zeppelinste3 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Προσπαθώ ρε παιδιά εδώ και ένα μήνα να τελειώσω ένα πρόγραμμα που μου ζητήθηκε στη σχολή. Το πρόγραμμα ζητάει το εξής: "Να σχεδιαστεί ένα ΡΟΛΟΙ με δύο δείκτες - to ρολόι δεν είναι απαραίτητο να δείχνει την ώρα, δε ζητάει κάτι τέτοιο -, το οποίο κάθε φορά που θα πηγαίνει το mouse μέσα στην περιοχή του ρολογιού οι δείκτες θα ακολουθούν τις κινήσεις του mouse..." Και ρωτάω τώρα εγώ... Με τι εργαλεία θα σχεδιάσω το ρολόι και τους δείκτες... Κι αν υπάρχει κάποια εντολή ώστε να κάνω τους δείκτες να ακολουθούν το mouse, ποια είναι αυτη; (Η "on mouse move" θα βοηθούσε σε κάτι;; Χρειάζομαι επειγόντως βοήθεια... Έχω απογοητευτεί...
georgemarios Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 η ασκηση λεει απλα σε C++? δε λεει για τα γραφικα τι να χρησιμοποιησετε? Visual C ή C builder ή κατι παρομοιο?
m1cRo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Προσπαθώ ρε παιδιά εδώ και ένα μήνα να τελειώσω ένα πρόγραμμα που μου ζητήθηκε στη σχολή. Το πρόγραμμα ζητάει το εξής: "Να σχεδιαστεί ένα ΡΟΛΟΙ με δύο δείκτες - to ρολόι δεν είναι απαραίτητο να δείχνει την ώρα, δε ζητάει κάτι τέτοιο -, το οποίο κάθε φορά που θα πηγαίνει το mouse μέσα στην περιοχή του ρολογιού οι δείκτες θα ακολουθούν τις κινήσεις του mouse..." Και ρωτάω τώρα εγώ... Με τι εργαλεία θα σχεδιάσω το ρολόι και τους δείκτες... Κι αν υπάρχει κάποια εντολή ώστε να κάνω τους δείκτες να ακολουθούν το mouse, ποια είναι αυτη; (Η "on mouse move" θα βοηθούσε σε κάτι;; Χρειάζομαι επειγόντως βοήθεια... Έχω απογοητευτεί... E δεν είναι και τίποτα δύσκολο να γίνει και χωρίς καμια βιβλιοθήκη γραφικών ,κοίταξε την CreateWindow http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms632679(VS.85).aspx Μετά απλά διαλέγεις το κέντρο του ρολογιού και κανεις draw δυο γραμμές ,βέβαιος θέλει υπολογισμούς για να μάθεις που θα πάει ο κάθε δείκτης . Για να δεις που είναι το ποντίκι χρησιμοποίησε την GetCursorPos http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms648390(VS.85).aspx Για να παρακολουθείς το mouse χωρίς βρόχο βάλε hook : SetWindowsHook(..); Για να ζωγραφίσεις γραμμή και περίγραμμα του ρολογιού χρησιμοποίησε την LineTo http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms534256(VS.85).aspx
georgemarios Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 E δεν είναι και τίποτα δύσκολο να γίνει και χωρίς καμια βιβλιοθήκη γραφικών ,κοίταξε.... ε και το Windows GDI βιβιλιοθηκη γραφικων ειναι ρε συ αν τους ειπε καποια συγκεκριμενη βιβλιοθηκη, πρεπει να βρουμε παραδειγματα σε αυτην. Αλλιως, οκ, για τοσο απλη εφαρμογη και το GDI μια χαρα ειναι
m1cRo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 ε και το Windows GDI βιβιλιοθηκη γραφικων ειναι ρε συ αν τους ειπε καποια συγκεκριμενη βιβλιοθηκη, πρεπει να βρουμε παραδειγματα σε αυτην. Αλλιως, οκ, για τοσο απλη εφαρμογη και το GDI μια χαρα ειναι Προφανώς εννοούσα αυτές που κάθονται πάνω από την GDI : VCL MFC QT αυτές για τις φόρμες .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.