Προς το περιεχόμενο

HDMI, component ή scart;

elephant

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια οθόνη LG 32' HDMI.

Από δικό μου λάθος αγόρασα ένα mini home theatre που διαθέτει εξόδους scart και component video YPbPr αλλά όχι HDMI.

Επειδή έχω μπερδευτεί και δε γνωρίζω πολλά, τι είναι προτιμότερo να χρησιμοποιήσω, scart ή YPbPr;

Πού θα δω δηλ. καλύτερη εικόνα; Αν η συσκευή είχε έξοδο HDMI, θα έβλεπα τεράστια διαφορά στην οθόνη;

Δημοσ.

φίλε μου κάθε πρόβλημα έχει και μία λύση, μπορείς να αγοράσεις έναν αντάπτορα από PbPr σε HDMI ή από scart σε HDMI!!!! Η διαφορά ναι θα είναι μεγάλη αν η απαιτήσεις σου σε ποιότητα είναι μεγάλες! εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις την σύνδεσει με PbPr πάρα με scart!

Δημοσ.
φίλε μου κάθε πρόβλημα έχει και μία λύση, μπορείς να αγοράσεις έναν αντάπτορα από PbPr σε HDMI ή από scart σε HDMI!!!! Η διαφορά ναι θα είναι μεγάλη αν η απαιτήσεις σου σε ποιότητα είναι μεγάλες! εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις την σύνδεσει με PbPr πάρα με scart!

αυτο δε θα εχει κανενα απολυτως νοημα και το μονο που θα καταφερνε θα ηταν να ριξει την ποιοτητα του σηματος

ανταπτορας με την εννοια που μαλλον εννοεις δεν υπαρχει μιας και το HDMI μεταφερει ψηφιακο σημα και τα αλλα δυο αναλογικο και οποιαδηποτε συσκευη υπαρχει για μια τετοια μετατροπη θα πρεπει να ειναι και αυτη συνδεδεμενη με τροφοδοσια ρευματος οποτε οπως καταλαβαινεις δεν ειναι και οτι πιο ευχρηστο

Η ποιοτητα που θα εχεις θα ειναι ετσι κι αλλιως πολυ καλη, η μονη συγκριση που εχω δει ζωντανα ηταν σε καταστημα μεταξυ HDMI και scart και αυτο που ειδα ηταν ορατη διαφορα σε χρωματα ειδικα απ οτι θυμαμαι, δυστυχως μονος μου δεν εχω κανει τετοιες συγκρισεις για να σου πω με σιγουρια παντως η εικονα που θα εχεις θα ειναι πολυ καλη ετσι κι αλλιως

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, να ρωτήσω κάτι ακόμα, γιατί δεν μπορώ να βγάλω άκρη.

Βρίσκω καλώδια component με λευκό-κόκκινο-κίτρινο άκρο και με πράσινο-μπλε-κόκκινο.

Είναι το ίδιο καλώδιο, η ίδια δηλ. συνδεσμολογία;

Ρωτάω σε κάποιες μεγάλες αλυσίδες και έχω ακούσει εντελώς αντίθετες απόψεις.

πχ. ότι αυτό το component YPbPr υπερέχει του scart, άλλοι το αντίθετο.

Τα παλιά καλώδια (λευκό-κόκκινο-κίτρινο) είναι συμβατά με τα νέα χρώματα;:confused:

Δημοσ.

το λευκο κοκκινο κιτρινο ειναι composite video οχι component.

Το κιτρινο μεταφερει το video σε ενα stream και τα αλλα δυο stereo ηχο

To component μεταφερει το video σε δυο ή περισσοτερα σηματα στην περιπτωση σου σε τρια

Δημοσ.

Για την ακρίβεια το η πιο διαδεδομένη έκδοση component Y Pb Pr (που είναι αναλογικό, και όχι Y Cb Cr που είναι η ψηφιακή του έκδοση) έχει 3 βύσματα.

Κοκκινο,Πράσινο,Μπλε(Για τη μεταφορά χρωμάτων).

Αν η τηλεόραση σου έχει τέτοια είσοδο, σύνδεσε το εκεί. Τελεία.

Τώρα με το scart δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν :

Ένα : Αν η τηλεόραση δέχεται 1080p/720p απο το scart (γιατί υπάρχουν καποιες που δέχονται τέτοιο σήμα μόνο απο HDMI + component), το συνδέεις με SCART καλώδιο(προσοχή! βύσμα και με τα 21-pins, δηλαδή με όλες τις επαφές να υπάρχουν) και τελειώνει η υπόθεση. Ίδια ποιότητα με το component θα πάρεις με δεδομένο βέβαια ότι η συσκευή που θα συνδέσεις στην τηλεόραση χρησιμοποιεί component σήματα και μέσω του scart.

Δυο : Η τηλεόραση δεν δέχεται απο το scart, και υπάρχει περίπτωση και η συσκευή να μην στέλνει μέσω του scart σήμα component.

Το κόκκινο και το άσπρο για τον ήχο παραμένουν ίδια για τον ήχο και στο component, όπως και παλαιότερα στο composite.

Προκειμένου λοιπόν να ψάχνεσαι με το scart, βάλτο στο component να τελειώνεις...!!!

Ελπίζω να σε ξεμπέρδεψα λιγάκι!

Δημοσ.
To component video YPbPr ειναι αναλογικο οποτε αυτο που λες που ακριβως το στηριζεις

Υποστηριζει μεχρι 1080p σημα οποτε η διαφορα με το HDMI πια ειναι ακριβως ?

Δημοσ.
Το ενα μεταφερει αναλογικο και το αλλο ψηφιακο σημα

επίσης δεν υποστηρίζει 1080p αλλά 1080i

και η διαφορά είναι μηδαμινή (YPbPr σε σχέση με hdmi) απλώς είναι ελάχιστα ποιο φωτεινά τα χρώματα και λίγο ποιο έντονο το contrast στο hdmi

αλλά για να καταλάβεις τέτοιες διαφορές θα πρέπει να έχεις κορυφαία tv και πολύ καλό μάτι.

με λίγα λόγια σαφώς και η σύνδεση με hdmi μας δίνει την μέγιστη απόδοση αλλά και η σύνδεση με YPbPr είναι κορυφαία.

scart 576i

YPbPr 1080i

hdmi 1080p

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Μια τελευταία ερώτηση.

Η τηλεόραση έχει μία υποδοχή component.

Αν θελήσω να συνδέσω 2 συσκευές, παίζει κάποιο βύσμα που να δίνει έξοδο από την tv προς 2 component;

Δημοσ.
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Μια τελευταία ερώτηση.

Η τηλεόραση έχει μία υποδοχή component.

Αν θελήσω να συνδέσω 2 συσκευές, παίζει κάποιο βύσμα που να δίνει έξοδο από την tv προς 2 component;

υπάρχει αντάπτορας YPbPr to HDMI όπου συνδέει συσκευή με YPbPr με το hdmi της tv

http://www.made-in-china.com/showroom/cmigroup/product-detailubenGhMohPWi/China-Component-Video-YPbPr-to-HDMI-Converter.html

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...