_BASSstarlet_ Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Έκανα και τον δικό μου ST3500320AS. Πήρε λιγότερο από 2 λεπτά,και απ'ό,τι βλέπω δεν χάθηκε τίποτα. Μόνο το μήνυμα "hal.dll" φανέρωσε (για λίγο όμως) το εφιαλτικό του πρόσωπο,επειδή(ς) ξεσύνδεσα όλους τους δίσκοι για να συνδέσω αυτόν.
dimitris489 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Από πια σελίδα της seagate μπορώ να ελέγξω αν είναι και οι δικοί μου hdd ελαττωματικοί επειδή αντιμετωπίζω και εγώ πρόβλημα: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=299452
_BASSstarlet_ Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Κανονικά μπαίνεις σε αυτή,αλλά από το πρωί δε μου φορτώνει.
wert Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Κανονικά μπαίνεις σε αυτή,αλλά από το πρωί δε μου φορτώνει. http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=207931 Αν ενοείς αυτήν τότε μια χαρά φορτώνει. Το link όμως που δίνεις δεν είναι γραμμένο σωστά. Κόβεται εκεί που είναι οι τελίτσες και πηγαίνει έτσι λάθος. Αν του κάνεις κλικ κιόλας τότε δεν πας πουθενά. Κάνε copy paste αυτό που δίνω και θα ανοίξει η σελίδα. Το φόρουμ μάλλον θέλει λιγάκι servis
_BASSstarlet_ Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Ούτε αυτό μου φορτώνει τίποτα. Το link το πήρα από τον topic starter,και είχα ανοιχτό εδώ και μέρες το tab. Σήμερα το πρωί δε ξαναφόρτωσε.
wert Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Ούτε αυτό μου φορτώνει τίποτα.Το link το πήρα από τον topic starter,και είχα ανοιχτό εδώ και μέρες το tab. Σήμερα το πρωί δε ξαναφόρτωσε. Μόλις το ξανακοίταξα και άνοιξε αμέσως. *********************************************************** Ο δίσκος μου πάντως ενώ πήγε για μια εβδομάδα πολύ καλά σήμερα αποφάσισε να ξανακάνει τα ίδια και χειρότερα με τα παλιά του τερτίπια. Ενώ για μια εβδομάδα με το καινούργιο firmware πετούσε σήμερα άρχισε τα κολήματα και τις σαχλαμάρες του όπως να μην δέχεται εγγραφές και να είναι πολύ αργός. Θα του κάνω ένα back up και μετά θα κάνω μια δοκιμή να δώ αν πετάει από το μπαλκόνι.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Τότε,μήπως φταίνε bad sectors και όχι το firmware? Mου άνοiξε και μένα αφού έκανα restart το router(μετά μου ζήταγε να κάνω και login..)
NOPSTRIM Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Παιδιά να ρωτήσω και εγώ κάτι; Σύμφωνα με την Seagate αν έχεις Barracuda 7200.11 Model: ST31500341AS Serial Number: 9VS00J20 Firmware: SD1A Τότε πρέπει να κάνεις το update για να μην τρέχεις... Εγώ έχω συμφωνα με το Intel® Matrix Storage Console Barracuda Model: ST3500320AS Serial Number: 9QM7SGQ1 , 9QM63L3E , 9QM6NQKD , 9QM2GASC Firmware: SD15 Κανονικά δεν πρέπει να έχω με κανέναν πρόβλημα σωστά;
_BASSstarlet_ Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Μόνο ο "9QM2GASC" δεν θέλει update.Οι άλλοι τρεις χρειάζονται.
NOPSTRIM Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Που μπορώ να δω τα ελαττωματικά μοντέλα; γιατί εκεί που έψαξα στην seagate έλεγε μόνο για αυτό που έχω βάλει...
_BASSstarlet_ Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=207931
NOPSTRIM Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Σε αυτό, ο προβληματικός είναι ο Barracuda 7200.11 Model: ST31500341AS Serial Number: 9VS00J20 Firmware: SD1A εμένα κανένας από τούς 4 δεν έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά... η μήπως είναι απλό παράδειγμα;
nk_surfer Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Λοιπόν πριν μερικές μέρες αγόρασα τον Seagate 1,5TB. Το σύστημα μου τρέχει Windows XP Pro (ούτε Linux, ούτε Vista, ούτε Mac OS, ούτε τίποτα). Συνδέθηκε σε SATA (δεν μπήκε σε RAID), έγινε φορμάτ (ένα partition όλος ο δίσκος) και ξεκίνησα την μεταφορά αρχείων μου από παλιούς δίσκους που ήθελα να ξεφορτωθώ. Η μεταφορά αρχείων μετά από κάποια ώρα κόλαγε και το μέγεθος των φακέλων που είχαν μεταφερθεί ήταν πολύ μικρότερο από το αρχικό. Έτσι ξεκίνησαν τα προβλήματα που κατέληξαν να κολλάει ακόμα και ο υπολογιστής μετά από restart, να μην μπορώ να προσπελάσω αρχεία στον δίσκο, κοκ. Το firmware ήταν LC** το οποίο σύμφωνα με την Seagate δεν ανήκε στις ελαττωματικές παρτίδες (ναι καλά!). Οπότε δεν υπήρχε και η ανάγκη για αλλαγή firmware. Με τα πολλά ο δίσκος επιστράφηκε στο κατάστημα και αφού διαπιστώθηκε ότι όντως ήταν ελαττωματικός, μου έδωσαν τα χρήματα πίσω. Έχω 3 εσωτερικούς SATA και δύο εξωτερικούς. Οι 4 από αυτούς είναι Seagate, και πάντα ήμουν πολύ ικανοποιημένος ιδιαιτέρως με το πόσο ήσυχοι ήταν σε σχέση με άλλες εταιρείες. Πλέον δεν μπορώ να εμπιστευτώ την εταιρεία. Κάπου διάβασα ότι ενδέχεται όλες αυτές οι παρτίδες να έχουν ελαττωματικά μέρη και η Seagate προς αποφυγή μαζικής ανάκλησης φτιάχνει νέα firmware πειράζοντας την τάση που τροφοδοτούνται συγκεκριμένα εξαρτήματα. Μου φαίνεται αρκετά πειστικό αυτό και εξηγεί πολλά. Έχοντας διαβάσει τις τελευταίες μέρες και το forum της Seagate, βλέπω ότι η λύση δεν είναι η αλλαγή firmware. Πρόκεται για προσωρινό μπάλωμα της κατάστασης, που είτε λύνει μερικώς το πρόβλημα είτε καθυστερεί την εμφάνισή του, είτε δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα