Προς το περιεχόμενο

Δεν σταμάτησα σε μπλόκο!

savvvas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Και καλά οι μπατσοι δεν πρέπει να έχουν εισαγγελική άδεια? Τι κάνουν μπλόκα όπου θέλουν? Μπορεί να ναι κάποιος τρελάρας και να παίρνει το περιπολικό κάθε μέρα και να στήνεται? Θα υπομένω εγώ τις τρέλλες του καθενός?[...]

Ας είμαστε λίγο σοβαροί. Σιγά μην χρειάζεται εισαγγελική άδεια για να κάνουν μπλόκο τα αστυνομικά όργανα...

Επίσης:

Δεν χρειάζεται εισαγγελική άδεια για να κάνουν σωματική έρευνα.

Δεν χρειάζεται εισαγγελική άδεια για να κάνουν έρευνα σε αυτοκίνητο.

Δεν χρειάζεται εισαγγελική άδεια (ή "ένταλμα ερεύνης") για να κάνουν αστυνομικά όργανα κατ' οίκον έρευνα

(χρειάζεται όμως να έχουν μαζί τους εισαγγελικό ή δικαστικό λειτουργό - συνήθως ειρηνοδίκη).

Δεν χρειάζεται εισαγγελική άδεια για να γράψουν κλήσεις.

Δεν χρειάζεται εισαγγελική άδεια για να διεξαγάγουν αστυνομική προανάκριση ή έρευνες.

Δεν χρειάζεται εισαγγελική άδεια για να συλλάβουν κάποιον.

Αν η αστυνομία χρειαζόταν εισαγγελική ή άλλου είδους άδεια για να κάνει κάτι από τα παραπάνω, δεν θα έκανε τίποτε άλλο από το να ζητάει άδειες.

• Απαντ. 124
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Paredwse κλείδωσε το θα μας πέσουν οι τρίχες της κεφαλής μας με αυτα που βλέπουμε , με εισαγγελικές άδειες και λευκά citroen στην Εθνική οδό ;)

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι μπορεί να σε σταματήσει όποτε θέλει ο κάθε αστυνομικός και να σου κάνει το αυτοκίνητο φύλο και φτερό στην έρευνα χωρίς να υπάρχει λόγος;

• Super Moderators
Δημοσ.
Είσαι σίγουρος ότι μπορεί να σε σταματήσει όποτε θέλει ο κάθε αστυνομικός και να σου κάνει το αυτοκίνητο φύλο και φτερό στην έρευνα χωρίς να υπάρχει λόγος;

Τι εννοείς 'φύλλο και φτερό'; Αν σου βγάλει τα καθίσματα ή σου ξηλώσει τους προφυλακτήρες, θα πρέπει να αποζημιωθείς, όπως και για οποιαδήποτε ζημιά κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Ένα αστυνομικό όργανο μπορεί να σε σταματήσει και να ερευνήσει το αυτοκίνητό σου εάν υπάρχει λόγος, όχι επειδή δεν του άρεσε η φάτσα σου.

Αλλά δεν χρειάζεται να πάρει εισαγγελική άδεια για την έρευνα. Σου ανακοινώνει προφορικά το λόγο και προχωρά στην έρευνα.

Δημοσ.
βρήκα μια δικαιολογία. θα πω καταρχήν ότι οδηγούσε ο αδερφός μου(που έχει δίπλωμα), μετά θα πω ότι δεν τον άκουσα γιατί δεν σφύριξε(αλήθεια έγινε αυτό), και επειδή ήταν και άλλοι 4-5 μαζί τους με πολιτικά ρουχά, δεν πρόσεξα ότι ήταν αστυνομικοί(και αυτό αλήθεια είναι). Α! είχε κιόλας και κίνηση ο δρόμος!

λετε να με πιστέψουν?

1ον) αν και καλά οδηγούσε ο αδερφός σου όλα όσα περιγράφεις θα τα έχει και καλά κάνει αυτός και όχι εσύ, το λέω γιατί χρησιμοποιείς 1ο πρόσωπο.

