Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ναι να τον κλείσεις το φούρνο σου!

Τότε δεν θα μπορεί κανείς να αντιγράψει το ψωμί σου και θα μείνουν όλοι νηστικοί!

Οχι η αντιγραφή δεν είναι κλοπή. Είναι παράνομη μεν, αλλά δεν είναι κλοπή. πχ. αν κάποιος έρθει και μου κλέψει το σκύλο θα στενοχωρηθώ όχι γιατί αυτός έχει σκύλο αλλά γιατί εγώ δεν έχω. Αν κάποιος έρθει και κλονοποιήσει το σκύλο μου κι έχει κι αυτός ένα σκύλο ίδιο με το δικό μου δεν θα με πειράξει καθόλου.

Ειναι κλοπη πνευματικης ιδιοκτησιας παει και τελειωσε. Οπως και να θες εσυ να το ονομασεις οτι και να νομιζεις εσυ (κι εγω, ολοι το ιδιο ψιλοσκευτομαστε), δεν παυει βαση του νομου να ειναι κλοπη. Αν ποτε (που μακαρι να αργησει), σου ερθει κανενας κλητηρας με χαρτακι για δικαστηριο, πηγαινε να υποστηριξεις οτι αυτο που εκανες ειναι μεν παρανομο αλλα δεν ειναι κλοπη, ειναι κατι το αχαρακτηριστο, εχει μια αοριστια πανω του.

Απο το σκυλο σου δεν εχεις οικονομικα οφελη, αλλα αν οπως ειπε ο φιλος πιο πανω, εχεις pet shop κι εγω ερθω χωρις να σε ρωτησω, κλωνοποιησω ολα τα σκυλακια, κι αρχισω και τα μοιραζω δωρεαν στη γειτονια σου, χμμμ λες να μη σε πειραξει;

Αν κάποιος μπει στις αποθήκες ενός δισκοπωλείου και βουτήξει όλα τα cd αυτό είναι κλοπή. Αν μπει μέσα και πάρει ένα cd, αντιγράψει το περιεχόμενό του σε δικό του media και αφήσει το cd πάλι πίσω, αυτό δεν είναι κλοπή.
Αν μπεις στη ferrari και παρεις το F1 ειναι κλοπη, αν μπεις ομως και αντιγραψεις τα σχεδια του F1 και ολων των νεων τεχνολογιων, αυτο τι ειναι; παρακαταθηκη για το μελλον;

Οπως οι αμαξάδες και οι πεταλωτές αλόγων χαθήκανε με την έλευση των αυτοκινήτων, όπως κι άλλα επαγγέλματα ξεπεραστήκανε και χαθήκανε, έτσι και οι δισκογραφικές εταιρείες θα φαλιρίσουν και θα κλείσουν σιγά-σιγά. Εχουν ξεπεραστεί. Πλέον μπορεί η μουσική να κυκλοφορήσει χωρίς αυτές. (όπως και ταινίες/εταιρείες παραγωγής, βιβλία/εκδοτικές εταιρείες, software κλπ) Ολα αυτά δεν χρειάζονται εκτεταμένο δίκτυο διανομής, μπορούν κάλλιστα να κυκλοφορούν μέσω του διαδικτύου.
Οι πεταλωτες και οι αμαξαδες, δεν χαθηκαν γιατι καποιος "αντεγραψε" την αμαξα και βγηκε στο τζαμπα να μοιραζει κουρσες, ουτε βγηκε κανεις να αντιγραψει τα πεταλα, απλα βγηκε νεα τεχνολογια, την οποια εσυ σαν πελατης, ειτε ησουν με τον αμαξα, ειτε εισαι με το αεροπλανο, παλι την διαδρομη την πληρωνεις.

Ελεος, αν ειναι να βαζετε παραδειγματα, τουλαχιστον να εχουν μια λογικη.

Το να εκλειψει το cdoμαγαζο, η το dvdαδικο, ειναι πολυ φυσιολογικο, ΑΛΛΑ η νεα τεχνολογια που θα ερθει, ειτε ειναι μεσω διαδυκτυου, ειτε μεσω δορυφορων, ειτε μεσω των Νεφελιμ, παλι θα την πληρωνεις. Οι εταιριες θα ειναι παλι οι ιδιες που θα στην πουλησουν, δεν ειναι αυτες που θα χρεωκοπησουν.

• Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Ειναι κλοπη πνευματικης ιδιοκτησιας παει και τελειωσε.

Είναι? Gt? Επειδή κάποιοι etc σου είπαν?

Οκ καλά εσυ μην κατεβάζεις. Εγώ δεν δίνω ούτε μισό E.

Δημοσ.

Προφανώς όσοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι κλοπή, έχουν διαφορετική άποψη για τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Αυτοί οι νόμοι μπορεί κάποτε να αλλάξουν, μπορεί και όχι. Το θέμα όμως είναι ότι το σλόγκαν "πειρατεία=κλοπή" προσπάθησε να πείσει κάποιους ανθρώπους ότι είναι ένοχοι. Προσπάθησε να τους κάνει να αισθανθούν κλέφτες, ώστε να σταματήσουν αυτόβουλα (είτε λόγω συνείδησης είτε λόγω φόβου κυρώσεων) την πράξη της πειρατείας.

Το αν αυτή η πολιτική πέτυχε ή όχι το κρίνετε και μόνοι σας. Μήπως αισθάνεστε κλέφτες και ποταποί άνθρωποι?

Δημοσ.

Απο το σκυλο σου δεν εχεις οικονομικα οφελη, αλλα αν οπως ειπε ο φιλος πιο πανω, εχεις pet shop κι εγω ερθω χωρις να σε ρωτησω, κλωνοποιησω ολα τα σκυλακια, κι αρχισω και τα μοιραζω δωρεαν στη γειτονια σου, χμμμ λες να μη σε πειραξει;

FAIL #1:

Είτε τον πειράξει είτε όχι το θέμα είναι ότι κακώς είχε οικονομικά οφέλη από τον "σκύλο", και καλά θα κάνεις, αν μπορείς, να κλωνοποιήσεις τα "σκυλάκια". Το pet shop μπορεί να τα βγάζει πουλώντας σκυλοτροφές ή να κλείσει στην τελική άμα δεν είναι απαραίτητη η ύπαρξή του.

Αν μπεις στη ferrari και παρεις το F1 ειναι κλοπη, αν μπεις ομως και αντιγραψεις τα σχεδια του F1 και ολων των νεων τεχνολογιων, αυτο τι ειναι; παρακαταθηκη για το μελλον;

FAIL #2:

Και τι θα τα κάνω εγώ τα σχέδια της ferrari? Θα φτιάξω μονοθέσιο μόνος μου? Αν πάω να τα πουλήσω στη McLarren άλλη ιστορία. Κανείς δεν είπε να είναι νόμιμη η πώληση πειρατικών cd ή η χρήση πειρατικού επαγγελματικού software σε επιχειρήσεις.

Οι πεταλωτες και οι αμαξαδες, δεν χαθηκαν γιατι καποιος "αντεγραψε" την αμαξα και βγηκε στο τζαμπα να μοιραζει κουρσες, ουτε βγηκε κανεις να αντιγραψει τα πεταλα, απλα βγηκε νεα τεχνολογια, την οποια εσυ σαν πελατης, ειτε ησουν με τον αμαξα, ειτε εισαι με το αεροπλανο, παλι την διαδρομη την πληρωνεις.

Ελεος, αν ειναι να βαζετε παραδειγματα, τουλαχιστον να εχουν μια λογικη.

FAIL #3:

Δλδ το internet και τα mp3 δεν είναι νέα τεχολογία?:rolleyes: Και γιατί δλδ υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να τα πληρώνεις? Η τεχνολογία υπάρχει για να κάνει τη ζωή ευκολότερη. Το να παρακάμπτονται αυτοί που κάποτε τα κονομούσαν λόγω μη ύπαρξης εναλλακτικών είναι πρόοδος. Γιατί να μην πληρώνω τον καλλιτέχνη μόνο? Για να μην πεινάσει ο νταβατζής? (βλ. πολυεθνικές)

Άλλα παραδείγματα έχεις να "ακυρώσεις"?

Δημοσ.
FAIL #1:

Είτε τον πειράξει είτε όχι το θέμα είναι ότι κακώς είχε οικονομικά οφέλη από τον "σκύλο", και καλά θα κάνεις, αν μπορείς, να κλωνοποιήσεις τα "σκυλάκια". Το pet shop μπορεί να τα βγάζει πουλώντας σκυλοτροφές ή να κλείσει στην τελική άμα δεν είναι απαραίτητη η ύπαρξή του.

