Προς το περιεχόμενο

Κουφό με τα κοινόχρηστα!! Ας βοηθήσει κάποιος

giouli1981

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οχι δεν ειναι.Δεν ειναι ωρες λειτουργιας ειναι θερμιδοωρες ειναι καταναλωση ενεργειας-ζεστου νερου-καψιμο πετρελαιου για το ζεσταμα ,οχι ρευματος.

• Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Σκεφτείτε και το γεγονός της προθέρμανσης του καυστήρα.Δηλ αν κάποιος πάει νωρίς και θερμάνει το σπίτι του,ένα μεγάλο μέρος απ' τη "θέρμανση" (βάσει του νόμου του Joul σε σχέση με την παραγώμενη θερμότητα σαν απόρροια της δαπανώμενης ενέργειας...) θα πάει στο μηχάνημα αυτό καθ' αυτό.Οπότε ο αμέσως επόμενος θάχει τζάμπα "επίπεδο".

Λογικό;

Εμένα όταν προθερμαίνεται ο καυστήρας, και μέχρι να πιάσει τη θερμοκρασία 40 ο κυκλοφορητής, οι ωρομετρητές δεν μετράνε...

-----Προστέθηκε 12/2/2009 στις 11 : 54 : 26-----

όλα αυτά τα ωραία αδυνατεί να τα καταλάβει ο μέσος ένοικος. Έτσι, ο ένοικος του 2ου θα δει ότι έχει πχ 20 ώρες και πληρώνει 100 ευρώ, αλλά ο φούστης στον 3ο έχει 30 ώρες και πληρώνει 90 ευρώ. Με κλέβει, με κοροϊδεύει, ο διαχειριστής μαγειρεύει τα κοινόχρηστα. Και ακόμα παραπέρα: τα καλοριφέρ μου έχουν πρόβλημα, ο άλλος έχει πιό μεγάλα σώματα άρα μας κλέβει, η κατανομή είναι λάθος να φέρουμε μηχανικό να μας κάνει καινούρια, κλπ κλπ. Τα έζησα στην οικοδομή μου πέρυσι. Και μετά από καυγάδες επί καυγάδων, ευτυχώς συμφωνήσαν οι περισσότεροι και βάλαμε ατομικούς με φυσικό αέριο. Μεγάλη δαπάνη, δεν ξέρω αν αποσβεστεί ποτέ, αλλά ησύχασε το κεφάλι μας, και αυτό δεν πληρώνεται... Πιστεύω πως η ωρομέτρηση είναι η μεγαλύτερη μαλακία που μπορεί να εφαρμοστεί σε μια πολυκατοικία. Καλύτερα μαγκάλι με κάρβουνα :lol:

Οι ατομικοί είναι αυτοί που μπαίνουν στον τοίχο και ζεσταίνουν on demand?

Πόσο σου πήγε?

Τα σώματα τα κρατήσατε και συνδεθήκανε με το νέο ατομικό καυστήρα ή τα αλλάξατε?

Δημοσ.

να διευκρινισω ο ωρομετρητης του πετρελαιου.δεν ξερω αν βοηθαει..και επισης σας παρακαλω εσεις που τα κατεχετε τα θεματα δειξτε μου εναν εγκυρο τροπο υπολογιμου πετρελαιου!ειμαι νεα..μην παω φυλακη για ανθρωποκτονια γειτονα!!!

Δημοσ.
Οι ατομικοί είναι αυτοί που μπαίνουν στον τοίχο και ζεσταίνουν on demand?

Πόσο σου πήγε?

Τα σώματα τα κρατήσατε και συνδεθήκανε με το νέο ατομικό καυστήρα ή τα αλλάξατε?

ατομικός είναι αυτός που είναι δικός σου, στο μπαλκόνι σου, ανάβει - σβήνει όποτε του πεις εσύ, και φυσικά τον πληρώνεις μόνο εσύ :-) .

Τα σώματα τα κρατήσαμε. Κόψαμε την παροχή του κεντρικού καυστήρα, και σύνδεσε ο καθένας τον δικό του. Εμένα μου βγήκε κοντά στα 2500 η όλη δουλειά (σύνδεση ΕΠΑ, λέβητας, εργατικά, κλπ). Εξαρτάται από το μηχάνημα που θα επιλέξεις, την δουλειά που πρέπει να γίνει στο διαμέρισμά σου, το κόστος της σύνδεσης με την ΕΠΑ (αθήνα πχ κατά διαστήματα είναι και δωρεάν, εδώ πάνου πληρώνουμε κάνα 400άρι)...

Δημοσ.
ατομικός είναι αυτός που είναι δικός σου, στο μπαλκόνι σου, ανάβει - σβήνει όποτε του πεις εσύ, και φυσικά τον πληρώνεις μόνο εσύ :-) .

Τα σώματα τα κρατήσαμε. Κόψαμε την παροχή του κεντρικού καυστήρα, και σύνδεσε ο καθένας τον δικό του. Εμένα μου βγήκε κοντά στα 2500 η όλη δουλειά (σύνδεση ΕΠΑ, λέβητας, εργατικά, κλπ). Εξαρτάται από το μηχάνημα που θα επιλέξεις, την δουλειά που πρέπει να γίνει στο διαμέρισμά σου, το κόστος της σύνδεσης με την ΕΠΑ (αθήνα πχ κατά διαστήματα είναι και δωρεάν, εδώ πάνου πληρώνουμε κάνα 400άρι)...

