Γιάννης Platano Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Να ξεκαθαρισω οτι δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι θεμα hardware...Χθες πηρα για ενα pc στη δουλεια original vista σε υπολογιστη με διπλο λειτουργικο (xp και vista) και πριν περασω τα vista με το paragon partition manager εκανα format στο partition με τα xp . Ειπα μηπως κατορθωνα να σβησω τα xp και μετα με μονα τους τα σπασμενα vista να τους αλλαξω το serial με το νομιμο ωστε να μην κανω format. Οταν ομως μετα το format μεσα απο τα vista στο partition με τα xp το pc δεν ξεκιναγε με τιποτα ....Εβγαζε κατι ...κινεζικα και τιποτα αλλο. Δοκιμασα να μπουταρω με το dvd των vista και να κανω format !!!! Αμ δε.....Το pc εβλεπε το dvd μου ελεγε να πατησω ενα κουμπι για να ξεκινησει οτι και να παταγα παλι τα ...κινεζικα στην οθονη διπλα στις τελιτσες. Κατι σαν ΥφΥφ μου εγραφε. Φωναξα σημερα τον τεχνικο και του εκανε τα ιδια !!!! Τραβαγε τα μαλια του που τα εχει και λιγα !!!! Αρχισε να ξηλωνει καρτες , μνημες , δισκους !!!! Οταν ξηλωσε το καλωδιο των δισκων το dvd μουταρε χωρις να βγαελει το μυνημα "πατηστε ενα κουμπι...". Ξανασυνδεσε τους δισκους και παλι το ιδιο προβλημα !!!! Και τοτε εγω ο ...expert λεω την φλασια !!! "Ρε Θαναση γιατι δεν αποσυνδεεις τους δισκους , να δει το dvd και μετα να τους ξανασυνδεσιες χωρις να το σβησεις το pc "? Με κοιταξε με ορθανοιχτα ματια και γεματος αμφιβολια (λογικο ηταν) και μου λεει οτι ετσι πορει και να παθει ζημια το pc !!!! Τον προτρεπω να το κανει και ........επιασε !!!!!!!Λετε εγω που δεν εχω πιασει κατσαβιδακι να ...εξεληχθω ???? Χαριτολογωντας του ειπα .... Παιζαμε μπαλα , πεταξαμε την μπαλα στην εξεδρα δεν μας ειδε κανεις , μας την ξαναρηξαν μεσα και βαλαμε γκοοοοολ !!!!
gherudos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Μάλλονο τεχνικός που φώναξες δεν ήταν καλός τεχνικός.Για ρώτησέ τον ξέρει τι σημαίνει στατικός;Η 1η σου κίνηση που θα έπρεπε να είχες κάνει είναι να αποσυνδέσεις όλες τις περιττές συσκευές,κάρτες ήχου,γραφικών(μόνο αν η mobo σου έχει onboard) και τις μνήμες,έπειτα να δοκιμάσεις μονάχα με 1 μνήμη και να μπουτάρεις,και σιγά σιγά ξαναβάζεις και από ένα κομμάτι και θα στρώσει.Αυτή είναι η λύση,είναι σπάνιο φαινόμενο αλλά συμβαίνει.
manosvar Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Ρε τι μπορεί να πάθει κανείς. Αυτό θα πει hot-swap στους δίσκους!!!
Tzimmys Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Ρε τι μπορεί να πάθει κανείς. Αυτό θα πει hot-swap στους δίσκους!!! :-D Σωστός. Γιάννη, μην το σκέφτεσε σοβαρά να το ακολουθήσεις, γιατί βλέπω μέλλον. Μη φας το ψωμί ανθρώπων που τρέχουν όλοι μέρα. Άσε, αφού είσαι αντάξει από δουλειά. Πάντως χωρίς πλάκα, μια φορά που έβαλα δίσκο έτσι όπως εσύ, με πέταξε το ρεύμα, έπεσε ο γενικός και ο δίσκος δε δούλευε για καμιά βδομάδα. Μετά δούλεψε.
metavlitos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 κάτι παρόμοιο είχα πάθει και γω παίδες και έκανα αυτό που λεει ο gherudos,εβγαλα δλδ περιττούς δισκους και μετά έχωσα το cd και έτσι δούλεψε σωστά. παρόλα αυτά το "στατικός" που λες δεν γνωρίζω τι ακριβώς σημαίνει...
