derasto Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 εχω 1 χρονο τωρα ενα seagate 500GB που ανηκει στην επιμαχη παρτιδα,αλλα του εχω βαλει το firmware και κανενα προβλημα...μονο "ελλατωματικος" που δεν ειναι ,που λεει ο τιτλος του θεματος (μηπως να αλλαξει?)Ενω ενας "καλος" WD green 1TB βαρεσε μπιελα .Αυτοι ( η σειρα Green ) κι αν ειναι ελλατωματικοι... το post μου # 1000 haha...μηπως να ανοιξω σαμπανια? Ισως να ετυχε η παρτιδα,σε μενα εκανε τρελα μετα απο 6-7 μηνες χρησης ο seagate. Gz για τα ποστ.
KWSN_Men Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Ok, τώρα ανακάλυψα το thread, καλά να πάθω. Αγόρασα έναν 7200.11, 1.5ΤΒ Δεν τον έβλεπε καν στο BIOS, πρόσεξα ότι έκανε και θορύβους (κλικ-κλικ). Τον πάω πίσω στο Πλαίσιο και αφού περιμένω μια μέρα για να μου φέρουν έναν ίδιο. Πάω να τον βάλω πάνω και τελικά δε με αφήνει να του κάνω το πρώτο του format. Για την ακρίβεια, αποτυγχάνει. Βάζω τώρα το SeaTools επάνω και μου λέει ότι δεν περνάει S.M.A.R.T. Καλά να πάθω που πήγα και πήρα Seagate. Μεγάλη ξεφτύλα όμως να κυκλοφορούν μόνο 5900 και να ψάχνεις για να βρεις 7200. Μια και θα τον πάω και αυτόν πίσω, τι να πάρω για να μην τρέχω πάλι; BTW και για την ιστορία: Model: ST31500341AS Serial Number: 9VS2PCTV Firmware Revision: CC1H
EddieObscurant Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Tι να σου πω ρε φίλε μεγάλη γκαντεμιά. Αν έχεις πάντως nvidia chipset πρεπει να κάνεις βάλεις καινούριος drivers ή bios στη mobo (δεν θυμάμαι να σου πω την αλήθεια ποιο απο τα δύο). Απο τη στιγμή πάντως που έκανε κλικ είναι θέμα αστοχίας του δίσκου και όχι firmware. Βρισκόμουν και γω στην ίδια θέση πάντως, είχα αγοράσει 2 1500αρηδες όταν πρωτοβγήκανε με το sd17 firmware και χρειάστηκε να κάνω δύο αλλαγές firmware στον καθένα 17->1Α->1Β αλλά σχεδόν ένα χρόνο τώρα δεν έχω κάποιο πρόβλημα εκτός του οτι ο ένας έχει βγάλει αρκετους bad sectors (61) πριν κανα 3μηνο που τον έλεγξα καθώς τους έχω σε raid1 και δεν μπορώ να βλέπω τo smart παρα μόνο όταν σπάσω το raid. To τελευταίο μήνα ήθελα να αγορασω άλλους 3. Λόγω τον γνωστων προβλημάτων ήθελα να τους αποφύγω αλλά, οι 2tb ηταν πολύ ακριβοι για μένα ενώ η 1Tb δεν μου φτάνουν. Oπότε πάμε στους 1,5tb. Oι barracuda lp ενώ είναι λιγο πιο αργοι απο τους 7200, ο 1,5tb δεν έχει καμία σχέση με τον αντίστοιχο 1 και 2tb και είναι πολύ πιο αργος, ενώ πολυ χρήστες αναφέρουν ότι πεθαίνει. Δες πχ στο newegg. To 33% να δίνει failure rate στα 90 ατομα είναι πάρα πολύ υψηλό πσσοστό. Επίσης ο συγκεκριμένος