Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν ειναι πιο απλο να υπαρχει ενα προτυπο που να υποστηριζεται απο ολους τους browsers?

Αυτό που λές είναι 10000% σωστό αλλά δεν δικαιολογεί την απαίτηση να πωλούνται τα windows χωρίς internet browser.

Το θέμα του προτύπου είναι κάτι το τεχνικό και θα πρέπει να επιλυθεί μεταξύ των εταιρειών. Τον κάθε απλό χρήστη δεν τον ενδιαφέρει πόσο δυσκολεύτηκε και τι προβλήματα αντιμετώπισε η κάθε εταιρεία για να αναπτύξει το προιόν της. Τον ενδιαφέρει με το που ξεκινήσει το λειτουργικό του να υπάρχουν όλα τα κατάλληλα εργαλεία. ;)

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρε παιδιά συγνώμη κιόλας, αλλα τα windows είναι της microsoft. Δηλ. ο κάθε ένας να κάνει κουμάντο επειδή δεν τον αφήνουν να τα οικονομίσει;

Δεν βλέπω να τους ποιάνει ο ίδιος πόνος με την aple που αν και η ίδια χρησιμοποιεί εντελώς δικά της λογισμικά δεν αφήνει κανένα απο τα μέχρι τώρα που κυκλοφορούν στα windows να τρέξει.

Δημοσ.
Ζητας να αλλαξει κατι το οποιο εχει βολεψει εκκατομυρια ανθρωπους ανα την γη ( αν οχι δισσεκατομυρια ) γιατι ειναι δυσκολο για μια εταιρεια να γραψει διαφορετικο κωδικα για καθε προγραμμα....Στην τελικη ο W3C γιατι δεν βασιστηκε πανω στον ΙΕ και ετσι ολες οι εταιρειες να εφτιαχναν τους Browsers τους ετσι ωστε να ηταν συμβατοι με τον κωδικα που διαβαζει ο ΙΕ ? Αυτο δεν θα ηταν το επι το πλειστον πιο ευκολο ?

Αυτό που λέει ο HellasVagabond το έχω απορία κι εγώ, αφού ο ΙΕ και το .doc είναι τόσο διαδεδομένα γιατί δεν έφτιαξαν τα standard με βάση αυτά? Υπάρχει κι ο αντίλογος ότι δεν μπορείς να ακολουθείς για παγκόσμια standard μια εταιρία πάντα, αλλά η καθιέρωση με iso του pdf δεν νομίζω ότι χάλασε κανένα.

Πάντως και η μη καθιέρωση W3C είναι τραγική ρε Vag, αν δηλαδή κάθε εταιρία της καρφωθεί να βγάζει κι από ένα πρότυπο φαντάζεσαι τι έχει να γίνει? Καλά της έκαναν αυτή τη φορά.

Δημοσ.

Μα η MS δεν εβγαλε προτυπο, οποιος θελει το κανει συμβατο το Site του με ΙΕ, απλα επειδη μιλαμε για το 70%+ της αγορας το λογικο θα ηταν το W3C ( Οταν βγηκε το W3C το κομματι αγορας του ΙΕ ξεπερνουσε το 90% ) να ηταν βασισμενο στον ΙΕ ωστε να βολευε το 70-90% των χρηστων. Επειδη ομως ΔΕΝ σκεφτονται εμας οι εταιρειες ΔΕΝ εγινε ετσι.

Δημοσ.
Αυτό που λές είναι 10000% σωστό αλλά δεν δικαιολογεί την απαίτηση να πωλούνται τα windows χωρίς internet browser.

