Προς το περιεχόμενο

δημιουργια φωτο απο βιντεο

kurtsxaar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα..υπαρχει καποιος τροπος απο βιντεο να βγαλω φωτογραφιες?εχω το βιντεο του γαμου μου και θα ηθελα να απομονωσω καποια σκηνη και να βγαλω φωτογραφια..γινεται αυτο το πραγμα?

Δημοσ.

Όταν παίζεις το βίντεο με κάποιο πρόγραμμα μπορείς να πατήσεις το ''Print Screen'' που βρίσκετε δίπλα από το ''F12' και μετά ανοίγεις την ζωγραφική και το αποθηκεύεις!!Αυτός είναι ο ''παραδοσιακό τρόπος'' δοκίμασε το αλλά θα σου πουν και τα παιδιά πως αλλιώς μπορείς να το κάνεις!!!

Δημοσ.

το δοκιμασα αυτο που λες αλλα οταν παω να κανω αποθηκευση και μετα ψαχνω να βρω την εικονα,εμφανιζεται μονο ενα μαυρο πλαισιο...γιατι αυτο?

Δημοσ.

To PrintScreen δε δουλεύει συνήθως σε video players, γιατί δε μπορεί να κάνει capture καρέ ενός video που προβάλλεται μέσω της δυνατότητας overlay της κάρτας γραφικών. Όμως υπάρχουν αρκετοί video players (Media Player Classic, Media Player Classic - HomeCinema, VLC κ.ά.) που υποστηρίζουν εγγενώς τη δυνατότητα frame capture και μπορούν να σώσουν το τρέχον καρέ σε διάφορα formats (BMP, PNG, JPEG ή TIFF).

Π.χ. ο Media Player Classic - HomeCinema που χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά τελευταία, το κάνει από το μενού File > Save Image...

Δημοσ.

Δοκίμασε αυτό που λέει ο Parsifal για το Media Player Classic!!Αν δεν το έχεις, κατέβασέ το από εδώ.

Π.χ. ο Media Player Classic - HomeCinema που χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά τελευταία, το κάνει από το μενού File > Save Image...
Δημοσ.
γιατι ομως οταν παιζω το βιντεο με το media player μου το δειχνει μαυρισμενο?πρεπει να κανω καποια ρυθμιση?

Δεν κατάλαβα τί εννοείς εδώ. Έχεις γενικότερο πρόβλημα αναπαραγωγής video, άσχετο με το αρχικό ερώτημα που θέτεις στο πρώτο post σου... ;

Δημοσ.

Αν έχεις το βίντεο σε dvd, με το PowerDVD μπορείς να κάνεις capture την εικόνα που θέλεις με το εικονίδιο της φωτογραφικής. Στις ρυθμίσεις του προγράμματος μπορείς να ορίσεις με ποιον τρόπο θα γίνεται (clipboard, file κτλ)

Αν είναι σε avi, με το KMPlayer αν πατήσεις CTRL+E την ώρα έχει ακίνητη την εικόνα που θέλεις θα σου βγάλει να την σώσεις όπου θέλεις.

post-63324-129062981436_thumb.jpg

Να ξέρεις όμως ότι η ποιότητα της φωτογραφίας είναι λίγο πάνω από VGA ανάλυση (720χ576) αν την πάρεις από dvd και σε καμιά περίπτωση δεν φτάνει την ποιότητα της φωτογραφίας.

Δημοσ.

ναι ασχετα με το ερωτημα μου το συγκεκριμενο dvd που εχω με τον γαμο,οταν το βαζω στο πισι,ειτε με το windows player το ανοιξω,ειτε με το home cinema,ειτε με nero,τα εμφανιζει πολυ σκουρα..γιατι αυτο?αλλωτε τα εμφανιζει κανονικα και αλλωτε σκουρα σε διαφορετικα dvd.

ναι το παρατηρησα οτι η ποιοτητα δε ειναι πολυ καλη..αυτο θα μπορουσε να αλλαξει?η ποιοτητα δηλαδη?

Δημοσ.

Αν ένα συγκεκριμένο DVD παίζει σε έναν συγκεκριμένο player και σε ένα συγκεκριμένο μέσο προβολής (monitor) τη μια με κανονική εικόνα και την άλλη πολύ σκούρο, αυτό σημαίνει πως στο μεταξύ έχεις πειράξει κάποιες ρυθμίσεις, είτε στον οδηγό της κάρτας γραφικών σου είτε στο πρόγραμμα αναπαραγωγής είτε στον video codec που αποκωδικοποιεί το περιεχόμενο είτε στο monitor.

Αν πάντα μία συγκεκριμένη ταινία παίζει σταθερά πιο σκούρα από κάποιες άλλες, αυτό είναι θέμα κωδικοποίησης της συγκεκριμένης ταινίας.

Δημοσ.
[...]ναι το παρατηρησα οτι η ποιοτητα δε ειναι πολυ καλη..αυτο θα μπορουσε να αλλαξει?η ποιοτητα δηλαδη?

Όχι. Ίσως με λίγη επεξεργασία σε κάποιο πρόγραμμα για φωτογραφίες (π.χ. Photoshop) βελτιώσεις λίγο την φωτεινότητα, την αντίθεση ή τα χρώματα της φώτο. Να βελτιώσεις την ποιότητα και την ανάλυση δεν είναι εφικτό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...