εμενα εχει βγαλει προβλημα ο .11 μου... να ανησυχω? δεν τον εχω στο δικο μου pc , τον αφησα στο παλιο που το εδωσα στη κοπελα μου, κινδυνευω να φαω παντοφλα? (γιατι αν καταστραφει και χασει τα πραγματα της την εκατσα ασχημα.. ) πρεπει να κοντευει τα 3 χρονια παντως.. ισως και να τα χει περασει, δε θυμαμαι
Heatspreader Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Γνωρίζει κανείς, τι δίσκος έχει μέσα ο παρακάτω? http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/External-HDD-DVD-USB/External-HDD/Lacie-Desktop-Hard-Disk-USB2-0-1TB-Design-by-Neil-Poulton-3-5-301304E.htm Μη πέσω σε κανέναν Seagate και την πάθω. Μέχρι στιγμής δύο Lacie που έχω παλαιότερα μοντέλα 500 και 1000gb, χρησιμοποιούν δίσκους Samsung. Ευχαριστώ.
premier78 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 τελικά υπάρχουν αρκετά μοντέλα της σειράς 7200.11 / 12 που παρουσιάζουν προβλήματα στο firmware. Μεγάλη προσοχή όμως, λάθος εντολές στο terminal μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλο πρόβλημα του δίσκου. Επειδή είμαι τεχνικός ασχολήθηκα και μπορώ να επισκευάσω περίπου το 50% των περιπτώσεων του firmware απο τους δίσκους Seagate. Γενικά δεν χρεώνω πολλά για την υπηρεσία αυτή. Αν όμως μια περίπτωση έχει πολύ κρίσιμα αρχεία τότε καλό είναι ελάτες να επιλέξετε μια εταιρία εξειδικευμένη. Ξέρω οτι οι πιο advanced ανακτήσεις με προβλήματα firmware τέτοιου είδους κυμαίνονται περί τα 150-300€ στην εταιρία texnikoi.com (νεότερη στο χώρο αλλά φαίνεται αξιόπιστη και έχει γραφεία επι της Πειραιώς), ενώ στην παλαιότερη εταιρία του χώρου, όπου λογικά είναι και οι πιο έμπειροι τεχνικοί, είναι η TicTac (είναι στο Χαλάνδρι) το κόστος είναι λίγο μεγαλύτερο αλλά τουλάχιστον στέλνεις τα δεδομένα σου στους πιο έμπειρους. Εκεί χρεώνουν και διάγνωση. Οπότε αν τα δεδομένα σας δεν αξίζουν πολλά, πειραματιστείτε. Αν όμως είναι κρίσιμα... μην παίξετε. Στείλτε του σε κάποιο εξειδικευμένο εργαστήριο ανάκτησης γιατί μια λάθος κίνηση μπορεί να αποβεί μοιραία. Προσωπικά αν δεν μου κάτσει η τακτική που έχω βρει, κατευθείαν, δεν ασχολούμαι άλλο. Ειδικά εκεί στο terminal που γράφεις εντολές για το δίσκο, ενα κεφαλαίο γράμμα να το γράψεις μικρό, μπορεί να σημαίνει άλλη εντολή. Οπότε μακρυά.
popeye68 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 πως μπορω να δω ποιο firmware εχω? Κατέβασε και τρέξε το Drive Detect.
giannisv6 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Τελικα υπαρχει μεχρι τωρα κανεις με 7200.12 που να συχωρεθηκε ? Γιατι λεω να παρω αυτον http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/SEAGATE-SATA-II-250-GB-8MB-7200-12-ST3250318AS.htm τιμη super(ξερω 'εκθεσιακο' αλλά)εχει και 2 χρονια εγγυηση.
popeye68 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Τελικα υπαρχει μεχρι τωρα κανεις με 7200.12 που να συχωρεθηκε ? Γιατι λεω να παρω αυτον http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/SEAGATE-SATA-II-250-GB-8MB-7200-12-ST3250318AS.htm τιμη super(ξερω 'εκθεσιακο' αλλά)εχει και 2 χρονια εγγυηση. O ένας από τους δύο δίσκους μου είναι αυτός που δείχνεις παραπάνω (βλ.υπογραφή μου). Τον χρησιμοποιώ για backup. Tον έχω 1 χρόνο και μέχρι στιγμής όλα ΟΚ.
