Προς το περιεχόμενο

Κουφό με τα κοινόχρηστα!! Ας βοηθήσει κάποιος

giouli1981

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Και ερωτώ: Από που κι ως που πιάνεται η μεζονέτα ώς 2 διαμερίσματα??

Ίσως στη διαφοροποιημένη "Σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας",δεν ζω σε μαιζονέτα και δεν τα κατέχω αυτά.

• Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Κάνεις μεγάλο λάθος. Δεν είναι θέμα μόνο πόσο πετρέλαιο καίς, αλλά και το πώς στον υπολογισμό πιάνονται τα χιλιοστά σου. Οι δύο μετρητές πιάνονται σαν "ξεχωριστά διαμερίσματα". Έτσι ο ιδιοκτήτης της μεζονέτας πληρώνει λιγότερα χρήματα, ενω έχει περισσότερα χιλιοστά στην πραγματικότητα, περισσότερες ώρες και είναι σε πιο μεγάλο όροφο.

Και ερωτώ: Από που κι ως που πιάνεται η μεζονέτα ώς 2 διαμερίσματα??

λοιπόν, δεν ξέρω αν δεν μπορείς ή δεν θες να το καταλάβεις. Τελευταία μου προσπάθεια, πριν αποσυρθώ και τραβήξω κατά το δάσος...

Μπακαλίστικα: Ο άνθρωπος έχει το σπίτι του χωρισμένο στην μέση. Ζέστανε το μισό σπίτι για 80 ώρες, και το άλλο μισό για 7 ώρες. Εσύ ζέστανες όλο σου το σπίτι για 80 ώρες. Ή αλλιώς, ζέστανες το μισό σου σπίτι για 80 ώρες, και το άλλο μισό επίσης για 80 ώρες. Ποιός έκαψε πιό πολύ;;;

Το πλεονέκτημα του κυρίου με την μεζονέτα είναι ότι μπορεί να ζεστάνει όποτε θέλει το μισό, και όποτε θέλει το άλλο μισό. Εσύ πρέπει να το ζεσταίνεις όλο μαζί. Αυτό δεν σημαίνει ότι σε κλέβει. Αυτό το πλεονέκτημα έχει η μεζονέτα. Αν θες, την επόμενη φορά να νοικιάσεις κι εσύ μία...

Αν σε κλέβουν σε κλέβουν αλλιώς. Η κατανομή είναι κανονικότατη.

Δεν περιγράφω άλλο... :lol:

Δημοσ.

Μήπως έχουν βάλει δύο μετρητές στη μεζονέτα, αλλά έχουν συνδέσει τα περισσότερα σώματα στον ένα μετρητή που ουσιαστικά ζεσταίνει το μεγαλύτερο μέρος του σπιτιού ?

Αυτό είναι απάτη, αλλά δε νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο...

Στη σύσταση των οριζόντιων και καθέτων ιδιοκτησιών (και σε ότι μεταβολές έχουν γίνει σε αυτές), αναγράφονται αναλυτικά οι ιδιοκτησίες και τα χιλιοστά για κάθε ιδιοκτησία και αναγράφεται αναλυτικά τι περιλαμβάνει κάθε ιδιοκτησία.

Λίγο περίεργο μου φαίνεται να χωρίσουν την ίδια ιδιοκτησία σε δύο πίνακες χιλιοστών.

Το πιο πιθανό είναι ότι είναι 2 διαμερίσματα η κάθε μεζονέτα στα συμβόλαια.

θα πρέπει να το συζητήσεις με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού σου και να ζητήσει έλεγχο στις μεζονέτες, ή και τη σύσταση και όλες τις μεταβολές για να δεις αν έχουν κάνει καμιά πουστιά.

Επίσης απάτη είναι να μαγειρεύονται τα κοινόχρηστα. Αν αποδειχτεί κάτι τέτοιο, πάνε φυλακή και ο διαχειριστής και οι υπεύθυνοι της εταιρίας κοινοχρήστων.

Επειδή αυτά αποδεικνύονται πολύ εύκολα, δε νομίζω ότι είναι τόσο μλκς ώστε να έχουν κάνει κάτι τέτοιο.

Και πάλι , δικαιούσαι να δεις και να ελέγξεις όλα τα παραστατικά , το ταμείο, τις δαπάνες και τους πίνακες επιμερισμού των κοινοχρήστων για να δεις αν παίζεται κάτι.

