waves Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Παιδιά συγνώμη αν έχει κάπου απαντηθεί αυτό. Θα ήθελα να κάνω κάποιο check disk και repairing permissions στον iMac μου, από το dvd του Leopard. Μπορείτε να μου πείτε πώς γίνονται αυτά και τι άλλο μπορώ να κάνω από το DVD;
cassidy Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Το DVD το χρησιμοποιείς όταν δε μπορεί να κάνει boot το λειτουργικό. Το "repair permissions" από το Disk Utility (Applications>>Utilities) αρκεί. Μαζεμένα τα εργαλεία και το τί μπορείς να κάνεις αν δεν κάνει boot το λειτουργικό, θα βρεις εδώ.
waves Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Το DVD το χρησιμοποιείς όταν δε μπορεί να κάνει boot το λειτουργικό. Το "repair permissions" από το Disk Utility (Applications>>Utilities) αρκεί. Μαζεμένα τα εργαλεία και το τί μπορείς να κάνεις αν δεν κάνει boot το λειτουργικό, θα βρεις εδώ. Πώς γίνεται το repair permissions? Με ποιο dvd γίνεται; Πρέπει να γίνει με κάποιο τρόπο;
cassidy Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Πας στα Applications>>>Utilities>>>Disk Utility Εκεί επιλέγεις τον δίσκο που θέλεις και πατάς Repair Permissions Όπως βλέπεις, δεξιά είναι και μια άλλη επιλογή, το "Repair Disk", το οποίο δεν μπορείς να το πατήσεις. Κάνε πρώτα "Verify Disk", κι αν σου βγάλει πρόβλημα, χρειάζεται να κάνεις boot από το DVD του Leopard (πάτας C κατά το boot, με το DVD μέσα) και να το κάνεις από εκεί. Τί πρόβλημα έχει ο iMac;
waves Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Όταν λες πάω applications - utilities etc εννοείς, ότι αυτά βρίσκονται μέσα στο dvd; Απλά ένα πρόγραμμα, δε θυμάμαι ποιο (νομίζω το onyx), με προέτρεψε να κάνω ένα check disk( κι ένα repairing permissions από το dvd.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Όταν λες πάω applications - utilities etc εννοείς, ότι αυτά βρίσκονται μέσα στο dvd; Απλά ένα πρόγραμμα, δε θυμάμαι ποιο (νομίζω το onyx), με προέτρεψε να κάνω ένα check disk( κι ένα repairing permissions από το dvd. Όχι, εννοεί Applications : Utilities στον σκληρό του Macintosh. Εκεί θα βρεις το Disk Utility, είναι πρόγραμμα του λειτουργικού συστήματος.
cassidy Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Όταν λες πάω applications - utilities etc εννοείς, ότι αυτά βρίσκονται μέσα στο dvd; Απλά ένα πρόγραμμα, δε θυμάμαι ποιο (νομίζω το onyx), με προέτρεψε να κάνω ένα check disk( κι ένα repairing permissions από το dvd. Όχι, εννοώ από τα Applications που έχεις στον iMac. Αν θες να τα κάνεις από το DVD, έχει κάπου επιλογή για να χρησιμοποιήσεις το Disc Utility, πριν κάνεις Install το Leopard.
waves Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 οκ ευχαριστώ το δοκιμάζω κι επανέρχομαι
kpartsi Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 πάτα στο spotlight ''disk'' και θα σου βγεί αμέσως
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.