Το θέμα του προτύπου είναι κάτι το τεχνικό και θα πρέπει να επιλυθεί μεταξύ των εταιρειών. Τον κάθε απλό χρήστη δεν τον ενδιαφέρει πόσο δυσκολεύτηκε και τι προβλήματα αντιμετώπισε η κάθε εταιρεία για να αναπτύξει το προιόν της. Τον ενδιαφέρει με το που ξεκινήσει το λειτουργικό του να υπάρχουν όλα τα κατάλληλα εργαλεία. ;)

Δεν εκανα αρκετα ξεκαθαρο στην πρωτη σελιδα οτι ουτε και εγω θεωρω το να αφαιρεθει ο IE λυση. Αυτο ειναι η αληθεια. Αλλα πρεπει να αναγκαστει η Microsoft να ακολουθησει τα προτυπα οπως ολοι οι αλλοι.

-----Προστέθηκε 18/1/2009 στις 02 : 23 : 37-----

Δεν βλέπω να τους ποιάνει ο ίδιος πόνος με την aple που αν και η ίδια χρησιμοποιεί εντελώς δικά της λογισμικά δεν αφήνει κανένα απο τα μέχρι τώρα που κυκλοφορούν στα windows να τρέξει.

Α) Η Apple εχει μολις το 5%. ΔΕΝ επειρεαζει το web

B) O browser της σεβεται τα προτυπα.

Δημοσ.

Να αναγκαστει το 70%+ ( 90%+ οταν βγηκε το W3C ξαναλεω ) να ακολουθησει ενα προτυπο και οχι το 30%- ( 10%- ) να ακολουθησει τον ΙΕ...Οκ δεν μπορω να μιλησω αλλο περι απλης λογικης των εταιρειων και των δικαστηριων.

Δημοσ.
Αυτό που λέει ο HellasVagabond το έχω απορία κι εγώ, αφού ο ΙΕ και το .doc είναι τόσο διαδεδομένα γιατί δεν έφτιαξαν τα standard με βάση αυτά? Υπάρχει κι ο αντίλογος ότι δεν μπορείς να ακολουθείς για παγκόσμια standard μια εταιρία πάντα, αλλά η καθιέρωση με iso του pdf δεν νομίζω ότι χάλασε κανένα.

Δεν εγινε το doc προτυπο γιατι η Microsoft ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ. Κρατα τις προδιαγραφες για τον ευατο της και τις δινει μονο επι πληρωμη. Επισης δεν εγινε προτυπο το docx επειδη εχει πανω απο 100 τεχνικα προβληματα που εμπιδιζαν την αναδειξη του ως τετοιου.

-----Προστέθηκε 18/1/2009 στις 02 : 26 : 10-----

Μα η MS δεν εβγαλε προτυπο, οποιος θελει το κανει συμβατο το Site του με ΙΕ, απλα επειδη μιλαμε για το 70%+ της αγορας το λογικο θα ηταν το W3C ( Οταν βγηκε το W3C το κομματι αγορας του ΙΕ ξεπερνουσε το 90% ) να ηταν βασισμενο στον ΙΕ ωστε να βολευε το 70-90% των χρηστων. Επειδη ομως ΔΕΝ σκεφτονται εμας οι εταιρειες ΔΕΝ εγινε ετσι.

Επισης. Η MSHTML δεν εγινε προτυπο για τους ιδιους λογους με το doc και το docx

Δημοσ.

Καποιος καλος mod να κανει τα τελευταια post μου merge :)

-----Προστέθηκε 18/1/2009 στις 02 : 29 : 37-----

Και κατι αλλο. Το W3C προϋπήρχε του ΙΕ.

-----Προστέθηκε 18/1/2009 στις 02 : 36 : 15-----

Οποτε μηπως ολος αυτος ο ντορος γινεται επειδη τσιγκουνευονται να πληρωσουν οι εταιρειες για να αγορασουν τις προδιαγραφες ?

Μπορεις να μου εξηγησεις πως ειναι δυνατο να γινει προτυπο κατι που δεν δινει τις προδιαγραφες του ελευθερα; Ειναι σχημα οξυμωρο.

Επισης το MSHTML ειναι γεματο τρυπες. Αν γινει προτυπο θα καταρρευσει το WWW.

Δημοσ.