2ον) Δεν τους πρόσεξες αλλά θυμάσαι ότι ήταν 4-5 άτομα στην άκρη του δρόμου, σε ένα μπλόκο που αφού δεν το πρόσεξες δεν θα πρέπει να ξέρεις καν πού ήταν!!!! Δεν γίνεται πιστευτό ούτε αν κάνεις τάμα!!

Συμπέρασμα: Δεν είναι καθόλου εύκολο να λες ψέμματα γενικά.

Δημοσ.
Σου ανακοινώνει προφορικά το λόγο και προχωρά στην έρευνα.

Eλπίζω να μην φταίνε οι αθώοι πολίτες αν τα όργανα της τάξης ζαλιστούν και χτυπήσουν ξαφνικά σε καμιά ζαρτινιέρα. :lol::lol:

Γιατί αν θα μπούν στο σπίτι μου ή διαλύσουν το αυτοκινητάκι μου, ειλικρινά δεν θα με αναγνωρίζω :devil:

Δημοσ.

Μα γι αυτό λέμε ότι υπάρχει έλλειψη δικαιοσύνης στην Ελλάδα.

Τον ρόλο του αστυνομικού θα τον παίξουν οι αστυνομικοί?

Από κει και πέρα το θέμα των μπλόκων πρέπει να απαγορευτεί, αφενός γιατί είναι καθαρά εισπρακτικό μέσο , αφετέρου διότι εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών (μη ξεχνάμε τους πιστολέρο αστυνομικούς που φάγαν κόσμο στη Κρήτη , στα ΝΛιόσια επειδή δεν σταμάτησε ο οδηγός στο μπλόκο).

Κίνδυνος τροχαίου…άντε τώρα να τρέχεις στην εθνική με 160 και να πλακώνεσαι στα φρένα επειδή ο άλλος βγήκε να κόψει κλήσεις. Άντε να αποδείξεις ότι είχες από αριστερά νταλίκα κ δεν μπορούσες να την κλήσεις κτλ – ποιος θα τα αποδείξει αυτά? Αν είναι 2 μπάτσοι στο δικαστήριο και οι 3 επιβαίνοντες στο αμάξι ποιον θα πιστέψουν?

Κίνδυνος απαγωγέα… ας πάρουμε την περίπτωση των μπάτσων ως σωστή όταν σε σημαδεύουν με τα όπλα χωρίς λόγο κ σου λένε δεν ξέρουμε ποιος είναι , μπορεί να είναι έμπορος ναρκωτικών , μπορεί να βγάλει καλάσνικοφ και να αρχίζει να μας ρίχνει , μπορεί μπορεί μπορεί …

Τότε με αυτή την λογική που ξέρω γω ποιος είναι αυτός που με κάνει σήμα , που ξέρω γω αν είναι κλεφτρόνια?

@savvvas

Για σένα φίλε θα σου πω… αν έκανες αυτό που σου είπε ο aledjo θα την έβγαζες καθαρή. Αν είχες παλιό αυτοκίνητο χαλάλι , άλλωστε είσαι 18 κ κρίμα να λερώσεις το ποινικό μητρώο. Θα έπαιρνες και 2 –3 μάρτυρες στο δικαστήριο να αποδείξεις ότι ήσουνα σπίτι κτλ κ άσε τους μπάτσους να κουρεύονται.

Μια άλλη λύση είναι να έπαιρνες αμέσως τηλ στην αστυνομία και να πήγαινες μετά σε ένα αστυνομικό τμήμα κα να έλεγες ότι είσαι νέος οδηγός , δεν μπόρεσες να κάνεις απότομες κινήσεις , να δεις καθρέφτες κτλ φοβήθηκες ,το σήμα των μπάτσων δεν ήταν σαφές .