δίσκος έχει τα ίδια spec με τον 2tb (διαβασε pdf της seagate) δλδ 4 platters/ 8 heads και είναι όσοι 2tb απέτυχαν, και οι οι οποιοι γίνανε firmware limited στα 1,5tb. Tωρα ο αντίστοιχος wd green είναι πάρα πολύ αργός. Αverage trasfer speed 80mb/s ενώ ο αντίστοιχος 7200.11 έχει πάνω απο 100mb/s. Kαι γω δεν τον χρησιμοποιω για λειτουργικο και δεν θα με ένοιαζε αν ήταν 5-6mb/s πιο αργός , αλλά 20 είναι πολλά αφού έτσι και αλλιώς η τιμή δεν δικαιολογεί την διαφορά. Οπότε τελικά κατέληξα πάλι στους 7200,11 cc1h αυτή τη φορά και πάλι αυτή τη φορά δεν έχω πρόβλημα μέχρι στιγμής. Βέβαια δεν τους έχω τεστάρει πάρα πολύ καθώς τους έχω σαν 2ο backup και γενικά δεν έχουν γράψει πάνω απο 3 μέρες σε ώρες λειτουργίας (backup παίρνω μια φορά το μήνα). Αλλά στην αρχή τους γέμισα sector/sector και τους εξέτασα για λάθη και δεν βρήκε τπτ. Απ'ότι είδα τώρα έβγαλα και η samsung 1.5tb και μάλιστα είναι ο μόνος που χρησιμοποιεί 3 platter/ 6 heads οπότε λογικά θα είναι πιο γρήγορος απο τους green της wd. Ψιλοβαριέμαι τώρα να ψάξω για τις επιδόσεις τους. Ρίξε πάντως μια ματιά, ψιστεύω ότι αξίζουν. Θεωρώ ότι ίσως έτυχες σε ελλατωματική παρτίδα (αν δεν έχεις nvidia chipset όπως σου είπα). Αν τον επιστρέψεις και αποφασίσεις να ξανα πάρεις τον ίδιο, πάρτον απο άλλο κατάστημα πλαίσιο ή περίμενα κανα μήνα πριν τον ξαναπαραγγείλεις για να φέρουν καινούρια παρτίδα. Και γω απο πλαίσιο τους πήρα. Ωστόσο ξέρω ότι η ψυχική οδύνη αν και ο καινούριος έχει πρόβλημα θα είναι πολύ μεγάλη οπότε αποφάσισε ανάλογα με τα ψυχικά σου αποθέματα και πόσο τυχερος νιώθεις.
d3m0n Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Ok, τώρα ανακάλυψα το thread, καλά να πάθω. Αγόρασα έναν 7200.11, 1.5ΤΒ Δεν τον έβλεπε καν στο BIOS, πρόσεξα ότι έκανε και θορύβους (κλικ-κλικ). Τον πάω πίσω στο Πλαίσιο και αφού περιμένω μια μέρα για να μου φέρουν έναν ίδιο. Πάω να τον βάλω πάνω και τελικά δε με αφήνει να του κάνω το πρώτο του format. Για την ακρίβεια, αποτυγχάνει. Βάζω τώρα το SeaTools επάνω και μου λέει ότι δεν περνάει S.M.A.R.T. Καλά να πάθω που πήγα και πήρα Seagate. Μεγάλη ξεφτύλα όμως να κυκλοφορούν μόνο 5900 και να ψάχνεις για να βρεις 7200. Μια και θα τον πάω και αυτόν πίσω, τι να πάρω για να μην τρέχω πάλι; BTW και για την ιστορία: Model: ST31500341AS Serial Number: 9VS2PCTV Firmware Revision: CC1H Σε ενδιαφέρει να είναι 1.5TB όπωσδήποτε;; Αν όχι ζήτα αλλαγή σε 7200.12 που είναι εξαιρετικοί χωρίς προβλήματα,παρόμοιας χωριτηκότητας γιατί σε 1.5TB δεν υπάρχει 7200.12...