Εγώ πάλι είμαι υπέρ της ελευθερίας,όχι στα τυποποιημένα κλειστά standards,ο καθένας να μπορεί να επιλέξει ελεύθερα όποιο του αρέσει,ή αν δεν του αρέσει κανένα να δημιουγήσει δικό του,freedom :P

Δημοσ.

Υπο άλλες προϋποθέσεις δεν θα έμπαινα καν στην συζήτηση αλλά αυτά που λέγονται είναι ... μην πω καλύτερα τι είναι. Η M$ είναι της λογικής διαίρει και βασίλευε, ποτέ δεν υποστήριζε τα πρότυπα και πάντα συμπεριφέρεται αντιδραστικά για να δημιουργεί πόλωση. Για να κρατήσει την κυρίαρχη θέση της βάζει τρικλοποδιές στον ανταγωνισμό υποβοηθούμενη από την εξέχουσα θέση που έχει στην αγορά.

Όσοι όμως είναι της λογικής του ότι όπως τους βαράει η M$ έτσι πρέπει αυτοί να χορεύουν, είναι πολύ λάθος. Μπορεί να νομίζουν ότι κοιτάνε το συμφέρον τους αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι κοντόφθαλμοι. Μακροπρόθεσμα σκάβουν τον λάκκο τους. Γι' αυτό ας κοιτάξουν λίγο παραπέρα και να μην συμπεριφέρονται σαν ξεροκέφαλοι γέροι που είναι προσκολλημένοι σε αυτά που έμαθαν.

Δύο παρατηρήσεις:

1) Δεν γίνεται οι άλλοι να ακολουθούν τα πρότυπα της M$ γιατί πολύ απλά τα κρατάει κρυφά.

2) Και η Apple συμπεριφέρεται παρόμοια όσο αναφορά το bundled software του MacOS αλλά οι επιλογές της δεν επηρεάζουν τον ανταγωνισμό.

Δημοσ.
Καποιος καλος mod να κανει τα τελευταια post μου merge :)

-----Προστέθηκε 18/1/2009 στις 02 : 29 : 37-----

Και κατι αλλο. Το W3C προϋπήρχε του ΙΕ.

-----Προστέθηκε 18/1/2009 στις 02 : 36 : 15-----

Μπορεις να μου εξηγησεις πως ειναι δυνατο να γινει προτυπο κατι που δεν δινει τις προδιαγραφες του ελευθερα; Ειναι σχημα οξυμωρο.

Επισης το MSHTML ειναι γεματο τρυπες. Αν γινει προτυπο θα καταρρευσει το WWW.

Τελη 1994 βγηκε το W3C, την ιδια εποχη με τον ΙΕ στα Windows 95, οποτε θα ελεγα πως μαζι βγηκαν.

Οπως και να εχει αντι να λενε στο 70%+ του κοσμακι να αλλαξει συνηθειες καλυτερα να πουν στις εταιρειες να βρουν αλλες λυσεις.

Υπο άλλες προϋποθέσεις δεν θα έμπαινα καν στην συζήτηση αλλά αυτά που λέγονται είναι ... μην πω καλύτερα τι είναι. Η M$ είναι της λογικής διαίρει και βασίλευε, ποτέ δεν υποστήριζε τα πρότυπα και πάντα συμπεριφέρεται αντιδραστικά για να δημιουργεί πόλωση. Για να κρατήσει την κυρίαρχη θέση της βάζει τρικλοποδιές στον ανταγωνισμό υποβοηθούμενη από την εξέχουσα θέση που έχει στην αγορά.

Όσοι όμως είναι της λογικής του ότι όπως τους βαράει η M$ έτσι πρέπει αυτοί να χορεύουν, είναι πολύ λάθος. Μπορεί να νομίζουν ότι κοιτάνε το συμφέρον τους αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι κοντόφθαλμοι. Μακροπρόθεσμα σκάβουν τον λάκκο τους. Γι' αυτό ας κοιτάξουν λίγο παραπέρα και να μην συμπεριφέρονται σαν ξεροκέφαλοι γέροι που είναι προσκολλημένοι σε αυτά που έμαθαν.