Αυτο σε πειραξε εσενα απο ενα παραδειγμα (εστω κι αστοχο), μεσα σε ενα θεμα για την πειρατεια. Οτι κακως πωλουνται τα σκυλακια, και τα pet shop δεν εχουν απαραιτητα λόγο υπαρξης... ΟΚ

FAIL #2:

Και τι θα τα κάνω εγώ τα σχέδια της ferrari? Θα φτιάξω μονοθέσιο μόνος μου? Αν πάω να τα πουλήσω στη McLarren άλλη ιστορία. Κανείς δεν είπε να είναι νόμιμη η πώληση πειρατικών cd ή η χρήση πειρατικού επαγγελματικού software σε επιχειρήσεις.

Και ποιος το κανονιζει αυτο; Που υπογραφεις οτι ενω εχεις κατεβασει 3-4 ΤΒ το κανεις απλα γιατι σου αρεσει η μουσικη; Και γιατι πιστευεις οτι και ο διπλα σου το κανει για τον ιδιο λογο;

Τον νομο δεν τον νοιαζει τι θα τον κανεις μετα, εκει ειναι αλλη ιστορια.

FAIL #3:

Δλδ το internet και τα mp3 δεν είναι νέα τεχολογία?:rolleyes: Και γιατί δλδ υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να τα πληρώνεις? Η τεχνολογία υπάρχει για να κάνει τη ζωή ευκολότερη. Το να παρακάμπτονται αυτοί που κάποτε τα κονομούσαν λόγω μη ύπαρξης εναλλακτικών είναι πρόοδος. Γιατί να μην πληρώνω τον καλλιτέχνη μόνο? Για να μην πεινάσει ο νταβατζής? (βλ. πολυεθνικές)

Άλλα παραδείγματα έχεις να "ακυρώσεις"?

Το ιντερνετ και τα mp3 ειναι το μεσο μεταφορας. Καμμια σχεση με τη δημιουργια μουσικης.

Τον καλλιτεχνη, τον ρωτησες και αποφασισες μονος σου να παρακαμψεις τον νταβαντζη; Κι επειδη παρακαμπτοντας τον νταβαντζη δεν μπορεις να στειλεις λεφτα στον καλλιτεχνη, δεν στελνεις σε κανενα σωστα;

Ο καλλιτεχνης που θελει μονος του να παρακαμψει τον νταβαντζη θα το κανει, κι εχουμε δει πολλες περιπτωσεις. Απο κει και περα αυτος που δεν θελει γιατι του αρεσει να τρωει τα λεφτα του και να μην ασχολειται με τετοια, η ο αλλος που εχει υπογραψει συμβολαιο ωστε να εχει το νταβαντζη αλλα 5-10 χρονια στο κεφαλι του, γουστο του και καπελο του. Δεν εισαι εσυ σε θεση να παρεις αποφαση για αυτον.

Χαιρομαι που εχω ενα ανθρωπο με εγκυρα παραδειγματα να ακυρωνει τα δικα μου.

Δημοσ.

Ο καλλιτεχνης που θελει μονος του να παρακαμψει τον νταβαντζη θα το κανει, κι εχουμε δει πολλες περιπτωσεις. Απο κει και περα αυτος που δεν θελει γιατι του αρεσει να τρωει τα λεφτα του και να μην ασχολειται με τετοια, η ο αλλος που εχει υπογραψει συμβολαιο ωστε να εχει το νταβαντζη αλλα 5-10 χρονια στο κεφαλι του, γουστο του και καπελο του. Δεν εισαι εσυ σε θεση να παρεις αποφαση για αυτον.

Χαιρομαι που εχω ενα ανθρωπο με εγκυρα παραδειγματα να ακυρωνει τα δικα μου.

Γι'αυτό :

1)Πας σε έναν tracker,

2)Κατεβάζεις το torrent

3) Δεν έχει 3.

Παρέκαμψες τους νταβαντζήδες και γλίτωσες και πολλα Euro.

