frankzer0 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Γεια , θα ηθελα την γνωμη σας για την συνθεση του νεου μου pc. H χρηση του θα ειναι "απ' ολα με μπολικο τζατζικι " με οσο το δυνατον μεγαλυτερο βαθος χρονου . Δεν προκειται να κλοκαριστει ,θα ειναι για games ,internet, καμμια μικρη επεξεργασια φωτογραφιας ,video -οχι τρελλα πραγματα ,home made καταστασεις - και οτι αλλο χρειαστει ενα ....σπιτι . Συνθεση Case -Lian Li V2110B (ειναι το μονο που δεν διαπραγματευομαι... εκτος πολυ σοβαρου επιχειρηματος σε σχεση ΜΟΝΟ με την λειτουργια του pc ) PSU - PC Power & Cooling 750W Silenser Quad Θα προτιμουσα ενα modular PSU λογω.... καλωδιων πχ Corsair 620 η 1000HXEU, Chieftec 850W 24pin ή CoolerMaster M700 Real Power Modular. Με νοιαζει βεβαια πανω απο ολα η σταθεροτητα και η προστασια του ολου συστηματος . CPU - Intel Core I7-920 Aν και λογω της επερχομενης πτωσης τιμων -ποτε ομως ?- δεν θα με χαλαγε ενας quad Q9650 η Q9550. Το βαθος χρονου με προβληματιζει CPU Cooler - Noctua NH-U12P με εναν επιπλεον ανεμιστηρα Μοbo - Asus P6T Deluxe or Gigabyte GA-EX58-UD5 Εκλεινα στην πρωτη μεχρι που διαβασα οτι βγαζει V2. RAM - G.Skill 6 GB DDR3-1333 Ram Kit HDD - Seagate 1TB (cache 22 mb ,7200.11rpm σκεφτομαι και την λυση 2 Χ 500 ή 640 GB Seagate. GPU - οτι μαρκα βρω σε 4870 αν και με τις ΑΤΙ εχω "καει" και δεν θα με χαλαγε καθολου μια Nvidia 260 Μοnitor - Samsung SM-T240HD LCD-TV 24" DVD - Samsung DVDRW +/- LS 223QRSMN Lightscribe 150-200 € πανω κατω απο το πλαφον δεν παιζουν ρολο γιατι.... ο βρεγμενος την βροχη δεν την φοβαται . Epishw θα ηθελα να αποφυγω το e-shop στην αγορα των parts -για 1-2 parts το βλεπουμε αρκει να μην ειναι "υψηλου ρισκου ". Αυτα απο μενα .
Dante80 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Θεωρώ λάθος επιλογή τον i7 λόγω της χρήσης για την οποία προορίζεις το μηχάνημα. Ορίστε μια ενναλακτική από εμένα μέσα στο budget σου...^^ Lian Li PC-V2110B Black (Full Case) (Κουτάρα, που όμως ΔΕΝ αξίζει τα λεφτά του σε καμία περίπτωση. Και ειδικά στην περίπτωσή σου. Δεν σου δίνω εναλλακτικό, μιας και δεν θέλεις να δεις άλλο). Enermax PSU EMD625AWT MODU82 + 625W (Δεν χρειάζεσαι μεγαλύτερο, εκτός από αποδοτικό και modular είναι και εντελώς αθόρυβο. Κάτι που δεν μπορείς να πεις για τα περισσότερα τροφοδοτικά της μεγάλης κατηγορίας). AMD Phenom II X4 920 (AM2+, 2.8GHz, Cache 2MB L2 + 6MB L3, Box) (O intel σου είναι προσωπικά άχρηστος. Πληρώνεις κερατιάτικα για ισχύ που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις, τώρα ή στο μέλλον). Thermalright HR-01 Plus + Nexus (Η καλύτερη δυνατή λύση για silent computing, την στιγμή μάλιστα που θέλεις να μείνεις περίπου στοκ είναι και πολύ καλύτερη λύση από τον noctua push/pull που κοιτάς.) Asus Deluxe M3A79 T (AM2, DDR2, 790FX) (Και με την αρκετά φθηνότερη MSI KA790GX κάνεις