blackrazor Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 (φανταστειτε οτι αυτος ειναι ενας πινακας για online shop(αλλα με ενδιαφερει μονο ο πινακας οχι ολο to site) και τα χαρ/κα του τα τραβαω απο mysql) MAKE MODEL DESCRIPTION PRICE QUANTITY PROD.COST SONY MPLAMPLA MPLAMPLA 150e CISCO 7650 SERIES MPLAMPLA 500e TOTAL QUANTITY: TOTAL COST: θελω τωρα να βαλω διπλα απο το ΜΑΚΕ(sony, cisco, κλπ) και για καθε row ενα checkbox(ωραια αυτο το βαζω σχεδιαστικα) και κατω απο το quantity ενα textfield (και αυτο σχεδιαστικα), οπου αν κανω click στο checkbox και επιλεξω 3 τεμαχια quantity(για το πρωτο προιον για παραδειγμα) να μου εμφανιζει στο product cost την τιμη(δηλαδη το 150ε * quantity), αλλα και εαν επιλεξω για αγορα 2 προιοντων μαζι δηλαδη sony kai cisco 3 τεμαχια και 5 αντιστοιχα να μου εμφανισει και το total quantity συνολο 8 τεμαχια αλλα και το total cost. ελπιζω να εγινα κατανοητος.. σας ευχαριστω πολυ η βοηθεια σας ειναι χρησιμη και την χρειαζομαι..
RubiksCube Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Ok, πώς ακριβώς σκέφτεσαι να το κάνεις? Σαν πρώτη ιδέα, νομίζω ότι θα μπορούσες σχετικά εύκολα να φτιάξεις ενα javascript scriptάκι που να κάνει τν δουλειά που ζητάς. Μπορεί να ανανεώνει τα πεδία total cost και quantity κάθε φορά που ένα απο τα υπόλοιπα πεδία χάνει το focus (δηλαδή ό χρήστης κάνει κλικ σε άλλο πεδίο, ή αλλο μέρος της σελίδας). Εναλλακτικά θα μπορούσες να βάλεις ενα κουμπάκι ("calculate cost" ας πούμε) που όταν το πατάς κανει update τα fields. Το πρώτο νομίζω είναι καλύτερο.
blackrazor Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 το ειχα καταφερει χωρις sql και χωρις javascript μονο μεphp αλλα δυστυχως ειχα κολισει σε καποιο σημειο... ειχα βαλει κουμπι reload(που εκανε refresh-submit) αλλα μου δουλευε μονο για ενα προιον(ανα row δηλαδη) δεν μου τα προσθετε ολα μαζι. οποτε ειπα να το γυρισω με sql μιας και τελικα μου ζητησανε(αφορα μια εργασια στην σχολη μου) να εφαρμοσω και sql αλλα και παλι εχω κολισει λιγο. μπορεις να με βοηθησεις να μου δωσεις σχετικα καποια βηματα πως θα γινει με java script(σαν λογικη το εχω καταλαβει αυτο που ειπες, προγραμματιστικα δεν ξερω πως να το εφαρμοσω) ευχαριστω πολυ!!! -----Προστέθηκε 16/1/2009 στις 02 : 39 : 06----- καποια απαντηση?
vamitrou Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Πάντως εάν δεν θέλεις να μπλέξεις με javascript μπορείς να δοκιμάσεις το εξής: το κάθε checkbox βάλτο link στην ίδια την σελίδα. Οπότε κάθε φορά που τσεκάρεις ή ξετσεκάρεις θα κάνει reload page. Μην ξεχάσεις όμως να βάλεις συνθήκη στα checked των checkboxes για να μένουν ή όχι τσεκαρισμένα. Θα πρέπει να κάνεις κάτι της μορφής: echo '<a href="'.$_SERVER['PHP_SELF'].'"> <input type="checkbox" checked="checked" id="1" name="-name-" value="-value-" /> </a>'; Πιστεύω πως θα σου κάνει τη δουλειά που θές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.