Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
θα έχω πεθάνει λογικά... :o

Εγω να δεις :-)

Θα σας περιμενω να ερθετε, θα εχω στησει και lan, θα 'χω βαλει και καλη DSL και θα σκισουμε τα torrents :-D

• Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Υποκρισία, υποκρισία.

Αν δεν υπήρχε η πειρατεία και μάλιστα η διαδικτυακή, κάποιοι μη mainstream μουσικοί δεν θα αναδεικνύονταν ποτε, κανείς δεν θα τους γνώριζε εκτός της χώρας τους και όσοι γουστάρουν το είδος μουσικής που παίζουν θα τους...στερουνταν.

Σε αυτους τους καλλιτέχνες ααξίζει να πάρεις τα cds αυθεντικά (αρκεί αν χουν κι ένα αξιοπρεπές artwork και με τα lyrics και να μην έιναι η πλαστικουρα που πότε πότε μοσχοπουλούν για μουσική αμβροσία.

Εγώ τουλάχιστον έχω δοκμάσει πειρατικά πρόμο σιντί πριν τα αγοράσω.

Γουρούνι στο σακί? ;)

Δημοσ.

Σωστά, σχεδόν όλοι μας θα έχουμε αποδημήσει εις Κύριον μέχρι τότε, συνεπώς πρέπει να αφήσουμε παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές. Για να μπορούν και οι νέοι του 2080 να κατεβάζουν αβέρτα (δεν τολμώ να φανταστώ τι αποθηκευτικά μέσα και είδη αρχείων θα υπάρχουν τότε).

Δημοσ.

Καλά, κλοπή (με τη συνηθισμένη έννοια της λέξης) δεν είναι. Δεν αφαιρούμε από κάποιον κάτι. Με αυτή τη λογική "κλοπή" κάναμε και πιτσιρικάδες, όταν αντιγράφαμε την κασέτα του διπλανού μας, όταν βγάζαμε φωτοτυπίες το κόμιξ ή το βιβλίο του απέναντι, όταν πηγαίναμε Σάββατο πρωί στο σπίτι του κολλητού για να αντιγράψουμε μερικές δισκέτες Amstrad, όταν κοπιάραμε τη VHS για να τη δώσουμε στο κορίτσι που ζαχαρώναμε (μας είχε πει ότι ήταν η αγαπημένη της ταινία). Και -συνήθως- με τη λογική ότι όλα αυτά τα θέλαμε για προσωπική χρήση, όχι για να τα πουλήσουμε στον... παραδιπλανό μας. Με το γράμμα του νόμου και τότε "κλέφτες" ήμασταν.

Όμως, όπως πρόσφατα δήλωσε πρώην μεγαλοστέλεχος δισκογραφικής: "οι εταιρίες πρέπει να αναθεωρήσουν την κατάσταση, γιατί πλέον οι νέες γενιές έχουν μεγαλώσει με τη νοοτροπία του κατεβάσματος μουσικής/ταινιών κλπ". Εμείς που ζήσαμε live την επανάσταση του Napster, έχοντας όμως γνώση της πρότερης κατάστασης, έχουμε ίσως κάποιους ενδοιασμούς για το τι είναι παράνομο και τι δεν είναι. Άντε πείσε ομως τον 12χρονο, 15χρονο ή ακόμα και 18χρονο (που όσο θυμάται τον εαυτό του κατεβάζει στο τζαμπέ από το Internet) ότι δεν ήταν από... πάντα έτσι.

Δημοσ.

Αν καποιος απο εδω μεσα αποφασισει να βγαλει ενα βιβλιο οδηγο των win πχ και για να αποφυγει τα ενδιαμεσα νταβατζιλικια το αναπαραγει σε pdf τα οποια πουλαει online

αν εγω,εσυ και αλλοι απλα το αντιγραψουμε απο καποιον που το αγορασε τι κανουμε?

Δημοσ.
Καλά, κλοπή (με τη συνηθισμένη έννοια της λέξης) δεν είναι. Δεν αφαιρούμε από κάποιον κάτι.

Αυτή τη λογική επειδή την έχω δει σε γραφήματα, σε sigs και σε διάφορα ποστ ομολογώ ότι δεν την καταλαβαίνω. Μπορεί να μην θεωρείται κλοπή με την νομική έννοια του όρου, αλλά τότε τι είναι?

Αφαιρείς από τον δημιουργό κάτι που α) του ανήκει και β) το δικαίωμανα πληρωθεί από την δουλειά του. Απλά επειδή πρόκειται για ψηφιακό υλικό μερικοί δυσκολεύονται να το αντιληφθούν ως τέτοιο. Δεν μπορείς για παράδειγμα να αντιγράψεις μπλουζάκια.

Με αυτή τη λογική "κλοπή" κάναμε και πιτσιρικάδες, όταν αντιγράφαμε την κασέτα του διπλανού μας, όταν βγάζαμε φωτοτυπίες το κόμιξ ή το βιβλίο του απέναντι, όταν πηγαίναμε Σάββατο πρωί στο σπίτι του κολλητού για να αντιγράψουμε μερικές δισκέτες Amstrad, όταν κοπιάραμε τη VHS για να τη δώσουμε στο κορίτσι που ζαχαρώναμε (μας είχε πει ότι ήταν η αγαπημένη της ταινία).

Καλά κλοπή ήταν κι αυτή απλά τότε γινόταν σε πιο λογικά πλαίσια και δεν ήταν τόσο σημαντική.

Δημοσ.
Καλά, κλοπή (με τη συνηθισμένη έννοια της λέξης) δεν είναι. Δεν αφαιρούμε από κάποιον κάτι. Με αυτή τη λογική "κλοπή" κάναμε και πιτσιρικάδες, όταν αντιγράφαμε την κασέτα του διπλανού μας, όταν βγάζαμε φωτοτυπίες το κόμιξ ή το βιβλίο του απέναντι, όταν πηγαίναμε Σάββατο πρωί στο σπίτι του κολλητού για να αντιγράψουμε μερικές δισκέτες Amstrad, όταν κοπιάραμε τη VHS για να τη δώσουμε στο κορίτσι που ζαχαρώναμε (μας είχε πει ότι ήταν η αγαπημένη της ταινία). Και -συνήθως- με τη λογική ότι όλα αυτά τα θέλαμε για προσωπική χρήση, όχι για να τα πουλήσουμε στον... παραδιπλανό μας. Με το γράμμα του νόμου και τότε "κλέφτες" ήμασταν.

Όμως, όπως πρόσφατα δήλωσε πρώην μεγαλοστέλεχος δισκογραφικής: "οι εταιρίες πρέπει να αναθεωρήσουν την κατάσταση, γιατί πλέον οι νέες γενιές έχουν μεγαλώσει με τη νοοτροπία του κατεβάσματος μουσικής/ταινιών κλπ". Εμείς που ζήσαμε live την επανάσταση του Napster, έχοντας όμως γνώση της πρότερης κατάστασης, έχουμε ίσως κάποιους ενδοιασμούς για το τι είναι παράνομο και τι δεν είναι. Άντε πείσε ομως τον 12χρονο, 15χρονο ή ακόμα και 18χρονο (που όσο θυμάται τον εαυτό του κατεβάζει στο τζαμπέ από το Internet) ότι δεν ήταν από... πάντα έτσι.

Η κλοπη ειναι κλοπη, ειτε με τη συνηθισμενη εννοια του ορου, ειτε χωρις.

Απο τη στιγμη που υπαρχει νομος, αυτο ειναι κλοπη, οσο και να θελουμε να μην το παραδεχτουμε για να μην νιωθουμε ασχημα. Προσπαθουμε χρονια τωρα να δημιουργησουμε μια ευχαριστη κατασταση γυρω απο το θεμα γενικως της καθε ειδους αντιγραφης, με τη λογικη οτι αφου δεν του το αφαιρω, δεν κλεβω.

Υποκρισια στο μεγαλειο της. Ειτε το κανεις για να ζαχαρωσει η πιτσιρικα, ειτε για να δεις τη νεα ταινια του Τομ Κρουζ με τα κολληταρια σου, αυτο ειναι κλοπη, παει και τελειωσε. Ολα τα αλλα ειναι απλα κουβεντουλες, για να μην νιωθουμε ενοχοι.

Και τον 12χρονο, και τον 15χρονο και τον 18χρονο θα τον πεισεις, γιατι αν δεν τον πεισεις, οταν θα ερθει η ωρα, καποιος απο αυτους να γινει ειτε μουσικος, ειτε συγγραφεας, ειτε οτιδηποτε αλλο που θα πουλαει αυλο προιον, τοτε θα πεσει πολυ ανωμαλα, οταν αυτα που εκανε τοσα χρονια, του τα κανουν κι αυτουνου.

Δημοσ.

"οι χρήστες του διαδικτύου προτιμούν ακόμα την παρανομία, κατεβάζοντας μουσική, αγνοώντας έτσι επιδεικτικά τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών."

χαχαΑΧαχχαΧΑχα αλητεεεες που αγνοειτε επιδεικτικα τα πνευματικα δικαιωματα των απλων και ταπεινων αυτων ανθρωπων..θα επρεπε να ντρεπεστε!To Hell ρεε To Helll!!

Δημοσ.

Κλοπή είναι απλά δεν μπορούν ή μάλλον δεν θέλουν να το καταλάβουν.