Τι άλλο επιχείρημα θες? lol

Δημοσ.
Αυτο σε πειραξε εσενα απο ενα παραδειγμα (εστω κι αστοχο), μεσα σε ενα θεμα για την πειρατεια. Οτι κακως πωλουνται τα σκυλακια, και τα pet shop δεν εχουν απαραιτητα λόγο υπαρξης... ΟΚ

Σε ένα αστοχο (όπως το λες κι εσύ) επιχείρημα, δεν γίνεται το αντεπιχείρημα να είναι ακαδημαικού επιπέδου, όπως και να το κάνουμε.

Το νόημα που βγαίνει πάντως, είναι πως η μουσική είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα εμπορευμα λανσαρισμένο στα ράφια των δισκάδικων, και δεν θα έπρεπε να πωλείται.

(όπως φυσικά δεν θα έπρεπε να πωλείται μία ζωή, ας είναι και σκυλιού).

Από την στιγμή όμως (που όπως είμαι σίγουρος πως θα πεις) πωλείται νομικά κατοχυρωμένη, επέτρεψέ μου να βάλω τον ευατό μου στην "παρανομία" για να κρατήσω το αυτονόητο δικαίωμά μου να την ακούσω.

Το να την εκμεταλευτώ εμπορικά για προσωπικά μου οφέλη είναι άλλη κουβέντα φυσικά, το καταλαβαίνεις αυτό έτσι δεν είναι?

Και ποιος το κανονιζει αυτο; Που υπογραφεις οτι ενω εχεις κατεβασει 3-4 ΤΒ το κανεις απλα γιατι σου αρεσει η μουσικη; Και γιατι πιστευεις οτι και ο διπλα σου το κανει για τον ιδιο λογο;

Τον νομο δεν τον νοιαζει τι θα τον κανεις μετα, εκει ειναι αλλη ιστορια.

Αν δεν τον νοιάζει τον νόμο μία, εμένα δεν με νοιάζει 10.

Το να βρει ο νόμος ποιος το κάνει για εμπορική χρήση, και ποιος για προσωπική ευχαρίστηση είναι δικό του πρόβλημα, όχι δικό μου.

Δικό μου γίνεται όταν ακολουθεί την τακτική "πονάει κεφάλι-κόψει κεφάλι".

Και όταν ο νόμος ακολουθεί τέτοιες τακτικές (ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας) για να υπερασπίσει τα υπερκέρδη των πολυεθνικών, συγνώμη αλλά είμαι περήφανα παράνομος.

Το ιντερνετ και τα mp3 ειναι το μεσο μεταφορας. Καμμια σχεση με τη δημιουργια μουσικης.

Τον καλλιτεχνη, τον ρωτησες και αποφασισες μονος σου να παρακαμψεις τον νταβαντζη; Κι επειδη παρακαμπτοντας τον νταβαντζη δεν μπορεις να στειλεις λεφτα στον καλλιτεχνη, δεν στελνεις σε κανενα σωστα;

Κάπου εδώ πρέπει να ξεχωρίσει ο καθένας μας τι θεωρεί τον όρο μουσική, γιατί αν τον αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά δεν πρόκειται να καταλήξει πουθενά αυτή η κουβέντα.

Βάση όσων γράφεις καταλαβαίνω πως η μουσική για εσένα είναι ένα εμπορεύσιμο αγαθό που πωλείται στα ράφια σαν απορρυπαντικό και σε αυτό μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο όσοι έχουν την οικονομική ευχέρια.

Επέτρεψέ μου να έχω εντελώς διαφορετική άποψη για αυτήν.

Δεν παίρνω εγώ απόφαση για αυτόν.

Εγώ παίρνω απόφαση για εμένα.

Δεν αμφισβητώ το γεγονός πως η απόφασή μου αυτή δεν θίγει τα συμφέροντα των μεγαλοκαρχαρίων πολυεθνικών.

Δεν με ενοχλεί καθόλου όμως αυτό,γιατι ούτως ή άλλως αμφισβητώ τα συμφέροντά τους αυτά καθ'αυτά.

Η άποψή μου είναι πως δεν έχουν δικαίωμα να πλουτίζουν μέσω της μουσικής.

Όχι μόνο αυτοί, αλλά και οι "καλλιτέχνες".

Σταματάω εδώ, γιατί με την φόρα που πήρα είμαι έτοιμος να αναλύσω και την έννοια "καλλιτέχνης". (μπλιαχ).

Δημοσ.
Σε ένα αστοχο (όπως το λες κι εσύ) επιχείρημα, δεν γίνεται το αντεπιχείρημα να είναι ακαδημαικού επιπέδου, όπως και να το κάνουμε.