alieus Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Το 2010 Ιανουάριο περίπου, είχα αγοράσει seagate barracuda, δεν θυμάμαι νούμερο, 750mb ήτανε. Σε 2-3 μήνες τερμάτισε. Αρχισα να το ψάχνω και από τότε ακόμα άκουσα/διάβασα ότι τα barracuda είναι ελλατωματικά. Τελικά μου το αντικατέστησαν με άλλη μάρκα άλλά τι να το κάνεις, έχασα τα άντερα μου από αρχεία... Ακούω seagate (barracuda και μη) και τρέχω...
popeye68 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Το 2010 Ιανουάριο περίπου, είχα αγοράσει seagate barracuda, δεν θυμάμαι νούμερο, 750mb ήτανε. Σε 2-3 μήνες τερμάτισε. Αρχισα να το ψάχνω και από τότε ακόμα άκουσα/διάβασα ότι τα barracuda είναι ελλατωματικά. Τελικά μου το αντικατέστησαν με άλλη μάρκα άλλά τι να το κάνεις, έχασα τα άντερα μου από αρχεία... Ακούω seagate (barracuda και μη) και τρέχω... Θα έτυχες σε 7200.11 που ήταν αποδεδειγμένα ελλατωματικοί. Εδώ συζητάμε για τους 7200.12. Αλλά τώρα ακόμα κι αυτούς τους αλλάζεις firmware (από το site της seagate) και είναι ΟΚ. Τον 500GB τον έχω 2 χρόνια και του έχω κάνει καμμιά 60-ριά format και τα πάει μια χαρά.
orotoi Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Τελικα υπαρχει μεχρι τωρα κανεις με 7200.12 που να συχωρεθηκε ? Γιατι λεω να παρω αυτον http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/SEAGATE-SATA-II-250-GB-8MB-7200-12-ST3250318AS.htm τιμη super(ξερω 'εκθεσιακο' αλλά)εχει και 2 χρονια εγγυηση. φτού φτού μη τους ματιάσω όλοι μου οι barracuda (4-5) έχουν βγεί μια χαρά.. για 7200.12 λέω. Για 15 γιούρος που έχει αυτός μη το σκέφτεσαι καν.. τσίμπα τον αμα σου κάνει η χωρητικότητα..
VasKag Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 ενας 7200.11 500αρης, παρουσιαζει delayed write failed. το bios τον βλεπει, τα windows τον βλεπουν αλλα δεν υπαρχει προσβαση στο περιεχομενο. chkdsk απο windows δε μπορει να γινει. ενω κατα το boot λιγο πριν μπει στο λειτουργικο, και ενω ξεκιναει το chkdsk, ολοκληρωνει το stage 1, αλλα μενει κολλημενο στο stage 2 για ωρες (0 percent completed). δοκιμασα αρκετα data recovery προγραμματα, αλλα μονο με 1 μπορεσα και πηρα μερικα αρχεια απο μεσα. και αυτο μεχρι να βγει το delayed write failed μηνυμα. με αλλαγη πλακετας πιστευεται οτι θα γινει τιποτα? καπου ειχα διαβασει στο thread αυτο οτι καποιο παιδι προσφεροτανε να κανει την τραμπα. εχει πανω το sd1a. αν το αφησω ΠΑΡΑ πολλες ωρες λετε να προχωρησει το chkdsk? το λαμπακι παντως στο tower ειναι μονιμα αναμενο. να υποθεσω οτι "διαβαζει"?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 τρέξε το Seagate Seatools...
VasKag Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 καλημερα. το εχω τρεξει. το short test δεν τελειωνει ποτε (στο 90% γυριζει παλι απο την αρχη) και το long βγαζει failed μαζι με ενα κωδικο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 ε τότε κάνεις RMA...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα