SpyrosR Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 γιατι το Consortium δεν εκανε τις απαραιτητες αλλαγες ωστε να ακολουθησουν οσο το δυνατον περισσοτερο τον τροπο του ΙΕ και ετσι να ειναι οι καταναλωτες ευχαριστημενοι και να γλυτωσουμε το οτι αλλες σελιδες υποστηριζουν Mozilla και αλλες ΙΕ ??Δηλαδή πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι ανεξαιρέτως το λάθος τρόπο επειδή βολεύει "τους πολλούς"; Όπως ξέρουμε, η M$ την εποχή των "browser wars" είχε προσθέσει ένα κάρο άχρηστα/άθλια HTML tags για να κάνει 'ανώτερο' το δικό της πρόγραμμα. Μετά ήρθε το W3C να βάλει μια τάξη για να υπάρχει κοινός τρόπος rendering και σχεδίασης των σελίδων. Πέτυχε (CSS & xHTML), μα κάποιος (η M$ όπως πάντα) αρνείται να ακολουθήσει. Άρα; Θα ακολουθήσουμε εμείς τα λάθος πρότυπά της επειδή τα χρησιμοποιεί πολύς κόσμος; Περα απο αυτο εγω απλα λεω πως οσοι εχουν προβλημα με την MS να σταματησουν να χρησιμοποιουν Windows και να πανε σε Linux ωστε να σταματησει η γκρινια. Δημοκρατια εχουμε εξαλλου. Το περιεργο ειναι ομως πως το 90% οσων γκρινιαζουν χρησιμοποιουν Windows, αν αυτο λοιπον δεν ειναι τραγικη ειρωνεια τοτε δεν ξερω τι ειναι.Δε μπορούν όλοι. Όσοι μπορούμε, το κάναμε. Άλλοι παίζουν παιχνιδάκια, άλλοι δουλεύουν κατά κόρον με επαγγελματικά προγράμματα. Η γκρίνια δεν έχει σχέση όμως. Απλά δε σου αρέσει αυτό που χρησιμοποείς (Windows). Δε σημαίνει όμως ότι έχεις τη δυνατότητα να το αλλάξεις...
Αδμιν Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 HellasVagabond με λιγα λογια λες οτι η MSHTML επρεπε να γινει προτυπο γιατι αυτην χρησημοποιουσε η πλειοψηφια. Αυτο ειναι παραλογο. (Edit: Ο SpyrosR το εγραψε με περισσοτες λεπτομεριες) Για το δευτερο εχεις μεγαλο αδικο. Δηλαδη δεν μπρει ενας οπαδος Χ ομαδας να παραδεχτει οτι φετος η ομαδα του επαιξε χαλια;
DIMITRISG Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Ειναι θεμα χρονου η πολιτικη της microsoft να την αυτοκαταστρεψει Τρανταχτό παράδειγμα η ανακοινωση της Google να μην υποστηριζει τον ΙΕ στα web προϊόντα της Η Google δεν θέλει να υποστηρίξει το 70% ;
gdp77 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Τρανταχτό παράδειγμα η ανακοινωση της Google να μην υποστηριζει τον ΙΕ στα web προϊόντα της Έχεις κάποιο link ?
DIMITRISG Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Έχεις κάποιο link ? ναι ! εδω : http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2505944&postcount=190
HellasVagabond Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Το κανουν για να προωθησουν τον δικο τους browser, τπτ περισσοτερο, τπτ λιγοτερο. Μια φορα Google Browser δεν θα χρησιμοποιησω ποτε γιατι και αυτο που κανει στον ΙΕ ειναι σαν εκβιασμος και σιγουρα καπου στην πορεια θα λογοδοτησει για αυτο.
gdp77 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Επιτέλους μια εταιρεία που έχει τα @ να φτύσει κατάμουτρα την M$. Παρεμπιπτόντως μόνο τον IE6 δεν υποστηρίζει. Όποιος έχει τον 7 δεν έχει κανένα πρόβλημα.
