diminso Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Γεια χαρα σε ολους.θελω να αγορασω ενα φορητο οχι μεγαλυτερο απο 13.3(οθονη) και με συνδεση hdmi για να τον συνδεω με full hd τηλεοραση.βρισκομαι αναμεσα σε αυτους τους δυο http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?22767 κ http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?25112.τι λετε?
irahara Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Χωρίς να έχω δει από κοντά τον hp θεωρώ ότι κατ' εξαίρεση είναι καλύτερος από τον toshiba κυρίως λόγω της glossy επιφάνειας που παραείναι υπερβολική στον toshiba. Επιπλέον το touchpad του toshiba μου άφησε αρνητικότατη εντύπωση ενώ δεν ξέρω αν έχει drivers για xp - το hp στην έκδοση vista business έχει downgrade σε xp pro από τον κατασκευαστή (άρα θα έχει καλύτερες επιδόσεις, ενώ προφανώς υπάρχουν έτοιμοι οι drivers). Βέβαια έχει 1 χρόνο εγγύηση ενώ ο toshiba 2. Τέλος ο hp έχει για γραφικά την 4500 (καλύτερη για HD ταινίες) και θεωρητικά καλύτερη αυτονομία, σε αντίθεση με toshiba που έχει το ξεπερασμένο πλέον 3100 αλλά μεγαλύτερη οθόνη. Επίσης νομίζω ότι ο hp είναι πιο δροσερός σε σχέση με τον toshiba, κάτι που πρέπει να το εξακριβώσεις, πριν αγοράσεις έναν τέτοιο φορητό, προορισμένο για εύκολη μεταφορά.
danton Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 και εγω αναμεσα στα 2 ειμαι. μου φαινεται οτι η ποιοτητα κατασκευης των hp ειναι χειροτερη .επισης η οθονη του hp δεν μου αρεσει αλλα αυτο ισχυει γενικοτερα για τα hp. οσο για το glossy τελειωμα δεν μου αρεσει ουτε εαυτο ΑΛΛΑ απο ολα τα φορητα που εχω δει εχω διαπιστωσει οτι αυτα που αντεχουν στο χρονο και φαινονται να μην εχουν φθαρει ειναι αυτα που εχουν glossy επιφανειες.ενα φορητο κατω των 2 ετων που εχω φαινεται οτι ειναι για πεταμα γιατι κυριως εχει φθαρει το χρωμα του. με προβληματιζει η διαφορα στην καρτα γραφικων αλλα ετσι και αλλιως μιλαμε για μικρο φορητο προορισμενο για ευκολη μεταφορα και χρηση στο κρεββατι.δεν εχω τρελλες απαιτησεις και η διαφορα τους ειναι στην ποιοτητα βιντεο που παιζουν
diminso Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 και εμενα μου αρεσει το toshiba περισσοτερο.κατεβαζω ταινιες blueray και θελω να τις βλεπω σε τηλ. full hd.δεν γνωριζω πολλα αλλα νομιζω οτι δεν θα εχω προβλημα.τι λες?
danton Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 οταν λες κατεβαζεις ταινιες δεν ενοεις το format fullHD αλλα συμπιεσμενη μορφη divx, xvid και τετοια.αν εννοεις αυτο νομιζω εκει παιζει ρολο ο επεξεργαστης καθως και εαν η καρτα γραφικων υποστιριζει divx οπως γινοτανε με τις παλιοτερες καρτες γραφικων εχεις βρει καμμια καλη προσφορα για το TOSHIBA U400-12P εκτος απο αυτο στο multirama?
diminso Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 παραδοξως ειναι στα τρια πρωτα καταστηματα μετην πιο φθηνη τιμη. http://www.skroutz.gr .ναι για τετοιες ταινιες μιλαω.πιστευεις οτι θα κολλαει?
danton Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 δεν νομιζω να κολλαει. εχω ενα χειροτερο συστημα desktop με παρομοια συνθεση με το toshiba (χειροτερο επεξεργαστη) και χειροτερη καρτα γραφικων. εαν θες βρες μου ενα μικρο σχετικα αρχειο να κατεβασω να δοκιμασω και να σου πω. εγω συνηθως κατεβαζω rips απο τον axxo,klaxxon και απο το eztv ta no-tv αρχεια και απασχολουν τον επεξεργαστη κατω απο 10% και τρεχω αλλα διαφορα. ισως να φτιαξουμε και κανενα thread σε αλλη θεματικη ενοτητα να μας πει κανενας που εχει καλυτερη εμπειρια??γιατι και εγω εχω να ασχοληθω με συμπιεση βιντεο αρκετα χρονια
arkas2004 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 εχω 2 λαπτοπ με τους εξης επεξεργαστες Ρ9500(2,53HZ 6MB CACHE) και Τ9400(2,53GHz 6mb cache)που θελω να το πουλησω.για μετατροπη βιντεο σε αλλες μορφες χρησιμοποιειται γυρω στο 70-80%του επεξεργαστη.εννοω να μετρατρεψω σε divx,avi,mpeg μια ταινια αλλο λαπτοπ αλλο desktop
diminso Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 arkas2004 εσυ πιστευεις οτι για απλη αναπαραγωγη συμπιεσμενων ταινιων θα εχει προβλημα το toshiba?