Βέβαια με 232 χιλιοστά που έχεις , (το 1/5 των εξόδων της πολυκατοικίας) θα έχεις τρελά κοινόχρηστα έτσι κι αλλιώς.

Δημοσ.
Σκεφτείτε και το γεγονός της προθέρμανσης του καυστήρα.Δηλ αν κάποιος πάει νωρίς και θερμάνει το σπίτι του,ένα μεγάλο μέρος απ' τη "θέρμανση" (βάσει του νόμου του Joul σε σχέση με την παραγώμενη θερμότητα σαν απόρροια της δαπανώμενης ενέργειας...) θα πάει στο μηχάνημα αυτό καθ' αυτό.Οπότε ο αμέσως επόμενος θάχει τζάμπα "επίπεδο".

Λογικό;

εκ πρώτης όψεος ναι

εκ δεύτερης όμως δεν είναι διότι, ο ωρομετρητής αρχίζει να μετράει όταν αρχίσει να δίνει νερό ο κυκλοφορητής και όχι όταν ανάβει ο καυστήρας. μέχρι να ανοίξει ο κυκλοφορητής, δεν χρεώνεται κανείς (οι ώρες αυτές πάνε στο πάγιο του καθενός)

όσον αφορά το αν κλέβει, όπως σωστά είπαν και οι παραπάνω, η μεζονέτα πληρώνει λιγότερα διότι θερμαίνει το μισό σπίτι, ενώ εσύ ολόκληρο το σπίτι σου.

για περισσότερες πληροφορίες ρώτα και κανένα μηχανολόγο, δεν γίνεται να τα λέμε όλα από το φόρουμ...θα το κλείσουμε το μαγαζί :devil::devil::devil::devil::devil::devil:

Δημοσ.

Οι μετρητές βρίσκονται στο δωμάτιο του λέβητα και όχι μέσα στο σπίτι.Μέσα στο σπίτι βρίσκονται πολλαπλοί θερμοστάτες εν ανάγκη και μεμονωμένοι με ηλεκτροβάνα πάνω στα σώματα.Αν θέλει κάποιος να μαγειρέψει πετρέλαιο μπορεί να το κάνει με ένα χαρτάκι στην οθόνη κυλιόμενων στοιχείων και απλά σταματάει τη μέτρηση.

Δημοσ.
Οι μετρητές βρίσκονται στο δωμάτιο του λέβητα και όχι μέσα στο σπίτι.Μέσα στο σπίτι βρίσκονται πολλαπλοί θερμοστάτες εν ανάγκη και μεμονωμένοι με ηλεκτροβάνα πάνω στα σώματα.Αν θέλει κάποιος να μαγειρέψει πετρέλαιο μπορεί να το κάνει με ένα χαρτάκι στην οθόνη κυλιόμενων στοιχείων και απλά σταματάει τη μέτρηση.

Εκτός αν έχουν τζαμάκι μπροστά....

Ας κάνει ένα αιφνιδιαστικό έλεγχο στο λεβητοστάσιο για να δει αν έχουν κάνει τέτοια πατέντα.

Βέβαια ξαναλέω τα 232 χιλιοστά είναι το 1/5 των εξόδων της πολυκατοικίας.

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη...

Δημοσ.
Μήπως έχουν βάλει δύο μετρητές στη μεζονέτα, αλλά έχουν συνδέσει τα περισσότερα σώματα στον ένα μετρητή που ουσιαστικά ζεσταίνει το μεγαλύτερο μέρος του σπιτιού ?

Αν μπορεις ανελυσε το μου λιγο, δεν μπορω να βρω την απατη.

Δημοσ.
...για περισσότερες πληροφορίες ρώτα και κανένα μηχανολόγο, δεν γίνεται να τα λέμε όλα από το φόρουμ...θα το κλείσουμε το μαγαζί :devil::devil::devil::devil::devil::devil:

Γειά σου ρε Γιώργη έμπορα.:-D

Δημοσ.
...Αν θέλει κάποιος να μαγειρέψει πετρέλαιο μπορεί να το κάνει με ένα χαρτάκι στην οθόνη κυλιόμενων στοιχείων και απλά σταματάει τη μέτρηση.

η οθόνη κυλιόμενων στοιχείων αυτή που υπάρχει στον κάθε μετρητή(στο λεβητοστάσιο)?