Το νόημα που βγαίνει πάντως, είναι πως η μουσική είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα εμπορευμα λανσαρισμένο στα ράφια των δισκάδικων, και δεν θα έπρεπε να πωλείται.

(όπως φυσικά δεν θα έπρεπε να πωλείται μία ζωή, ας είναι και σκυλιού).

Από την στιγμή όμως (που όπως είμαι σίγουρος πως θα πεις) πωλείται νομικά κατοχυρωμένη, επέτρεψέ μου να βάλω τον ευατό μου στην "παρανομία" για να κρατήσω το αυτονόητο δικαίωμά μου να την ακούσω.

Το να την εκμεταλευτώ εμπορικά για προσωπικά μου οφέλη είναι άλλη κουβέντα φυσικά, το καταλαβαίνεις αυτό έτσι δεν είναι?

Αν δεν τον νοιάζει τον νόμο μία, εμένα δεν με νοιάζει 10.

Το να βρει ο νόμος ποιος το κάνει για εμπορική χρήση, και ποιος για προσωπική ευχαρίστηση είναι δικό του πρόβλημα, όχι δικό μου.

Δικό μου γίνεται όταν ακολουθεί την τακτική "πονάει κεφάλι-κόψει κεφάλι".

Και όταν ο νόμος ακολουθεί τέτοιες τακτικές (ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας) για να υπερασπίσει τα υπερκέρδη των πολυεθνικών, συγνώμη αλλά είμαι περήφανα παράνομος.

Κάπου εδώ πρέπει να ξεχωρίσει ο καθένας μας τι θεωρεί τον όρο μουσική, γιατί αν τον αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά δεν πρόκειται να καταλήξει πουθενά αυτή η κουβέντα.

Βάση όσων γράφεις καταλαβαίνω πως η μουσική για εσένα είναι ένα εμπορεύσιμο αγαθό που πωλείται στα ράφια σαν απορρυπαντικό και σε αυτό μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο όσοι έχουν την οικονομική ευχέρια.

Επέτρεψέ μου να έχω εντελώς διαφορετική άποψη για αυτήν.

Δεν παίρνω εγώ απόφαση για αυτόν.

Εγώ παίρνω απόφαση για εμένα.

Δεν αμφισβητώ το γεγονός πως η απόφασή μου αυτή δεν θίγει τα συμφέροντα των μεγαλοκαρχαρίων πολυεθνικών.

Δεν με ενοχλεί καθόλου όμως αυτό,γιατι ούτως ή άλλως αμφισβητώ τα συμφέροντά τους αυτά καθ'αυτά.

Η άποψή μου είναι πως δεν έχουν δικαίωμα να πλουτίζουν μέσω της μουσικής.

Όχι μόνο αυτοί, αλλά και οι "καλλιτέχνες".

Σταματάω εδώ, γιατί με την φόρα που πήρα είμαι έτοιμος να αναλύσω και την έννοια "καλλιτέχνης". (μπλιαχ).

Συμφωνω σε ολα οσα λες, οπως εγραψα και πιο πανω, κι εγω τα ιδια ακριβως κανω.

Εκει που διαφωνω, ειναι αφου κανω το download μου, να προσπαθω να υποβαθμισω τον νομο, λεγοντας "δεν ειναι κλοπη, δεν κλεβω αντιγραφω, δεν κανω αυτο κανω εκεινο". Εκει ειναι που αντιδρω παντα. Κανω κατι ξεροντας τι λεει ο νομος για αυτο, οσο και να μη μου αρεσει και να μην δεχομαι που το λεει ο νομος (αλλα το λεει), και αν ποτε γινει η στραβη, δεχομαι τις επιπτωσεις του.

Δημοσ.
Συμφωνω σε ολα οσα λες, οπως εγραψα και πιο πανω, κι εγω τα ιδια ακριβως κανω.

Εκει που διαφωνω, ειναι αφου κανω το download μου, να προσπαθω να υποβαθμισω τον νομο, λεγοντας "δεν ειναι κλοπη, δεν κλεβω αντιγραφω, δεν κανω αυτο κανω εκεινο".

.

Για να υποβαθμίσεις ένα νόμο, πρέπει πρώτα να τον αποδεχθείς.

