ko.rni Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Χαλοζ παιδες..... Εψαχνα πληροφοριες για να φτιαξω ενα μπρικι και ενας φιλος μου μου συνεστησε να ρωτησω εδω....κατι θα ξερει μαλλον Διαβασα και κατι αλλα θεματα που ειχατε αλλα δεν ξερω γιατι δεν με καλυψαν και πολυ, και ετσι ειπα να φτιαξω και ενα εγω.... Εχουμε και λεμε.... Δεν εχω κολημα με τα εξαρτηματα με την εννοια οτι θελω να ειναι απο πλαισιο η e-shop ξερω γω. Ζω στην αγγλια οποτε τα ψαχνω απο αλλα μαγαζια και οχι κατα αναγκη ενα... Θελω να ειναι κυριως για gaming καθως και τον γνωστο ξυσαρχιδισμο (internet - ταινιες - ηχος). Εχω δικια μου καρτα ηχου την οποια θα βαλω μεσα. Η οθονη λεω να ειναι κανενα 22διαρι υψηλης ευκρινειας αλλα ειμαι ανοιχτος σε ολες τις προτασεις. Θελω για Gaming να μπορω να παιζω οτι παιχνιδι υπαρχει ξερω γω σε full αναλυση μαζι και με μερικα επομενα.... Επισης πιστευω οτι πρεπει να εχει αρκετα καλη μητρικη για να δεχετε αναβαθμησεις κτλ κτλ Δεν ξερω τι αλλο μου διαφευγει..... Η τιμη ειναι ενδικτηκη...εδω ειναι λιγο διαφορετικα αλλα δεν θα με πειραξει το πανω κατω... ξερω οτι θελει αρκετα για να εχεις κατι που να αξιζει τα λεφτα του... Αν εχω ξεχασει τιποτα ρωτηστε με......... Ευχαριστω εκ των προτερων Υ.Γ. Μην συγχιστητε για την ονομασια μπρικι......
Dante80 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2510999&postcount=5 http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2511045&postcount=9 Για 2 ενδεικτικές προτάσεις. Άλλαξε την κάρτα γραφικών σε κάποια 4870 1gb (αν είναι διαθέσιμη όταν θα αγοράσεις). Θελω για Gaming να μπορω να παιζω οτι παιχνιδι υπαρχει ξερω γω σε full αναλυση μαζι και με μερικα επομενα.... Αυτό ψιλοδύσκολο, η αγορά εξελίσσεται ραγδαία.
ko.rni Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση σου dante80..... Μερικες αποριες... στο πρωτο εχω την εντυπωση οτι η M/B μου φαινετε λιγο αδυναμη ενω για το δευτερο εχω αμφιβολια για τον επεξεργαστη... Αυτα στα ανεμπειρα σχετικα ματια μου.... :/ Θα μπορουσες να μου πεις κατι πανω σε αυτα? Σε γενικες γραμμες η δευτερη συνθεση με ικανοποιει περισσοτερο...... Απλο λειτουργικο κουτι, διχως φινετσα και φωτισμους
mohic4n Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Αν και ζεις στην Αγγλια και λογικα ξερεις απο που να τα παραγγειλεις εγω θα σου προτεινω και δυο σαιτ να εχεις υποψην σου (απο κει παραγγελνα και εγω πριν γυρισω Ελλαδα και δεν ειχα ποτε προβλημα). 1.http://www.scan.co.uk/ 2. http://www.overclockers.co.uk/index.php Οσο για συνθεση δεν μπορω να προσθεσω κατι παραπανω απο τον Dante. Trust him !!
ko.rni Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Ευχαριστω πολυ φιλε μου.... Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω και πολυ μεγαλη ιδεα... Σιγουρα θα τα κοιταξω αυτα τα site....