Δύο παρατηρήσεις:

1) Δεν γίνεται οι άλλοι να ακολουθούν τα πρότυπα της M$ γιατί πολύ απλά τα κρατάει κρυφά.

2) Και η Apple συμπεριφέρεται παρόμοια όσο αναφορά το bundled software του MacOS αλλά οι επιλογές της δεν επηρεάζουν τον ανταγωνισμό.

Ναι θα λιωσουν και οι παγοι εξαιτιας της MS και θα ερθει η συντελεια του κοσμου...Βεβαια 14 χρονια τωρα με τον ΙΕ δεν ειχα ποτε προβλημα και δεν ειδα κανενα λακο.

Δημοσ.
Στην τελικη το προβλημα δεν ειναι το W3C αλλα οτι βαριουνται να γραφουν διαφορετικο κωδικα οι εταιρειες. Δλδ θα ταλαιπωρηθει ο κοσμακις γιατι οι εταιρειες θελουν να γλυτωσουν φραγκα.

Δεν είναι τα πάντα εταιρείες και κερδοσκόποι (τα λες σα να σε κυνηγάει κάποιος). Είναι όλα τα εκατομμύρια του κόσμου που χρησιμοποιούν υπολογιστή και τυγχάνει να συντηρούν κι ένα ατομικό site (αν ποτέ σου προσπαθήσεις να φτιάξεις κάτι και παίζει με 3εις διαφορετικούς τρόπους σε 3εις φυλλομετρητές θα καταλάβεις πόσο αποκαρδιωτικό είναι). Οι εταιρείες δεν έχουν ανάγκη, εξάλλου ο web developer δε νομίζω να πληρώνεται παραπάνω επειδή έφτιαξε ένα javascript 10kB αντί 3kB προκειμένου να παίζει παντού. Η καθιέρωση του προτύπου και η ανάπτυξη υπάκουων φυλλομετρητών θα διευκολύνει τους δημιουργούς και αυτό δεν μπορεί παρά να είναι ωφέλιμο για όλους εμάς τους απλούς χρήστες που απολαμβάνουμε. Μην ξεχνάς και τη νέα τάση γι ανάπτυξη δυναμικού περιεχομένου στις ιστοσελίδες (βλ. cloud computing).

Δημοσ.

Δεν είναι τα πάντα εταιρείες και κερδοσκόποι (τα λες σα να σε κυνηγάει κάποιος). Είναι όλα τα εκατομμύρια του κόσμου που χρησιμοποιούν υπολογιστή και τυγχάνει να συντηρούν κι ένα ατομικό site (αν ποτέ σου προσπαθήσεις να φτιάξεις κάτι και παίζει με 3εις διαφορετικούς τρόπους σε 3εις φυλλομετρητές θα καταλάβεις πόσο αποκαρδιωτικό είναι). Οι εταιρείες δεν έχουν ανάγκη, εξάλλου ο web developer δε νομίζω να πληρώνεται παραπάνω επειδή έφτιαξε ένα javascript 10kB αντί 3kB προκειμένου να παίζει παντού. Η καθιέρωση του προτύπου και η ανάπτυξη υπάκουων φυλλομετρητών θα διευκολύνει τους δημιουργούς και αυτό δεν μπορεί παρά να είναι ωφέλιμο για όλους εμάς τους απλούς χρήστες που απολαμβάνουμε. Μην ξεχνάς και τη νέα τάση γι ανάπτυξη δυναμικού περιεχομένου στις ιστοσελίδες (βλ. cloud computing).

Τοτε οι δημιουργοι να φτιαχνουν για το 70% και να αφηνουν απεξω το 30%, τι να κανουμε δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα σε αυτο τον κοσμο. Οσο για τα περιττα σχολια καλα θα κανεις να τα κρατας για τον εαυτο σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...