KWSN_Men Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Tι να σου πω ρε φίλε μεγάλη γκαντεμιά. Αν έχεις πάντως nvidia chipset πρεπει να κάνεις βάλεις καινούριος drivers ή bios στη mobo (δεν θυμάμαι να σου πω την αλήθεια ποιο απο τα δύο). Απο τη στιγμή πάντως που έκανε κλικ είναι θέμα αστοχίας του δίσκου και όχι firmware. Βρισκόμουν και γω στην ίδια θέση πάντως, είχα αγοράσει 2 1500αρηδες όταν πρωτοβγήκανε με το sd17 firmware και χρειάστηκε να κάνω δύο αλλαγές firmware στον καθένα 17->1Α->1Β αλλά σχεδόν ένα χρόνο τώρα δεν έχω κάποιο πρόβλημα εκτός του οτι ο ένας έχει βγάλει αρκετους bad sectors (61) πριν κανα 3μηνο που τον έλεγξα καθώς τους έχω σε raid1 και δεν μπορώ να βλέπω τo smart παρα μόνο όταν σπάσω το raid. To τελευταίο μήνα ήθελα να αγορασω άλλους 3. Λόγω τον γνωστων προβλημάτων ήθελα να τους αποφύγω αλλά, οι 2tb ηταν πολύ ακριβοι για μένα ενώ η 1Tb δεν μου φτάνουν. Oπότε πάμε στους 1,5tb. Oι barracuda lp ενώ είναι λιγο πιο αργοι απο τους 7200, ο 1,5tb δεν έχει καμία σχέση με τον αντίστοιχο 1 και 2tb και είναι πολύ πιο αργος, ενώ πολυ χρήστες αναφέρουν ότι πεθαίνει. Δες πχ στο newegg. To 33% να δίνει failure rate στα 90 ατομα είναι πάρα πολύ υψηλό πσσοστό. Επίσης ο συγκεκριμένος δίσκος έχει τα ίδια spec με τον 2tb (διαβασε pdf της seagate) δλδ 4 platters/ 8 heads και είναι όσοι 2tb απέτυχαν, και οι οι οποιοι γίνανε firmware limited στα 1,5tb. Tωρα ο αντίστοιχος wd green είναι πάρα πολύ αργός. Αverage trasfer speed 80mb/s ενώ ο αντίστοιχος 7200.11 έχει πάνω απο 100mb/s. Kαι γω δεν τον χρησιμοποιω για λειτουργικο και δεν θα με ένοιαζε αν ήταν 5-6mb/s πιο αργός , αλλά 20 είναι πολλά αφού έτσι και αλλιώς η τιμή δεν δικαιολογεί την διαφορά. Οπότε τελικά κατέληξα πάλι στους 7200,11 cc1h αυτή τη φορά και πάλι αυτή τη φορά δεν έχω πρόβλημα μέχρι στιγμής. Βέβαια δεν τους έχω τεστάρει πάρα πολύ καθώς τους έχω σαν 2ο backup και γενικά δεν έχουν γράψει πάνω απο 3 μέρες σε ώρες λειτουργίας (backup παίρνω μια φορά το μήνα). Αλλά στην αρχή τους γέμισα sector/sector και τους εξέτασα για λάθη και δεν βρήκε τπτ. Απ'ότι είδα τώρα έβγαλα και η samsung 1.5tb και μάλιστα είναι ο μόνος που χρησιμοποιεί 3 platter/ 6 heads οπότε λογικά θα είναι πιο γρήγορος απο τους green της wd. Ψιλοβαριέμαι τώρα να ψάξω για τις επιδόσεις τους. Ρίξε πάντως μια ματιά, ψιστεύω ότι αξίζουν. Θεωρώ ότι ίσως έτυχες σε ελλατωματική παρτίδα (αν δεν έχεις nvidia chipset όπως σου είπα). Αν τον επιστρέψεις και αποφασίσεις να ξανα πάρεις τον ίδιο, πάρτον απο άλλο κατάστημα πλαίσιο ή περίμενα κανα μήνα πριν τον ξαναπαραγγείλεις για να φέρουν