Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ,ΤΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΜΟΥ ΣΙΓΗΣΕ(PSTN ΓΡΑΜΜΗ),ΕΝΩ ΤΟ INTERNET ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!ΟΣΟΙ ΚΑΛΟΥΝ ,ΑΚΟΥΝ ΗΧΟ ΚΛΗΣΗΣ,ΑΛΛΑ ΕΓΩ RIEN!OI TEXNIKOI TOY OTE EIΠΑΝ ΟΤΙ Η ΓΡΑΜΜΗ ΩΣ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Κ Η ΒΛΑΒΗ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΩΣ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ Κ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ.Ο ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ ΒΛΑΒΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ-ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΣΗΣ Κ.Τ.Λ. Κ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΟΤΕ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΝΕΑ ΤΗΛ.ΑΙΤΗΣΗ-ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ-ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΗΡΘΑΝ ΑΛΛΕΣ 2 ΦΟΡΕΣ,ΟΠΩΣ ΕΜΑΘΑ,ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΚΟΥΔΟΥΝΙ Η ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΛ.ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑ.Ο ΟΤΕ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ-ΧΩΝΕΥΤΗΣ Η ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.ΟΣΟΥΣ ΡΩΤΗΣΑ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΝΑΙ ΘΕΜΑ ΟΤΕ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟ ΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΣΟΥΧΤΕΡΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ,ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?ΝΑ ΦΩΝΑΞΩ 5-6 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ,3-4 ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Η 2-3 ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ???

Δημοσ.

Τρέλα :shock::shock::shock:

Εφόσον έχεις net το ρεύμα-σήμα φτάνει κανονικά μέχρι την πρίζα σου .

Αρα ποιος ο λόγος να μην έχεις και τηλεφωνικό σήμα ;Αν υπήρχε πρόβλημα στο

σπίτι σου το πιθανότερο είναι να μην έχεις net (λόγω παρεμβολών κλπ )

και να έχεις τηλέφωνο και όχι το αντίθετο .

Λογικά οι τεχνικοί του ΟΤΕ κάπου κάνουν λάθος ! Προφανώς το σήμα φτάνει

μέχρι το κουτί σου (αφού φτάνει μέχρι την πρίζα σου) αλλά πιο σήμα ;

Τσέκαραν με τηλέφωνο στον κατανεμητή ότι χτυπάει ;

Δεν ξέρω αν πιάνουν τα χέρια σου και αν έχεις πρόσβαση στον κατανεμητή αλλά

εγώ στη θέση σου θα έβρισκα εκεί το ζεύγος μου και θα έβαζα πάνω μια συσκευή

να δω αν χτυπάει .Το έκανε αυτό ο ηλεκτρολόγος σου ;

Αφού θα έρθουν ξανά φρόντισε να είσαι εκεί και πρήξε τους στις ερωτήσεις .

Να πάρουν τηλέφωνο μπροστά σου από τον κατανεμητή στο κινητό σου να

επιβεβαιώσεις ότι το νούμερο είναι ΟΚ (καμιά φορά μπλέκουν τα νούμερα )

και εσύ από το κινητό πίσω για να επιβεβαιώσεις ότι χτυπάει .

Δημοσ.

Με ποιον πάροχο έχεις το ADSL?Connx ή κάτι άλλο?Για να έχεις ADSL και όχι τηλέφωνο λογικα κάποιο πρόβλημα υπάρχει με το splitter που είναι στον κατανεμητή του ΟΤΕ που είναι στο αστικό σου κέντρο.Το πρόβλημα σου εμφανίστηκε αφου είχες καιρό το ADSL ή τώρα σε συνδέσαν πρώτη φορά και δημιουργήθηκε το πρόβλημα?

Δημοσ.

Κyrnikos & peavy,ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σας.Το ΑDSL (conn-x)το έχω καιρό και η συνδεσμολογία είναι τύπου PSTN,δηλ.μόνο με φίλτρο και όχι splitter.Ο τεχνικός υποστήριξε ότι στον κατανεμητή είχε σήμα και μάρκαρε το ζεύγος των καλωδίων για να τα δει κ ο ηλεκτρολόγος,αλλά ο δεύτερος δεν διαπίστωσε πρόβλημα,αν και δεν δοκίμασε με συσκευή.Θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου kyrnikos και ας ελπίσουμε να βρεθεί κάποια άκρη...

