jostra Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Αγορασα απο πλαισιο ηχεια turbo-x M-910 5.1. Για να συνδεσω το κεντρικο ηχειο με τον υπολογιστη εχω 3 καλωδια διπλά, οπου τα δυο απο αυτα αντιστοιχουν στα δεξια και αριστερα ηχεια(μπροστα-πισω ηχεια) και το αλλο διπλό στο κεντρικο. Υπάρχει καρτα με τόσους εξοδους; και τελικα πως τα συνδεω αυτά στο pc;Ευχαριστω...
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Πρέπει να έχεις κάρτα ήχου που να υποστηρίζει 5.1 ήχο ή αν έχεις κάρτα ενσωματωμένη στην μητρική να υποστηρίζει και αυτή. Τα βύσματα των ηχείων έχουν χρώματα πάνω και τα οποια τα βαζεις στα αντίστοιχα female jack της κάρτας. photo >
ApSiMan Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Χωρίς να έχω 5.1 σπίτι για να τα κοιτάξω τώρα μπορώ να σου πω με σχετική σιγουριά τα εξής: Δεν συνδέονται όλα τα ηχεία κατευθίαν στον υπολογιστή. Κάποια πάνε πάνω στο sub και στο τέλος θα πρέπει να βάλεις 3 καλωδιάκια στον υπολογιστή. Για τα μπροστά, για τα πίσω για το κεντρικό. Ή κάπως έτσι. Οι κάρτες ήχου που υποστηρίζουν 5.1 έχουν τόσες (κ περισσότερες) εισόδους. Υοάρχουν επίσης κάρτες ήχου που ενώ έχουν 3 υποδοχές μόνο (speaker,lin in, mic) υποστηρίζουν εικονικό 5.1 κάνοντας κ τις 3 υποδοχές εξόδους... Κοίτα τα manual....
jostra Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Αυτο δε μπορω να καταλαβω γιατι αυτες οι μουφες εχουν αλλα καλωδια! τα ηχεια τα συνδεω κανονικα ομως για τη συνδεση του subwoofer με τον υπολογιστη μου δινει 3 καλωδια τα οποια στη μια ακρη εχουν 2 βυσματα οπως και στην αλλη επισης. και το χρωμα ειναι το ενα ασπρο και το αλλο κοκκινο. πως να τα συνδεσω; με λιγα λογια εχω 6 βισματα για το pc.
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Πιστεύω ότι μέσα στο κουτί υπάρχει σχεδιάγραμμα για την συνδεσμολογία.
angmar Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Λογικά σου βγάζει αναλογικά βύσματα της μορφής RCA (κοκκινο-άσπρο), οπότε έχεις 6 βυσματάκια, 1 για κάθε ηχείο. Τα ηχεία αυτά δεν φτιάχτηκαν για υπολογιστή, αλλά για να συνδέονται είτε απευθείας σε DVD πχ με τις ανάλογες εξόδους είτε πάνω σε ενισχυτή, για να τα δουλέψεις στο PC σου θα αγοράσεις αντάπτορες RCA(θηλυκό) σε 35mm jack (αρσενικό) συνολικά 3 θέλεις, βάζεις σε έναν τα 2 μπροστά, στον άλλο τα 2 πίσω και στον τελευταίο SUB και το κεντρικό και είσαι έτοιμος. Πήγαινε σ ενα μαγαζί με ηλεκτρονικά και πες τους τι θέλεις να κάνεις και θα σου δώσουν τα κατάλληλα.
jostra Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Ευχαριστω πολυ φιλαρακι...θα το δοκιμασω και θα ενημερωσω!! -----Προστέθηκε 15/1/2009 στις 03 : 50 : 29----- τελικα μονο αν φωναξεις...γινεται δουλεια!!!
ApSiMan Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Ευχαριστω πολυ φιλαρακι...θα το δοκιμασω και θα ενημερωσω!! -----Προστέθηκε 15/1/2009 στις 03 : 50 : 29----- τελικα μονο αν φωναξεις...γινεται δουλεια!!! εεεε??????????????:rolleyes::rolleyes:
babylonx Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Τα ηχεία που πήρες έχουν RCA και είναι για στερεοφωνικό ή dvd player. Πρέπει να χρησιμοποιήσεις μετατροπείς που κάνουν τα RCA jack.
jostra Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 ευχαριστω παιδια για τη βοηθεια..τελικα πηγα και τα ακουσε ο πωλητης που μου τα πωλησε και μου εδωσαν πισω τα χρηματα!γιατι οταν τον ρωτησα πριν τα αγορασω "ποια η διαφορα 2.1 με 5.1;" αυτος μου απαντησε "ΑΠΟΔΟΣΗ!!!!!!"...Κι επειδη αμα δε φωναξεις δε γινεται δουλεια πηρα τα χρηματα και αγορασα απο αλλου τα logitech x-230..καλη επιλογη,σωστα;
tsorelas Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Τα Χ-230 τα ειχα παλια και ημουν πολλη ευχαριστημενος.
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Για τα λεφτα τους ναι για την αποδοση τους φυσικα και οχι. 20watt sub ; λολ
tommy_angelo Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Καλημέρα!Έχω την Realtek ALC888/1200 @ ATI SB600 - High Definition Audio Controller και ηχεία 5.1 της Creative! Το πρόβλημα ειναι οτι ενώ τα αναγνωρίζει σαν 5.1 στις ρυθμίσεις στο πρόβλημα της Realtek όταν κάνω test παίζουν όλα εκτός απ το κεντρικό με συνέπεια στις ταινίες όταν έχω ενεργοποιημένη την επιλογή 5.1 να μην ακούγονται καθόλου ή να ακούγονται ελάχιστα οι φωνές των ηθοποιών.Αυτό το κάνει σε όλα τα player MPC,VLC και τα σχετικά. Όταν το γυρνάω σε quadraphonic παίζουν τα 4 όπως ειναι λογικό και ακούγονται κανονικά όλα. Το περίεργο ειναι οτι σε quadraphonic όταν ακούω τραγούδια απ το Winamp παίζει και το κεντρικό Έψαξα αλλα δεν βρήκα ακριβώς ίδιο πρόβλημα με το δικό μου γι αυτο και postάρω Έχει κανείς καμιά ιδέα? Ευχαριστώ! EDIT:Όλα οκ είχα κάνει λάθος σύνδεση
VIM10 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Καλημέρα!Έχω την Realtek ALC888/1200 @ ATI SB600 - High Definition Audio Controllerκαι ηχεία 5.1 της Creative! Το πρόβλημα ειναι οτι ενώ τα αναγνωρίζει σαν 5.1 στις ρυθμίσεις στο πρόβλημα της Realtek όταν κάνω test παίζουν όλα εκτός απ το κεντρικό με συνέπεια στις ταινίες όταν έχω ενεργοποιημένη την επιλογή 5.1 να μην ακούγονται καθόλου ή να ακούγονται ελάχιστα οι φωνές των ηθοποιών.Αυτό το κάνει σε όλα τα player MPC,VLC και τα σχετικά. Όταν το γυρνάω σε quadraphonic παίζουν τα 4 όπως ειναι λογικό και ακούγονται κανονικά όλα. Το περίεργο ειναι οτι σε quadraphonic όταν ακούω τραγούδια απ το Winamp παίζει και το κεντρικό Έψαξα αλλα δεν βρήκα ακριβώς ίδιο πρόβλημα με το δικό μου γι αυτο και postάρω Έχει κανείς καμιά ιδέα? Ευχαριστώ! EDIT:Όλα οκ είχα κάνει λάθος σύνδεση γεια σασ φιλοι και φιλεσ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.