Προς το περιεχόμενο

DVD Mac Os X - Λειτουργίες

waves

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά συγνώμη αν έχει κάπου απαντηθεί αυτό. Θα ήθελα να κάνω κάποιο check disk και repairing permissions στον iMac μου, από το dvd του Leopard. Μπορείτε να μου πείτε πώς γίνονται αυτά και τι άλλο μπορώ να κάνω από το DVD;

Δημοσ.

Το DVD το χρησιμοποιείς όταν δε μπορεί να κάνει boot το λειτουργικό. Το "repair permissions" από το Disk Utility (Applications>>Utilities) αρκεί.

Μαζεμένα τα εργαλεία και το τί μπορείς να κάνεις αν δεν κάνει boot το λειτουργικό, θα βρεις εδώ.

Δημοσ.
Το DVD το χρησιμοποιείς όταν δε μπορεί να κάνει boot το λειτουργικό. Το "repair permissions" από το Disk Utility (Applications>>Utilities) αρκεί.

Μαζεμένα τα εργαλεία και το τί μπορείς να κάνεις αν δεν κάνει boot το λειτουργικό, θα βρεις εδώ.

Πώς γίνεται το repair permissions? Με ποιο dvd γίνεται; Πρέπει να γίνει με κάποιο τρόπο;

Δημοσ.

Πας στα Applications>>>Utilities>>>Disk Utility

Εκεί επιλέγεις τον δίσκο που θέλεις και πατάς Repair Permissions

picture1ug7.png

Όπως βλέπεις, δεξιά είναι και μια άλλη επιλογή, το "Repair Disk", το οποίο δεν μπορείς να το πατήσεις. Κάνε πρώτα "Verify Disk", κι αν σου βγάλει πρόβλημα, χρειάζεται να κάνεις boot από το DVD του Leopard (πάτας C κατά το boot, με το DVD μέσα) και να το κάνεις από εκεί.

Τί πρόβλημα έχει ο iMac;

Δημοσ.

Όταν λες πάω applications - utilities etc εννοείς, ότι αυτά βρίσκονται μέσα στο dvd;

Απλά ένα πρόγραμμα, δε θυμάμαι ποιο (νομίζω το onyx), με προέτρεψε να κάνω ένα check disk(;) κι ένα repairing permissions από το dvd.

• Super Moderators
Δημοσ.
Όταν λες πάω applications - utilities etc εννοείς, ότι αυτά βρίσκονται μέσα στο dvd;

Απλά ένα πρόγραμμα, δε θυμάμαι ποιο (νομίζω το onyx), με προέτρεψε να κάνω ένα check disk(;) κι ένα repairing permissions από το dvd.

Όχι, εννοεί Applications : Utilities στον σκληρό του Macintosh. Εκεί θα βρεις το Disk Utility, είναι πρόγραμμα του λειτουργικού συστήματος.

Δημοσ.

Όχι, εννοώ από τα Applications που έχεις στον iMac. Αν θες να τα κάνεις από το DVD, έχει κάπου επιλογή για να χρησιμοποιήσεις το Disc Utility, πριν κάνεις Install το Leopard.

dsc2024rp1.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...