xania4ever Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Γειά σας παιδιά έχω αυτήν την απορία.Γίνεται σε ένα pc να του συνδέσεις 2 οθόνες οι οποίες όμως να μην δείχνουν το ίδιο αλλά να είναι ουσιαστικά σαν 2 διαφορετικά pc?Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι θέλω να πώ γιατί το γράψα λίγο μπερδεμένα αλλά δεν μπορώ να το πώ καλύτερα....
SwAToNeR Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Αν κατάλαβα καλά αυτό που θές να κάνεις γίνεται μόνο με virtual machine. δηλαδή εξομοίωση του pc με εφαρμογή μέσα απο τον υπολογιστή σου. Την οποία εφαρμογή θα την έχεις maximize στην δεύτερη οθόνη. Βέβαια μη περιμένεις να παίζεις 2 διαφορετικά παιχνίδια ταυτόχρονα αν δεν έχεις αρκετά γρήγορο σύστημα.
p_under Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 εγω νομιζω οτι αλλο ζηταει,το εχει κανει ενας φιλος μου,αν τον βρωρωταω κ σου λεω..
SwAToNeR Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 H εννοεί 2 Start Menu πχ 2 ταυτόχρονα λειτουργικά είτε Dual View επέκταση της επιφάνειας εργασίας.
Deorum Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Προφανώς αν όχι απαραίτητα 2 start μενου, τουλάχιστο 2 ζευγάρια keyb+mouse, ώστε το 2 dekstop να είναι εντελώς ανεξάρτητο. Θα μου πείτε πως θα γίνεται αυτό χωρίς 2 start menu. Ξέρω και εγώ, ίσως η δεύτερη οθόνη είναι fix, Μόνο surfarisma δλδ...
gdp77 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Γειά σας παιδιά έχω αυτήν την απορία.Γίνεται σε ένα pc να του συνδέσεις 2 οθόνες οι οποίες όμως να μην δείχνουν το ίδιο αλλά να είναι ουσιαστικά σαν 2 διαφορετικά pc?Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι θέλω να πώ γιατί το γράψα λίγο μπερδεμένα αλλά δεν μπορώ να το πώ καλύτερα.... Πες μας τι θες να κάνεις ακριβώς.
irahara Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Νομίζω ότι αυτό που εννοεί είμαι μία κεντρική μονάδα με 2 οθόνες, 2 mouse και 2 πληκτρολόγια, να τρέχει ο καθένας την δική του εφαρμογή που θα την βλέπει στην δική του οθόνη. Στην πραγματικότητα αυτό που υποθέτω ότι θέλει είναι να εξομειώσει 2 διαφορετικά κουτιά. Κάτι που ενδιαφέρει και εμένα οπότε αν κάποιος ξέρει......
SwAToNeR Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Θες δηλαδή 2 οθόνες και 2 keyboards σωστά; Να δουλεύουν 2 άτομα ταυτόχρονα σε έναν υπολογιστή δηλαδή. ΕΕΕΕ δε γίνεται Το input του υπολογιστή είναι 1. Δε πα να βάλεις 4 ποντίκια μαζί οτι κ να κάνεις δε μπορείς να δείς 2 κέρσορες
Technology fan Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Θες δηλαδή 2 οθόνες και 2 keyboards σωστά; Να δουλεύουν 2 άτομα ταυτόχρονα σε έναν υπολογιστή δηλαδή.ΕΕΕΕ δε γίνεται Το input του υπολογιστή είναι 1. Δε πα να βάλεις 4 ποντίκια μαζί οτι κ να κάνεις δε μπορείς να δείς 2 κέρσορες Βασικά έχω την εντύπωση οτι μπορείς. Είχα δει κατι βιντεάκια στο youtube που σ' δειχναν και πως... και μάλιστα να μπορείς να γράφεις και σε δύο μέρη ταυτόχρονα μεσω 2 keyboard... με κανα σχετικό search θα το βρεις.
mohic4n Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Αν κατάλαβα καλά αυτό που θές να κάνεις γίνεται μόνο με virtual machine. δηλαδή εξομοίωση του pc με εφαρμογή μέσα απο τον υπολογιστή σου. Την οποία εφαρμογή θα την έχεις maximize στην δεύτερη οθόνη. Βέβαια μη περιμένεις να παίζεις 2 διαφορετικά παιχνίδια ταυτόχρονα αν δεν έχεις αρκετά γρήγορο σύστημα. Θες δηλαδή 2 οθόνες και 2 keyboards σωστά; Να δουλεύουν 2 άτομα ταυτόχρονα σε έναν υπολογιστή δηλαδή.ΕΕΕΕ δε γίνεται Το input του υπολογιστή είναι 1. Δε πα να βάλεις 4 ποντίκια μαζί οτι κ να κάνεις δε μπορείς να δείς 2 κέρσορες Δεν χρειαζεται κατι παραπανω να πουμε.
babylonx Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Ο υπολογιστής έχει τη δυνατότητα να το κάνει. Δεν έχω δει όμως να το κάνει άμεσα δηλαδή συνδέοντας απευθείας 2 οθόνες, 2 ποντίκια και 2 πληκτρολόγια. Ο ένας μπορεί να είναι τοπικά και οι άλλοι από απομακρυσμένους σταθμούς εργασίας (workstations). Δε ξέρω αν γίνεται με Windows server. Με Windows XP πάντως δε γίνεται σίγουρα. Με linux πάλι γίνεται σίγουρα αλλά πρέπει να υπάρχει απομακρυσμένο τερματικό όπως είπα. Ο κάθε χρήστης μπορεί να κάνει login στο μηχάνημα και να τρέχει τα δικά του ανά πάσα στιγμή χωρίς ο διπλανός να καταλαβαίνει τίποτα εκτός βέβαια αν επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν κοινό resource πχ να γράψουν και οι δύο ένα DVD με το ίδιο recorder. Τον όρο "multiuser" δεν τον έχει ακουστά κανείς σας;
xania4ever Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Νομίζω ότι αυτό που εννοεί είμαι μία κεντρική μονάδα με 2 οθόνες, 2 mouse και 2 πληκτρολόγια, να τρέχει ο καθένας την δική του εφαρμογή που θα την βλέπει στην δική του οθόνη. Στην πραγματικότητα αυτό που υποθέτω ότι θέλει είναι να εξομειώσει 2 διαφορετικά κουτιά. Κάτι που ενδιαφέρει και εμένα οπότε αν κάποιος ξέρει...... Ναι αυτό θέλω γίνεται τελικά? P.S= σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
for4 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Αυτό που ζητάει ο φίλος δεν ξέρω αν γίνεται, έγω ήθελα να μάθω αν μπορώ να συνδέσω 2 οθόνες στον υπολογιστή μου και η καθεμια να δείχνει διαφορετικη επιφάνεια εργασίας, χρησιμοποιώ ubuntu και έχω 2 workspaces, ε αυτά θέλω το κάθενα να φαίνεται σε διαφορετική οθόνη. Εννοείται ότι θα έχω ένα ποντίκι και ένα πλκτρολόγιο. Έχω δει κάτι παρόμοιο σε internet cafes που ειχαν μηχανήματα με 3 οθόνες και παίζανε wow. Γίνεται?
mezger Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Μην τον τρομάζετε τον άνθωπο φυσικά και γίνεται: βάζεις να τρέχουν όσες virtual machines θες/αντέχει το μηχάνημα, και η κάθε μια να ειναι συνδεδεμένη με συγκεκριμένα keyboard/mouse/monitor/σκληρό/printer κλπ κλπ. O host έτσι κι αλλιώς δεν βλέπει τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στους guests, και ζήσαν όλοι καλά κι εμείς καλύτερα
babylonx Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Για να λές ότι γίνεται με Virtual Machines κάτι θα ξέρεις. Κάποτε πάντως που το κόστος ενός υπολογιστή ήταν υπέρογκο, οι εταιρίες είχαν ένα κεντρικό mainframe και οι υπάλληλοι καθόντουσαν σε μικρούς workstations που ήταν lite εκδόσεις υπολογιστών και είχαν μια πολύ φτωχή mainboard, ένα πληκτρολόγιο και μια οθόνη. Ήταν ειδικά κατασκευασμένα για να συνδέονται στο mainframe και δε μπορούσαν να δουλέψουν αυτόνομα. Αυτό είναι το multi user: o κάθε χρήστης έχει το δικό του τερματικό το οποίο είναι απλά σημείο εισόδου-εξόδου χωρίς να είναι αυτόνομο υπολογιστικό σύστημα και όλα αυτά συνδέονται στον κεντρικό υπολογιστή ο οποίος εκτελεί ταυτόχρονα τις διεργασίες όλων, ξεχωριστά του ενός από τον άλλο έτσι ώστε να μην έχει ο ένας πρόσβαση στα όσα κάνει ο άλλος. Με το σημερινό κόστος αυτά τα συστήματα δεν υφίστανται πλέον και η μετεξέλιξή τους ήταν τα Windows ΝΤ και οι Domain Controllers αλλά εδώ ο κάθε χρήστης είχε το δικό του pc με το οποίο απλά είχε πρόσβαση στο τοπικό δίκτυο και δικά του δικαιώματα μέσα σε αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.