-----Προστέθηκε 15/1/2009 στις 08 : 19 : 22-----

Στη σύσταση των οριζόντιων και καθέτων ιδιοκτησιών (και σε ότι μεταβολές έχουν γίνει σε αυτές), αναγράφονται αναλυτικά οι ιδιοκτησίες και τα χιλιοστά για κάθε ιδιοκτησία και αναγράφεται αναλυτικά τι περιλαμβάνει κάθε ιδιοκτησία.

Λίγο περίεργο μου φαίνεται να χωρίσουν την ίδια ιδιοκτησία σε δύο πίνακες χιλιοστών.

Το πιο πιθανό είναι ότι είναι 2 διαμερίσματα η κάθε μεζονέτα στα συμβόλαια.

θα πρέπει να το συζητήσεις με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού σου και να ζητήσει έλεγχο στις μεζονέτες, ή και τη σύσταση και όλες τις μεταβολές για να δεις αν έχουν κάνει καμιά πουστιά.

Επίσης απάτη είναι να μαγειρεύονται τα κοινόχρηστα. Αν αποδειχτεί κάτι τέτοιο, πάνε φυλακή και ο διαχειριστής και οι υπεύθυνοι της εταιρίας κοινοχρήστων.

Επειδή αυτά αποδεικνύονται πολύ εύκολα, δε νομίζω ότι είναι τόσο μλκς ώστε να έχουν κάνει κάτι τέτοιο.

Και πάλι , δικαιούσαι να δεις και να ελέγξεις όλα τα παραστατικά , το ταμείο, τις δαπάνες και τους πίνακες επιμερισμού των κοινοχρήστων για να δεις αν παίζεται κάτι.

Βέβαια με 232 χιλιοστά που έχεις , (το 1/5 των εξόδων της πολυκατοικίας) θα έχεις τρελά κοινόχρηστα έτσι κι αλλιώς.

Νομίζω οτι έχεις καταλάβει το προβλημα. Στους τίτλους ιδιοκτησίας δεν υπάρχουν τα χιλιοστά.Πρέπει να ενημερώσω οτι η "θερμική μελέτη" (ή κάπως έτσι) φτιάχτηκε πολύ μετά την κατασκευή του κτιρίου,γιατί δεν μπορούσε καμία εταιρία να αναλάβει την έκδοση κοινοχρήστων. Όταν ζήτησα να τη δώ μου έδειξε ένα χαρτί Α4 με κάτι τυπους και σύμβολα από τα οποία δεν κατάλαβα Χριστό.

-----Προστέθηκε 15/1/2009 στις 08 : 35 : 22-----

Παίδες έχω νεότερα!

Μίλησα με τους δικηγόρους της Ομοσπονδίας ενοικιαστών και μου είπαν οτι ούτε για εργοστάσιο δε βγαίνουν τέτοια κοινόχρηστα. Σίγουρα κάτι παίζει και να πάω από εκει ώστε να τους κάνει καταγγελία ο σύλλογος.

Για τη διευκόλυνση των "ομοιοπαθών" γράφω το τηλέφωνο.

210 5246982,210 5231848.

Είναι εξυπηρετικότατοι πρεπει να σας πω!

-----Προστέθηκε 15/1/2009 στις 08 : 46 : 25-----

...όσον αφορά το αν κλέβει, όπως σωστά είπαν και οι παραπάνω, η μεζονέτα πληρώνει λιγότερα διότι θερμαίνει το μισό σπίτι, ενώ εσύ ολόκληρο το σπίτι σου...

Δε συμβαίνει όμως το ίδιο με τα υπόλοιπα κοινόχρηστα. Δηλαδή, σε ότι αφορά το ασανσέρ κλπ, τα χιλιοστά του πιάνονται ενιαια 350,0.

Κατάλαβες τώρα γιατί μου φαίνεται παράξενο?;)

Δημοσ.

προβλέπω ότι εκτός από τα κοινόχρηστά σου, στο τέλος θα πληρώσεις και δικηγόρους.

Τα χιλιοστά στα συμβόλαια ή την σύσταση είναι χιλιοστά επί του οικοπέδου. Ουδεμία σχέση έχουν με τα χιλιοστά επί των δαπανών. Ή, για την ακρίβεια, τα χιλιοστά επί των δαπανών συνυπολογίζουν διάφορους παράγοντες, μεταξύ των οποίων είναι και τα χιλιοστά ιδιοκτησίας (τα τετραγωνικά του κάθε σπιτιού στην ουσία).

