Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 453
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν είχε αναφέρει ο τύπος τέτοιες λεπτομέρειες, απλά είπε ότι τον έβαλε σε ένα άλλο μηχάνημα και εκείνο μπόρεσε να τον δεί και γιάυτό και έκανε το update και έσωσε το δίσκο.

Το site ήταν απλά ένα forum στο site της Seagate

http://forums.seagate.com/stx/board?board.id=ata_drives

Δημοσ.

εμενα ειναι αυτος Model: ST31000340AS, Serial: 5QJ0XY67, Firmware: SD15

στο σαιτ λεει οτι δεν ειναι affected.

τι να κανω.να το αλλαξω το fw για καλο και για κακο?

Δημοσ.

Απ'ό,τι κατάλαβα, ο πιο σωστός τρόπος για να δεις αν ο δίσκος θέλει update,είναι με τον S/N και όχι σώνει και καλά με το αριθμό του firmware.

Έτσι έκανα και γώ.

Δημοσ.

λοιπον μετα απο καιρο και αφου εκανα μερικα μπακαπ τελειωσα και εγω με την αναβαθμιση, αλλα ο ενας εβγαλε προβλημα. Εχω καπου 7 σκληρους σχεδον τιγκα ολοι γι αυτο αργισα με τα μπακαπ. Απο αυτους χρειαστηκε σε 4 να κανω αναβαθμιση. Οι 2 τερα και ο ενας 500ρις πηγαν καλα. Ο τελευταιος 500ρις μου βγηκε unreadable στα windows xp και εχει μονο επιλογη convert to basic. Κατι που δεν με πολυνοιαζει, αλλα αν τον κανο βασικο θα δουλευει μετα χωρις προβλημα?? Η αναβαθμιση εγινε σωστα? Ειναι ο μονοαδικος στον οποιο διαλεξα να σκαναρει οταν εκανα την αναβαθμιησ, αλλα ειμαι 90% σιγουρος οτι διαλεξα τον σωστο δισκο (εκει που λεει a, b, c), αλλωστε μονο ενας ηταν συνδεδεμενος στο συστημα. Επισης ειναι και ο μοναδικος στον οποιο δεν ειχα κανει πληρη μαπκαπ!! Οποτε θελω αν γινετε να μπω να αντιγραψω μερικα γκιγκα και μετα να τον κανω διαμορφωση σε βασικο. προς το παρον θα δω αν βρω ακρη με παρτισιον μανατζερ καθως με εχει ξανασωσει παλια.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:51 ----------

χμμ με παρτισιον μανατζερ και νορτον γκοστ δεν εβγαλα ακρη. Στο παρτισιον τον βλεπει και μου τον δειχνει ως unallocated space και δεν μπορω να τον διαλεξω για να ποσπαθησω καμια αντιγραφη. Επισης apo system- hardware- device- disks τον εχει, αλλα οταν κανω populate τον δειχνει unreadable. Νομιζω οτι εχει πειραχτει το MBR (boot record).

Τωρα δοκιμαζω recover my files. Νομιζω οτι ο σκληρος ειναι ο phsyical drive 1 και με αφηνει να τον διαλεξω για να ψαξει για χαμενα αρχεια. Αλλα μαλλον θα παρει κατι ωρες, προς το παρον εχει βρει αρκετα τεξτ και υποτιτλους, μερικα ραρ και 3 avi (φαινονται μικρα σε μεγεθος ομως!)! Περιμενω να δω τι θα βρει απο avis. Ο σκληρος ηταν σχεδον μονο ταινιες με υποτιτλους.

Δημοσ.

exxmm μας δουλευεις?? 20 σελιδες για αυτο το προβλημα μιλαμε και πανω απο ενα μηνα! Και αφου αποφασισες να ποσταρεις εδω, δεν διαβαζες λιγο τι λενε στο τοπικ?

Τελος παντον, τουλαχιστον εχω καλα νεα για μενα! με εσωσε το recover my files (το οποιο θελει registration για να σωσει αρχεια). Εκανα format recover, διαλεξα το physical drive 1, διαλεξα και folder view και βουαλα μου εμφανισε το παρτισιον και αρχισα να σωζο τα αρχεια σε αλλον σκληρο. Η πλακα ειναι οτι μου ειχε φακελους απο παλιοτερα αρχεια αλλα με ενα κοκινο χ διπλα, αρα αυτα ηταν απλες αναφορες σε παλια δεδομενα. Τελος παντων εσωσα οτι ηθελα και τωρα τον κανω φορματ σε basic disc

Δημοσ.

Αν είσαι σίγουρος ότι διάλεξες τη σωστή επιλογή στο f/w update τότε κάνοντας ένα format (σε basic disk ή σε ότι άλλο θές) θα είσαι ΟΚ.

Αν και περίεργο μου φαίνεται αυτό που σου έβγαλε, εμένα (χωρίς να έχω κάνει backup) είδε τα πάντα κανονικά μετά το update, και στους δύο δίσκους του 1TB μου.

Μόνο για RAID arrays ανέφεραν κάποιοι ότι τους χαλούσαν και ήθελαν ξαναστήσιμο.

Πάντως αν έχεις αμφιβολία για το αν έκανες το σωστό update, κάνε το ξανά δε χάνεις τίποτα. Και εγώ το έχω κάνει δύο φορές γιατί είχα μια αμφιβολία.

Μην ξεχάσεις να έχεις από το bios το SATA mode σε IDE compatible αν και δε νομίζω πως στην περίπτωσή σου θα έχεις πρόβλημα αφού έγινε την πρώτη φορά.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

παιδια σε ένα σχετικο post είχα γράψει οτι έιχα κι εγω προβλημα με τον barracuda σκληρό μου(στο copy/paste σέρνονταν όλες οι αλλες εργασίες). μου προτειναν update στο firmware. εκανα! και μετα το reboot, τσεκαρα και πηγαινε σφαίρα!!!

ΑΛΛΑ, κατέβασα και ετρεξα τα test του seatools. στο 2ο και 3ο μου'βγαλε fail. το προ τελευταιο, logical long νομίζω εκανε πολυ ώρα και το σταματισα. κανω reboot και απο τοτε κανει να ανοίξει 2-3 λεπτά(ίσως και παραπάνω) και σε οτιδήποτε πάω να κανω,ακόμα και ένα παράθυρο να ανοίξω, αργεί ΠΑΡΑ πολύ!!!

έκανα check for errors(πηρε πολλές ώρες) αλλα δεν βρήκε τπτ! ξανά update firmware, αλλα τπτ! σερνεται το σύμπαν :(

σκεφτομαι backup τα αρχεια μου και να τον στείλω πισω... για αλλαγή!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...