δουλειά, αλλά αφού έχεις μεγάλο budget, why not?) Crucial 4GB DDR2-800 Ram Kit (PC2 6400, 4-4-4-12, BL2KIT12864BA1608) Χ2 (Δεν κλοκάρεις, δεν σε νοιάζει. Βάλε καλύτερα 8gb γρήγορες 800αρες, θα σου μείνουν και για το μέλλον.) Sapphire 4870 SVGA (PCI-Εxpress, 1GB, DDR5) (Το καλύτερο value/cost στο performance segment. Σε περίπτωση που θέλεις να την κάνεις να μουγκαθεί κιόλας, βάλε το combo μιας Accelero S1 Rev. 2 + Nexus). 2X Western Digital 640GB HDD (16MB Cache, 7200 rpm, Sata, WD6400AAKS) Western Digital 1TB HDD (16MB Caviar Green, Sata II, WD10EACS) Για σκληρούς, δεν ξέρω πόση χωρητικότητα χρειάζεσαι, μια καλή λύση πάντως θα ήταν να βάλεις ένα γρήγορο δίσκο για το λειτουργικό και ένα μεγάλο δίσκο για την αποθήκευση. Λόγω των τιμών ντροπής για του velociraptor, αυτό μεταφράζεται σε 2 ΑΑΚS σε stripped RAID 0 για λειτουργικό και archiving (2 partitions), και ένα μεγάλο δίσκο για την αποθήκευση. Και οι τρεις σκληροί μαζί κοστίζουν κάτω από 200€, και σου δίνουν 113GB πολύ γρήγορου χώρου για λειτουργικό και εφαρμογές, και 1250GB για αποθήκευση αρχείων... Samsung SH-S223F/BEBE Black DVDRW +/- (Dual Layer ReWriter, Sata 22X) Bulk (Zήτω οι εκπτώσεις!) MONITOR TFT 22 and #34 WIDE HP L2275W Και για το θέμα οθόνη. Από 24'' και πάνω, τα TN panel αρχίζουν να έχουν προβλήματα με τις γωνίες θέασης ακόμα και αν είσαι στην σωστή θέση θέασης, απλά λόγω μεγέθους. Για την χρήση για την οποία προορίζεις το PC, θα προτιμούσα μια πολύ καλή 22αρα με SPVA panel, που πραγματικά θα χαρείς πολύ περισσότερο σε σχέση με μια TN. To σύνολο βγαίνει στα 1790€ με όλα τα μεταφορικά μέσα. Εννοείται πως η παραπάνω σύνθεση είναι εντελώς ενδεικτική, μπορείς να συμπιέσεις το κόστος και άλλο πανεύκολα χωρίς να χάσεις σε πραγματική απόδοση, ή να προσπαθήσεις να εξαντλήσεις το budget σου έχοντας ως προτεραιότητα να βάλεις πάνω το ανθρωπίνως δυνατόν καλύτερο υλικό που μπορούν να αγοράσουν τα 2k€ σου. Αυτά από εμένα, καλές αγορές...^^
frankzer0 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Dante80 καταρχη να σε΄ευχαριστησω για τον κοπο σου και την -οπως παντα - με επιχειρηματα (αντι)προταση σου . (Εισαι ενα ειδος setup guru αλλα αυτο το εχεις κερδισει-κατακτησει με τα post σου) Στα δικα μας τωρα και στις ενστασεις/κολληματα/απολογιες μου . Το κουτι μου αρεσει γιατι ειναι minimal . Δεν γουσταρω γενικοτερα τα μπλιμπλικια . Δεν εχω δει στην γυρα κατι αλλο -πλην της Antec , αλλα επειδη εχω antec θελω να αλλαξω για...ποικιλια . Για το PSU πιστευεις οτι ειναι αρκετα τα 625W ? "Αερα" εχουμε στα watt?Το λεω γιατι στο προηγουμενο pc μου τοτε που τα 300 ηταν οκ ειχα βαλει 450αρι και στις αναβαθμισεις που εκανα ηταν απο τα parts που δεν χρειαστηκε αλλαξω. (το προηγουμενο pc ειναι-ηταν 7 χρονων ) Μαλιστα με ειχε σωσει αρκετες φορες με κατι προβληματα τασης/διακοπης ρευματος που ειχα στο σπιτι . Το ξερω γιατι ο γειτονας ειχε συνεχεια καμμενο τροφοδοτικο . Δεν θελω AMD .