alexzzz Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 και μια δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου αρκούσε...
pappous_soulis Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 συμφωνοι,απλα ηθελα μεσα απο την υπερβολη να δηλωσω οτι movies με εφφε,τρελο budget και marketing δεν ειναι κατ'αναγκη και 'μουφες'. Γιαυτο αλλωστε περιμενα κατι πολυ καλυτερο... Ξέχασες όμως μια πολύ σημαντική παράμετρο που καθορίζει το αν μια ταινία έχει προοπτικές. Την υπόθεση. Σωστος, αλλα απο τη στιγμη που εκθετεις δημοσια τον τροπο που τον 'ξοδευεις' , να εισαι ετοιμος να δεχτεις και την κριτικη. Ελεύθερα. άρα κατά βάθος το 2012 έπρεπε να ήταν ταινία του Michael Bay Quote of truth.
FarCry Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Εδώ έχουμε μόνο εκρήξεις και καταστροφές. Aφού πρόκειται για την καταστροφή του κόσμου, τι περιμένατε;Πυροτεχνήματα; και μια δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου αρκούσε... :lol::lol::lol:
BaLsAmoMenos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Ξέχασες όμως μια πολύ σημαντική παράμετρο που καθορίζει το αν μια ταινία έχει προοπτικές. Την υπόθεση. Μα αυτο ειναι το θεμα, ειχε υποθεση.
Iron_man21 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Εντάξει η ταινία ήταν μούφα και μεταξύ μας τα ειδικά εφέ δεν εξυπηρετούσαν τίποτα. Στο transformers τα ειδικά εφέ πχ. ήταν οι χαρακτήρες , πλακώνονταν μεταξύ τους κάτι γινόταν ρε παιδί μου. Εδώ έχουμε μόνο εκρήξεις και καταστροφές. σωστός.αυτό έκανε την ταινία πολύ βαρετή[προσωπική μου γνώμη].
Höfdingadrapa Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Χαβ γιου λοστ γιορ μαϊντ κεντ γιου σι ορ αρ γιου μπλαϊντ;
Sorath Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Είδα το 2012 προχθές στο Starcity, με ψηφιακή προβολή (κορυφαία εικόνα) και ήχο. Η ταινία απλά τα σπάει. Αξίζει μόνο για κινηματογράφο. Επικές στιγμές καταστροφής, πολύ καλά εφέ, και μπάσο τόσο δυνατό που νομίζεις οτι θα σπάσουν οι κολώνες. Για αυτούς που ξέρουν τι πάνε να δούν δεν θα απογοητευτούν καθόλου. Η ταινία είναι κλασική αμερικανιά, το σενάριο της πλάκας, η Αμερική συντονίζει (όπως πάντα) όλο τον κόσμο κτλ, αλλά αυτά είναι πράγματα που ξέρεις οτι θα τα δεις έτσι κι αλλιώς. Οπότε, απολαύστε τις σκηνές με την πλήρη καταστροφή της Γης και περάστε 2 ώρες και 40 λεπτά παρακαλώ διασκεδάζοντας. Αν ψάχνετε για ρεαλισμό, σενάριο και βαθύτερο νόημα ψάχτε αλλού.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 είναι και 2 ώρες και 40 λεπτά?! o Χριστός και απόστολος (Γκλέτσος)!!!
antonl Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 είναι και 2 ώρες και 40 λεπτά?! o Χριστός και απόστολος (Γκλέτσος)!!! 158 λεπτά τα οποία πάντως πέρασαν αρκετά γρήγορα (παρόλο που νύσταζα κάπως).
Johnkokki Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Λοιπόν την είδα χθές. Αν και είμαι οπαδός των ταινιών του είδους και δεν περιμένω τρελό σενάριο, χαρακτήρες, κλπ εχω να κάνω μια παρατήρηση. Η ταινία αυτή όπως και ολες του Emerich πάσχουν στον ίδιο τομέα. Ο σκηνοθέτης φέρνει τους ήρωες του σε τόσο εξωφρενικά δύσκολες καταστάσεις, που μετά για να τους βγάλει απο κεί, καταφέυγει αναγκαστικά σε αυτό που αποκαλούμε "αμερικανιά".Σε τόσο εξωπραγματικές και αφελείς λύσεις, που τελικά σου χαλάει την οποια μέθεξη είχες μέχρι τότε. Με λίγα λόγια, ο Emerich μου δίνει την εντύπωση οτι αναλώνεται τόσο πολύ στο ΥΠΕΡ-θέαμα, που πέφτει ο ίδιος στην παγίδα και δεν ξέρει πως να λυτρώσει στοιχιωδώς αληθοφανώς -τουλάχιστον- τους ήρωές του. Για να γίνω πιο κατανοητός και να καταλάβετε τι εννοώ. Στο ID π.χ. η λύση που βρήκε για να γλιτώσει ο κόσμος ήταν να στείλει ενα γήινο(!!!) computer virus (!!!!) γραμμένο, σε και για, γήινα computers (!!!!!) στους εξωγήινους. Και οι αρχαίοι πρόγονοι, είχανε τον "απο μηχανή θεό", αλλά ήταν κάτι που πήγαζε απο τις τότε θρησκευτικές τους πεποιθήσεις και δεν θεορούνταν κάθολου παράλογο. Βαθμολογία. 9/10 για τα εφφέ 8/10 για το story 6/10 στο σύνολο (αυτές οι λεπτομέρειες που μου χαλάσανε το τελικό πακέτο)
Cue Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Για αυτούς που ξέρουν τι πάνε να δούν δεν θα απογοητευτούν καθόλου. Αν ψάχνετε για ρεαλισμό, σενάριο και βαθύτερο νόημα ψάχτε αλλού. Καλά ναι, pop-corn, brainless movies υπάρχουν πολλές. Δεν πιστεύω ότι ψάχνει κανείς το βαθύτερο νόημα της ζωής από το 2012, αλλά σίγουρα θέλει να τον "εμπνέει" σαν ταινία. Αν πάρουμε για παράδειγμα από τις ταινίες του Emmerich, ID4: τα έσπασε, είναι "ύμνος" σε τέτοιου είδους movies και ας έχει τα κλισέ και τις "αμερικανιές" Day After Tomorrow: so and so, είχε τα effe αλλά το story δεν σε κρατούσε. Godzilla: epic fail. Από αυτά που διαβάζω, χωρίς να έχω δει την ταινία, μου βγάζει κάτι από Day After Tomorrow.
Sorath Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Με λίγα λόγια, ο Emerich μου δίνει την εντύπωση οτι αναλώνεται τόσο πολύ στο ΥΠΕΡ-θέαμα, που πέφτει ο ίδιος στην παγίδα και δεν ξέρει πως να λυτρώσει στοιχιωδώς αληθοφανώς -τουλάχιστον- τους ήρωές του. Σε αυτό το σημείο διαφωνώ προσωπικά. Η ταινία είναι φαντασίας. Δηλαδή θα δείς πράγματα που στην πραγματικότητα δεν μπορούν να συμβούν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, γίνεται της κακομοίρας - ΤΑ απίστευτα, και εσύ κολλάς γιατί δεν είναι αληθοφανής η διάσωση του χαρακτήρα όταν ΟΛΑ γύρω του είναι το ίδιο ψευδή. Αν ήθελες κάτι αληθοφανές, όλοι οι χαρακτήρες θα έπρεπε να είχαν πεθάνει το πολύ στα 5 πρώτα λεπτά της ταινίας. Πως είναι δυνατόν, να γλυτώνουν μόνο αυτοί όταν γύρω τους καταρέουν τα πάντα; Αν ακόμα χειρότερα γλύτωναν με ένα συνηθισμένο, αναμενόμενο τρόπο, τότε ποιό το νόημα; Να δώ μια ταινία φαντασίας όπου κυριαρχεί η ρεαλιστικότητα και η λογική; Δεν είναι τελείως αντιφατικό; Αλλά τι να κάνουμε, κάπως πρέπει να εξελιχθεί η ταινία. Και επαναλαμβάνω το κυριότερο. Πας να την δεις μόνο για τα εφέ. Δεν ψάχνεις τίποτα άλλο. Αν αναλωθείς στο τι και πως, τότε δεν θα την ευχαριστηθείς.
MixalisX Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 μαγκες το πρόβλημα της ταινίας δεν είναι ουτε οι αμερικανιές, ούτε τα κλισε ούτε φυσικά τα εφέ.... Αυτό που θα έκανε την ταινία επιτυχία, αυτό που θα τραβούσε πραγματικά το ενδιαφέρον και αυτό που τράβηξε παρα πολλους να πάνε και να την δούνε είναι, ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ! Υπάρχουν πολά σενάρια και παραεπιστημονικές θεωρίες για την καταστροφή αλλά αυτό που μας περιγράφει στην ταινία ως αίτιο καταστροφής είναι τραγικά εξωπραγματικό και ξεφεύγει απο τα ορια της θεωρίας. Εγώ περίμενα να βρώ εναν έξυπνο τρόπο για τον οποίο θα συμβεί η καταστροφή, περίμενα να χεστώ πάνω μου και να μου δημιουργίσει κάποιες δευτερες σκέψεις για το άν είναι δυνατόν να γίνει αυτή η καταστροφή. Ο emerich πραγματικά τα σκάτωσε για τα καλά σε αυτό τον τομέα, και για αυτό η ταινία για εμένα έχασε απο νωρίς το ενδιαφέρον της. Απο εκεί και μετά απλά απολαμβανα τα εφέ και το ποπκορν μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.