Προς το περιεχόμενο

1 pc με 2 οθόνες που θα χρησιμοποιούνται ως 2 διαφορετικά pc

xania4ever

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πρωτο δε πρέπει να κάνει με τη λογική ότι κάνει switch και έχει τον έλεγχο ή ο ένας η ο άλλος αλλα όχι και οι δύο ταυτόχρονα.

Τα άλλα 2 μου φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα! Ειδικά το δεύτερο που το μόνο που ζητάει είναι 2 μόνιτορ, 2 σετ πληκτρολόγια και ποντικια και όλα τα υπόλοιπα γίνονται με software!

Μπράβο! ;)

EDIT: Τώρα είδα ότι είναι μόνο για Linux! :lol:

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ φίλε να σαι καλά...Η δεύτερη λύση μου αρέσει μιας και το μόνο που χριεάζεται είναι το software.Κάτι σαν το αυτό του τρίτου link πουλιέται στην Ελλάδα?

Δημοσ.

Λοιπόν φιλε μου, αυτο που λεσ ακριβως το εχς δει κι εγω και δουλευε αψογα με ενα κουτι και 3 οθονες πληκτρολογια ποντικια αλλα εχουν περασει χρονια απο τοτε και δεν ξερω τι συμβαινει τωρα στιν αγορα...

σιγουρα δουλευανε με ενα συστηματακι της applica τα οποια μπορεισ να βρεις στα παρακατω link...

δεν ξερω τι ακριβως μπορεις να κανεις με τα linux και με software καθως και αν αυτο σε ενδιαφερει.

http://www.applica.com/categories/zeroclient.htm

υπαρχει και ενα ξεχασμενο θεμα εδω μεσα

http://www.insomnia.gr/forum/archive/index.php/t-118988.html

ελπιζω να ηταν χρησιμες οι πληροφοριες μου..

Δημοσ.
Προφανώς αν όχι απαραίτητα 2 start μενου, τουλάχιστο 2 ζευγάρια keyb+mouse, ώστε το 2 dekstop να είναι εντελώς ανεξάρτητο. Θα μου πείτε πως θα γίνεται αυτό χωρίς 2 start menu. Ξέρω και εγώ, ίσως η δεύτερη οθόνη είναι fix, Μόνο surfarisma δλδ...

eimai ligos

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Προσπαθώ να κάνω κάτι παρόμοιο.. το πρόβλημά μου όμως είναι οτι τα virtual machines δεν έχουνε καλή υποστήριξη γραφικών direct-opengl acceleration (αν και έχω τις δυνατότητες σαν hardware) για απλό browsing και ίσως και κάποια παιχνίδια είναι αρκετά εύκολο να γίνει.. είτε με το vMware ή το VirtualBox.

Το πρόβλημά μου είναι καθαρά θέμα γραφικών.. σκέφτηκα την λύση να χρησιμοποιήσω την 2η οθόνη σαν επέκταση της πρώτης και στην κάθε μια να τρέχω τα προγράμματα-παιχνίδια που θέλω.. όλα καλά μέχρι εδώ.. τρέχουν όλα εντάξει.. ΑΛΛΑ δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω 2ποντικια 2πληκτρολόγια.. το καθένα για διαφορετική οθόνη..

ΥΓ:Συγκεκριμένα προσπάθησα να τρέξω το warcraft3-frozen throne σε όλα τα virtual Machines δούλεψε αλλά με πρόβλημα στα γραφικά :confused: (στην καλύτερη "εκδοχή" vMware σε opengl με κάποια προβλήματα-λάθη στις "σκιες") Σε επέκταση οθόνης από την άλλη δούλεψε κανονικότατα (με προγραμματάκι για να επιτρέπει πάνω από 1 wrc3 ανοιχτό) αλλά έχω το πρόβλημμα με το πληκτρολόγιο-ποντίκι..

ΥΓ:Αν υπάρχει καμία λύση να "διαχωρίσω" πληκτρολογια-ποντίκια ας την προτίνει κάποιος :)

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Αυτή η πρακτική είναι γνωστή ως multiseating:

http://en.wikipedia.org/wiki/Multiseat_configuration

Με linux πάλι γίνεται σίγουρα αλλά πρέπει να υπάρχει απομακρυσμένο τερματικό όπως είπα.

Στο Linux (ή σε όποιο άλλο λειτουργικό τρέχει Xorg) δέν ισχύει ο παραπάνω περιορισμός: με το κατάλληλες ρυθμίσεις μπορεί να γίνει οποιαδήποτε κατανομή και ομαδοποίηση σε οποιοδήποτε αριθμό συσκευών εισόδων/εξόδων.

Στα Windows θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάποια σχετική εφαρμογή, με μία πρώτη αναζήτηση φαίνεται να υπάρχουν κάποιες (π.χ. SoftXpand), αλλά δε ξέρω πόσο καλή δουλειά κάνουν.

Πάντως ο Xorg αναπόφευκτα το κάνει άριστα γιατί έχει σχεδιαστεί εξ' αρχής για να το υποστηρίζει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...