DIMITRISG Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) Δεν κέω οτι ειναι καλό. Τουλαχιστον να μην φτασουμε στο σημειο και για το gmail πρέπει να τρέχουμε chrome υποχρεωτικά. Αλλα ειναι το ιδιο χτυπημα προς την microsoft, (βρηκε το δασκαλό της) σιγα σιγα οι χρηστες gmail θα χρησιμοποιούν firefox ή chrome (ή άλλο μη ΙΕ) ειναι μεγαλο χτυπημα αν υπολογισουμε τους χρηστες gmail και αν συνεχισει σε άλλες εφαρμογες google, το χτυπημα θα ειναι ακομα μεγαλύτερο. αλλα όπως είπα θέλει προσοχη με αυτους τους «μεγαλους» γιατι δεν το χουν για τίποτα να πατησουν τους πάντες -----Προστέθηκε 18/1/2009 στις 05 : 01 : 43----- Επιτέλους μια εταιρεία που έχει τα @ να φτύσει κατάμουτρα την M$. Παρεμπιπτόντως μόνο τον IE6 δεν υποστηρίζει. Όποιος έχει τον 7 δεν έχει κανένα πρόβλημα. σιγα σιγα θα «φυγει» και ο 7 Focusing on Internet Explorer 6 only, Gmail now serves up messages to IE6 users when they log in, telling them that by switching to a browser like Chrome or Firefox 3, their speed when interacting with Gmail will be “twice as fast”. The company pulled the same message from being displayed to IE7 users. το ειχε για τον 7 και το έβγαλε ; Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2009 από DIMITRISG Αυτόματη ένωση μηνυμάτων
SpyrosR Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Το τελειωτικό χτύπημα για τον ΙΕ μπορεί να δωθεί μόνο απ' τους web developers. Αν ο καθένας από μας έγραφε δομημένο xHTML.S κώδικα και σωστό CSS αδιαφορώντας για ΙΕ hacks, σε ελάχιστο χρόνο τα περισσότερα sites δε θα έπαιζαν σε ΙΕ. Και θα υπήρχε μια ωραία σημειωσούλα για αναβάθμιση του browser σε κάποιον καλύτερο (Firefox, Safari, Opera... κλπ). Αλλά βλέπεις δε μας νοιάζει και τόσο. Όταν ο πελάτης απαιτεί cross-browser compatible code, ο τάδε developer βλέπει τα $$$, όχι το κακό που κάνει μ' αυτόν τον τρόπο στο χώρο του internet. Χρήμα και μόνο. Προσωπικά εδώ και 1,5 χρόνο αποφάσισα να μη ξανασχοληθώ με ΙΕ. Απλά δε με ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος browser. Ούτε καν κοιτάω να δω πως φαίνεται η σελίδα που γράφω. Ελέγχω σε Firefox, Safari και Opera μονάχα από Windows και Linux.
tectonator Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Το τελειωτικό χτύπημα για τον ΙΕ μπορεί να δωθεί μόνο απ' τους web developers. Αν ο καθένας από μας έγραφε δομημένο xHTML.S κώδικα και σωστό CSS αδιαφορώντας για ΙΕ hacks, σε ελάχιστο χρόνο τα περισσότερα sites δε θα έπαιζαν σε ΙΕ. Και θα υπήρχε μια ωραία σημειωσούλα για αναβάθμιση του browser σε κάποιον καλύτερο (Firefox, Safari, Opera... κλπ). Αλλά βλέπεις δε μας νοιάζει και τόσο. Όταν ο πελάτης απαιτεί cross-browser compatible code, ο τάδε developer βλέπει τα $$$, όχι το κακό που κάνει μ' αυτόν τον τρόπο στο χώρο του internet. Χρήμα και μόνο. Προσωπικά εδώ και 1,5 χρόνο αποφάσισα να μη ξανασχοληθώ με ΙΕ. Απλά δε με ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος browser. Ούτε καν κοιτάω να δω πως φαίνεται η σελίδα που γράφω. Ελέγχω σε Firefox, Safari και Opera μονάχα από Windows και Linux. Κάτσε γιατί θα μας στείλεις τώρα! Δηλαδή έαν σου έρθει πελάτης και σου πει θέλω site που να τρέχει σε όλους τους browsers τι θα κάνεις δηλαδή?Δεν θα τον γράψεις τον κώδικα?Θα αρνηθείς την δουλειά? Ο επαγγελματίας και βέβαια κοιτάει πως θα βγάλει χρήμα. Γι αυτό άλλωστε και δουλεύουμε!! Εκτός και εάν μιλάς για προσωπικές σου σελίδες οπότε πάω πάσο! Anyway, το θέμα το μαμήσαμε για άλλη μία φορά. Η είδηση αφορά το εάν θα πρέπει ο IE να έρχεται πακέτο με τα Windows. Αλήθεια, δεν είχε γίνει και κάτι παρόμοιο με το Windows Media Player στο παρελθόν?Θυμάται κανείς τι απόφαση βγήκε τελικά?
