Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
μπας και χτύπησε bad sector ή ψόφισε η πλακέτα?

Το πιο πιθανό ειναι η πλακέτα.

Τελικα πήγα και τον αντικατέστησαν.

Πολύ γρουσούζης δισκος η ελλατωματική παρτίδα;

Την πρώτη φορα μόλις τον αγόρασα δεν τον εβλεπε εξ' αρχης.

Τον αλλαξαν αμέσως και αυτος κράτησε 3 μήνες.

• Απαντ. 453
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
παίρνεις τους new Seagate LP @ 5900 rpm με 500αρια platters που είναι ουσιαστικά από την σειρά .12 και δεν έχει πρόβλημα με firmware...110 euro το 1.5ΤΒ...η καλύτερη αναλογία gb/euro

Είσαι σίγουρος ότι ο 1.5tb lp εχει 500αρια platters? Aπο τα spec σελ 10 ,φαινεται ότι έχει 4 disk/platters και 8 heads ιδια ακριβώς με τον αντιστοιχο 2tb, ενώ θα έπρεπε να έχει 3 και 6 αντίστοιχα. Οπότε ή είναι ενας 2tb firmware limited, ή ειναι ο γνωστός .11 με 4χ375platters. Ακομα όμως και αν εχει τα 375platters, εχει τουλάχιστον τον .12 controller των lp ή είναι ενας .11 με χαμηλωμένες τις στροφές ώστε να γυριζουν στις 5900? To λεω γιατι πρεπει να τους έμειναν πολυ 1.5tb 7200.11 και δεν ξέρουν πως να τους ξεφορτωθουν. Ενας λόγος που καθυστέρησαν και δεν έβγαλαν και στη σειρα 12 1.5τβ και 2τβ.

Μου φαινεται δύσκολο πάντως να είναι firmware limited καθώς χρησιμοποιεί ένα ολοκληρο platter που δεν το χρειαζεται και το κόστος ανεβαινει πολύ για την seagate. Ωστοσο οι προδιαγραφες είναι ολοιδιες με τον 2tb και με τους άλλους lp και διαφορετικες απο εκείνες του .11 (recording, track και areal density) ωστόσο δεν είμαι ειδικος και δεν ξέρω τι ακριβώς παιζει 100%.

Αν παντως έχει τα 375platters και τον .11 controller με χαμηλωμένες στροφές θα φανει στα benchmarks καθώς το access time θα είναι πάνω απο 16 - 16,5ms.

Offtopic έβγαλε/ανακοινωσε και η hitachi 2tb στις 7200 στροφες. Λογικα θα ειναι ο πιο γρήγορος που κυκλοφορει.

από ανακοινώσεις που έχω δει λέει πως οι 1/1.5/2ΤΒ LP είναι με 500αρια platters, πάντως για αυτό που λες 4disk/8heads είναι κάτω από τον 2ΤΒ οπότε υποθέτω ότι είναι 3/6 για τον 1.5ΤΒ και 2/4 για τον 1ΤΒ...

επίσης και η WD θα βγάλει 7200rpm 64mb Cache 2TB Caviar Black

Επειδη αναφερθηκε οτι οι 1.5TB LP ειναι με 500αρια platters, μην αφησουμε λαθος εντυπωση και παρασυρουμε καποιους σε "λαθος" αγορες. Οχι, κανεις 1.5ΤΒ LP και 7200.12 δεν εχει 500αρια!

δειτε εδω τη σχετικη συζητηση

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=326980&page=2

Δημοσ.

καλησπερα.Παιδια σημερα και εγω την επαθα ειχα ενα turbo x 640 gb και το μεσιμερη παρεδωσε πνευμα.το προβλημα ηταν οτι δεν επερνε στροφες ο δισκος και δυστιχος εχασα ολα τα δεδομενα...αααααααααααχχχχχχχχχχ τι μοθ εκανεσ

Δημοσ.
Χα! Και πώς είσαι σίγουρος πως οι 7200.12 δεν θα έχουν κάνα bug που θα τους εκτοξεύει στο διάστημα;

Υπάρχει κανένας που να έχει (ή να έχει ακούσει για) τη σειρά 7200.12 και παρουσίασε κάποιο αντίστοιχο πρόβλημα ή και κάποιο άλλο;

Ρωτάω γιατί με ενδιαφέρει η αγορά σκληρού δίσκου μάλλον 1,5 ΤΒ Seagate και δε ξέρω αν αξίζει να περιμένω να έρθει η σειρά αυτή στην Ελλάδα...

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά...

• Super Moderators
Δημοσ.

nope, τπτ για αυτή...

αλλά 1.5ΤΒ δεν έχει ανακοινωθεί 7200.12

μόνο 5900 υπάρχει

Δημοσ.

Ρε παιδιά έχει κάνει κανένας update στο firmware σε raid 0 Seagate, χωρίς να χαλάσει το raid και να χάσει δεδομένα?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:34 ----------

Και το ISO δεν κατεβαίνει πια. Είναι μόνο 1,5 ΜΒ και κολάει εκεί που λέει FreeDOS. Μόνο μέσα απο Windows η δουλειά γίνεται. Τώρα πρέπει να βρώ έναν παλιό σκληρό, να κάνω εγκατάσταση τα windows και αφού είμαι σε AHCI mode να κάνω update. Και εάν βρω δεδομένα μετά εγω να γίνω ο Πάπας...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:45 ----------

ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ !! Μου την έδωσε. Έτρεξα το Windows update utility κανονικά μέσα απο τα Windows και μου αναβάθμισε το firmware και στους 2 σκληρούς του Raid χωρίς να χάσω τα δεδομένα.. 8)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ηθελα να βοηθησω ολους οσους εχετε προβλημα με τετοιους δικσους, να ξαναβρειτε τα δεδομενα σας αλλα καποιος moderator προτιμησε να βγαλει το μηνυμα μου.εχω την εντυπωση οτι τα forum γι αυτες τις δουλειες ειναι.για να ενημερωση και αλληλοβοηθεια.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλημερα,εφτασε η ωρα να βαρεσει μπιελες και ο δικος μου HDD εχω το μοντελο st3500320AS εκανα την αναβαθμιση του firm αλλα οχι απο το iso αρχειο αλλα απο το .exe που δινει στο σιτε της η seagate ολα κυλησαν ομαλα,πρεπει να κανω και μεσα απο το iso?

Δημοσ.

και μενα σημερα (02/11/09) τα επαιξε Κ ο δικος μου.ιδιο ακριβως μοντελο με τον δισκο σου 'ντεραστο'.εγω σε αντιθεση με εσενα δε μπορω να κανω update του firm ουτε με τον ενα ουτε με τον αλλο τροπο.γτ μου βγαζει στα βιος οτι δεν αναγνωριζετε το μοντελο του δισκου και και τετοια.τα χω παιξει.sossssssss!εχω σημαντικα αρχεια που δε θα ηθελα να χασω γμτ..........

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:31 ----------

Καλημερα,εφτασε η ωρα να βαρεσει μπιελες και ο δικος μου HDD εχω το μοντελο st3500320AS εκανα την αναβαθμιση του firm αλλα οχι απο το iso αρχειο αλλα απο το .exe που δινει στο σιτε της η seagate ολα κυλησαν ομαλα,πρεπει να κανω και μεσα απο το iso?

και μενα σημερα (02/11/09) τα επαιξε Κ ο δικος μου.ιδιο ακριβως μοντελο με τον δισκο σου 'ντεραστο'.εγω σε αντιθεση με εσενα δε μπορω να κανω update του firm ουτε με τον ενα ουτε με τον αλλο τροπο.γτ μου βγαζει στα βιος οτι δεν αναγνωριζετε το μοντελο του δισκου και και τετοια.τα χω παιξει.sossssssss!εχω σημαντικα αρχεια που δε θα ηθελα να χασω γμτ..........

Δημοσ.

Οπως και σε ενα αλλο θεμα που εχει ανοιξει γι'αυτο το μοντελο,το νεο φιρμ νομιζω πως με εσωσε.Ημουν τυχερος που ανοιξε για τελευταία φορα πριν "φυγει" και ειχα ετοιμο το setup του φιρμ αλλιως οπως λεει το ο demon παραπανω..R.I.P

Δημοσ.

εχω 1 χρονο τωρα ενα seagate 500GB που ανηκει στην επιμαχη παρτιδα,αλλα του εχω βαλει το firmware και κανενα προβλημα...μονο "ελλατωματικος" που δεν ειναι ,που λεει ο τιτλος του θεματος (μηπως να αλλαξει?)

Ενω ενας "καλος" WD green 1TB βαρεσε μπιελα .Αυτοι ( η σειρα Green ) κι αν ειναι ελλατωματικοι...

το post μου # 1000 haha...μηπως να ανοιξω σαμπανια?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...