nickarmy Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 όποιος έχει το χρόνο και μπορεί να μου πει απο που μπορώ να αρχίσω να 'μαθαινω' γλώσσες προγραμματισμού κυριος για να φτιαγνω μικροπρογράμματα πχ ένα ρολοι χρησιμοποιόντας κυριος απλες (απο τη ξερω μια απλή είναι η c ++) θα ήθελε ελληνικες σελίδες κυρίος επενθημιση ξεκιναω απο το 0 ευχαριστώ
RubiksCube Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Αν θέλεις να μάθεις προγραμματισμό και να γράφεις μικρά προγραμματάκια πρέπει να αρχίσεις από το βασικά προφανώς. Το να φτιάξεις ένα ρολόι (δεν ξέρω αν εννοείς να έχει γραφικά) θα έρθει λίγο αργότερα. Το θέμα αν όντως έχεις όρεξη είναι να καταλάβεις της βασικές έννοιες. Οπότε σου προτείνω να ξεκινήσεις από το βιβλίο της 3ης λυκείου "ανάπτυξη εφαρμογών" (δεν ξέω αν έχει αλλάξει τίτλο). Για να τεστάρεις όλα αυτά που θα μαθαίνεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις την Pascal ή την C. Η C είναι σαφώς πιο χρήσιμη και πιο ολοκληρωμένη γλώσσα. Απο την άλλη η Pascal είναι η πιο κατάλληλη μαλλον για 1η επαφή με τον προγραμματισμό. Απλά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είναι άλλο το μαθαίνω προγραμματισμό και αλλό το μαθαίνω μια συγκεκριμένη γλώσσα. Η μάθηση μιας γλώσσας (συντακτικό, εντολές, έτοιμες συναρτήσεις) είναι πολύ απλό.
sarakinos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Eγώ θα σου πρότινα να αγοράσεις ένα βιβλίο για C και να αρχίσεις μ'αυτήν..όπως είπε και ο φίλος παραπάνω άλλο να μάθεις να προγραμματίζεις (να αποκτήσεις ευχέρια δηλαδή στο να κατανοείς διάφορα προβλήματα και να μπορείς να βρείς μια πιθανή λύση μέσο ενώς αλγορίθμου) και άλλο να μάθεις την σύνταξη μιας γλώσσας... Η C πιστεύω πως είναι μια πολύ καλή γλώσσα για να αρχίσεις γιατί είναι ολοκληρομένη και κατανοητή...Γιαυτό αγοράζεις το βιβλιαράκι (αφού θες Ελληνικά,αν και μπορείς να βρείς και διάφορα e-books,αν και προτιμώ τα κανονικά βιβλία) αρχίζεις να διαβάζεις,συγχρονος ρωτάς,μπαίνεις σε forums και βλέπεις διάφορα tutorials ή έτοιμο κώδικα για να κατανοήσεις τον τρόπο σκέψης στην C... Καλό διάβασμα και ότι θέλεις,το insomnia διαθέτει πολύ καλό team
nickarmy Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 ευχαριστω , μπορω να βρω και τα βιβλια της τρίτης και ότως και εγω προτυμω τα κανονικα βιβλία για την ομαδα το έχω διαπιστόση ευχαριστώ και πάλυ , καλό μου διάβασμα...χεεχε
gtroza Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 καλό μου διάβασμα...χεεχε σαι τη γλοσα ωμοσ ? ... χαιχαι και στον προγραμματισμό χρειάζεται ορθογραφία καλή χρονιά και καλό διάβασμα .
WordUp Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Αν αποφασίσεις να ξεκινήσεις C, προτείνω το κλασικό "K&R, The C Programming Language" και το C Primer Plus που είναι μια γκουμούτσα με τόνους ύλης που θα σου λύσει τα χέρια.
GrandGamer Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Εγώ θα σου προτείνω να ξεκινήσεις με Object-Oriented Programming και όχι με σειριακό όπως είναι η C διότι δεν είναι ούτε απλή ούτε εύκολη γλώσσα. Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με Java. Τώρα αν θες πραγματικά να ξεκινήσεις με C τότε το βιβλίο που είπε ο φίλος WordUp, The C Programming Language second edition του Kernighan και Ritchie, είναι πολύ καλό.
RubiksCube Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα να ξεκινήσει κάποιος από τον αντικειμενοστραφή προγραμματισμό. Ούτως ή άλλως τα πρώτα προγράμματα που γράφει καποιος, πχ να βρίσκει πρώτους αριθμούς, να προσθέτει πίνακες και τέτοια απλά δεν χρειάζονται classes σε καμία περίπτωση. Θα έχει πολλά κενά πιστεύω αν δεν ξεκινήσει από procedural προγραμματισμό. Είναι σαν να ξεκινάς μαθηματικά από τα διανύσματα. Δεν ξέρω αν το έχει δοκιμάσει κανείς με επιτυχία. Αντιθέτως ξέρω το αντίθετο, άτομα που τα βρήκαν σκούρα και ψιλοξενέρωσαν.
GrandGamer Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Εγώ ξεκίνησα με την Pascal wannabe που κάνουν στην 3η λυκείου και μόλις τελείωσα το λύκειο, πήγα σε κολλέγιο που μας ξεκίνησαν με Java. Πρέπει να πω ότι δεν είχα κανένα πρόβλημα, μου φάνηκε πολύ εύκολη. Τώρα που είμαι 2ο έτος έχω πάρει μάθημε που αφορά τα δίκτυα και τα λειτουργικά και αναγκαστηκά κάνουμε και C η οποία, λόγο pointer, είναι λίγο παλούκι αλλά παλεύεται εντάξει.
RubiksCube Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Εγώ ξεκίνησα με την Pascal wannabe που κάνουν στην 3η λυκείου και μόλις τελείωσα το λύκειο..... Ok, άρα δεν ξεκίνησες με object oriented κατευθείαν.
GrandGamer Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Ναι αλλά και το άλλο δεν ήταν ακριβώς προγραμματισμός και η C είναι αρκετά πιο δύσκολη.
Bspus Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Πως να ξεκινησει καποιος προγραμματισμο διαβαζοντας το The c programming language? Εδω να ξερεις τα βασικα προγραμματισμο και τα βασικα απο c το βιβλιο ειναι παλουκι.
ippo00 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 H C είναι όσο εύκολη είναι η Java, απλά είναι ποιό εύκολο και προσβάσιμο το να φτιάξεις ένα gui της πλάκας στο netbeans και να χαίρεσαι. Άνθρωπος που νομίζει πως το θέμα pointers είναι το δύσκολο προφανώς δεν ξέρει Java.
GrandGamer Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Μα τι σχέση έχει η Java με τους pointer της C;
ippo00 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Στο ότι αν έχεις κάτσει και κατανοήσει ή μαλλόν έχεις τη δυνατότητα να κατανοήσεις την λειτουργία του JVM τότε δεν θα έχεις πρόβλημα στα pointer. Προφανώς εννοώ δεν ξέρει Java αν υποτίθεται ότι ξέρει Java.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.