danton Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Αυτό σημαίνει οτι τα σηκώνει για να τα βλέπουμε; Φαντάζομαι πως ναι αφού μπορεί να κάνει τη μετατροπή.
arkas2004 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 κοιτα επειδη ασχολουμαι λογω δουλειας θελω να πω οτι οι επεξεργαστες των λαπτοπ δεν κανουν για επεξεργασια βιντεο.οπως σου ειπα με τους επεξεργαστες που εχω για μετατροπη βιντεο σε divx δουλευουν γυρω στο 70-80%και για λιγα δευτερολεπτα στο 90%.τωρα συζηταμε για μηχανηματα που οχι μονο δεν εχουν αυτους τους επεξεργαστες αλλα μακραν κατωτερους.ετσι μπορει να δουλευει στο100% για οση ωρα θες να κανει την μετατροπη σου.οσο για απλες μετατροπες βιντεο μπορει να δουλευουν στο 60-80% που μπορει να ζοριστουν και λιγο ορισμενες φορες.για μετατροπη μουσικης δεν θα εχουν προβλημα.θα δουλευουν γυρω στο 30-50% οπως και ο δικος μου αλλα ο δικος μου μπορει να κανει μια επεξεργασια μουσικης(μετατροπη μουσικο cd σε mp3) σε 1 λεπτο ενω αυτοι που συζηταμε σε 2λεπτα.οι χρονοι βεβαια αλλαζουν υπερβολικα σε επεξεργασια βιντεο.εγω μπορω π.χ. να μετατρεψω μια ταινια divx σε 20λεπτα με 70-80%του επεξεργαστη και εσυ με αυτους τους επεξεργαστες να κανεις 40λεπτα δουλευοντας 80-100%του επεξεργαστη για απλη αναπαραγωγη φυσικα και δεν θα εχεις προβλημα με οτι και να παρεις
danton Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 κοιτα επειδη ασχολουμαι λογω δουλειας θελω να πω οτι οι επεξεργαστες των λαπτοπ δεν κανουν για επεξεργασια βιντεο.οπως σου ειπα με τους επεξεργαστες που εχω για μετατροπη βιντεο σε divx δουλευουν γυρω στο 70-80%και για λιγα δευτερολεπτα στο 90%.τωρα συζηταμε για μηχανηματα που οχι μονο δεν εχουν αυτους τους επεξεργαστες αλλα μακραν κατωτερους.ετσι μπορει να δουλευει στο100% για οση ωρα θες να κανει την μετατροπη σου.οσο για απλες μετατροπες βιντεο μπορει να δουλευουν στο 60-80% που μπορει να ζοριστουν και λιγο ορισμενες φορες.για μετατροπη μουσικης δεν θα εχουν προβλημα.θα δουλευουν γυρω στο 30-50% οπως και ο δικος μου αλλα ο δικος μου μπορει να κανει μια επεξεργασια μουσικης(μετατροπη μουσικο cd σε mp3) σε 1 λεπτο ενω αυτοι που συζηταμε σε 2λεπτα.οι χρονοι βεβαια αλλαζουν υπερβολικα σε επεξεργασια βιντεο.εγω μπορω π.χ. να μετατρεψω μια ταινια divx σε 20λεπτα με 70-80%του επεξεργαστη και εσυ με αυτους τους επεξεργαστες να κανεις 40λεπτα δουλευοντας 80-100%του επεξεργαστη για απλη αναπαραγωγη φυσικα και δεν θα εχεις προβλημα με οτι και να παρεις σε ευχαριστω για την απαντηση σου
diminso Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 ευχαριστω για την βοηθεια, νομιζω οτι θα καταληξω στο toshiba. -----Προστέθηκε 17/1/2009 στις 12 : 17 : 49----- Επισης υπαρχει και αυτο http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?19255 .λιγο πιο ακριβο, τι λετε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.