Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση ηχειων 5.1 με υπολογιστη

jostra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγορασα απο πλαισιο ηχεια turbo-x M-910 5.1. Για να συνδεσω το κεντρικο ηχειο με τον υπολογιστη εχω 3 καλωδια διπλά, οπου τα δυο απο αυτα αντιστοιχουν στα δεξια και αριστερα ηχεια(μπροστα-πισω ηχεια) και το αλλο διπλό στο κεντρικο. Υπάρχει καρτα με τόσους εξοδους; και τελικα πως τα συνδεω αυτά στο pc;Ευχαριστω...

Δημοσ.

Πρέπει να έχεις κάρτα ήχου που να υποστηρίζει 5.1 ήχο ή αν έχεις κάρτα ενσωματωμένη στην μητρική να υποστηρίζει και αυτή. Τα βύσματα των ηχείων έχουν χρώματα πάνω και τα οποια τα βαζεις στα αντίστοιχα female jack της κάρτας.

photo >

giga_computers_creative-soundblaster.jpg

Δημοσ.

Χωρίς να έχω 5.1 σπίτι για να τα κοιτάξω τώρα μπορώ να σου πω με σχετική σιγουριά τα εξής:

Δεν συνδέονται όλα τα ηχεία κατευθίαν στον υπολογιστή. Κάποια πάνε πάνω στο sub και στο τέλος θα πρέπει να βάλεις 3 καλωδιάκια στον υπολογιστή.

Για τα μπροστά, για τα πίσω για το κεντρικό. Ή κάπως έτσι.

Οι κάρτες ήχου που υποστηρίζουν 5.1 έχουν τόσες (κ περισσότερες) εισόδους.

Υοάρχουν επίσης κάρτες ήχου που ενώ έχουν 3 υποδοχές μόνο (speaker,lin in, mic) υποστηρίζουν εικονικό 5.1 κάνοντας κ τις 3 υποδοχές εξόδους...

Κοίτα τα manual....

Δημοσ.

Αυτο δε μπορω να καταλαβω γιατι αυτες οι μουφες εχουν αλλα καλωδια! τα ηχεια τα συνδεω κανονικα ομως για τη συνδεση του subwoofer με τον υπολογιστη μου δινει 3 καλωδια τα οποια στη μια ακρη εχουν 2 βυσματα οπως και στην αλλη επισης. και το χρωμα ειναι το ενα ασπρο και το αλλο κοκκινο. πως να τα συνδεσω; με λιγα λογια εχω 6 βισματα για το pc.

Δημοσ.

Λογικά σου βγάζει αναλογικά βύσματα της μορφής RCA (κοκκινο-άσπρο), οπότε έχεις 6 βυσματάκια, 1 για κάθε ηχείο. Τα ηχεία αυτά δεν φτιάχτηκαν για υπολογιστή, αλλά για να συνδέονται είτε απευθείας σε DVD πχ με τις ανάλογες εξόδους είτε πάνω σε ενισχυτή, για να τα δουλέψεις στο PC σου θα αγοράσεις αντάπτορες RCA(θηλυκό) σε 35mm jack (αρσενικό) συνολικά 3 θέλεις, βάζεις σε έναν τα 2 μπροστά, στον άλλο τα 2 πίσω και στον τελευταίο SUB και το κεντρικό και είσαι έτοιμος. Πήγαινε σ ενα μαγαζί με ηλεκτρονικά και πες τους τι θέλεις να κάνεις και θα σου δώσουν τα κατάλληλα.

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ φιλαρακι...θα το δοκιμασω και θα ενημερωσω!!

-----Προστέθηκε 15/1/2009 στις 03 : 50 : 29-----

τελικα μονο αν φωναξεις...γινεται δουλεια!!!

Δημοσ.
Ευχαριστω πολυ φιλαρακι...θα το δοκιμασω και θα ενημερωσω!!

-----Προστέθηκε 15/1/2009 στις 03 : 50 : 29-----

τελικα μονο αν φωναξεις...γινεται δουλεια!!!

εεεε??????????????:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Δημοσ.

Τα ηχεία που πήρες έχουν RCA και είναι για στερεοφωνικό ή dvd player. Πρέπει να χρησιμοποιήσεις μετατροπείς που κάνουν τα RCA jack.

Δημοσ.

ευχαριστω παιδια για τη βοηθεια..τελικα πηγα και τα ακουσε ο πωλητης που μου τα πωλησε και μου εδωσαν πισω τα χρηματα!γιατι οταν τον ρωτησα πριν τα αγορασω "ποια η διαφορα 2.1 με 5.1;" αυτος μου απαντησε "ΑΠΟΔΟΣΗ!!!!!!"...Κι επειδη αμα δε φωναξεις δε γινεται δουλεια πηρα τα χρηματα και αγορασα απο αλλου τα logitech x-230..καλη επιλογη,σωστα;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα!Έχω την Realtek ALC888/1200 @ ATI SB600 - High Definition Audio Controller

και ηχεία 5.1 της Creative!

Το πρόβλημα ειναι οτι ενώ τα αναγνωρίζει σαν 5.1 στις ρυθμίσεις στο πρόβλημα της Realtek όταν κάνω test παίζουν όλα εκτός απ το κεντρικό με συνέπεια στις ταινίες όταν έχω ενεργοποιημένη την επιλογή 5.1 να μην ακούγονται καθόλου ή να ακούγονται ελάχιστα οι φωνές των ηθοποιών.Αυτό το κάνει σε όλα τα player MPC,VLC και τα σχετικά.

Όταν το γυρνάω σε quadraphonic παίζουν τα 4 όπως ειναι λογικό και ακούγονται κανονικά όλα.

Το περίεργο ειναι οτι σε quadraphonic όταν ακούω τραγούδια απ το Winamp παίζει και το κεντρικό :shock:

Έψαξα αλλα δεν βρήκα ακριβώς ίδιο πρόβλημα με το δικό μου γι αυτο και postάρω

Έχει κανείς καμιά ιδέα?

Ευχαριστώ!

EDIT:Όλα οκ είχα κάνει λάθος σύνδεση

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
Καλημέρα!Έχω την Realtek ALC888/1200 @ ATI SB600 - High Definition Audio Controller

και ηχεία 5.1 της Creative!

Το πρόβλημα ειναι οτι ενώ τα αναγνωρίζει σαν 5.1 στις ρυθμίσεις στο πρόβλημα της Realtek όταν κάνω test παίζουν όλα εκτός απ το κεντρικό με συνέπεια στις ταινίες όταν έχω ενεργοποιημένη την επιλογή 5.1 να μην ακούγονται καθόλου ή να ακούγονται ελάχιστα οι φωνές των ηθοποιών.Αυτό το κάνει σε όλα τα player MPC,VLC και τα σχετικά.

Όταν το γυρνάω σε quadraphonic παίζουν τα 4 όπως ειναι λογικό και ακούγονται κανονικά όλα.

Το περίεργο ειναι οτι σε quadraphonic όταν ακούω τραγούδια απ το Winamp παίζει και το κεντρικό :shock:

Έψαξα αλλα δεν βρήκα ακριβώς ίδιο πρόβλημα με το δικό μου γι αυτο και postάρω

Έχει κανείς καμιά ιδέα?

Ευχαριστώ!

EDIT:Όλα οκ είχα κάνει λάθος σύνδεση

γεια σασ φιλοι και φιλεσ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...