tasos__ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Καλημέρα, εχω παρατηρησει το εξης φαινομενο σε ταινιες κυριως με 29.97 framerate οταν τις παιζω στο dvd player σε lcd εχω σπασιματα στην κινηση ενωω φαινονται διακεκομενες εικονες στην κινηση και φαίνεται σα να πηδάει frames. Στον ήχο κανένα πρόβλημα. Επίσης σε άλλες περιπτώσεις έχω σαν το ένα frame να μπαίνει στο άλλο δλδ δυο frames ενωμένα μαζί δλδ μέχρι να τελειώσει το ένα φαίνεται το ένα πάνω στο άλλο. Η συνδεση είναι με scart και ο player σχετικά παλιός. όταν συνδεω το laptop με την tv με hd καλώδιο δεν εχω προβλημα. Τι να φταίει άραγε; O player; scart; το σήμα το επεξεργάζεται αλλιώς η tv; η τηλεόραση lcd;
KnightRider Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Oχι αυτο που φταιει ειναι οτι μπορει εσυ να εκανες την ταινια για PAL σημα στα 30 fps ή απο το dvd player να το εχεις ρυθμισει PAL. Το PAL ειναι κανονικα μονο για 25 fps. Και για τον υπολογιστη αν θελεις κατεβασε ενα πολυ καλο προγραμμα που λεγεται Corel WinDVD και εχει φιλτρο Natural Motion για φυσικες κινουμενες εικονες χωρις τραιμοπαιγμα. Δοκιμασε το http://www.download.com/Corel-WinDVD/3000-7970_4-10208797.html
tasos__ Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δηλαδη εννοεις οτι ειναι καλυτερα με βαση τα frames πριν δω καποια ταινια να αλλαζω το συστημα ntsc/pal; Ο player υποστηρίζει και τα 2 Δλδ για 25 fps είναι καλύτερα σε pal? Σε 29 ή 23; -----Προστέθηκε 16/1/2009 στις 06 : 33 : 16----- Τελικά ο player έχει ρύθμισει auto οπότε λογικά θα αναγνωρίζει. -----Προστέθηκε 16/1/2009 στις 10 : 22 : 29----- τελικα δικιο ειχες το pal εφταιγε μολις το εκανα ntsc εγινε αισθητη η διαφορα μονο που αλλαζει και λιγο το aspect ratio με αποτελεσμα να φαινονται οι ανρθωποι λιγο χοντροι οσο και να το αλλαξω παραμενει ετσι μηπως ξερεις καποια λυση; αλλιως καλυτερα pal και ας εχω απωλειες -----Προστέθηκε 16/1/2009 στις 11 : 06 : 36----- και το αλλο ειναι οτι δεν αλλαζει αυτοματα σε wide
KnightRider Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Για PAL μονο 25 fps, για NTSC 29.97 fps και νομιζω και στα 23.976 fps. Και για το aspert ratio λιγο δυσκολο δεν εχω λυση δυστυχως. Στον υπολογιστη δοκιμασε να το μετατρεψεις για pal σημα για να ειναι στα 25 fps.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.