Δεν τον αποδέχομαι καν, τον θεωρώ λάθος από την ρίζα του.

Δεν του κάνω καν την χάρη να τον υποβαθμίσω.

Από την στιγμή που πιστεύεις κι εσύ (αφού συμφωνείς με όσα λέω στο προηγούμενο post) πως η μουσική είναι ένα αγαθό στο οποίο πρέπει να έχουν όλοι πρόσβαση χωρίς χρηματικό αντίτιμο, πώς μπορείς συγχρόνως να θεωρείς πως κλέβεις κάτι?

Πώς διάολο να κλέψεις κάτι που δικαιωματικά θα πρέπει να ανήκει σε όλους?

Εκει ειναι που αντιδρω παντα. Κανω κατι ξεροντας τι λεει ο νομος για αυτο, οσο και να μη μου αρεσει και να μην δεχομαι που το λεει ο νομος (αλλα το λεει), και αν ποτε γινει η στραβη, δεχομαι τις επιπτωσεις του.

Το "δέχομαι τι επιπτώσεις του" τι ακριβώς σημαίνει?

Αν σε μπουζουριάσουν επειδή έχεις ένα τέρρρα μουσική στον σκληρό σου, δεν θα υπερασπιστείς τον ευατό σου?

Θα πεις, "ναι αφού το λέει ο νόμος είμαι κλέφτης και δέχομαι τις όποιες επιπτώσεις"?

Δεν σε καταλαβαίνω.

Δημοσ.
.

Όταν λοιπόν κάνεις μια παρανομία και πας σε δικαστήριο υποστήριξε αυτό που γράφεις οτι δεν αποδέχεσε τον τάδε νόμο

Δημοσ.
Όταν λοιπόν κάνεις μια παρανομία και πας σε δικαστήριο υποστήριξε αυτό που γράφεις οτι δεν αποδέχεσε τον τάδε νόμο

Εντάξει. Θα το θυμάμαι σαν συμβουλή.

Δημοσ.
.

Δεν του κάνω καν την χάρη να τον υποβαθμίσω.

Εγραψες πιο πανω "Από την στιγμή όμως (που όπως είμαι σίγουρος πως θα πεις) πωλείται νομικά κατοχυρωμένη, επέτρεψέ μου να βάλω τον ευατό μου στην "παρανομία" για να κρατήσω το αυτονόητο δικαίωμά μου να την ακούσω."

Θεωρησα λοιπον οτι αποδεχεσαι το νομο και παρολα αυτα δεχεσαι οτι παρανομεις.

Προφανως (δεν εδωσα και μεγαλη σημασια στα εισαγωγικα), οποτε λαθος μου.

Αρα δε συμφωνουμε λοιπον, γενικοτερα στο θεμα του νομου.

Δημοσ.
Εγραψες πιο πανω "Από την στιγμή όμως (που όπως είμαι σίγουρος πως θα πεις) πωλείται νομικά κατοχυρωμένη, επέτρεψέ μου να βάλω τον ευατό μου στην "παρανομία" για να κρατήσω το αυτονόητο δικαίωμά μου να την ακούσω."

Θεωρησα λοιπον οτι αποδεχεσαι το νομο και παρολα αυτα δεχεσαι οτι παρανομεις.

Προφανως (δεν εδωσα και μεγαλη σημασια στα εισαγωγικα), οποτε λαθος μου.

Αρα δε συμφωνουμε λοιπον, γενικοτερα στο θεμα του νομου.

Πιο απλά:

Το ότι δέχομαι την ύπαρξη ενός νόμου, (πώς θα μπορούσα να μην την δεχθώ αφού είναι γεγονός πως υπάρχει) δεν σημαίνει πως αποδέχομαι κιόλας τον ίδιο νόμο ως σωστό/δίκαιο/whatever.

Εγώ θεωρώ πως δεν κλέβω κανένα, αν θέλει ένας νόμος να με βαπτίσει παράνομο για αυτό το λόγο, τότε δηλώνω περήφανα παράνομος, καθώς οι (σωστές για εμένα) απόψεις μου είναι ριζικά αντίθετες με αυτόν.

Δημοσ.
FAIL #1:

Αυτό κατάλαβες εσύ από το παράδειγμα? Ότι το παράδειγμα μιλούσε για αγωραπωλησία σκύλων? Εσύ είσαι ο Fail, βάλε όπου σκύλος μανταλάκια.