καινούρια παρτίδα. Και γω απο πλαίσιο τους πήρα. Ωστόσο ξέρω ότι η ψυχική οδύνη αν και ο καινούριος έχει πρόβλημα θα είναι πολύ μεγάλη οπότε αποφάσισε ανάλογα με τα ψυχικά σου αποθέματα και πόσο τυχερος νιώθεις. Ναι nForce 4 έχω αυτή τη στιγμή αλλά δε βλέπω τι σχέση μπορεί να έχει το nForce με δύο DOA δίσκους... Σε ενδιαφέρει να είναι 1.5TB όπωσδήποτε;;Αν όχι ζήτα αλλαγή σε 7200.12 που είναι εξαιρετικοί χωρίς προβλήματα,παρόμοιας χωριτηκότητας γιατί σε 1.5TB δεν υπάρχει 7200.12... Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή έχω έναν 200άρη, έναν 250άρη και έναν 500άρη (+ 2 SCSI Atlas II σε RAID για boot) πολύ φουλαρισμένους και ήθελα να πέσει το φουλάρισμα συν το ότι θα συνοδεύονταν από αναβάθμιση. Έχω τώρα έναν Ι5 και κάθεται μαζί με τα παρελκόμενά του επειδή ήθελα να πάρω backup τους SCSI στον 1,5TB. Επιπλέον όλων αυτών, ο δίσκος έχει περαστεί σε τιμολόγιο που έχει περαστεί στο ταμείο της εταιρείας και η αλλαγή της τιμής μας γ...ει, εκτός ότι μικρότερος δε με βολεύει και τόσο.
EddieObscurant Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Aν ο δίσκος κάνει κλικ τότε προφανώς είναι θέμα ελλατωματικού hardware. Aλλα το γεγονός ότι αποτυγχάνει τα τον φορμάρει εμπίπτει σε αυτό που σου λέω. link 1 link2
alexis333 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Σημερα επεσε στα χερια μου ενας δισκος 1TB της Seagate 7200.11. Δεν ειναι δικος μου ομως. Απλα πρεπει να βγαλω απο κει μεσα τα αρχεια. Το συγκεκριμενο μοντελο : ST31000340AS Οπως λεει κι ο KWSN_Men κι εγω ακουω εναν ηχο απο μεσα. Κανει ενα βρρρ... βρρρ... οχι πολυ δυνατο αλλα ακουγεται. Θα ειναι και αυτος με το ελλατωματικο firmware ε ? Λοιπον μια ερωτηση πριν κανω την αναβαθμιση. Θα χασω τα αρχεια απο μεσα εαν προβω στην αναβαθμιση του firmware ?
DukeOfDream Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Παιδια μπορει εσεις να πανικοβληθηκατε χωρις να εχετε ουσιαστικο προβλημα αλλα εμενα ο σκληρος σταματησε να φαινεται ακομα και στα bios...δν ξερω αν θα δουλεψει το iso που κατεβασα ωστοσο πιστευω οτι ουτε καν θα τον εντοπισει τον δισκο...θα το δοκιμασω και θα δειξει...παρεπιπτωντος κατεβαζω το iso η το SD1A FirmWare Update Utility? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:50 ---------- μολις μιλησα με εναν τεχνικο στην seagate και μου ειπε οτι δν υπαρχει λογος να δοκιμασω το firmware update και οτι ο δισκος πρεπει να αντικατασταθει...You can't update something that is already broke ηταν τα λογια του...θα το δοκιμασω ετσι και αλλιως σαν τελευταιο χαρτι μηπως και σωσω τα δεδομενα μου η καποια απο αυτα τελος παντων...
