frenzy Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Προσπαθώ να ρυθμίσω το autocrop για την τηλεόραση στο pc αλλά δεν μπορώ να το κάνω να δουλεύει αποδοτικά. Αν δώσω τις τιμές με το χέρι όλα καλά αλλά στο αυτόματο κόβει είτε τα 3/4 ή το 1/2 της εικόνας άσχετα με το που βρίσκονται και πόσο μεγάλες είναι οι μπάρες. Δοκίμασα να δώσω άλλες τιμές αλλά δεν υπάρχει βελτίωση. Προφανώς κάτι δεν καταλαβαίνω για τον τρόπο που λειτουργεί το φίλτρο. Ας πούμε, κάνει cropping on the fly, ή κάνει seek έναν αριθμό frames και από αυτά καθορίζεται το crop? Να προσθέσω πως θέλω να το χρησιμοποιήσω σε τηλεοπτική μετάδοση (mpeg2) οπότε αν χρειάζεται κάποιο αριθμό frames για να λειτουργήσει, είναι λογικό να μη λειτουργεί αφού αυτά δεν είναι διαθέσιμα. Tested: -ffdshow beta6
parsifal Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Εδώ εξηγείται στο περίπου ο αλγόριθμος του autocrop. Δεν χρειάζονται επόμενα frames, απλά γίνεται περιοδικά έλεγχος στο τρέχον frame. Μάλλον θα πρέπει να παίξεις με το tolerance. Και να έχεις και λίγο δικό σου "tolerance" γιατί τα τηλεοπτικά προγράμματα από τη φύση τους δεν χαρακτηρίζονται από μεγάλη συνέπεια όσον αφορά borders, οπότε είναι αναμενόμενο να μη λειτουργεί ικανοποιητικά το autocrop...
frenzy Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Nαι το είχα δει το λινκ που παρέθεσες. Όσον αφορά το tolerance, το προσπάθησα αρκετά αλλά δεν δουλεύει σωστά. Και όταν λέω "σωστά" εννοώ πως είτε κόβει την εικόνα στα 4 και μου δείχνει το πρώτο τεταρτημόριο (με μαύρη μπάρα μέσα) είτε στα 2 και μου δείχνει το αριστερό μισό της εικόνας. Το δικό μου tolerance είναι υψηλό - δεν περιμένω να ρυθμίζεται αυτόματα συνεχώς αλλά όπως περιγράφεται να σκανάρει τις μπάρες, να τις αφαιρέσει, να ξανασκανάρει και αν βρει μικρότερες μπάρες να αυξήσει την εικόνα. Αλλα δυστυχώς δεν το κάνει καθόλου. Δοκίμασα και με βίντεο και έχω το ίδιο αποτέλεσμα. Σε δύο υπολογιστές, διαφορετικά setup ffdshow και codecs (Vista 32). Πάντως θα δοκιμάσω τις τιμές σε increments των 5 να δω ξανά γιατί το ffdshow δεν με έχει απογοητεύσει μέχρι τώρα. Αν έχει κάποιος αποτελέσματα (όποια) θα ήταν χρήσιμο. Ευχαριστώ parsifal
parsifal Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Παραείναι χοντρά λάθη αυτά που περιγράφεις. Το Autocrop του Avisynth που χρησιμοποιείται σε πολλά MPEG-4 encoding GUIs πέφτει πολύ κοντά στα αντιληπτά από τον άνθρωπο borders, δε θα περίμενα δραματικά διαφορετική συμπεριφορά από το αντίστοιχο του ffdshow. Με τον ίδιο τρόπο δουλεύουν. Βέβαια, όπως είπα, οι τηλεοπτικές εκπομπές είναι λίγο περίεργες με τα borders... Με απλά video files θα έπρεπε να είναι εντάξει όμως, εκεί είναι το περίεργο. Θα το κοιτάξω κι εγώ όταν βρω λίγο χρόνο...
frenzy Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Ξαναδοκίμασα και με τιμές tolerance γύρω στο 90 τα λάθη δεν είναι τόσο χοντρά αλλά και πάλι περιοδικά κόβει μέρος της εικόνας. Φοβάμαι πως δεν πρόκειται να δουλέψει. H tv μου έχει καλό autocrop αλλά δεν ενεργοποιείται στη σύνδεση hdmi μόνο στο τηλεοπτικό σήμα. Φαίνεται πως μάλλον θα πρέπει να αρκεστώ στο να δώσω τιμές με το χέρι. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν οι ψηφιακές μεταδόσεις συμπεριφέρονται όπως οι αναλογικές: Λίγος θόρυβος στην κορυφή της εικόνας - αρκετός όμως να μπερδεύει το auto crop.
