Προς το περιεχόμενο

linux 32 ή 64 σε 64αρι pc (+,-)


BonJovi1000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Αποκλείεται να έβαλες 64bit λειτουργικό σε 32bit επεξεργαστή και να λειτούργησε. Μήπως έχεις 64bit επεξεργαστή και δεν το ξέρεις; εγώ το είχα πάθει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγαπητε BonJovi........όπβς προείπε και ο αδμιν να έβαλες 64μπιτο os σε πισι ... απλα δε γινεται......μακαρι να γινόταν... θα ήταν εξαιρετικά καλό./..... αλλα... απλα δε γίνεται.

Λυπαμαι...

Πολύ πιο πιθανόν να έχεις 64μπιτο cpu και να μην το ξέρεις.......

Με εμένα συνέβαινε το αντίθετο...., χωρίς να το έχω ψάξει και καθόλου καθότι μου εί0ναι αδιάφορο, νομιζα οτι έχω 64 μπιτο αλλά τον πούλο

 

hasodikis

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιλαμε για επεξεργαστη τελευταιας γενιας, οποτε λογικο ειναι να υποστιριζει 64 bit!

Το περιεργο θα ηταν να ηταν επεξεργαστης εποχης των athlon ή των πρωτων pentium4.

 

Οπως θα δεις και εδω,ο επεξεργαστης σου υποστιριζει πληρως 64 bit.

Supported Features:

# Quad Core

# Enhanced Intel Speedstep® Technology

# Intel® EM64T

# Intel® Virtualization Technology

# Enhanced Halt State (C1E)

# Execute Disable Bit 2

# Intel® Thermal Monitor 2

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ε ρε τι μαθαινει κανεις....στα χαρακτηριστικα της αγορας του τοτε δεν το ανεφερε πουθενα και υπεθεσα οτι θα ειναι 32...!!!αρα τωρα θα ηθελα να μαθω....σε 64αρι ποια ειναι τα συν και τα πλην ενος λειτουργικου 32 και ενος 64!θα αλλαξω και το τοπικ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σε 64αρι ποια ειναι τα συν και τα πλην ενος λειτουργικου 32 και ενος 64!

 

Είναι κάποιες λίγες εφαρμογές που είτε δεν γίνονται compile στα 64bit (ακόμα), είτε δεν είναι ανοικτού κώδικα και δίνονται compiled μόνο για 32bit. Όμως ακόμη και αυτές παίζουν μια χαρά στα 32bit, εφόσον έχουν εγκατασταθεί 32-bit εκδόσεις των libraries που χρειάζονται. Οι μεγάλες διανομές διαθέτουν 32bit εκδόσεις των απαραίτητων βιβλιοθηκών για τις 64bit εκδόσεις τους. Αν τύχει όμως να πέσεις σε τέτοια εφαρμογή για την οποία να μην υπάρχει έτοιμο πακέτο με τα library dependencies της για τη διανομή σου -πολύ σπάνιο αν έχει μεγάλη συλλογή πακέτων, όπως το debian (/ubuntu) ή το gentoo-, θα χρειαστεί λίγος κόπος για να παίξει.

 

Οι περισσότερες εφαρμογές δεν έχουν σημαντική διαφορά στις επιδόσεις είτε γίνουν compile για i686 είτε για x86-64, είτε τρέχουν σε i686 σύστημα είτε x86-64. Μερικές ελάχιστες είναι λίγο πιο αργές, αλλά αρκετές άλλες (π.χ. mencoder, transcode, 7z, openssl και γενικά τέτοιου είδους εφαρμογές που κάνουν number crunching) είναι συνήθως σημαντικά πιο γρήγορες.

 

i686 είναι το τελευταίο extension της x86 (32-bit) αρχιτεκτονικής, με την οποία είναι συμβατοί όλοι οι σύγχρονοι επεξεργαστές.

x86-64 είναι η συνήθης ονομασία της 64-bit αρχιτεκτονικής της AMD για την οποία μιλάμε -πολλές φορές θα την δεις και ως "AMD64", παρ' ότι η intel ονομάζει την υλοποίηση αυτής της τεχνολογίας στους δικούς της επεξεργαστές EM64T, σπάνια θα δεις αυτόν τον όρο αλλού-.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...