geoman999 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Γειας σας Ειμαι σε διλημα θελω να αναβαθμισω το bios μου αλλα φοβαμαι οτι να μετα γινει καμια διακοπη ρευματος θα καει ο υπολογιστης ειναι αληθεια αυτο? Ευχαριστω
takis345 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Γειας σαςΕιμαι σε διλημα θελω να αναβαθμισω το bios μου αλλα φοβαμαι οτι να μετα γινει καμια διακοπη ρευματος θα καει ο υπολογιστης ειναι αληθεια αυτο? Ευχαριστω Εχω ακουσει για φοβιες και φοβιες ,αλλα να εχεις τη hi-tech φοβια οτι τη στιγμη που θα κανεις update to bioς σου θα πεσει το ρευμα , ειναι ομολογουμενως κατι νεο... Αν εισαι τοσο γκαντεμης και πεσει εκεινα τα συγκεκριμενα 1-2 λεπτα τοτε... πας για βραβειο ατυχιας -εκτος αν βεβαια στη περιοχη σου γινονται συχνες διακοπες οποτε πας κατευθειαν και παιρνεις 1 ups και εισαι καλυμενος και για το update toυ bioς σου -αλλα και γενικα..
thanasis00 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 μηπως εννοει οτι αν μετα το bios update γινει διακοπη ρευματος θα καει ο υπολογιστης? γιατι αν εννοει αυτο...
geoman999 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Εχω ακουσει για φοβιες και φοβιες ,αλλα να εχεις τη hi-tech φοβια οτι τη στιγμη που θα κανεις update to bioς σου θα πεσει το ρευμα , ειναι ομολογουμενως κατι νεο... Αν εισαι τοσο γκαντεμης και πεσει εκεινα τα συγκεκριμενα 1-2 λεπτα τοτε... πας για βραβειο ατυχιας -εκτος αν βεβαια στη περιοχη σου γινονται συχνες διακοπες οποτε πας κατευθειαν και παιρνεις 1 ups και εισαι καλυμενος και για το update toυ bioς σου -αλλα και γενικα.. Ε ναι ρε φιλε σιγα μην εννοω αυτο εγω σου λεω για μετα την εγκατασταση
thanasis00 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 φιλε αυτο που λεω εγω εννοεις? γιατι αν ειναι ετσι, που το ακουσες αυτο? δεν υπαρχει καμια βαση σε αυτο... μπορεις να κανεις ελευθερα bios update...
babylonx Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Το θέμα είναι να μη διακοπεί η διαδικασία τη στιγμή που γίνεται. Άμα ολοκληρωθεί επιτυχώς και μετά, το αποτέλεσμα είναι μόνιμο και δεν επηρεάζεται από διακοπές. Για να καταλάβεις, κάτι τσιπάκια του motherboard προγραμματίζονται με το update. Άμα προγραμματιστούν και μετά κρατάνε το bios και χωρίς ρεύμα. Η διαδικασία του προγραμματισμού τους είναι το μόνο κρίσιμο σημείο γιατί δε θέλουμε να μείνει στη μέση. Επίσης, αν κάνεις update χειροκίνητα με εκκινήσιμη δισκέτα από το dos με εντολές, μεγάλη προσοχή ώστε να διαλέξεις το σωστό bios. Αν προγραμματίσεις λάθος bios τότε θα καταστραφεί το motherboard και θα είναι η τελευταία φορά που θα το δεις να δουλεύει. Αλλιώς, αν υπάρχει αυτόματο update της μητρικής από τα Windows μέσω internet είναι η πιο σίγουρη και απλή λύση. Να την προτιμήσεις.
geoman999 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Ευχαριστω ρε thanasi και babylonx μου λυσατε τιν απορια .Πληροφοριακα νομιζω πωs ειναι η μνημη ROM που περιεχει τα bios.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.