Τα χιλιοστά επί των δαπανών θέρμανσης υπολογίζονται με βάση την θερμική μελέτη, ο οποία είναι ένα χαρτί με τύπους, που όταν το βλέπει ο κοινός θνητός δεν καταλαβαίνει χριστό. Την καταλαβαίνουν μηχανικοί, θερμο-δενξέρωπώςτουςλένε κλπ.

Αν δεν σου κάνει κόπο, πες μας τι σε συμβούλεψαν οι δικηγόροι, όταν με το καλό πας. Καλή τύχη.

Δημοσ.

Πριν πω οτιδήποτε άλλο, να σας ενημερώσω ότι είμαι μηχανολόγος μηχανικός και η δουλειά μου είναι μηχανολογικές μελέτες κτιριακών κατασκευών.

H μελέτη ονομάζεται "Μελέτη κατανομής δαπανών θέρμανσης" και είναι δουλειά μηχανολόγου μηχανικού να την κάνει. Ναι είναι ακαταλαβίστικη, αλλά αυτό που έχει το ζουμί είναι τα χιλιοστά που αντιστοιχούν στην κάθε ιδιοκτησία.

Η κατανομή των χιλιοστών γίνεται με βάση την εξής αρχή. Δύο κατοικίες με την ίδια κάτοψη, θα πρέπει να πληρώνουν τα ίδια χρήματα, εφόσον ζεσταίνονται το ίδιο. Τι σημαίνει αυτό; Άς πάρουμε ένα σχετικά απλό παράδειγμα.

Έστω ότι έχουμε μία τριώροφο οικοδομή με 3 ίδια οροφοδιαμερίσματα. το πρώτο διαμέρισμα είναι πάνω από πιλοτή, το δεύτερο ενδιάμεσο και το τελευταίο έχει πλάκα από πάνω. Έστω ότι τον μήνα που πέρασε, και οι τρεις έκαψαν από 100 ώρες. Ποιός είναι αυτός που ζεστάθηκε περισσότερο? Μα φυσικά το μεσαίο διαμέρισμα, γιατί δεν έχει καθόλου απώλειες από το πάτωμα και από την οροφή του. Έτσι βάσει του κανονισμού, το μεσαίο διαμέρισμα θα πληρώνει παραπάνω από τα άλλα δύο, διότι για τις ίδιες ώρες λειτουργίας έχει περισσότερη ζέστη. Για να εκφραστεί αυτό, το μεσαίο διαμέρισμα θα έχει παραπάνω χιλιοστά από τα άλλα 2, παρά το γεγονός ότι και τα 3 διαμερίσματα είναι ίδια. Έτσι στην περίπτωση αυτή η κατανομή των χιλιοστών θα είναι κάπως έτσι (τα νούμερα είναι ενδεικτικά)

1ο διαμέρισμα : 310

2ο διαμέρισμα : 400

3ο διαμέρισμα : 290

Παρότι αυτό φαίνεται παράλογο, είναι σωστό διότι, εάν όλοι λειτουργήσουν την θέρμανσή τους τις ίδιες ώρες, το μεσαίο διαμέρισμα θα έχει πολύ περισσότερη ζέστη από τους άλλους. (παρεπιπτόντως το μεσαίο διαμέρισμα θα έχει και μικρότερα σώματα, μιας και έχει λιγότερες απώλειες). Έτσι δημιουργείται το εκ πρώτης όψεως παράδοξο, τα μεσαία διαμερίσματα να έχουν μικρότερα σώματα, να χρειάζονται λιγότερες ώρες λειτουργίας της θέρμανσης και να πληρώνουν τα ίδια ή περισσότερα....Είναι όμως το σωστό, μιας και ζεσταίνονται το ίδιο ή και περισσότερο.

Γενικώς, η μέτρηση με ωρομετρητές έχει κάποια τέτοια "κενά". Μπορείς να έχεις κλείσει τα σώματα σε δύο δωμάτια (χωρίς να ενημερώσεις τον διαχειριστή) και να συνεχίζεις να χρεώνεσαι το ίδιο. Γι αυτό το λόγο, σε νέες κατασκευές οι ωρομετρητές έχουν απαγορευτεί (πράγμα βέβαια που κανείς δεν τηρεί) και έχουν αντικατασταθεί από θερμιδομετρητές οι οποίοι μετράνε το πόσο ζεστό νερό τραβάς από την εγκατάσταση. Προσοχή - δεν μετράνε λίτρα, μετράνε λίτρα και θερμίδες, αυτό δηλαδή που μας ενδιαφέρει.