Dante80 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Φίλε ko.rni νομίζω πως και τα 2 συστήματα είναι πολύ δυνατά, και θα καλύψουν απόλυτα τις ανάγκες σου. Μην έχεις αμφιβολία, το δεύτερο έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις, οι οποίες και αντανακλώνται στην τελική του τιμή. ΑΛΛΑ 1> Η διαφορά τους ειδικά σε gaming είναι αμελητέα (έως και αρνητική μερικές φορές για το i7 rig, λόγω του στανταρ HT) 2> Στο πρώτο σύστημα είσαι 100€ κάτω από το budget, και μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτά τα λεφτά για να το κάνεις ακόμα καλύτερο στα σημεία που σε ενδιαφέρουν περισσότερο (για παράδειγμα, να πάρεις ένα καλό gaming mouse και keyboard, ή μια καλύτερη κάρτα γραφικών). Αντιθέτως, στο δεύτερο είσαι 100€ εκτός budget, και θα πρέπει μάλλον να ρίξεις την ποιότητα στην οθόνη (με ένα ΤΝ panel) για να ξαναμπείς στο μαύρο. Για το θέμα του κουτιού, είναι περισσότερο υποκειμενικό το ζήτημα. Δεν χωράει αμφιβολία πως το RC-590 είναι καλύτερο συνολικά κουτί από το RC-534 που προτιμάς, πράγμα που ανταποκρίνεται εξάλλου και στην τελική τιμή τους. Αλλά όπως σου είπα, το θέμα της εμφάνισης είναι αρκετά προσωπικό. Έχε υπόψιν σου πάντως, πως η pic στο RC-590 δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Δλδ, δεν έχεις αυτό τον φωτισμό, έχει έναν μόνο led fan στο κάτω μέρος, που φυσικά αλλάζεται. Ορίστε και τα 2, απλά πάτα πάνω για πληροφορίες...^^
ko.rni Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Άλλαξε την κάρτα γραφικών σε κάποια 4870 1gb (αν είναι διαθέσιμη όταν θα αγοράσεις). Βρηκα αυτες τις τρεις.... σε σχεση με την αποδοση και την αξιοπιστια ποια μου προτεινεις? MSI R4870-T2D1G 1GB PCI-E RETAIL ASUS EAH4870 DK/HTDI/1GD5 1GB PCI-E RETAIL GIGABYTE RADEON HD4870 GV-R487D5-1GD 1GB PCI-E RETAIL Οσον αναφορα την τιμη ειναι ενδικτηκι. Αν ξεφυγω και λιγο δεν με πειραζει απλα δεν θελω να ξεφυγω πολυ. Με οσα μου εχετε πει καταλιγω στο δευτερο ( με τον i7) βαζωντας μια αλλη καρτα γραφικων. Απλα θελω να ειμαι σιγουρος πρωτου προβω σε αγορα
mihalakis Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 H απόδοση και των 3 καρτών είναι ταυτόσημη μιας και μιλάμε για το ίδιο chipset σε διαφορετική υλοποίηση απλά. Οι συχνότητες λειτουργίας είναι ίδιες και στις 3 οπότε η επιλογή φτάνει στο επίπεδο της τιμής, της ψύξης της εγγύησης, της προσωπικής προτίμησης κτλ. Όσον αφορά την αξιοπιστία, πάλι δεν υπάρχει κάποια διαφορά. Και οι 3 εταιρίες συνήθως παίρνουν τις κάρτες έτοιμες και κολλάνε τα αυτοκόλλητά τους ή αλλάζουν τη ψύξη. Θα πρότεινα την asus λόγω των 3 χρόνων εγγύησης σε σχέση με την msi. Δεν ξέρω πόσο αθόρυβη είναι η ψύξη της. Ας απαντήσει κάποιος κάτοχος.Η δική μου επιλογή πάντως σε 4870 1γβ θα ήταν η gainward 4870 1024 golden sample (την έχω και είμαι βέβαιος για τη χαμηλή σταθμη θορύβου που παράγει, αλλά και τις χαμηλές θερμοκρασίες της) (είναι η ίδια με την palit 4870 sonic dual edition με άλλα αυτοκόλλητα). Έχει πολύ καλό σύστημα ψύξης και κυρίως πολύ αθόρυβο (σε αντίθεση με την 'ιδια υλοποίηση στα 512)
