dimitris212 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Υπάρχει format video που να κρατάει διαφάνεια, δηλαδή έχω ένα Video το επεξεργάζομαι με το Premiere κάνω κάποια σημεία διαφανές και θέλω όταν το εξάγω και να μπορώ να το ξαναεισάγω με την διαφάνεια μαζί.
micos000 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο και ασχολούμαι αρκετά χρόνια με το premiere. Όταν λες "κάποια σημεία", εννοείς με μάσκα ή με luma/chroma? Αν το κάνεις με bmp μάσκα, είναι αυτονόητος ο τρόπος, αν το κάνεις με επιλογή χρώματος ή φωτεινότητας, απλά σημείωσε κάπου τα νούμερα. 32bit video format που να το υποστηρίζει και το premiere δεν έχω ξαναδεί. Στο After Effects, νομίζω μπορείς να αποθηκεύσεις την μάσκα διαφάνειας ενός βίντεο.
yanc Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Σε Quicktime alpha channel μπορεις να εχεις σε 3 επιλογες: Animation (με RGBA τσεκαρισμενο) PNG sequence TIFF sequence
PCharon Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Το μοναδικό animation που είναι διάφανο είναι τα κινούμενα .gif (περιορισμένα χρώματα) και κινούμενες εικόνες με διανυσματικά γραφικά (πχ σε swf). Η διαφάνεια επιτυγχάνεται με φίλτρο κατά την επεξεργασία συνήθως. (*υπάρχουν κάποια πολύ εξειδικευμένα format όπως FLV και VFW, αλλά δεν ξέρω αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν γενικά ως video με transparency)
yanc Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Kοιτα ο φιλος ζητησε να μαθει με ποιο φορματ μπορει να διατηρησει το alpha channel σε video. Tα 3 που προτεινα κανουν ακριβως αυτο.Αρα υπαρχει. Κατι αλλο θα εννοoυσες.
PCharon Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Ναι, έχεις δίκιο, αν ο σκοπός του είναι να το ξαναεισάγει στο ίδιο πρόγραμμα, τότε μπορεί να το σώσει με κάποιον τέτοιο τρόπο. Δεν πρόσεξα, νόμισα πως ήθελε το αποτέλεσμα για γενική χρήση και στο μυαλό μου είχα video formats γενικώς. Πάντως, οι αλληλουχίες εικόνων χρειάζονται δίσκο...
parsifal Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Ναι, υπάρχουν codecs που υποστηρίζουν Alpha Channel. Αυτοί που γνωρίζω σίγουρα είναι ο VP6 της On2 που χρησιμοποιείται συχνά σε Flash videos (ίσως και οι μεταγενέστεροι VP7 και VP8, αλλά δεν το γνωρίζω σίγουρα) και από lossless ο Huffyuv και ο Lagarith. Εννοείται και κάνοντας export σε raw video@32bits μπορείς να έχεις πληροφορία alpha, αλλά οι ανάγκες σε αποθηκευτικό χώρο και ταχύτητα δίσκου το κάνουν μη ρεαλιστικό ως προσέγγιση. Ίσως υπάρχουν και κάποιοι πιο επαγγελματικοί, υλοποιημένοι σε hardware (video boards από Matrox κ.ά.) που χρησιμοποιούνται σε τηλεοπτικούς σταθμούς, video production studios κλπ. Αλλά φαντάζομαι πως θα ψάχνεις software-only λύση. Γιατί όμως δεν κάνεις το πιο απλό: Εκτός από το exported αποτέλεσμα, να κρατάς και το πρωτογενές υλικό μαζί με τα project files που χρησιμοποίησες για όλα τα εφφέ+timeline edits πριν να κάνεις το export; Υπάρχει θέμα αποθηκευτικού χώρου... ;
dimitris212 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Ασχολούμαι επαγγελματικά με το Premiere και βγάζουμε 3ωρο πρόγραμα με κινήση κτλ συν το montage. Έτυχε μια περίπτωση που θα ξανατύχει, χρειάστηκε να βάλω πολλά κινούμενα γραφικά κτλ και μετά την 1.30 ώρα δεν έφτανε η επεξεργστική ισχύει του μηχανήματος, (το pc είναι super), και κατάλαβα ότι φταίει η συνεχόμενη επαναλαμβανόμενη τοποθέτηση γραφικών, πχ αν έχουμε κάτι να αναβοσβήνη συνεχόμενα, γίνεται φτιάχνοντας ένα και το επαναλαβάνουμε εκατονταδες φορές μέσα στο 3ωρο, άρα κάποια στιγμή δεν φτάνει η επεξεργαστική ισχύει. Και σκέφτηκα (το έχω δεί στην TV) αν γίνεται τα εξάγω τα γραφικά με την διαφάνεια τους με την κίνηση σαν ένα video και μετά να τα βάλω στο μονταρισμένο video.
micos000 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Α, κάτσε, τώρα λέμε για άλλο πράγμα. Αν είναι για κινούμενα γραφικά, όταν τα κάνεις rendering να κάνεις επίσης render και το alpha channel ή να τα κάνεις σε 32bit format (tga/tiff) Έτσι θα έχεις και την μάσκα μαζί. Επίσης υπάρχει και η λύση του hardware GenLock που μπορείς να έχεις τα κινούμενα γραφικά σε άλλο pc και να τα κάνεις υπέρθεση πάνω στο live feed. Παλιά το έκανα με μια Amiga 500, ένα genlock εξωτερικό και το πρόγραμμα Scala (α, ρε καιροί!!!). (Ελπίζω να κατάλαβα καλά τι εννοείς.)
dimitris212 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Παιδιά το βρήκα ή μάλλον με βοηθήσατε να το βρω!!!!! Ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!!!! Η λύση ήταν να εξάγω το γραφικό σε Quick Time με 32bit κανάλι και Compress QuickTime video. Μπορεί να δουλεύει και με άλλο Compress δεν τα δοκίμασα όλα. Επίσης όπως υπώθηκε να πω, ότι το Premiere δεν μπορεί να εισάγει flv μόνο να το εξάγει. Super δουλεύει μια χαρά, λύθηκε μεγάλο πρόβλημα!!! Να' στε καλα!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.