Σορρυ αλλα ειναι ενα απο τα κολληματα μου . Οποτε παιρνει μπαλα και μητρικη ,ψυκτρα ,μνημες ?? Για τους δισκους ειμαι της αποψης οτι "το μεγεθος μετραει ". Μεγεθος=χωρος .Kαι ο χωρος ειναι κατι που χρειαζεται ενα "σπιτι" . Το "οτι χρειαζεται ενα σπιτι "μεταφραζεται για το pc σε multi usage .Apo ΗDκαι μη ταινιες ,μουσικη ,επεξεργασια των , gaming (fps) και οτι βαλει στο μυαλο του ενας pc & internet addicted. Το Lightscribe στο DVDR το θελω για τα CD-DVDκια που θα φτιαχνω. Αλλιως θα εβαζα αυτο που προτεινες και εσυ (Ζητωωωω ) Eχει προβλημα η τεχνολογια αυτη (Lightscribe ) ως προς την σταθεροτητα και την ταχυτητα εγγραφης ? Για το monitor σε 24" δεν υπαρχει τπτας ? Ειχα επιλεξει να ειναι και ΤV γιατι η ΤV απο το PC Room ειναι μακρυα και θελω να τα εχω ολα μαζεμενα σε ενα χωρο . Αυτααα..... (τελικα για να στησεις ενα pc πρεπει να αυτοψυχαναλυθεις )
Dante80 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Το κουτι μου αρεσει γιατι ειναι minimal . Δεν γουσταρω γενικοτερα τα μπλιμπλικια . Δεν εχω δει στην γυρα κατι αλλο -πλην της Antec , αλλα επειδη εχω antec θελω να αλλαξω για...ποικιλια . Δεκτόν, εξάλλου είμαι και θερμός οπαδός των σοβαρών no-bullshit cases όπως lian li και silverstone. Αφού έχεις το budget και την τρέλα, βουρ, όπως σου έγραψα το συγκεκριμένο είναι καταπληκτικό κουτί. Απλά, για τον αριθμό των δίσκων που θα έχεις, ένα τόσο μεγάλο server chassis είναι λίγο overkill. Ρίξε μια ματιά στα πιο ισορροπημένα για την περίπτωσή σου Lian Li PC-V1110B Black και Silverstone TJ-09B-Window, που μόνο midi case δεν είναι btw. Για το PSU πιστευεις οτι ειναι αρκετα τα 625W ? "Αερα" εχουμε στα watt?Το λεω γιατι στο προηγουμενο pc μου τοτε που τα 300 ηταν οκ ειχα βαλει 450αρι και στις αναβαθμισεις που εκανα ηταν απο τα parts που δεν χρειαστηκε αλλαξω. (το προηγουμενο pc ειναι-ηταν 7 χρονων ) Μαλιστα με ειχε σωσει αρκετες φορες με κατι προβληματα τασης/διακοπης ρευματος που ειχα στο σπιτι . Το ξερω γιατι ο γειτονας ειχε συνεχεια καμμενο τροφοδοτικο . Το τροφοδοτικό θα σε φτάσει, μην πιστεύεις τις παπαριές που γράφουν οι εταιρίες. Ορίστε στην τύχη ένα συγκριτικό κατανάλωσης για την 4870X2. Κοίτα την μέγιστη σε load κατανάλωση. http://www.bit-tech.net/hardware/gra...0-x2-review/16 Intel Core i7 940 processor (operating at 3,709MHz – 22x168.6MHz); MSI Eclipse SLI motherboard (Intel X58 Express with three PCI-Express 2.0 x16 slots); 3x 2GB Corsair TR3X6G1333C9 memory modules (operating in dual channel at DDR3 1,349.4MHz 9-9-9-24-1T); Seagate Barracuda 7200.11 250GB SATA hard drive; Enermax Galaxy DXX 1000W PSU; Windows Vista Home Premium x86-64 (with Service Pack 1); Intel inf 9.1.0.1007 WHQL BTW, το υπόλοιπο test setup rig τρώει τα κέρατά του...