ko.rni Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 dante80 ειδα σε αυτο το ποστ http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=296556 οτι αποφευγεις την I7 εξαιτιας της χρησης οπως αναφερεις που προκειτε να κανει, που ειναι πανω κατω τα ιδια με αυτα που θελω να κανω εγω.... :/ -----Προστέθηκε 16/1/2009 στις 01 : 09 : 14----- H απόδοση και των 3 καρτών είναι ταυτόσημη μιας και μιλάμε για το ίδιο chipset σε διαφορετική υλοποίηση απλά. Οι συχνότητες λειτουργίας είναι ίδιες και στις 3 οπότε η επιλογή φτάνει στο επίπεδο της τιμής, της ψύξης της εγγύησης, της προσωπικής προτίμησης κτλ. Όσον αφορά την αξιοπιστία, πάλι δεν υπάρχει κάποια διαφορά. Και οι 3 εταιρίες συνήθως παίρνουν τις κάρτες έτοιμες και κολλάνε τα αυτοκόλλητά τους ή αλλάζουν τη ψύξη. Θα πρότεινα την asus λόγω των 3 χρόνων εγγύησης σε σχέση με την msi. Δεν ξέρω πόσο αθόρυβη είναι η ψύξη της. Ας απαντήσει κάποιος κάτοχος.Η δική μου επιλογή πάντως σε 4870 1γβ θα ήταν η gainward 4870 1024 golden sample (την έχω και είμαι βέβαιος για τη χαμηλή σταθμη θορύβου που παράγει, αλλά και τις χαμηλές θερμοκρασίες της) (είναι η ίδια με την palit 4870 sonic dual edition με άλλα αυτοκόλλητα). Έχει πολύ καλό σύστημα ψύξης και κυρίως πολύ αθόρυβο (σε αντίθεση με την 'ιδια υλοποίηση στα 512) Ευχαριστω..... θα το κοιταξω και αυτο, δεν το βρηκα καπου αλλα τωρα ξερω τι να ψαξω
Dante80 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 dante80 ειδα σε αυτο το ποστhttp://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=296556 οτι αποφευγεις την I7 εξαιτιας της χρησης οπως αναφερεις που προκειτε να κανει, που ειναι πανω κατω τα ιδια με αυτα που θελω να κανω εγω.... :/ Φίλε ko.rni, στα έχω γράψει ήδη... ΑΛΛΑ 1> Η διαφορά τους ειδικά σε gaming είναι αμελητέα (έως και αρνητική μερικές φορές για το i7 rig, λόγω του στανταρ HT) 2> Στο πρώτο σύστημα είσαι 100€ κάτω από το budget, και μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτά τα λεφτά για να το κάνεις ακόμα καλύτερο στα σημεία που σε ενδιαφέρουν περισσότερο (για παράδειγμα, να πάρεις ένα καλό gaming mouse και keyboard, ή μια καλύτερη κάρτα γραφικών). Αντιθέτως, στο δεύτερο είσαι 100€ εκτός budget, και θα πρέπει μάλλον να ρίξεις την ποιότητα στην οθόνη (με ένα ΤΝ panel) για να ξαναμπείς στο μαύρο. Όπως σου είπα από την αρχή, σου έδωσα 2 ενδεικτικές προτάσεις, για να ξέρεις περίπου που κινείσαι...
ko.rni Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δικο μου λαθος COOLERMASTER RC-590-KKN1-GP CENTURION 590 MIDI TOWER COOLERMASTER RS-620 REALPOWER M620 620W AMD PHENOM II X4 920 2.8GHZ QUAD-CORE BOX GIGABYTE GA-EX58-UD4 OCZ OCZ3P1333LV6GK 6GB (3X2GB) DDR3 PC3-10666 PLATINUM XTC LOW VOLTAGE TRIPLE CHANNEL KIT GAINWARD 9580 HD4870 GOLDEN SAMPLE 512MB PCI-E RETAIL ----> με την gainward 4870 1024 golden sample WESTERN DIGITAL 640GB WD6400AAKS CAVIAR SE16 SATA SAMSUNG DVD-RW SH-S223F BLACK BULK + MONITOR TFT 22 and #34 WIDE HP L2275W Αυτο πως σας φαινετε? ελπιζω να μην εχω κανει καμια γκαφα
mits@kos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Άλλαξε μητρική, αυτή που έχεις βάλει είναι για intel. Χρειάζεσαι μια με socket ΑΜ2+, καθώς και μνήμες, αφού δεν υποστηρίζεται το triple channel από τις τελευταίες. Θα πρότεινα αυτήν εδώ http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1195336&HYMOTHERBOARDSOCKET=AM2%2b&category=69977721&catalog=20 λόγω συμβατότητας με τους επερχόμενους ΑΜ3. Για μνήμες, 1 (ή 2 αν θα βάλεις 64bit λειτουργικό ή αν έχεις λεφτά για ξόδεμα :Ρ) kit από αυτές: http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1207598&category=69977727&HYMNIMITAHITITADIAVLOU=1066MHz&page=2&HYMNIMITIPOS=DDR2+DIMM+PC2+8500&catalog=20 Το σύστημα θα είναι πάρα πολύ καλό και σε καλά λεφτά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.