Προς το περιεχόμενο

Κουφό με τα κοινόχρηστα!! Ας βοηθήσει κάποιος

giouli1981

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Φιλαράκο ευχαριστώ για τα φώτα σου. Επίτρεψε μου να σου δώσω κι εγώ τα δικά μου. Ήξερες ότι το πρώτο έμβλημα του ΜΠΑΟΚ ήταν το τετράφυλλο τριφύλλι;

Λολ άκου ΜΠΑΟΚ :lol:

• Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

231 * 80.3 = 18849.3

143.5 * 7.2 + 146.8 * 78.1 = 1033.2 + 11465.8 = 12498

18849.3 / 12498 = 1.508

283 euros / ( 16.07 + 177.14) euros = 1.46 περίπου ίσο με το 1.508

άρα τα κοινόχρηστα είναι σωστά.

Δημοσ.
Φιλαράκο ευχαριστώ για τα φώτα σου. Επίτρεψε μου να σου δώσω κι εγώ τα δικά μου. Ήξερες ότι το πρώτο έμβλημα του ΜΠΑΟΚ ήταν το τετράφυλλο τριφύλλι;

Και το πρώτο του ΠΑΟ ήταν ο τρικέφαλος αετός.

Δημοσ.

μπαογκ είναι, όχι μπαοκ.

231 * 80.3 = 18849.3

18849.3 / 12498 = 1.508

δεν σου φαίνεται λίγο περίεργη η μεγάλη διαφορά ωρών στους 2 ορόφους;

Δημοσ.

Προφανώς οι ιδιοκτήτες έχουν άμεση σχέση με την εταιρεία που βγάζει τα κοινόχρηστα και μαγειρεύουν τα δεδομένα.

Μου είχε τύχει πολύ παλιά,ήμουν ενοικιαστής σε δυαράκι (60 m²) 1ου ορόφου και πλήρωνα περισσότερα κοινόχρηστα απ' τον διαχειριστή,οροφοδιαμέρισμα πέμπτου,πάνω από 130m².Άλλαξα σπίτι,από του να πάω φυλακή...

Δημοσ.
231 * 80.3 = 18849.3

18849.3 / 12498 = 1.508

18549,3

Αν το κόστος του πετρελαίου μοιράζονται με αναλογικά με τις "χιλιοστοώρες" (έστω) και αν αυτά τα τρία ρολόγια είναι τα μοναδικά τότε του "έκλεψες" και 1,5 ευρώ έπρεπε να πληρώσεις 284,51

Βέβαια ξαναλέω ότι δεν ξέρω αν ισχύει αυτό με τις χιλοστο*ώρες

Δημοσ.
231 * 80.3 = 18849.3

18849.3 / 12498 = 1.508

Τι είναι το 1.46?

Δημοσ.

Που είναι το βλέπετε το πρόβλημα με τα κοινόχρηστα βρε παιδιά? Ο κάτοικος της μεζονέτας ζεσταίνει το ΜΙΣΟ σπίτι, όχι ολόκληρο. Δεν είναι θέμα 2 μετρητών.

Αν και εσύ γιούλη είχες 2 μετρητές , ένα για τον σαλόνι και ένα για τα υπνοδωμάτια, και χρησιμοποιούσες μόνο αυτόν του σαλονιού, θα ζέσταινες μόνο το σαλόνι και θα έκαιγες τα μισά.

Δημοσ.
Προφανώς οι ιδιοκτήτες έχουν άμεση σχέση με την εταιρεία που βγάζει τα κοινόχρηστα και μαγειρεύουν τα δεδομένα.

Μου είχε τύχει πολύ παλιά,ήμουν ενοικιαστής σε δυαράκι (60 m²) 1ου ορόφου και πλήρωνα περισσότερα κοινόχρηστα απ' τον διαχειριστή,οροφοδιαμέρισμα πέμπτου,πάνω από 130m².Άλλαξα σπίτι,από του να πάω φυλακή...

Δεν το θεωρώ απίθανο αυτό που λές. Ίσως έτσι να μπορεί να εξηγηθεί και η συμπεριφορά του διαχειριστή. Οταν τον ρώτησα άκουσα τα εξαμάξης...

Σημείωση: όλοι οι άλλοι ένοικοι είναι ιδιοκτήτες

-----Προστέθηκε 15/1/2009 στις 11 : 16 : 05-----

Που είναι το βλέπετε το πρόβλημα με τα κοινόχρηστα βρε παιδιά? Ο κάτοικος της μεζονέτας ζεσταίνει το ΜΙΣΟ σπίτι, όχι ολόκληρο. Δεν είναι θέμα 2 μετρητών.

Αν και εσύ γιούλη είχες 2 μετρητές , ένα για τον σαλόνι και ένα για τα υπνοδωμάτια, και χρησιμοποιούσες μόνο αυτόν του σαλονιού, θα ζέσταινες μόνο το σαλόνι και θα έκαιγες τα μισά.

Λογικά όμως δεν επιτρέπονται 2 μετρητές στο ίδιο σπίτι...

αλλιώς θα το κάναμε όλοι ;)

Έτσι δεν είναι?

Δημοσ.