Για να μην μακρηγορώ, θεωρώ ότι αυτό που συμβαίνει είναι σε μεγάλο βαθμό σωστό. Αν εσύ έχεις ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. και κάποιος άλλος έχει ένα διαμέρισμα 140 τ.μ. αλλά έχει την δυνατότητα να θερμαίνει επιλεκτικά τα 70 από αυτά (τα οποία μάλιστα επειδή είναι και τελευταίος όροφος και έχει πλάκα από πάνω δεν θερμαίνονται και τόσο αποδοτικά) εφόσον θερμαίνει λιγότερη επιφάνεια επιβαρύνει λιγότερο την εγκατάσταση - καίει λιγότερο πετρέλαιο και άρα σωστά πληρώνει λιγότερο.

Η μόνη επιφύλαξη που έχω είναι για το κατά πόσον η διαίρεση της μεζονέτας σε δύο ανεξάρτητες ζώνες θέρμανσης είναι κάτι που έχει αυθαίρετα ή προβλέπεται στα συμβολαια και την μελέτη της κεντρικής θέρμανσης της πολυκατοικίας.

99.9% πιστεύω ότι οι δικηγόροι που θα σε συμβουλεύσουν θα έχουν άγνοια περί του πώς γίνεται μια μελέτη κατανομής δαπανών θέρμανσης και τι ακριβώς εκφράζει. Feel free να τους δείξεις αυτό το ποστ που έκανα

Δημοσ.

όλα αυτά τα ωραία αδυνατεί να τα καταλάβει ο μέσος ένοικος. Έτσι, ο ένοικος του 2ου θα δει ότι έχει πχ 20 ώρες και πληρώνει 100 ευρώ, αλλά ο φούστης στον 3ο έχει 30 ώρες και πληρώνει 90 ευρώ. Με κλέβει, με κοροϊδεύει, ο διαχειριστής μαγειρεύει τα κοινόχρηστα. Και ακόμα παραπέρα: τα καλοριφέρ μου έχουν πρόβλημα, ο άλλος έχει πιό μεγάλα σώματα άρα μας κλέβει, η κατανομή είναι λάθος να φέρουμε μηχανικό να μας κάνει καινούρια, κλπ κλπ. Τα έζησα στην οικοδομή μου πέρυσι. Και μετά από καυγάδες επί καυγάδων, ευτυχώς συμφωνήσαν οι περισσότεροι και βάλαμε ατομικούς με φυσικό αέριο. Μεγάλη δαπάνη, δεν ξέρω αν αποσβεστεί ποτέ, αλλά ησύχασε το κεφάλι μας, και αυτό δεν πληρώνεται... Πιστεύω πως η ωρομέτρηση είναι η μεγαλύτερη μαλακία που μπορεί να εφαρμοστεί σε μια πολυκατοικία. Καλύτερα μαγκάλι με κάρβουνα :lol:

Δημοσ.
Πριν πω οτιδήποτε άλλο, να σας ενημερώσω ότι είμαι μηχανολόγος μηχανικός και η δουλειά μου είναι μηχανολογικές μελέτες κτιριακών κατασκευών.

H μελέτη ονομάζεται "Μελέτη κατανομής δαπανών θέρμανσης" και είναι δουλειά μηχανολόγου μηχανικού να την κάνει. Ναι είναι ακαταλαβίστικη, αλλά αυτό που έχει το ζουμί είναι τα χιλιοστά που αντιστοιχούν στην κάθε ιδιοκτησία.

Η κατανομή των χιλιοστών γίνεται με βάση την εξής αρχή. Δύο κατοικίες με την ίδια κάτοψη, θα πρέπει να πληρώνουν τα ίδια χρήματα, εφόσον ζεσταίνονται το ίδιο. Τι σημαίνει αυτό; Άς πάρουμε ένα σχετικά απλό παράδειγμα.