Ας υποθέσουμε οτι εγώ έχω φούρνο και πουλάω ψωμι και με κάποιον τροπο μπορούσες να αντιγράψεις ψωμια και να τα δίνεις τσάμπα στο κόσμο τοτε εγώ πολύ απλά θα αναγκαζόμουν να κλεισω την επιχείρηση μιας και οι πωλήσεις μου θα έπεφταν κατακόρυφα (ένα φανταστικό παράδειγμα )

Δημοσ.

Το παράδοξο στην μουσική βιομηχανία είναι πως αν και έχουν αυξηθεί σημαντικά οι υπηρεσίες νόμιμης διακίνησης μουσικών αρχείων, προσφέροντας μάλιστα μουσικό περιεχόμενο σε αρκετά χαμηλές τιμές, οι χρήστες του διαδικτύου προτιμούν ακόμα την παρανομία, κατεβάζοντας μουσική, αγνοώντας έτσι επιδεικτικά τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών.

Τώρα αυτό τι είναι? Προφανώς και ΔΕΝ έχουν μειωθεί οι τιμές ,τα δικαιώματα τους να τα βάλουν εκεί που ξέρουν..Το παιχνίδι έχει τελειώσει το θράσος τους δεν έχει όριο.Οι μόνοι χαμένοι τα θύματα παραδειγματισμού.

• Super Moderators
Δημοσ.
Κλοπή είναι απλά δεν μπορούν ή μάλλον δεν θέλουν να το καταλάβουν.

Ας υποθέσουμε οτι εγώ έχω φούρνο και πουλάω ψωμι και με κάποιον τροπο μπορούσες να αντιγράψεις ψωμια και να τα δίνεις τσάμπα στο κόσμο τοτε εγώ πολύ απλά θα αναγκαζόμουν να κλεισω την επιχείρηση μιας και οι πωλήσεις μου θα έπεφταν κατακόρυφα (ένα φανταστικό παράδειγμα )

δεν είναι δικαιολογία αλλά αν πουλάς 5 euro την φραντζόλα (ούτε καν το κιλό έτσι :P ) καλά να πάθεις :P

Δημοσ.

Ναι να τον κλείσεις το φούρνο σου!

Τότε δεν θα μπορεί κανείς να αντιγράψει το ψωμί σου και θα μείνουν όλοι νηστικοί!

Οχι η αντιγραφή δεν είναι κλοπή. Είναι παράνομη μεν, αλλά δεν είναι κλοπή. πχ. αν κάποιος έρθει και μου κλέψει το σκύλο θα στενοχωρηθώ όχι γιατί αυτός έχει σκύλο αλλά γιατί εγώ δεν έχω. Αν κάποιος έρθει και κλονοποιήσει το σκύλο μου κι έχει κι αυτός ένα σκύλο ίδιο με το δικό μου δεν θα με πειράξει καθόλου.

Αν κάποιος μπει στις αποθήκες ενός δισκοπωλείου και βουτήξει όλα τα cd αυτό είναι κλοπή. Αν μπει μέσα και πάρει ένα cd, αντιγράψει το περιεχόμενό του σε δικό του media και αφήσει το cd πάλι πίσω, αυτό δεν είναι κλοπή.

Οπως οι αμαξάδες και οι πεταλωτές αλόγων χαθήκανε με την έλευση των αυτοκινήτων, όπως κι άλλα επαγγέλματα ξεπεραστήκανε και χαθήκανε, έτσι και οι δισκογραφικές εταιρείες θα φαλιρίσουν και θα κλείσουν σιγά-σιγά. Εχουν ξεπεραστεί. Πλέον μπορεί η μουσική να κυκλοφορήσει χωρίς αυτές. (όπως και ταινίες/εταιρείες παραγωγής, βιβλία/εκδοτικές εταιρείες, software κλπ) Ολα αυτά δεν χρειάζονται εκτεταμένο δίκτυο διανομής, μπορούν κάλλιστα να κυκλοφορούν μέσω του διαδικτύου.

Δημοσ.
πχ. αν κάποιος έρθει και μου κλέψει το σκύλο θα στενοχωρηθώ όχι γιατί αυτός έχει σκύλο αλλά γιατί εγώ δεν έχω. Αν κάποιος έρθει και κλονοποιήσει το σκύλο μου κι έχει κι αυτός ένα σκύλο ίδιο με το δικό μου δεν θα με πειράξει καθόλου.

Αν όμως εισαι Pet shop και βγάζεις λεφτά απο αυτό για να ζήσεις ,θα έρθω και θα σου πω μια στιγμή να κλωνοποιησω το τάδε ζωο και πάνε γίνε κλέφτης δεν με ενδιαφέρει εμένα

Δημοσ.

παντος 20 ευρω ενα cd με 20 κοματια (τα περισσότερα πανμπάλεα) κανουν το ίδιο με ενα παιχνιδι στο πσ

οι δισκογραφιες για να επιβιωσουν θα πρεπει να μπουν στο διαδυκτιο και να πολλούν κομμάτια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...