οι δύο μετρητές στο σπίτι δεν σου εξασφαλίζουν χαμηλότερα κοινόχρηστα, ξεκόλλα. Ίσως μόνο από την άποψη πως δεν θα ζεσταίνεις όλο το σπίτι μαζί αλλά μόνο τα δωμάτια που θες εσύ. Έτσι καις λιγότερο πετρέλαιο, και πληρώνεις λιγότερα κοινόχρηστα. Δύο μετρητές όμως μπαίνουν μόνο σε μεζονέτες, που λογικό είναι να θέλουν ανεξάρτητη θέρμανση σε κάθε όροφο.

Η άλλη μεζονέτα τι κοινόχρηστα πληρώνει; Το διαμέρισμα στον 2ο; Πληρώνουν όλοι λίγο εκτός από σένα;

Το μαγείρεμα των ωρών από τον διαχειριστή μπορεί να διαπιστωθεί αν απλά ζητήσεις να βλέπεις τις ενδείξεις των μετρητών κάθε φορά.

Δημοσ.
οι δύο μετρητές στο σπίτι δεν σου εξασφαλίζουν χαμηλότερα κοινόχρηστα, ξεκόλλα. Ίσως μόνο από την άποψη πως δεν θα ζεσταίνεις όλο το σπίτι μαζί αλλά μόνο τα δωμάτια που θες εσύ. Έτσι καις λιγότερο πετρέλαιο, και πληρώνεις λιγότερα κοινόχρηστα.

Κάνεις μεγάλο λάθος. Δεν είναι θέμα μόνο πόσο πετρέλαιο καίς, αλλά και το πώς στον υπολογισμό πιάνονται τα χιλιοστά σου. Οι δύο μετρητές πιάνονται σαν "ξεχωριστά διαμερίσματα". Έτσι ο ιδιοκτήτης της μεζονέτας πληρώνει λιγότερα χρήματα, ενω έχει περισσότερα χιλιοστά στην πραγματικότητα, περισσότερες ώρες και είναι σε πιο μεγάλο όροφο.

Και ερωτώ: Από που κι ως που πιάνεται η μεζονέτα ώς 2 διαμερίσματα??

Δημοσ.

Σκεφτείτε και το γεγονός της προθέρμανσης του καυστήρα.Δηλ αν κάποιος πάει νωρίς και θερμάνει το σπίτι του,ένα μεγάλο μέρος απ' τη "θέρμανση" (βάσει του νόμου του Joul σε σχέση με την παραγώμενη θερμότητα σαν απόρροια της δαπανώμενης ενέργειας...) θα πάει στο μηχάνημα αυτό καθ' αυτό.Οπότε ο αμέσως επόμενος θάχει τζάμπα "επίπεδο".

Λογικό;

Δημοσ.
Δεν το θεωρώ απίθανο αυτό που λές. Ίσως έτσι να μπορεί να εξηγηθεί και η συμπεριφορά του διαχειριστή. Οταν τον ρώτησα άκουσα τα εξαμάξης...

Σημείωση: όλοι οι άλλοι ένοικοι είναι ιδιοκτήτες

-----Προστέθηκε 15/1/2009 στις 11 : 16 : 05-----

Λογικά όμως δεν επιτρέπονται 2 μετρητές στο ίδιο σπίτι...

αλλιώς θα το κάναμε όλοι ;)

Έτσι δεν είναι?

Δεν νομιζω καποιος νομος να αποτρεπει την υπαρξη 2 η περισσοτερων μετρητων. Αυτο που χανει ο ιδιοκτητης 2 η 3 κλπ μετρητων ειναι το κοστος κατασκευης , γιατι ενας μετρητης, δεν ειναι απλα ενα μηχανημα και τελος, προυποθετει, οτι αφου υπαρχει μετρητης, υπαρχει και ξεχωριστος θερμοστατης, ο οποιος παιρνει θερμοκρασια απο ορισμενα και οχι ολα καλοριφερ, υπαρχει και ξεχωριστο κυκλωμα, με ξεχωριστους κυκλοφορητες, ξεχωριστες σωληνωσεις κλπ, ειναι δηλαδη κατασκευη σαν να εχεις ξεχωριστο διαμερισμα. Σκεψου λοιπον οτι ο εχων 2 μετρητες, εχει πληρωσει απο την αρχη ολο αυτο το ξεχωρισμα σε 2 διαμερισματα, για να μπορεσει να του αποφερει καποια οικονομια στο μελλον.

Το να το κανεις πχ κι εσυ αυτο στο δικο σου διαμερισμα (βασικα λογω του οτι εισαι ενοικιαστης ειναι λιγο "αδυνατο"), θελει κι αυτο τη δουλεια του, γιατι δεν μπορεις απλα να πεις, "πηρα μετρητη, παω να τον βαλω", σε ποια σωματα; με ποιο θερμοστατη; τι θα κοβει και τι οχι;

Το μονο που μπορεις να εχεις κερδος απο τη μερια σου, ειναι, δωματια που τα χρησιμοποιεις πολυ λιγο ως καθολου, να κλεινεις τα σωματα, κανοντας δηλαδη ενα χειροποιητο μετρητη-θερμοστατη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...