Έστω ότι έχουμε μία τριώροφο οικοδομή με 3 ίδια οροφοδιαμερίσματα. το πρώτο διαμέρισμα είναι πάνω από πιλοτή, το δεύτερο ενδιάμεσο και το τελευταίο έχει πλάκα από πάνω. Έστω ότι τον μήνα που πέρασε, και οι τρεις έκαψαν από 100 ώρες. Ποιός είναι αυτός που ζεστάθηκε περισσότερο? Μα φυσικά το μεσαίο διαμέρισμα, γιατί δεν έχει καθόλου απώλειες από το πάτωμα και από την οροφή του. Έτσι βάσει του κανονισμού, το μεσαίο διαμέρισμα θα πληρώνει παραπάνω από τα άλλα δύο, διότι για τις ίδιες ώρες λειτουργίας έχει περισσότερη ζέστη. Για να εκφραστεί αυτό, το μεσαίο διαμέρισμα θα έχει παραπάνω χιλιοστά από τα άλλα 2, παρά το γεγονός ότι και τα 3 διαμερίσματα είναι ίδια. Έτσι στην περίπτωση αυτή η κατανομή των χιλιοστών θα είναι κάπως έτσι (τα νούμερα είναι ενδεικτικά)

1ο διαμέρισμα : 310

2ο διαμέρισμα : 400

3ο διαμέρισμα : 290

Παρότι αυτό φαίνεται παράλογο, είναι σωστό διότι, εάν όλοι λειτουργήσουν την θέρμανσή τους τις ίδιες ώρες, το μεσαίο διαμέρισμα θα έχει πολύ περισσότερη ζέστη από τους άλλους. (παρεπιπτόντως το μεσαίο διαμέρισμα θα έχει και μικρότερα σώματα, μιας και έχει λιγότερες απώλειες). Έτσι δημιουργείται το εκ πρώτης όψεως παράδοξο, τα μεσαία διαμερίσματα να έχουν μικρότερα σώματα, να χρειάζονται λιγότερες ώρες λειτουργίας της θέρμανσης και να πληρώνουν τα ίδια ή περισσότερα....Είναι όμως το σωστό, μιας και ζεσταίνονται το ίδιο ή και περισσότερο.

Γενικώς, η μέτρηση με ωρομετρητές έχει κάποια τέτοια "κενά". Μπορείς να έχεις κλείσει τα σώματα σε δύο δωμάτια (χωρίς να ενημερώσεις τον διαχειριστή) και να συνεχίζεις να χρεώνεσαι το ίδιο. Γι αυτό το λόγο, σε νέες κατασκευές οι ωρομετρητές έχουν απαγορευτεί (πράγμα βέβαια που κανείς δεν τηρεί) και έχουν αντικατασταθεί από θερμιδομετρητές οι οποίοι μετράνε το πόσο ζεστό νερό τραβάς από την εγκατάσταση. Προσοχή - δεν μετράνε λίτρα, μετράνε λίτρα και θερμίδες, αυτό δηλαδή που μας ενδιαφέρει.

Για να μην μακρηγορώ, θεωρώ ότι αυτό που συμβαίνει είναι σε μεγάλο βαθμό σωστό. Αν εσύ έχεις ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. και κάποιος άλλος έχει ένα διαμέρισμα 140 τ.μ. αλλά έχει την δυνατότητα να θερμαίνει επιλεκτικά τα 70 από αυτά (τα οποία μάλιστα επειδή είναι και τελευταίος όροφος και έχει πλάκα από πάνω δεν θερμαίνονται και τόσο αποδοτικά) εφόσον θερμαίνει λιγότερη επιφάνεια επιβαρύνει λιγότερο την εγκατάσταση - καίει λιγότερο πετρέλαιο και άρα σωστά πληρώνει λιγότερο.

Η μόνη επιφύλαξη που έχω είναι για το κατά πόσον η διαίρεση της μεζονέτας σε δύο ανεξάρτητες ζώνες θέρμανσης είναι κάτι που έχει αυθαίρετα ή προβλέπεται στα συμβολαια και την μελέτη της κεντρικής θέρμανσης της πολυκατοικίας.

99.9% πιστεύω ότι οι δικηγόροι που θα σε συμβουλεύσουν θα έχουν άγνοια περί του πώς γίνεται μια μελέτη κατανομής δαπανών θέρμανσης και τι ακριβώς εκφράζει. Feel free να τους δείξεις αυτό το ποστ που έκανα

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη πολύτιμη βοήθεια!

Δημοσ.

Grigas έχεις σκεφθεί να γίνεις καθηγητής;

Τόσο κατανοητή περιγραφή σπάνια βλέπεις κάπου.Μόλις έβγαλες αρκετούς,μαζί κ μένα από το σκοτάδι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...