premier78 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Βρήκα τη λύση στο πρόβλημα. Με εξειδικευμένο εξοπλισμό που να μιλάει στο terminal του δίσκου έγινε δουλειά. Έχω φτιάξει 4 7200.11 μέχρι στιγμής. Όπως προανέφεραν και συμφορουμήτες ο δίσκος επιστρέφει σε λειτουργική κατάσταση χωρίς να ανοιχθεί. Είναι θέμα firmware και 10-15 λεπτών αν όλα πάνε καλά. Βέβαια έχω δει και 7200.11 που ενώ φαινεται οτι είναι firmware το πρόβλημα παρουσίασαν και άλλα προβλήματα και έχουν και hardware παιδέματα. Αλλά σε γενικές γραμμές το πρόβλημα αποκαθίσταται ;-)
OrdeR+240 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Βρήκα τη λύση στο πρόβλημα. Με εξειδικευμένο εξοπλισμό που να μιλάει στο terminal του δίσκου έγινε δουλειά. Έχω φτιάξει 4 7200.11 μέχρι στιγμής. Όπως προανέφεραν και συμφορουμήτες ο δίσκος επιστρέφει σε λειτουργική κατάσταση χωρίς να ανοιχθεί. Είναι θέμα firmware και 10-15 λεπτών αν όλα πάνε καλά. Βέβαια έχω δει και 7200.11 που ενώ φαινεται οτι είναι firmware το πρόβλημα παρουσίασαν και άλλα προβλήματα και έχουν και hardware παιδέματα. Αλλά σε γενικές γραμμές το πρόβλημα αποκαθίσταται ;-) Εχω και εγω ενα δισκο , ενω δουλευε κανονικα για ενα χρονο περιπου , οταν ανοιξα τον υπολογιστη μου μια μερα κολλαγε και δεν προχωραγε στην εκκινηση των windows . Οταν τον βγαζω κανει κανονικα εκκινηση ο υπολογιστης , δοκιμασα να τον βαλω σε αλλο pc αλλα και εκει δεν τον αναγνωριζει το bios. Σκεφτομαι να τον παω στο μαγαζι που τον πηρα μηπως και μου επεναφερουνε τα αρχεια με καποιον τροπο γιατι ισχυει η εγγυηση, στην τελικη αμα δεν γινει κατι λεω να δοκιμασω και τον παραπανω τροπο με το τερματικο. Με την χρηση τερματικου που περιγραφεις εχεις καταφερει να επισκευασεις δισκους που δεν τους διαβαζε καν το bios , Ενας αλλος χρηστης ανεφερε καποιον τροπο επισκευης με αλλαγη της πλακετας του δισκου , απο αλλον δισκο , με αυτον τον τροπο ο δισκος θα δουλευει κανονικα ? επισης αν η πλακετα ειναι απο δισκο πιο προσφατο μοντελο απο τον δικο μου θα λειτουργησει , η πρεπει να ειναι το ιδιο ακριβως μοντελο . Να κανω το update εφοσον δεν τον βλεπει ουτε το bios προφανως δεν θα γινεται ?
_BASSstarlet_ Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 H χρέωση είναι σε περίπτωση επιτυχούς ανάκτησης, φαντάζομαι..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 το policy δεν απαγορεύει την διαφήμιση υπηρεσιών ή κάνω λάθος?
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Έχω 3 εσωτερικούσ Seagate Barracuda 500άριδες που έχουν βγει ελλατωματικοί (ένα μάτσο BAd Sectors) και το e-shop τους έχει αντικαταστήσει. Και άλλον έναν εξωτερικό 1ΤΒ που χάνει την επικοινωνία με το pc μετά από λίγα λεπτά, αλλά δεν τον έχω επιστρέψει ακόμα γιατί είναι απο το pc1. Θα ξαναπάρω σκληρό Seagate... Σίγουρα!
Merdock Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Seagate-Sata-Ii-1-5Tb-32Mb-7200-11-ST31500341AS.htm Αυτοί είναι από τους ελαττωματικούς; Γιατί λέω να τον πάρω αντί για αυτόν http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Western-Digital-Caviar-Green-WD15EARS-1-5TB-HDD-3-5inches-64MB-Cache-7200RPM-SATA-3Gb.htm
caution Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Είναι από τις επίφοβες σειρές και μερικοί κάνανε και κάτι freezes - απομακρύνσου με χαμόγελο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα