Προς το περιεχόμενο

Ερωτήσεις για το mac os

zaxos345

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα θα χρειαστώ την βοήθειά σας σε ορισμένες απορίες που έχω περί του λειτουργικού. Σκέφτομαι να περάσω σε mac αλλά θέλω πρώτα να τις λύσω έτσι ώστε να ξέρω τι με περιμένει. Δεν θέλω να δώσω ένα σκασμό λεφτά και τελικά να αποδειχθεί ότι έκανα λάθος.

1. Όσον αφορά τον cocoaspell υπάρχει πλήρης συμβατότητα με το iwork (pages, keynote). Αν όχι τι προβλήματα υπάρχουν? είναι αξεπέραστα? είναι σπαστικά? Με έχει εντυπωσιάσει η απλότητα και λειτουργικότητα αυτών των προγραμμάτων σε σχέση με τα αντίστοιχα του office word powerpoint.

2. Τουλάχιστον για το office για mac υπάρχει ορθογράφος?

3. Σε σχέση με τα ανωτέρω προγράμματα pages, keynote, υπάρχει συμβατότητα με το οφις? Μπορώ να φτιάξω κάτι στο word or powerpoint και να το δουν τα pages and keynote αντίστοιχα? και το αντίστροφο να φτιάξω κάτι στο pages and keynote και να το δουν τα word and powerpoint? αυτό είναι σημαντικό αν θες να παρουσιάζεις την δουλειά σου. Και μιλάω για το iwork γενικά γιατί δεν παίζεται απο ότι έχω δει στα tutorials της apple. Ξέρω ότι μπορώ να έχω και το οφισ για mac, υπάρχει κάποιο πρόβλημα συμβατότητας και με αυτό?

4. Με το μειλ που έχω από τον πάροχό μου την forthnet και το οποίο έχω σετάρει στο outlook, υπάρχει κάτι αντίστοιχο να χρησιμοποιώ στο mac? δηλ να το σετάρω όπως και στο outlook?

5. Me to messenger τι γίνεται? Με ενδιαφέρει η βιντεοκλήση μέσω αυτού γιατί αυτό είναι και αυτό που χρησιμοποιούν και οι κολλητοί. Υπάρχει λύση? Το skype εκτελεί και χρέη chating και βιντεοκλήσης?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας, θα με βοηθήσετε πολύ, επιθυμώ διακαώς να μεταβώ σε mac αλλά θέλω να ξέρω τι ασυμβατότητες ή δυσκολίες θα αντιμετωπίσω, Γιάννης

Δημοσ.

1.σε μερικούς δουλεύει, σε άλλους πάλι όχι(εγώ δεν έχω καταφέρει σε κανένα μηχάνημα Leopard να το κάνω να δουλεύει...ίσως πάλι κάνω κάτι λάθος)

2.ναι, υπάρχει...

3.ναι, Mail.app που έρχεται με το λειτουργικό...

4.ναι, skype is ok...(σε απλό macbook όμως, στα videocall το μηχάνημα ψήνεται..σε macbook pro όλα ειναι smooth...)

Δημοσ.

3. Με το μειλ που έχω από τον πάροχό μου την forthnet και το οποίο έχω σετάρει στο outlook, υπάρχει κάτι αντίστοιχο να χρησιμοποιώ στο mac? δηλ να το σετάρω όπως και στο outlook?

hero_mailservices.jpg

http://www.apple.com/support/leopard/mail/

Oριστε και μια ΧΡΗΣΙΜΟΤΑΤΗ σελιδα , που εχει ξαναδωθει βεβαια, αλλα ειναι παντα επικαιρη ..

http://www.apple.com/business/theater/

• Super Moderators
Δημοσ.
Επίσης υπάρχει και το Thunderbird

Δεν προσφέρει κάτι περισσότερο από το ήδη υπάρχον Mail.

Οπότε και που υπάρχει... :-)

Δημοσ.

σωστός ο paredwse...

το είχα βάλει στην αρχή επειδή το χρησιμοποιουσα κ στο pc αλλά μετα απο μια βδομαδα το έκανα rm :)

Δημοσ.

Μ' αρέσει επειδή είναι open source,αν η Apple έχει δώσει τον κώδικα απο το mail δεν γνωρίζω(δεν το γράφω ειρωνικά)

Δημοσ.

όχι, η Apple δε δίνει ποτέ source code...μα το θέμα είναι ότι το Mail.app το έχεις αγοράσει μαζί με τα λεφτά που έχεις σκάσει για το λειτουργικό...γτ να μη χρησιμοποιήσεις το Mail.app???Ειδικά απο τη στιγμή που είναι πολύ καλό πρόγραμμα...και τι σημασία έχει σε αυτή τη περίπτωση το γεγονός οτι το thunderbird ειναι open source?για μένα, καμία...

Δημοσ.

Για μένα το ότι το Thunderbird είναι Open-Source από μόνο του δε αποτελεί λόγο για τη χρήση του, από τη στιγμή που η εναλλακτική λύση (Mail) είναι εξίσου καλή αν όχι καλύτερη και είναι και δωρεάν (αφού δίνεται μαζί με το λειτουργικό).

Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο, έχω κάτι εξωτερικούς δίσκους που αποθηκεύω δεδομένα (βιντεο κλιπ των παιδιών, ταινίες κ.λ.π.) φορμαρισμένους σε ntfs, θα τους βλέπει το mac, ή θα έχω πρόβλημα?

Από ότι ξέρω σε δίσκους φορμαρισμένους με fat32 δεν μπορείς να αποθηκεύσεις δεδομένα μεγαλύτερα των 4g, ισχύει?

Επίσης παιδιά με την εγγύηση τι γίνεται? Αν αγοράσω από το εξωτερικό π.χ. usa επέκταση για 3 χρόνια τα παληκάρια εδώ θα την αναγνωρίζουν? την δέχονται? Επίσης αν πάρω το μηχανάκι από έξω και χρειαστώ το service που το στέλνω? Υπόψιν ζω στα Χανιά. Ευχαριστώ, Γιάννης

• Super Moderators
Δημοσ.
Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο, έχω κάτι εξωτερικούς δίσκους που αποθηκεύω δεδομένα (βιντεο κλιπ των παιδιών, ταινίες κ.λ.π.) φορμαρισμένους σε ntfs, θα τους βλέπει το mac, ή θα έχω πρόβλημα?

Τους δίσκους NTFS τους διαβάζει ο Macintosh χωρίς πρόβλημα. Κι με την εγκατάσταση ενός πρόσθετου προγράμματος, μπορείς και να γράφεις σε δίσκους NTFS.

Από ότι ξέρω σε δίσκους φορμαρισμένους με fat32 δεν μπορείς να αποθηκεύσεις δεδομένα μεγαλύτερα των 4g, ισχύει?

Όντως, είναι εγγενής περιορισμός του FAT32.

Δημοσ.

Απλα να ξερεις οτι το msn στον mac δεν υποστηριζει βιντεο-κληση ουτε φωνητικη κληση.Οποτε μονο skype και yahoo messenger.Αρα θα πρεπει ολοι οι φιλοι σου να κανουν account.Πες τους να ξεκινησουν..

Δημοσ.

Με το aMSN μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κάμερα, αν και ποτέ δεν μου άρεσε σαν πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα που λέει ο paredwse είναι το Paragon NTFS.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...