Προς το περιεχόμενο

HTPC & i7 920

PanosJ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα ένα HTPC και μετακόμισα στο σαλόνι ( Ο μόνος υπολογιστής τώρα πιά θα είναι αυτός ) και έβαλα τον ι7 920 (Πληροφορίες για το σύστημά μου στην υπογραφή).

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι ο επεξεργαστής ανεβάζει πολύ υψηλές θερμοκρασίες που φτάνουν τους 70 με 72 βαθμούς κελσίου και 80 με 85 κάθε core σε Full λειτουγία στο Prime95, με αποτέλεσμα μετά απο ένα μισάωρο περίπου να κλείνει ο υπολογιστής.

Δεν έχω κάνει overclocking και το μόνο που έχω ενεργοποιήσει είναι την επιλογή XMP στην μητρική.

Στον προηγούμενο Η/Υ είχα την Zalman 9700 ΝΤ. Όμως στο καινούργιο κουτί δεν χώραγε και έχω μείνει με την στοκ ψύχτρα.

Aftermarker ψύχτρα μπορώ να βάλω μέχρι περίπου 12cm ύψος.

Τα ερωτήματά μου είναι:

1. Υπάρχει κάποια καλή ψύχτρα να βάλω έτσι ώστε να κατεβάσω την θερμοκρασία του επεξεργαστή. Στο Πλαισιο μου πρότειναν την Nexus LOW-7000.

2. Μήπως θα πρέπει να στραφώ σε Watercooling. Απλά υπάρχει το πρόβλημα οτι έχω HTPC στο σαλόνι. Υπάρχει κάποιο έτοιμο πακέτο υδρόψυξης ίσως?

Κυρίως με ενδιαφέρει η ψύξη με αέρα γιατι δεν έχω ιδέα απο watercooling.

Δημοσ.

Βασικά, αν και δυναμη ήταν υπερβολή ι7 για 1080mkv.

Mηπως μπορείς να βάλεις 2 ανεμηστηρακια να βελτιώσεις το airflow ?

Δημοσ.
Βασικά, αν και δυναμη ήταν υπερβολή ι7 για 1080mkv.

Mηπως μπορείς να βάλεις 2 ανεμηστηρακια να βελτιώσεις το airflow ?

Έχω δύο μπροστά για εισαγωγή αέρα και δύο πίσω για εξαγωγή. Στο πλάι δίπλα στον επεξεργαστή έβαλά και ένα τρίτο για εξαγωγή αλλα δεν άλλαξε κάτι. Το ίδιο ανεμηστηράκι επίσης το έβαλα να εισάγει αέρα αλλά πάλι δεν έγινε τίποτα.

Το τροφοδοτικό τραβάει αέρα απο έξω.

Δημοσ.

Παιδιά μπορείτε να γίνεται πιό συγκεκριμένοι.

Με τον υπάρχοντα εξοπλισμό μπορείτε να προτείνετε κάποια λύση?

• Super Moderators
Δημοσ.
Φιλε μαλλον δεν παταει καλα η ψυκτρα στον επεξεργαστη τετοιεσ θερμοκρασιεσ δεν δικαιολογουντε αλλιως.Τσεκαρε το

δικαιολογούνται κανονικά όταν έχεις μαμίσια ψύκτρα και χρησιμοποιείς τέτοιο κουτί...

Δημοσ.

Μάλλον θα είναι κληρονομία από παλαιότερο rig και θα πάρει πόδι σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλιώς ο i7 είναι overkill ολ δε γουέη :P

Δημοσ.

Δεν έχω βγάλει άκρη με το τί πρέπει να κάνω με τον υπάρχοντα εξοπλισμό που έχω. Να πάρω άλλο κουτί δεν γίνεται γιατί τον υπολογιστή τον έχω στο σαλόνι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...