επίσης, η κατανάλωση είναι στον τοίχο, όχι στο τροφοδοτικό. Για να βρεις την πραγματική, πολλαπλασίασε το νούμερο με ένα μέσο efficiency ~0.82... Και φυσικά, ούτε αυτά τα loads θα φτάσεις ποτέ, ούτε αυτό το setup έχεις...XD Για extended reading, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω: http://archive.atomicmpc.com.au/forums.asp?s=2&c=7&t=9354&p=0 http://www.anandtech.com/casecoolingpsus/showdoc.aspx?i=3413 Δεν θελω AMD .Σορρυ αλλα ειναι ενα απο τα κολληματα μου .Οποτε παιρνει μπαλα και μητρικη ,ψυκτρα ,μνημες ?? Για τους δισκους ειμαι της αποψης οτι "το μεγεθος μετραει ". Μεγεθος=χωρος .Kαι ο χωρος ειναι κατι που χρειαζεται ενα "σπιτι" . Το "οτι χρειαζεται ενα σπιτι "μεταφραζεται για το pc σε multi usage .Apo ΗDκαι μη ταινιες ,μουσικη ,επεξεργασια των , gaming (fps) και οτι βαλει στο μυαλο του ενας pc & internet addicted. Δεκτόν για AMD, απλά σου έγραψα για να γνωρίζεις την πραγματική διαφορά επιδόσεων ως προς την διαφορά της τιμής των 2 rig για την χρήση που τα προορίζεις. Ναι, αλλάζουν λόγω της επιλογής του i7 και μητρική-ψύκτρα-μνήμες. Από εκεί και πέρα, εσύ αγοράζεις, θα πάρεις αυτό που θέλεις περισσότερο έτσι και αλλιώς... Το setup που σου έδωσα είναι πολύ καλό, και θα έχεις off the bat 2280GB χώρο για να τον δουλέψεις όπως θέλεις. Συνιστώ ένα striped RAID 1 σε ~100gb partition με τους 2 640αρηδες (για ασφάλεια), και όλο το υπόλοιπο μαζί με τον 1000αρη για αποθήκευση. Μπορείς να κάνεις και RAID 0 combo αν θέλεις, κερδίζοντας χώρο και ταχύτητα σε βάρος της ασφάλειας των πρωτογενών δεδομένων (λειτουργικό-εφαρμογές). Το Lightscribe στο DVDR το θελω για τα CD-DVDκια που θα φτιαχνω.Αλλιως θα εβαζα αυτο που προτεινες και εσυ (Ζητωωωω ) Eχει προβλημα η τεχνολογια αυτη (Lightscribe ) ως προς την σταθεροτητα και την ταχυτητα εγγραφης ? Δεν το ξέρω, δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Για το monitor σε 24" δεν υπαρχει τπτας ? Ειχα επιλεξει να ειναι και ΤV γιατι η ΤV απο το PC Room ειναι μακρυα και θελω να τα εχω ολα μαζεμενα σε ενα χωρο . Σε 24'', οθόνη με καλό πάνελ θα βρεις με κάπως παραπάνω λεφτά...αλλά αξίζει κάθε cent φυσικά... MONITOR TFT 24# HP LP2475W
haHa Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Πολυ ωραιες οι προτασεις του dante! Αν δεν θελεις amd , κοιτας σε intel τετραπυρηνο , αλλα οχι i7 , γιατι ειναι δυσαναλογα ακριβοι. Το enermax modu82+ 625w ειναι εξαιρετικο τροφοδοτικο, ειναι επαρκεστατο για το συστημα σου ακομα κ για μελλοντικες αναβαθμισεις-προσθηκες, ενω ειναι εξαιρετικα αθορυβο. Απο οθονη, σε αυτα τα χρηματα ξεχνας αυτες με tn panel.(ειδικα απο την στιγμη που θα το χρησιμοποιεις κ ως tv, αρα εχεις κ αυξημενες απαιτησεις σε γωνιες θεασης) Σε 22" παιζει η hp 2275w που προτεινε ο dante, ενω σε 24" παιζει με 400 ευρω η hp LP2465 με spva panel ή με 570 ευρω η hp LP2475w με s-ips panel .