tolis_01 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Αλήθεια, δεν είχε γίνει και κάτι παρόμοιο με το Windows Media Player στο παρελθόν?Θυμάται κανείς τι απόφαση βγήκε τελικά? Για να έρχονται xp/vista/7 με ενσωματωμένο media player η αναμενόμενη λογικά
elven Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Για να έρχονται xp/vista/7 με ενσωματωμένο media player η αναμενόμενη λογικά Βγήκε ειδική έκδοση, Starter νομίζω λεγόταν που ήταν για EU και δεν είχε τον wmp,αλλά,εχμ.γκουχ γκουχ δεν έπιασε
dark_banishing Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Είμαι η microsoft και φτιάχνω αμάξια επί πόσα χρόνια και ξαφνικά φτιάχνουν εκεί ένα πρότυπο που λέει ότι πρέπει τα αμάξια να έχουν 3 ρόδες. Και άμα δεν τα αλλάξω, δεν συμβαδίζω λέει με τα πρότυπα. Ότι να ναι. Και μεθαύριο αν ο άλλος έχει όρεξη και μου πει να φτιάχνω αμάξια με δέκα ρόδες εγώ πάλι πρέπει να αλλάξω την επιχείρηση μου. Δεν πάμε καλά. Επίσης τα αμάξια να μην έχουν καθίσματα γιατί βλάπτουν τον ανταγωνισμό των καθισματάδων. Ο κάθε χρήστης θα αγοράζει μόνος του καθίσματα να βάζει. Καλά όσο για τους developers είναι από άλλο ανέκδοτο. Σαν να μου λέει ο κλειδαράς ότι πρέπει όλες οι πόρτες να ανοίγουν με τον ίδιο τρόπο για να μην κουράζεται. Και θα κάθομαι εγώ να αλλάζω τις πόρτες μου για να μην κουράζεται ο κλειδαράς. Και είναι πολύ δύσκολο να τεστάρεις μια σελίδα με πολλούς browsers. Δεξί κλικ -> open with -> opera, firefox κλπ. Πολύ κούραση λέμε. Στο κάτω κάτω δουλειά σου είναι. Εγώ λέω να φτιάξουμε μια είδηση που να λέει η microsoft είναι κακιά, να την ψηφίζουμε ανά διαστήματα στην πρώτη σελίδα να χαιρόμαστε.
Praetorianos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Είμαι η microsoft και φτιάχνω αμάξια επί πόσα χρόνια και ξαφνικά φτιάχνουν εκεί ένα πρότυπο που λέει ότι πρέπει τα αμάξια να έχουν 3 ρόδες. Και άμα δεν τα αλλάξω, δεν συμβαδίζω λέει με τα πρότυπα. Ότι να ναι. Και μεθαύριο αν ο άλλος έχει όρεξη και μου πει να φτιάχνω αμάξια με δέκα ρόδες εγώ πάλι πρέπει να αλλάξω την επιχείρηση μου. Δεν πάμε καλά. Όλες οι πρίζες έχουν δύο τρύπες, αυτό ήταν το πρότυπο πριν δημιουργηθεί η Microsoft. Έρχεται λοιπόν αυτή γράφει στα @@ της τα πρότυπα και φτιάχνει πρίζες με 10 τρύπες και συσκευές που συνδέονται μόνο σε αυτές. Αν εσύ χρειάζεσαι κάτι που φτιάχνει η Microsoft αναγκαστικά έχεις και 10τρυπες πρίζες και 2τρυπες γιατί αυτό είναι το φυσιολογικό (?!). Αν αύριο βέβαια η Microsoft της κάνει 3 εσύ φτου κι από την αρχή. Εκτός βέβαια κι αν καθορίζει η Microsoft τα πρότυπα οπότε όλοι θα αλλάζουμε κατα πως ξύπνησε σήμερα ο Ballmer. Επίσης τα αμάξια να μην έχουν καθίσματα γιατί βλάπτουν τον ανταγωνισμό των καθισματάδων. Ο κάθε χρήστης θα αγοράζει μόνος του καθίσματα να βάζει. Νομίζω γενικά συμφωνήσαμε ότι δεν είναι λύση να αφαιρεθεί ο ΙΕ απλά να ακολουθεί κάποια πρότυπα. Καλά όσο για τους developers είναι από άλλο ανέκδοτο. Σαν να μου λέει ο κλειδαράς ότι πρέπει όλες οι πόρτες να ανοίγουν με τον ίδιο τρόπο για να μην κουράζεται. Και θα κάθομαι εγώ να αλλάζω τις πόρτες μου για να μην κουράζεται ο κλειδαράς. Και είναι πολύ δύσκολο να τεστάρεις μια σελίδα με πολλούς browsers. Δεξί κλικ -> open with -> opera, firefox κλπ. Πολύ κούραση λέμε. Στο κάτω κάτω δουλειά σου είναι. Σαν να μου λέει ο ηλεκτρολόγος ότι όλες οι πρίζες πρέπει να είναι ίδιες. Φτιάχνε 2 ειδών πρίζες ρε μάστορα δουλειά σου δεν είναι? Βέβαια θα ήταν πιο λογικό να είναι εξαρχής 1 το πρότυπο και να λειτουργούν όλα μεταξύ τους αλλά όποιος δεν γουστάρει δεν βάζει.
dark_banishing Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Το θέμα της είδησης είναι ότι πρέπει να αφαιρεθεί ο explorer γιατί βλάπτει τον ανταγωνισμό. Το οποίο είναι τελείως ανέκδοτο. Το αν πρέπει να ακολουθεί τα πρότυπα ή όχι είναι άλλο θέμα. Και για να θέσω άλλο ένα παράδειγμα, καλό θα ήταν όλα τα κινητά να είχαν έναν ίδιο φορτιστή να μην μπλέκουμε όλη την ώρα. Αλλά και μένα ως εταιρεία με βολεύει να έχω αυτό τον άλλο φορτιστή και δεν μπορείς να με υποχρεώνεις να τον αλλάξω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα