Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε παιδιά μια βοήθεια παρακαλώ πολύ... έχω έναν 500G 7200.11 με SD15... και μια μέρα καλή ο δίσκος με έφτυσε στα μούτρα!

έψαξα λοιπών και βρήκα από γνωστό έναν δίσκο flashed από SD15 σε SD1A... παίρνω τον controller του, τον βάζω στον δικό μου... και στο Bios τον είδα... μα μέσα από τα Visτa64 στο Computer management μου τον δείχνει σαν unknown-Unreadable...

καμιά βοήθεια? να ανοίξω το παράθυρο να φύγει πετώντας και όποιον πάρει ο χάρος από κάτω? η να το πολεμήσω ακόμα?

• Απαντ. 453
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Belarin, αν φαίνεται στο BIOS.....γιατί παράθυρο;

Δοκίμασε κάποιο recovery πρόγραμμα (πχ Active File Recovery) να δεις αν γίνεται κάτι (πιθανή ανάκτηση, θα γίνει σε άλλο δίσκο)

Δημοσ.
Belarin, αν φαίνεται στο BIOS.....γιατί παράθυρο;

Δοκίμασε κάποιο recovery πρόγραμμα (πχ Active File Recovery) να δεις αν γίνεται κάτι (πιθανή ανάκτηση, θα γίνει σε άλλο δίσκο)

thanks ψάχνω για το Active File Recovery...

να αναφέρω ότι στο bios αν και τον βλέπει τον δίσκο τον διώχνει με capacity 0

υγ: από Linux δεν έχω ιδέα... :-(

Δημοσ.
άμα κουραστείς....σφύρα πάντως

να σε καλά! το βρήκα... μα μου τον δείχνει μηδενικού μεγέθους τον σκληρό... και πέρα από αυτό σαν FΑΤ12... νομίζω πως η έχω κάνει μαλακία... η το εγχείρημα ήταν άσκοπο... δε ξέρω... θα συνεχίσω το googling μπας και σώσω τπτ...

Δημοσ.

...με το googling μην περιμένεις να βρεις κάτι παραπάνω πάντως......(...)

Βάλε το AFR να κάνει φουλ σκαν για κάθε είδους fs, και αν δεν βρει τπτ................τότε, ναι, κάδο...(ή αλλαγή πλακέτας ΜΠΑΣ και.......που μάλλον δεν - ή data recovery εταιρία...)

Δημοσ.

εάν πιάνουν τα χέρια σας και απεγνωσμένοι (σαν και έμενα) μπορείτε να δοκιμάσετε το ακόλουθο link.

http://www.msfn.org/board/index.php?showtopic=128807&st=0&p=828228&&do=findComment&comment=828228

έχει 2 τρόπους να λύσει το πρόβλημα:

1ον: όταν δείχνει τον σκληρό στο BIOS μα με 0MB ~Fixing 0 LBA error~

2ον: και την περίπτωση που δεν αναγνωρίζετε καθόλου από το BIOS. ~Fixing BSY or CC errors aka BUSY~

όταν το δοκιμάσω θα σας πω αποτελέσματα... η θα ακούσετε ένα μεγάλο BOOOOOOM όσοι μένουν Αθήνα! οι υπόλοιποι από τις ειδήσεις!

Δημοσ.

...δεν το διάβασα όλο το θρεντ....μόνο την τελευταία σελίδα....ΔΕΝ είχες ήδη κάνει update το firmware δηλαδή ;

Δημοσ.

όχι... ο σκληρός μου έσκασε πριν του κάνω update... μετα όμως βρήκα άλλον ίδιο με τον δικό μου, που τον είχε flashαρει σε SD1A... έτσι του άλλαξα τον controller με τον σκληρό μου και ξεκίνησα τα πειράματα μπας και σώσω τπτ από μέσα!!

Δημοσ.

θα ηθελα να ρωτησω με τοσα προβληματα που εχουν βγαλει οι 7200.11 με τα παλια firmware θα αγοραζατε ενα τετοιο δισκο τωρα που θα φορα το νεο firmware .

γιατι σκεφτομαι για τον 1,5ΤΒ. εχει την καλητερη τιμη ανα GB.

αλλα απο αξιοπιστια προβληματιζομαι.

Δημοσ.
θα ηθελα να ρωτησω με τοσα προβληματα που εχουν βγαλει οι 7200.11 με τα παλια firmware θα αγοραζατε ενα τετοιο δισκο τωρα που θα φορα το νεο firmware .

γιατι σκεφτομαι για τον 1,5ΤΒ. εχει την καλητερη τιμη ανα GB.

αλλα απο αξιοπιστια προβληματιζομαι.

Εγώ έχω πάρει άλλους δύο δίσκους μετά τον χαμένο seagate και φυσικά αυτό που κοίταξα ήταν να μην είναι seagate. :devil:

Κάπου είχα κολήσει και εγώ με την seagate τόσα χρόνια. Ξεκόλησα απότομα και βρήκα την υγεία μου. Τέτοια λάθη από τέτοια εταιρεία δεν είναι μόνο παιδικά αλλά μου δείχνουν και έλειψη σεβασμού προς τον καταναλωτή.

Για να δούμε αν έχει έλειψη από καταναλωτές τι θα κάνουν ?

Το ότι παραδέχθηκαν το λάθος τους και προσπάθησαν να το διορθώσουν δεν μου λέει τίποτα. Ας μην ξεχνάμε ότι και πάλι στην πρώτη διόρθωση , και πάλι αν θυμάστε έκαναν και έδωσαν λάθος firmware και την πάτησε κάμποσος κόσμος. Τους εύχομαι καλή σταδιοδρομία πλέον. :devil:

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επιτυχία!!!!!! Είχα το 2ο πρόβλημα δηλ. δεν τον αναγνώριζε καθόλου το ΒΙΟS και με τη διαδικασία που περιγράφεται στο παραπάνω link κατάφερα να τον ξεκλειδώσω επιτυχώς και να ξαναδώ τα ΠΟΛΥΤΙΜΑ δεδομένα μου.ΟΛΕΕΕΕΕΕ!!!

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.

Δεν θα πω και πολλα μιας και σημερα επεσα και εγω θημα της ηλιθιοτητας της seaπαπαροgate.

Να μην τα πολυλογω πριν εναμιση μηνα εφτιαξα ενα νεο pc, μερικα απο τα specs του ειναι στην υπογραφη μου. Ο Δισκος λοιπον που αναφερω και εκει ενας 7200.11 750gb Baraccuda φαινετε οτι παρεδωσε πνευμα σημερα και μαζι με το πνευμα παρεδωσε οτι πρωσωπικο ειχα μεσα απο οικογενιακες φωτογραφιες μουσικη saves παιχνιδιων σχωλικες εργασιες και παει λεγοντας.

Ξεκινησαν ολλα σημερα το πρωι καθως παω να ανοιξω το pc και περιμενα στο bios splash screen για μισολεπτο μεχρι να παρω το μηνημα please select boot device κατι. Παω στο bios κοιταω στα sata πουθενα ο δισκος μονο το dvd recorder μου. Βγαζω τον δικσο τον δοκιμαζω στο αλλο μου pc και παιρνω τα ιδια αποτελεσματα αορατος ο δισκος. Μεχρι χθες ολλα ολλα ηταν normal ο δισκος πεταγε. Αυτα λοιπον, ψαχνω τωρα μια λυση αν μπωρο να σωσω τα αρχεια μου γιατι ειμαι σιγουρος οτι εχει brickarei και δεν ειναι κατι αλλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...