blackghost Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Καλως σας βρηκα! 1ο μου ποστ και ερωτηση Παιδια μετα απο πολυ καιρο παροπλισμου στην ουσια του σταθερου μου μηχανηματος (η αγορα φορητου με εκανε να κολλησω πραγματικα πανω του) ειπα και εγω να παιξω κανα παιχνιδι της προκοπης με full γραφικα.Το σταθερο το πηρα πριν 3 χρονια και για την εποχη του εσκιζε απλα δεν ειχα παρει φοβερη καρτα γραφικων τοτε γνωριζοντας οτι σε αυτον τον τομεα τα πραγματα εξελισσονται απιστευτα. Λοιπον για να μην κουραζω αλλο το συστημα μου εχει ως εξης. cpu: intel pentium 4 640+ (3.2ghz,800mhz FSB , 2MB L2) m/b:gigabyte GA-8I945P dual graphics http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=1879 Ram|: 4GB (4X1GB) kingston 4200 (533hz) Gpu: gecube ati radeon X700 pci express τροφοδοτικο: thermaltake TR2 550W 2 sata σκληροι και διαφορα αλλα μαραφετια! Τεσπα το θεμα μου ειναι οτι σκεφτομαι να παρω μια ati 4850 γυρω στα 150 ευρω. 1ο ερωτημα. Θα ταιριαζει με την Μ/Β μου ή η τεχνολογια εχει ξεφυγει πολυ? η καρτα που εχω τωρα ειναι pci-express οποτε λογικα μαλλον κανει. 2ον θα δω ουσιαστικη διαφορα ή τζαμπα κοπος? 3ον Σκεφτομαι για αυτην GIGABYTE RADEON HD4850 GV-R485OC-1GH OVERCLOCKED 1GB PCI-E RETAIL την οποια την εχει τωρα 159 ευρω το e-shop προσφορα. πως την βλεπετε? Ευχαριστω εκ των προτερων
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 8I945P λες οτι εχεις μητρικη, αλλα το λινκ οδηγει σε 8I915P... Ο επεξεργαστης σου ειναι μονοπυρηνος, οποτε ο,τι κι αν κανεις, αυτο που θες (full γραφικα) σε συγχρονα παιχνιδια δε θα το πετυχεις ευκολα. Απο κει και περα, για το συστημα σου μια τετοια ή τετοια πρεπει να ταιριαζει αρκετα καλα, ενω οριακη θα ειναι αυτη (και λογικα και το μουφα TR2 τροφοδοτικο την αντεχει). (οριακη εννοω υπερβολικη) Απο κει και περα οτιδηποτε παραπανω αποτελει υπερβαση της υπερβολης. Και ναι με τις καρτες αυτες θα δεις μεγαλη διαφορα σε σχεση με την Χ700, αλλα οχι ΤΟΣΟ μεγαλη οσο θα μπορουσαν να σου δειξουν αν ειχες καποιο διπυρηνο επεξεργαστη.
blackghost Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 8I945P λες οτι εχεις μητρικη, αλλα το λινκ οδηγει σε 8I915P... Ο επεξεργαστης σου ειναι μονοπυρηνος, οποτε ο,τι κι αν κανεις, αυτο που θες (full γραφικα) σε συγχρονα παιχνιδια δε θα το πετυχεις ευκολα. Απο κει και περα, για το συστημα σου μια τετοια ή τετοια πρεπει να ταιριαζει αρκετα καλα, ενω οριακη θα ειναι αυτη (και λογικα και το μουφα TR2 τροφοδοτικο την αντεχει). (οριακη εννοω υπερβολικη) Απο κει και περα οτιδηποτε παραπανω αποτελει υπερβαση της υπερβολης. Και ναι με τις καρτες αυτες θα δεις μεγαλη διαφορα σε σχεση με την Χ700, αλλα οχι ΤΟΣΟ μεγαλη οσο θα μπορουσαν να σου δειξουν αν ειχες καποιο διπυρηνο επεξεργαστη. To ξερω οτι δεν θα παρω το 100% απλα ρωταω 1ον αν γινεται γιατι βλεπω κατι pci-express 2.0 και λεω μηπως δεν κανουν και 2ον αν αξιζει οντως μια τετοια κινηση. Το τροφοδοτικο το αλλαξα πριν κανα 3μηνο γιατι καηκε το αλλο οποτε ειναι καινουργιο γιατι λες οτι ειναι μουφα? Και δεν καταλαβα απο τις προτασεις που μου εκανες θεωρεις την καρτα που εδωσα εγω υπερβολικη για το συστημα μου και οτι δεν προκειται να κερδισω κατι παραπανω απο αυτες που μου προτεινεις. Αν ειναι ετσι δεν με χαλαει γιατι θα γλυτωσω και ενα αρκετα σεβαστο ποσο. Το σωστο λινκ ειναι αυτο sorry! http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=1904
PaokToTheBone Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Αυτο που λεει ο georgeman ειναι οτι καλυτερα ειναι να αναβα8μισεις τον επεξεργαστη σου => και την mοbo οποτε να παρεις καποια καρτα που πραγματικα 8α την εκμεταλευτεις...Η 4850 (αν οντως ειναι αυτη η mobo σου) 8α δουλεψει αλλα δν 8α προσφρει τις δυνατοτητες της γιατι 8α την κα8υστερει το υπολοιπο συστημα...Σε τι αναλυση παιζεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.