Δημοσ.
Τρέλα :shock::shock::shock:

Λογικά οι τεχνικοί του ΟΤΕ κάπου κάνουν λάθος ! Προφανώς το σήμα φτάνει

μέχρι το κουτί σου (αφού φτάνει μέχρι την πρίζα σου) αλλά πιο σήμα ;

...ή έχουν κάνει κάποια χαζομάρα στο καφαο και δεν το έχουν πάρει χαμπάρι ακόμα.

Δημοσ.

Όπως υποψιαζόμουν,το "πρόβλημα" ήταν του ΟΤΕ!!!Μετά από αμέτρητα τηλέφωνα,λίγα παρακάλια,την υπενθύμιση καταγγελίας και ένα γενναίο φιλοδώρημα-φαίνεται αυτό της πρώτης επίσκεψης ήταν αμελητέο-,ο ίδιος τεχνικός που είχε διαγνώσει ηλεκτρολογική βλάβη έφτιαξε το τηλέφωνο,αφού "στόλισε"τον ηλεκτρολόγο και τον κλάδο του και τον κατηγόρησε για κακούς χειρισμούς,τόσο στον κατανεμητή,όσο και στη σύνδεση των καλωδίων με την τηλεφωνική συσκευή στο διαμέρισμα!!!Φυσικά,δεν χρειάστηκε να αντικαταστήσει το"υπεύθυνο καλώδιο",αφού θέμα καλωδίωσης δεν υπήρξε ποτέ!!!Απλά,με τα μαγικά του χέρια,συνέδεσε "σωστά" την συσκευή και το σήμα ξαφνικά επανεμφανίστηκε!!!ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ :7 ημέρες χωρίς τηλέφωνο,35 ευρουλάκια για άσκοπη επίσκεψη ηλεκτρολόγου και άλλα τόσα στο παλικάρι που έκανε τα μαγικά του!!!ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ!!! :X:X:X

Δημοσ.

Αναμενόμενο ... δεν είναι δυνατόν να έχεις ADSL και να μην έχεις τηλέφωνο ή μάλλον είναι

απίθανο ενώ το αντίστροφο είναι σύνηθες .

Πιθανότατα έκαναν μια πατάτα κάπου στο κέντρο και μετά λόγω βαρεμάρας, πλημμελή

έλεγχο .

Όταν συνειδητοποίησε ότι το λάθος είναι από τη μεριά τους το έφτιαξε (με τα μαγικά

χέρια :eek: )και το φόρτωσε στον ηλεκτρολόγο .

Εχουν σημειωθεί αρκετές αναφορές όπου κατά την εγκατάσταση adsl μπερδεύουν τα

νούμερα,μπορεί να έγινε έτσι ,αφού το τηλέφωνο καλούσε κανονικά.

Τι να πεις ....είπαμε ,δεν φταίει για όλα ο ΟΤΕ αλλά μερικές φορές φταίει και παραφταίει !

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Να χαιρετήσω όλους τους φίλους του forum!

Εμένα συμβαίνει το εξής απο εχτές!

Το internet δουλεύει, αλλά το τηλέφωνο όχι σε όλες τις πρίζες παρα μόνο στην κεντρική όπου έρχεται στο διαμέρισμα μου.

Ο τεχνικός του ΟΤΕ που επισκέφτηκε το σπίτι μας είπε ότι πρέπει να είναι θέμα εσωτερικής καλωδίωσης. Μάλλον έχει δίκιο αφού τηλέφωνο και ίντερνετ πρακτικά έχουμε!

Τώρα όμως φοβάμαι να αρχίσω να τρυπάω τοίχους αφού μόλις πριν 3 μήνες τελείωσε μια ανακαίνιση διάρκειας 1 μήνα!

Όποιος έχει κάποια ιδέα ...!

Δημοσ.

Τοίχους δε χρειάζεται να τρυπήσεις. Μόνο το πριζάκι πρέπε να ανοιχτεί και να ενώσεις σωστά τα καλώδια. Αν νομίζεις οτι μπορείς , δοκίμασε να το ανοίξεις και μόνος σου , αλλιώς φώναξε ηλεκτρολόγο.

Δημοσ.

τελικά όντως δεν χρειάστηκε τίποτα το συγκλονιστικό!