aledjo Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 απο κουφα αλλο τιποτα. οταν δουλευα τεχνικος η/υ (αναθεμα την ωρα και τη στιγμη) 1. πηγα σε ενα μαγαζι με λογιστικα να βαλω ενα ups στο server. τι πιο απλο ετσι? το σβηνεις, το βαζεις στη πριζα κτλ και το αναβεις και ολα οκ ετσι? 5 λεπτα υποθεση... ΑΜ ΔΕ σβηνω το server, βαζω το ups πριζα, στην εξοδο βαζω ενα πολυπριζο, στο πολυπριζο βαζω το server και την οθονη του. ε αυτο ηταν! ο σερβερ δε μπουταρε.... ανοιγε μεν, ο σερβερ και η οθονη αλλα δεν εδειχνε τιποτα στην οθονη, ουτε "μπιιπ", ουτε τιποτα απολυτος! το βγαζω απο το ups και το βαζω κανονικα στη πριζα, παλι δεν μπουταρε... λεω παει γκαντεμης ειμαι. τελικα μετα απο πολλες δοκιμες, ανοιγω το σερβερ, αποσυνδεω το σκληρο δισκο και μπουταρε! μετα ξανασυνδεω το δισκο και μπουταρε κανονικαααααα μολις φορτωσε κανονικα εγω εγινα λουις....... οσο δουλευει να προλαβω να φυγω! 2. πελατης της εταιριας ηθελε να του αλλαξουμε το τροφοδοτικο στο η/υ γιατι λεει οτι εκανε θορυβο (!) παω στο γραφειο του με ενα τροφοδοτικο, το αλλαζω κανονικα, μπουταρει, δουλευουν ολα κανονικα αλλα δε βλεπει το DVD-RW. μετα απο δοκιμες καταλαβα οτι το dvd-rw ειχε καει. το πως δε το καταλαβα.... νευρα ο πελατης το λεει και στο μπος. τσακωνομαι με το μπος στην εταιρια γιατι επεμενε οτι εκανα μαλακια εγω και εκαψα το dvd-rw... αλλαζουμε το dvd στο πελατη και ολα οκ αλλα το μπος νευριασμενος μαζι μου. μετα απο μερικες μερες, φερνει ενας πελατης το η/υ του και λεει στο μπος οτι δεν αναβει. ηθελε επιτοπου το φτιαξει και το πηρε το μπος γιατι ολοι οι αλλοι ειχαμε δουλεια αλλα εγω τον κοιταζα. το βαζει στο παγκο και του αλλαζει τροφοδοτικο, αναβει ο η/υ φορτωνει κανονικοτατα. το σβηνει για να το μονταρει γιατι ηταν ολα χυμα για δοκιμες. το φτιαχνει κανονικα με το καινουργιο τροφοδοτικο, παει να το αναψει, αλλα ο σκληρος δισκος γιογκ! δεν τον εβλεπε, δεν ακουγοταν καν! δε ξερω πως εγινε αλλα καικε ο δισκος...... θελετε να σας πω τη συνεχεια? ακομα τρεχει..... εκλεγα απο γελια για 3 μερες :devil:
Invisible_Thief Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Να ξεκαθαρισω οτι δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι θεμα hardware...Χθες πηρα για ενα pc στη δουλεια original vista σε υπολογιστη με διπλο λειτουργικο (xp και vista) και πριν περασω τα vista με το paragon partition manager εκανα format στο partition με τα xp . Ειπα μηπως κατορθωνα να σβησω τα xp και μετα με μονα τους τα σπασμενα vista να τους αλλαξω το serial με το νομιμο ωστε να μην κανω format. Οταν ομως μετα το format μεσα απο τα vista στο partition με τα xp το pc δεν ξεκιναγε με τιποτα ....Εβγαζε κατι ...κινεζικα και τιποτα αλλο. Δοκιμασα να μπουταρω με το dvd των vista και να κανω format !!!! Αμ δε.....Το pc εβλεπε το dvd μου ελεγε να πατησω ενα κουμπι για να ξεκινησει οτι και να παταγα παλι τα ...κινεζικα στην οθονη διπλα στις τελιτσες. Κατι σαν ΥφΥφ μου εγραφε. Φωναξα σημερα τον τεχνικο και του εκανε τα ιδια !!!! Τραβαγε τα μαλια του που τα εχει και λιγα !!!! Αρχισε να ξηλωνει καρτες , μνημες , δισκους !!!! Οταν ξηλωσε το καλωδιο των δισκων το dvd μουταρε χωρις να βγαελει το μυνημα "πατηστε ενα κουμπι...". Ξανασυνδεσε τους δισκους και παλι το ιδιο προβλημα !!!! Και τοτε εγω ο ...expert λεω την φλασια !!! "Ρε Θαναση γιατι δεν αποσυνδεεις τους δισκους , να δει το dvd και μετα να τους ξανασυνδεσιες χωρις να το σβησεις το pc "? Με κοιταξε με ορθανοιχτα ματια και γεματος αμφιβολια (λογικο ηταν) και μου λεει οτι ετσι πορει και να παθει ζημια το pc !!!! Τον προτρεπω να το κανει και ........επιασε !!!!!!!Λετε εγω που δεν εχω πιασει κατσαβιδακι να ...εξεληχθω ???? Χαριτολογωντας του ειπα .... Παιζαμε μπαλα , πεταξαμε την μπαλα στην εξεδρα δεν μας ειδε κανεις , μας την ξαναρηξαν μεσα και βαλαμε γκοοοοολ !!!! kanw pws den to diavasa!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.