lak10 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 προτεινω την GTX 285 αντι της 4870 πιο καινουργια η αν ο φιλος θελεις λυση x2 τοτε την GTX 295
frankzer0 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δεκτόν, εξάλλου είμαι και θερμός οπαδός των σοβαρών no-bullshit cases όπως lian li και silverstone. Αφού έχεις το budget και την τρέλα, βουρ, όπως σου έγραψα το συγκεκριμένο είναι καταπληκτικό κουτί. Απλά, για τον αριθμό των δίσκων που θα έχεις, ένα τόσο μεγάλο server chassis είναι λίγο overkill. Ρίξε μια ματιά στα πιο ισορροπημένα για την περίπτωσή σου Lian Li PC-V1110B Black και Silverstone TJ-09B-Window, που μόνο midi case δεν είναι btw. Φιλε αν δεν ηθελα full case -εχω και αλλους δισκους - θα ημουν αναμεσα απο τις 2 επιλογες σου . Μαλιστα οταν εψαχνα για κουτι ειχα επιλεξει πρωτα το Silverstone . Για να μην ειναι "στριμωχτα " αρχισα να ψαχνω fullcase μεχρι που καψουρευτικα το "λεγαμενο ". Το τροφοδοτικό θα σε φτάσει, μην πιστεύεις τις παπαριές που γράφουν οι εταιρίες. Ορίστε στην τύχη ένα συγκριτικό κατανάλωσης για την 4870X2. Κοίτα την μέγιστη σε load κατανάλωση. http://www.bit-tech.net/hardware/gra...0-x2-review/16 BTW, το υπόλοιπο test setup rig τρώει τα κέρατά του...επίσης, η κατανάλωση είναι στον τοίχο, όχι στο τροφοδοτικό. Για να βρεις την πραγματική, πολλαπλασίασε το νούμερο με ένα μέσο efficiency ~0.82... Και φυσικά, ούτε αυτά τα loads θα φτάσεις ποτέ, ούτε αυτό το setup έχεις...XD Για extended reading, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω: http://archive.atomicmpc.com.au/forums.asp?s=2&c=7&t=9354&p=0 http://www.anandtech.com/casecoolingpsus/showdoc.aspx?i=3413 Απο οτι καταλαβα - δεν σκαμπαζω και πολλα απο efficiency - φτανουν και περισσευουν τα 625 W. Xοντρικα με βαση τους πινακες απο τα Links που εδωσες με μια 450-500 ειμαι overloaded . Kαλα το υπολογισα ? Σε μελοντικες αναβαθμισεις Dual ,tripple ,quad κτλπ .SLI ,Crossfire η προσθηκη αλλων parts ειμαι οκ με το Εnermax που προτεινες ? Δεκτόν για AMD, απλά σου έγραψα για να γνωρίζεις την πραγματική διαφορά επιδόσεων ως προς την διαφορά της τιμής των 2 rig για την χρήση που τα προορίζεις. Ναι, αλλάζουν λόγω της επιλογής του i7 και μητρική-ψύκτρα-μνήμες. Από εκεί και πέρα, εσύ αγοράζεις, θα πάρεις αυτό που θέλεις περισσότερο έτσι και αλλιώς... Εκτος απο i7 η και I7 και παντα σε intel τι προτεινεις ? (CPU-Mobo-Ram) Το setup που σου έδωσα είναι πολύ καλό, και θα έχεις off the bat 2280GB χώρο για να τον δουλέψεις όπως θέλεις. Συνιστώ ένα striped RAID 1 σε ~100gb partition με τους 2 640αρηδες (για ασφάλεια), και όλο το υπόλοιπο μαζί με τον 1000αρη για αποθήκευση. Μπορείς να κάνεις και RAID 0 combo αν θέλεις, κερδίζοντας χώρο και ταχύτητα σε βάρος της ασφάλειας των πρωτογενών δεδομένων (λειτουργικό-εφαρμογές). Σε εμπιστευομαι . Θα καθησω να ασχοληθω(διαβασμα ) μιας και ξερω πολυ λιγα για συστοιχιες δισκων Σε 24'', οθόνη με καλό πάνελ θα βρεις με κάπως παραπάνω λεφτά...αλλά αξίζει κάθε cent φυσικά... MONITOR TFT 24# HP LP2475W Οκ .Την ειχα υποψη μου μαζι με το μοντελο της Dell 2408WFP αλλα με το προηγουμενο setup και εφευγα αρκετα πανω και ΔΕΝ ειχα και ΤV.(θελω να αποφυγω την καρτα TVTuner ) Kαλα τα quotes αλλα τρωνε πολυ χρονο ρε παιδι μου .Ουφ. @haHa 4πυρηνο ποιον και με τι ? Η HP LP2475w 24'' που προτεινεις εχω διαβασει οτι ειναι καλη Ειχα το ταβανι των 400 € στο monitor για να βγω στο setup που ειχα επιλεξει στην αρχη . Πρεπει να ξαναδω την σουμα παλι -αφου καταληξω . thnx φιλε. @lak10 Η GTX 285 παει πιο πανω σε τιμη απο την 4870 . Η 260 ειναι πιο κοντα στην τιμη της 4870 . Δεν ξερω αν υπαρχει τρελλη διαφορα στις επιδοσεις τους . (260 με 4870 και 285 με 4870) Επισης αν ανεβω στην GTX 285 δεν συμφερει να παω σε 4870χ2 μετα ?