Εξάλλου δεν υπάρχει πουθενά στον ΚΟΚ ποιο είναι το κανονικό σήμα των μπάτσων που πρέπει να σταματάμε. Όταν έδωσα εγω για δίπλωμα μας δώσν ένα βιβλίο αλλά δεν μας είπαν πότε σταματάμε. Μια φορά είδα και γω νυχτα να παίζει ένας μ@λάκας με τον φακό. Φαντάστηκα ότι θα είχαν ειδικούς φακούς φωσφοριζε σαν αυτούς που έχουν στα αεροπλανοφόρα και θα το κατέβαζε προς τα κάτω γρήγορα και θα έπερνε θέση μέσα στο οδόστρωμα. Αυτός ήταν αραχτός και αναβόσβηνε αργά έναν άσπρο φακό. ..είπα κα γω επειδή ήταν πάρκιν και συχνάζουν ζευγαράκια (πίσσα σκοτάδι εντωμεταξύ) ότι θα ναι τίποτα απ αυτούς που κάνουν μπανιστήρι. Όταν πέρασα από κοντά τους είδα τον μπάτσο αλλά είχα ήδη περάσει και πίσω μου ερχόταν άλλοι πατημένοι … τους έγραψα κανονικά.

• Super Moderators
Δημοσ.
Κίνδυνος τροχαίου…άντε τώρα να τρέχεις στην εθνική με 160 και να πλακώνεσαι στα φρένα επειδή ο άλλος βγήκε να κόψει κλήσεις.

σε ποιο εθνικό δρόμο της Ελλάδας επιτρέπεται να πηγαίνεις με 160km/h? :o

Δημοσ.

Τελικά ο τόπικ στάρτερ δεν μας είπε τί ώρα έγινε και κυρίως αν έχει δίπλωμα...

Γιατί για να τα χρεώσει στον αδερφό του παει να πεί οτι δεν τον νοιάζει το πρόστιμο αλλα να μην πάει αυτός κατηγορούμενος....

Μήπως το είδες το μπλόκο αλλα δεν σταμάτησες επειδή φοβήθηκες?

(Μπορεί να είμαι και πολύ καχύποπτος!!!)

Δημοσ.

Εγώ μόλις καταλάβαινα πως έκανα τέτοια ανοησία και δεν σταμάτησα σε μπλόκο, θα έστριβα παρακάτω αν το επέτρεπε ο δρόμος (όχι με παράβαση!) και θα γύριζα πίσω, θα ξαναπερνούσα από το σημείο και θα σταματούσα μόνος μου για να δώσω εξηγήσεις. Αν αυτό δεν ήταν εύκολο (να γυρίσω πίσω) και είχα σοβαρές υπόνοιες (π.χ. από κινήσεις που είδα στον καθρέφτη) πως με σημείωσαν θα έπαιρνα επί τόπου την τροχαία για να ενημερώσω πως είμαι ο τάδε, πως λόγω ανοησίας ή συνθηκών δεν διέκρινα εγκαίρως το σήμα του αστυνομικού στο τάδε σημείο και πως βρίσκομαι σταματημένος λίγο παρακάτω, να μου πούνε τί να κάνω.

Είναι καλύτερα να παραδεχτείς επί τόπου πως είσαι ηλίθιος και να κάνεις κάποια κίνηση για να δείξεις πως δεν αποφεύγεις το νόμο. Τουλάχιστον αν σε πάνε στο δικαστήριο, σίγουρα θα παίξει ρόλο η συμπεριφορά σου.

Δημοσ.

Είναι καλύτερα να παραδεχτείς επί τόπου πως είσαι ηλίθιος και να κάνεις κάποια κίνηση για να δείξεις πως δεν αποφεύγεις το νόμο.

Δεν νομιζω οτι δειχνει ηλιθιοτητα αυτο που εκανε αλλα απροσεξια. :P

Δημοσ.
ΣΟΣ παιδιά!

Είχε σήμερα μπλόκο, και ενας μπάτσος μου έκανε σημα να σταματήσω.

επειδή δεν έχω ουτε δίπλωμα και ουτε και κράνος, έφυγα!

μάλλον πρέπει να είδε τις πινακίδες μου.

τι θα γίνει τώρα? θα στείλουν κανένα χαρτί στο πατέρα μου, κανένα δικαστήριο, ή τίποτα?

Από myphone.gr

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2649733#post2649733

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...