FAIL #2:

Αν είχες την δυνατότητα να φτιάξεις μονοθέσιο δηλαδή η πράξη σου θα ήταν νόμιμη και ηθική? Κι ας μην έβγαζες λεφτά από την όλη ιστορία..

.

Από την στιγμή που πιστεύεις κι εσύ (αφού συμφωνείς με όσα λέω στο προηγούμενο post) πως η μουσική είναι ένα αγαθό στο οποίο πρέπει να έχουν όλοι πρόσβαση χωρίς χρηματικό αντίτιμο, πώς μπορείς συγχρόνως να θεωρείς πως κλέβεις κάτι?

Πώς διάολο να κλέψεις κάτι που δικαιωματικά θα πρέπει να ανήκει σε όλους?

Αυτό είναι δική σου θεωρία έτσι? Από πότε η εργασία κάποιου είναι λαϊκό δικαίωμα δεν το κατάλαβα. Και η τροφή θα έπρεπε να είναι ανθρώπινο δικαίωμα αλλά δεν είδα κανένα να κλέβει επειδή δεν είναι δίκαιο..

Όλοι λίγο πολύ κάτι έχουμε αντιγράψει, αυτό δεν δίνει το δικαίωμα να βαφτίζουμε την πράξη μας νόμιμη και "επίθεση" προς τις αιμοδιψείς εταιρίες. Λες και αν είχαν 5 ευρώ τα cd θα έτρεχαν να τα αγοράσουν..

Αύριο μεθαύριο μόλις ολοκληρώσετε την πτυχιακή σας και πριν βαθμολογηθεί, δημοσιεύστε την στο διαδίκτυο. Λεφτά δεν πρόκειται να βγάλει κανείς, θα είναι για προσωπική χρήση και εξάλλου όλοι έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δημοσ.

Αυτό είναι δική σου θεωρία έτσι?

Όχι, την πέτυχα γραμμένη σε ένα τοίχο και την αναμάσαω για να το παίξω alternative.

Από πότε η εργασία κάποιου είναι λαϊκό δικαίωμα δεν το κατάλαβα. Και η τροφή θα έπρεπε να είναι ανθρώπινο δικαίωμα αλλά δεν είδα κανένα να κλέβει επειδή δεν είναι δίκαιο.

Προφανώς δεν διάβασες παραπάνω την άποψή μου περί μουσικής.

Δεν θα είχες αυτή την απορία αν την είχες διαβάσει. (ελπίζω)./

Προσωπικά γνωρίζω πολλούς μουσικούς που δίνουν το έργο τους δωρεάν.

Και αν τους πεις να τους πληρώσεις έστω τα λειτουργικά τους έξοδα παρεξηγιούνται.

H μουσική είναι πολύ περισσότερο από ένα αντίτιμο.

Αυτό που ενδιαφέρει έναν μουσικό, αν πιστεύει στην εννοια της μουσικής είναι να ακουστεί αυτό που θέλει να πει.

Να το μοιραστεί και όχι να το πουλήσει.

Επειδή προφανώς έχεις μάθει να μετράς τα πάντα στην ζωή σου σε αντιστοιχία ευρώ, δεν περιμένω να το καταλάβεις...

Όλοι λίγο πολύ κάτι έχουμε αντιγράψει, αυτό δεν δίνει το δικαίωμα να βαφτίζουμε την πράξη μας νόμιμη και "επίθεση" προς τις αιμοδιψείς εταιρίες. Λες και αν είχαν 5 ευρώ τα cd θα έτρεχαν να τα αγοράσουν..

Ξαναπάλι οι νόμοι.

Βαρέθηκα, νομίζω έχει εξαντληθεί.

Είμαι κλέφτης και οι πολυεθνικές poor little companies που πασχίζουν να επιβιώσουν με το σταυρό στο χέρι.

Αύριο μεθαύριο μόλις ολοκληρώσετε την πτυχιακή σας και πριν βαθμολογηθεί, δημοσιεύστε την στο διαδίκτυο. Λεφτά δεν πρόκειται να βγάλει κανείς, θα είναι για προσωπική χρήση και εξάλλου όλοι έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Καλή η σκέψη σου, αλλά το έχουν κάνει ήδη κάποιοι εδώ μέσα.

Άργησες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...