parsifal Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Χμμμ, θόρυβος στην κορυφή της εικόνας; Μήπως εννοείς φαινόμενο colour bleeding; Αν ναι, η απάντηση είναι: Όχι, οι ψηφιακές μεταδόσεις δε θα πρέπει να εμφανίζουν τέτοια φαινόμενα στις πλευρές του video. Αν όμως υπάρχει πολύ σκουρόχρωμο pattern χρώμα επί αρκετή ώρα, θα ήταν ικανό και αυτό να μπερδέψει το autocrop.
frenzy Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Όχι. Μαζί με το σήμα της εικόνας, μεταδίδονται και άλλα δεδομένα - EPG, Closed Captions κλπ. Αυτά είναι ορατά στην εικόνα ως χρωματιστές ή άσπρες διακεκομμένες γραμμές πλάτους περίπου 2-3 pixels. Λόγω overscan δεν τα βλέπουμε ποτέ (μόνο σε κάποιες ελλατωματικές τηλεοράσεις που έχουν λιγότερο overscan απ' ότι πρέπει). Παρ' όλα αυτά αναρωτιέμαι μήπως αυτό έχει κάτι να κάνει με την αδυναμία λειτουργίας του φίλτρου.
parsifal Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Ναι, γνωρίζω περί VBI κλπ. Αλλά ο ffdshow δεν είναι PAL decoder (!), δε μπορεί να φτάνει τέτοια πληροφορία σε αυτόν. Από πού τροφοδοτείς τον ffdshow με video; TV tuner card και με ποιον τρόπο ακριβώς... ;
frenzy Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Ακριβές graph δεν μπορώ να σου δώσω ακριβώς αλλά περίπου ως εξής: Τuner->Tuner decoder->mpeg2 demultiplexer->κάποια φίλτρα (?) του mediaportal για dvb subs και διάφορα άλλα-> MPV Decoder-> ffdshow->EVR To MPV decoder (ή όποιο άλλο mpeg2 decoder εκτός ffdshow) μπαίνει ως workaround πριν το ffdshow γιατί υπήρχαν κάποια προβλήματα στην αναπαραγωγή HDTV και οι developers του MP το επιτρέπουν τώρα μόνο με αυτόν τον τρόπο.
parsifal Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Μάλιστα. Άρα μιλάμε για DVB tuner. Καμμία σχέση με teletext, overcast κλπ. Οι έξτρα πληροφορίες που γίνονται broadcast σε DVB έχουν τη μορφή διακριτού stream και δεν εμπλέκονται επουδενί με την εικόνα. Αλλά ακόμη και αναλογικό tuner να χρησιμοποιούσες, θα είχε ήδη γίνει ο διαχωρισμός VBI data και ωφέλιμης εικόνας, πολύ πριν το input pin του ffdshow.
frenzy Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Οκ makes sense. Δυστυχώς δεν βρίσκω και αναφορές της λειτουργίας του autocrop στο νετ για να δω αν κάποιος το λειτουργεί ικανοποιητικά. Θα κάνω λιγο υπομονή για κάποια νεότερη έκδοση ή κάποιες αναφορές. Ευχαριστώ πάντως
parsifal Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Έκανα μερικές δοκιμές σε απλά αρχεία video, στα οποία πρόσθεσα on-the-fly borders με Avisynth. Δεν φαίνεται να λειτουργεί αξιόπιστα το autocrop. Σε αριστερό μόνο border μαύρου χρώματος, αντί να κόψει μόνο από αριστερά, κάνει shift την εικόνα αριστερά κατά το μισό περίπου πάχος του border. Τελικό αποτέλεσμα: Εμφανίζεται κι ένα border στα δεξιά, συμμετρικό με το αριστερό! (που τώρα έχει το μισό πάχος απ' ο,τι πριν)
frenzy Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 χα ναι είχα παρόμοια αποτελέσματα. Με horizontal + vertical βλέπεις το 1/4 της εικόνας με το border μέσα σε αυτό! Φαίνεται περίεργο να υπάρχει τόσο κακής απόδοσης φίλτρο στο ffdshow και γι' αυτό ήμουν σίγουρος πως εγώ κάτι δεν έκανα σωστά. Από την άλλη λίγο που έψαξα, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο άλλο opensource on the fly autocropper για mpeg2 στον ορίζοντα. Οπότε κάνω υπομονή. Με ένα avisynth script θα μπορούσα να το κάνω? --update Οκ. Με avisynth δουλεύει καλύτερα (σε βίντεο τουλάχιστον). Στο htpc όμως μου βγάζει unknown_function_autocrop ή κάτι τέτοιο. Μάλλον κάτι δεν πάει καλά με την εγκατάσταση του avisynth εκεί. Θα το ξαναδώ το βράδυ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.