Άρα με 3000 ευρώ βάζεις δικό σου και τελειώνεις. Εμείς έχουμε καυστήρα πετρελαίου και το όλο σύστημα θερμαίνει 3 διαμερίσματα ταυτόχρονα, δίχως αυτονομία.

Μένουμε στον πρώτο, τα άλλα δύο διαμερίσματα είναι ισόγειο και δεύτερος.

Φαντάζομαι βάζοντας ατομικό, θα κοπεί η διασύνδεση του δεύτερου ορόφου.

Μπορώ να βάλω ατομικό και οι άλλοι δύο να πάνε να πνιγούν??

Δημοσ.

αν δεν έχετε αυτονομία (δηλαδή δεν έχετε θερμοστάτες, ηλεκτροβάνες, μετρητές) τα πράγματα ίσως είναι πιο δύσκολα. Ίσως να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι υπάρχουσες σωληνώσεις και να χρειάζονται νέες. Πρέπει να φέρεις κάποιον ειδικό, να δει την εγκατάσταση και να σου πει. Όχι έναν δηλαδή, αλλά 3-4 για προσφορές.

Για αλλαγή θέρμανσης ισχύει ότι λέει το καταστατικό. Αν λέει πως πρέπει να συμφωνείτε όλοι, δεν μπορείς μόνος σου. Αν δεν υπάρχει καταστατικό δεν ξέρω τι γίνεται. Λογικά κάνει ο καθένας του κεφαλιού του.

Δημοσ.

Αν δεν υπάρχει καταστατικό είναι μπέρδεμα. Σε αυτή την περίπτωση ισχύει ο νόμος 3741/1929, αλλά δεν θυμάμαι να λέει κάτι για θέρμανση. Θα το κοιτάξω αύριο. Ή μπορεί να πας στο επικό τόπικ με τις "ταράτσες" και να το δεις μόνος σου. :-D Νομίζω τον είχα ποστάρει εκεί.

Δημοσ.
Όπως λέει και ο leftermann, δες το καταστατικό.

Αν και λογικά δεν θα γλυτώσεις το πάγιο της θέρμανσης.

Τι εννοείς πάγιο?

Δεν υπάρχει καταστατικό.

Δημοσ.

Χοντρικά, το "πάγιο" της θέρμανσης είναι ένα μικρό ποσό που αντιστοιχεί στην λειτουργία του λέβητα και μέχρι να έρθει το ζεστό νερό μέσα στο σπίτι σου. Γιατί με το που ανοίγεις τα καλοριφέρ, δεν έχεις αμέσως ζέστη. Σαν κοινόχρηστα έξοδα θέρμανσης περίπου, που καταβάλλεται αναλογικά από όλους τους ιδιοκτήτες, και φυσικά αναλόγως τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε συστήματος θέρμανσης.

Επίσης είναι κάτι που το πληρώνουν και οι ιδιοκτήτες των αποδεδειγμένα "κλειστών" διαμερισμάτων.

Δημοσ.

παιδια τελικα πως μπορω να υπολογισω το ρευμα που καιει ο καυστηρας πετρελαιου?????????με ποιον μαθηματικο τροπο?? ας με βοηθησει καποιος γιατι καιγομαστε....please,please!

Δημοσ.

πρέπει να βρεις την κατανάλωση του μηχανήματος ανα ώρα σε watt, λογικά αναγράφεται κάπου πάνω στο μηχάνημα. Μετά πολλαπλασιάζεις με τις ώρες λειτουργίας του. Προσοχή, ο καυστήρας δεν δουλεύει συνεχώς όσο εσείς έχετε τα καλοριφέρ σας αναμμένα, κατα διαστήματα ανάβει και σβήνει. Κάποιοι καυστήρες έχουν επάνω έναν μετρητή ωρών λειτουργίας. Το αποτέλεσμα το πολλαπλασιάζεις με την τιμή κιλοβατώρας της ΔΕΗ.

Δημοσ.

και επειδη ειμαι η miss ασχετιλα αλλα πρεπει οπωσδηποτε να βρεθει λυση..σας παρακαλω πειτε μου:αν δεν αναγραφεται πανω στον καυστηρα η καταναλωση ανα ωρα σε watt,τι κανω?? και οσον αφορα τις ωρες λειτουργιες εννοειτε τους μετρητες που καταγραφουν τι ωρες λειτουργιας καλοριφερ καθε διαμερισματος??εγω απλα..πολλαπλασιασα τις ωρες που κατεγραψαν οι μετρητες με την τιμη που εδινε η δεη{συγκεκριμενα 0,06 Ε/kWh χ 52 ωρες για το δικο μας διαμερισμα}συγγνωμη που σας κουραζω!!ευχαριστω εκ των προτερων!!

Δημοσ.

αν είσαι η miss ασχετίλα, δυστυχώς δεν μπορείς να βρεις λύση. Και σχετικη να ήσουν, πάλι δεν μπορείς να βρεις λύση. Αυτό που έκανες είναι εντελώς off, δεν δίνει τίποτα. Για να βρεις την κατανάλωση σε χρήμα μιας συσκευής, πρέπει να ξες τα watt που καταναλώνει και τις ώρες που λειτούργησε. Αν δεν τα ξες, παράτα τα.

Πάντως, καμιά δεκαριά ποστ πιο πάνω, κάποιος είπε πως η κατανάλωση του καυστήρα σε ρεύμα είναι μηδαμινή, δεν αξίζει να παιδεύεσαι να την βρεις. Γιατί τρώγεσαι τόσο πολύ;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...