επειδή η εγκατάσταση είναι 20ετίας το κύκλωμα των γραμμών , αν το λέω και σωστά, είναι εν σειρά με αποτέλεσμα μια προβληματική πρίζα να "ρίχνει" το κύκλωμα! την απομονώσαμε και όλα καλά!!:-D

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Όπως υποψιαζόμουν,το "πρόβλημα" ήταν του ΟΤΕ!!!Μετά από αμέτρητα τηλέφωνα,λίγα παρακάλια,την υπενθύμιση καταγγελίας και ένα γενναίο φιλοδώρημα-φαίνεται αυτό της πρώτης επίσκεψης ήταν αμελητέο-,ο ίδιος τεχνικός που είχε διαγνώσει ηλεκτρολογική βλάβη έφτιαξε το τηλέφωνο,αφού "στόλισε"τον ηλεκτρολόγο και τον κλάδο του και τον κατηγόρησε για κακούς χειρισμούς,τόσο στον κατανεμητή,όσο και στη σύνδεση των καλωδίων με την τηλεφωνική συσκευή στο διαμέρισμα!!!Φυσικά,δεν χρειάστηκε να αντικαταστήσει το"υπεύθυνο καλώδιο",αφού θέμα καλωδίωσης δεν υπήρξε ποτέ!!!Απλά,με τα μαγικά του χέρια,συνέδεσε "σωστά" την συσκευή και το σήμα ξαφνικά επανεμφανίστηκε!!!ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ :7 ημέρες χωρίς τηλέφωνο,35 ευρουλάκια για άσκοπη επίσκεψη ηλεκτρολόγου και άλλα τόσα στο παλικάρι που έκανε τα μαγικά του!!!ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ!!! :X:X:X

Μια από τα ίδια κι εγώ. Γύρισα από τη δουλειά και έχω ίντερνετ αλλά όχι τηλέφωνο. Πήρα τηλέφωνο τον ΟΤΕ και μου είπαν να περιμένω να με πάρουν τηλέφωνο. Ελπίζω να μην τραβήξει πάρα πολύ το πρόβλημα...

Δημοσ.

Μια από τα ίδια κι εγώ. Γύρισα από τη δουλειά και έχω ίντερνετ αλλά όχι τηλέφωνο. Πήρα τηλέφωνο τον ΟΤΕ και μου είπαν να περιμένω να με πάρουν τηλέφωνο. Ελπίζω να μην τραβήξει πάρα πολύ το πρόβλημα...

Σήμερα στις 8 το πρωί με πήρανε τηλέφωνο και μέχρι τις 9:30 μου το είχανε φτιάξει.. Δεν μπήκανε σπίτι μου κοιτάξανε μόνο τα δικά τους. Ταχύτητα τελικά ο ΟΤΕ..

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αναμενόμενο ... δεν είναι δυνατόν να έχεις ADSL και να μην έχεις τηλέφωνο ή μάλλον είναι

απίθανο ενώ το αντίστροφο είναι σύνηθες .

Πιθανότατα έκαναν μια πατάτα κάπου στο κέντρο και μετά λόγω βαρεμάρας, πλημμελή

έλεγχο .

Όταν συνειδητοποίησε ότι το λάθος είναι από τη μεριά τους το έφτιαξε (με τα μαγικά

χέρια :eek: )και το φόρτωσε στον ηλεκτρολόγο .

Εχουν σημειωθεί αρκετές αναφορές όπου κατά την εγκατάσταση adsl μπερδεύουν τα

νούμερα,μπορεί να έγινε έτσι ,αφού το τηλέφωνο καλούσε κανονικά.

Τι να πεις ....είπαμε ,δεν φταίει για όλα ο ΟΤΕ αλλά μερικές φορές φταίει και παραφταίει !

ολα γινονται.γινετε να εχεις τηλ και να μην εχεις ιντερνετ αλλα γινεται να εχεις ιντερνετ και να μην εχεις τηλ.

το ιντερνετ παιζει ακομα και με το ενα καλωδιο να γειωνει ενω στο τηλεφωνο οχι.επισης μπορει να ειναι θεμα splitter Στο κτιριο του οτε.

ειναι πολλα σεναρια που μπορουν να γινουν.εχω δει και γραμμη που επαιζε με το ενα καλωδιο στον αερα(το ιντερνετ επαιζε αλλα βεβαια με χαλια χαρακτηριστικα)

δεν μπορουμε να συγκρινουμε το ενα με το αλλο απλα με βαση τι παιζει και τι βλεπει καποιος μπορει να καταλαβει τι γινεται αν το ξερει.πχ στο μονοποπο δεν εχεις τηλ δεν εχεις ταση μπορει να εχεις adsl και απλα να εισαι σε χαλια ταχυτητα με το Μισο upload και download και τα margin σου να ειναι σε 6 και 6.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...