freestyoler93 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 o i7 920 ειδικα εχει καλη τιμη..το προβλημα ειναι οι mobos που ειναι πανακριβες..αυτο που λεει ο dante ειναι σωστο..σε παιχνιδια με phenom ii και π.χ. q9550 δεν θα δεις διαφορες..ειδικα αμα φορτωσεις και 1920χ1200 ..τωρα για vga θα σου προτεινα αφοιυ εχεις τα λεφτα μια gtx 285..παρε αυτην την vga και τον Phenom ii αφου δεν ασχολεισαι με oc..μια χαρα θα σαι
Dante80 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Χεχε...το έχω το συγκεκριμένο silverstone, γιαυτό και στο πρότεινα. Είναι επίσης καταπληκτικό case, αλλά αφού έχεις και άλλους δίσκους τότε το 2110 θα πιάσει τόπο. Βουρ...^^ Για intel, ρίξε μια ματιά στο παρακάτω. Γλιτώνεις αρκετά λεφτά σε σχέση με το nehalem rig, ενώ οι επιδόσεις στην χρήση για την οποία τον θέλεις δεν υπολείπονται σχεδόν καθόλου. Περιμένουμε και περαιτέρω μείωση των τιμών στους Q9950 btw... INTEL CORE 2 QUAD Q9550 (2.83 GHz) - BX80569Q9550 ASUS P5Q PRO Crucial 4GB DDR2-800 Ram Kit (PC2 6400, 4-4-4-12, BL2KIT12864BA1608) Χ2 285 δεν προτείνω με τίποτα, ειδικά την στιγμή που στην κατηγορία τιμής της έχουμε αυτές τις 2 προσφορές. Ούτε με σφαίρες. SAPPHIRE TECHNOLOGY Radeon HD 4850 X2 - 1 GΒ GDDR3 - PCI-Express 2.0 SAPPHIRE TECHNOLOGY Radeon HD 4870 X2 - 2 GΒ GDDR5 - PCI-Express 2.0
pappous_soulis Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Κουτί θα μπορούσες να κοιτάξεις κι αυτό. Silverstone TJ-07B Πολύ καλό όσων αφορά το airflow,και με τέτοιους χώρους ακόμα και με non-modular PSU δε πιστεύω πως θα'χεις πρόβλημα ποτέ με τα καλώδια. +1 στην HP LP2475w κι απο μένα. Κάρτα γραφικών θα'ταν ιδανική μια 4870 1GB. Ως προς το υπόλοιπο σύστημα θα επέλεγα Core i7 920,με αυτές τις μνήμες της Corsair,και μια DFI Lanparty DK X58-T3eH6. Και αν σε παίρνει ένας Velociraptor στο σύστημα θα πήγαινε λουκούμι.
frankzer0 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Ευχαριστω οσους απαντησαν Kανοντας μια ανακαταταξη συνθεσης με βαση τις προτασεις του Dante και των υπολοιπων παιδιων ,κατεληξα σε .....2 συστηματα με μικρη διαφορα κοστους . Το πρωτο με Core i7 920 και το αλλο με quad 9550 . Ειπα να αποκλεισω την περιπτωση του AMD γιατι μετα τα πραγματα θα δυσκολευαν περισσοτερο . setup # 1 Case - Lian Li PC-V2110B Black (Full Case) 259,00 € PSU - Corsair 750W CMPSU-750TXEU 116,00 € η το PC Power & Cooling 750W Silencer Black (129 €) GPU - Sapphire 4870 SVGA (PCI-Εxpress, 1GB, DDR5) 232,50 € HDD - Seagate 640 GB HDD (Sata 2, 32MB, 7200RPM, ST3640323AS) Χ2 144,30 € DVD - Samsung DVDRW +/- LS 223QRSMN (Sata R, B&W) 37,00 € CPU Cooler - Noctua NH-U12P 65,00 € αν και σκεφτομαι και την Thermalright ULTRA-120 Extreme CPU - Intel Core I7-920 (s1366, 2.66 GHz, Cache 8MP, Box) 257,00 € RAM - OCZ Platinum Low-Voltage 6GB DDR3-1333 Ram Kit (PC3-10666, 7-7-7-20 Triple Channel, OCZ3P1333LV6GK) 198,00 € MOBO - Asus P6T Deluxe (s1366, DDR3, X58) 290,21 € συνολικό κόστος προϊόντων 1.599,01 € -------------- setup # 2 Case - Lian Li PC-V2110B Black (Full Case) 259,00 € PSU - Corsair 750W CMPSU-750TXEU 116,00 € η το PC Power & Cooling 750W Silencer Black (129 €) GPU - Sapphire 4870 SVGA (PCI-Εxpress, 1GB, DDR5) 232,50 € HDD - Seagate 640 GB HDD (Sata 2, 32MB, 7200RPM, ST3640323AS) Χ2 144,30 € DVD - Samsung DVDRW +/- LS 223QRSMN (Sata R, B&W) 37,00 € CPU Cooler - Noctua NH-U12P 65,00 € αν και σκεφτομαι και την Thermalright ULTRA-120 Extreme CPU - Intel Core 2 Quad Q9550 (s775, 2.83 GHz, Cache 12MB, Tray) 294,00 € RAM - Crucial 4GB DDR2-800 Ram Kit (PC2 6400, 4-4-4-12, BL2KIT12864BA1608) Χ2 98,00 € MOBO - Asus P5Q Deluxe (s775, DDR2, P45) 184,20 € συνολικό κόστος προϊόντων 1.430,01 € -------------- Μonitor -αμα το βρω ετοιμοπαραδοτο - το HP LP2475W ) 570 € (Γουσταρα και το Dell Dell 2408WFP αλλα ειναι πιο παλιο απο το παραπανω της ΗP ) Η χρηματικη διαφορά μεταξυ των 2 setup ειναι 169 € setup # 1 = 2169 € setup # 2 = 2000 € Να προσθεσω ,να αφαιρεσω η να αλλαξω κατι ? Γνωμες ?
Yperaspisths Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Αυτο που ποτε δεν καταλαβα ειναι γιατι να δινει καποιος 260 ευρο για ενα case. Με 76 ευρο παιρνεις το CoolerMaster Case RC-690 που χωραει τα παντα(sli,ψυκτρες και οτι αλλο θες). Ελεος πια με τα τεραστια κουτια και ειδικα με τα υπερεκτιμημενα lian li. Επισης το τροφοδοτικο ειναι υπερβολη. Παρε το 620αρι της coolermaster(ειναι και modular). Με 2 απλες παρεμβασεις μου κερδιζεις 210+ ευρο. Καλυτερα να τα φας σε πιτσες παρα να δωσεις 260 ευρο για το πανασχημο και αχρειαστο lian li Υ.Γ Αυτη την βδομαδα θα προχωρησει σε μειωσεις τιμων η Ιντελ. Ο Q9650 θα κοστιζει 280-290 ευρο και ο Q9550 200-210 ευρο
mits@kos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Για μένα, κάνεις μεγάλο λάθος που δεν ακολουθείς την αρχική πρόταση του Dante για AMD rig. Δεν είμαι AMD fanboy, μια ζωή Intel είχα, αλλά πάντα αγόραζα αυτό που εξυπηρετούσε τσέπη κι επιδόσεις. Οι Phenom II αξίζουν και με το παραπάνω, ενώ το Asus με το 790FX δέχεται ΑΜ3, οπότε η αναβαθμισημότητα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα. Ειδάλλως, πήγαινε για 9550 και άσε τους i7 από τη στιγμή που θα ασχολείσαι με παιχνίδια κυρίως. Κι αυτό γιατί, όπως είπαν και τα παιδιά, μπορεί το κόστος της CPU να είναι ανεκτό, αλλά μητρικές και μνήμες είναι way overpriced...
frankzer0 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 @Yperaspisths O λογος που επιλεγω τοσο ακριβο κουτι ειναι καθαρα θεμα αισθητικης και γουστου . Θα μου πεις "ακριβα γουστα εχεις κατσε πληρωσε τα "και θα χεις δικιο . Ομως αυτη ειναι η πραγματικοτητα . Eπειδη βλεπω οτι μου λετε ολοι οτι διαλεγω πολλα watt υπαρχει καποιος μπουσουλας για τον υπολογισμο αλλα και τις μελοντικες αναγκες ενος PSU ? Αυτο που με ενδιαφερει απο ενα PSU ειναι η σταθεροτητα η ησυχια και η κάλυψη μελλοντικων αναβαθμισεων (σε Watt) Thnx για το YΓ. Το aντικτυπο στην ελληνικη αγορα ομως θα ειναι αμεσο η ....καλα χριστουγεννα ? @mits@kos Συμφωνω με αυτα που λες . Επειδη σεβομαι τον Dante και επειδη δηλωνεις οτι δεν εισαι fanboy ιδου το AMD setup βασισμενο στις προτασεις του Dante . Setup # 3 Case - Lian Li PC-V2110B Black (Full Case) 259,00 € PSU - Enermax PSU EMD625AWT MODU82 + 625W 114,49 € GPU - Sapphire 4870 SVGA (PCI-Εxpress, 1GB, DDR5) 232,50 € HDD - Western Digital 640GB HDD (16MB Cache, 7200 rpm, Sata, WD6400AAKS)Χ2 108,00 € & Western Digital 1TB HDD (16MB Caviar Green, Sata II, WD10EACS) 86,00 € DVD - Samsung DVDRW +/- LS 223QRSMN (Sata R, B&W) 37,00 € CPU Cooler - Noctua NH-U12P 65,00 € CPU - AMD Phenom II X4 920 (AM2+, 2.8GHz, Cache 2MB L2 + 6MB L3, Box) 229,00 € RAM - Crucial 4GB DDR2-800 Ram Kit (PC2 6400, 4-4-4-12, BL2KIT12864BA1608) Χ2 98,00 € MOBO - Asus Deluxe M3A79 T (AM2, DDR2, 790FX) 176,91 € συνολικό κόστος προϊόντων 1.242,90 € Εδω τα συνολα των 3 setup (διαφερουν στην psu και τους HDD αλλα στην τιμη ειναι πανω κατω τα ιδια ) setup # 1 = 2169 € i7 setup # 2 = 2000 € Q9550 Setup # 3 = 1812 € AMD (incl.Monitor HP LP2475W ) 570 €.Οι επιλογες των parts εγιναν αποκλειστικα απο το ΠΛΑΙΣΙΟ μιας και εκει θα αγοραστει ) Οι διαφορα αναμεσα στον i7 και στον ΑMD ειναι περιπου στα 350 € Η επιλογη του Quad ειναι η χρυση τομη αναμεσα στο καινουργιο και στο διαφορετικο . Δεν ειχα ποτε AMD -ειμαι κρυφο Intel fanboy - και δεν ξερω ποσο σταθερη πλατφορμα εχει η αν εχει ξεπερασει προβληματα του παρελθοντος (θερμοκρασιες ). Δεν ειμαι τυπος που θα κατσω να σκαλισω το pc και να το o/c-ρω . Θα το ξεζουμισω -απο θεματα εφαρμογων και games - (ξερω τι λεω ) αλλα δεν θα μπω στην διαδικασια βελτιωσεων .Αναβαθμισης GPU ναι . Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να στησω ενα pc ησυχο ,κρυο σταθερο για να το παντρευτω οπως ειχα παντρευτει και το προηγουμενο μεχρι που εμεινα χηρος . (αυτο σημαινει βαθος χρονου με οτι συνεπαγεται αυτο στον χωρο της τεχνολογιας )
gorillas Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Eπειδη βλεπω οτι μου λετε ολοι οτι διαλεγω πολλα watt υπαρχει καποιος μπουσουλας για τον υπολογισμο αλλα και τις μελοντικες αναγκες ενος PSU ? Ένα καλό utility για τον υπολογισμό των watt: http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.