Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με (την κάρτα γραφικών υποθέτω), τα φώτα σας!

Nightstalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και 2-3 μέρες το pc εμφανίζει ένα πρόβλημα και μάλλον (απ'ότι υποψιάζομαι) πρέπει να φταίει η κάρτα γραφικών, αλλά δεν είμαι απόλυτα σίγουρος μιας και δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στο θέμα... :confused:

Γι αυτό θα ήθελα την άποψή σας, ως πιο έμπειρων και ειδικών στο αντικείμενο.

Το pc μου είναι αρκετά παλιό και η κύρια χρήση του είναι σαν "κατεβαστήρι" οπότε και είναι ανοιχτό 24/7.

Πρώτη φορά λοιπόν πριν 3 μέρες, μου έβγαλε στην οθόνη έντονες οριζόντιες (με φορά προς τα δεξιά της οθόνης) μαύρες σκιές στα σημεία που υπήρχε κείμενο ή σκούρες φωτο. Τα 3 τελευταία βράδια εξ'αιτίας του προβλήματος αυτού τον κλείνω για 7-8 ώρες. Όταν τον ξανανοίξω το πρωί και για αρκετές ώρες μετά δουλεύει μια χαρα! Μετά όμως από 14-15 ώρες λειτουργίας πάλι τα ίδια! Χθες μάλιστα για πρώτη φορά εκτός από τις έντονες αυτές μαύρες σκιές, τρεμόπαιζε η εικόνα έντονα κυρίως στα άκρα της οθόνης αριστερά και δεξιά. Την πρώτη φορά που το έκανε δοκίμασα και άλλαξα τη ρύθμιση στα χρώματα από 32-bit σε 16-bit και κάπως έφτιαξε για λίγο.

Τελικά τι φταίει? Αρχίζει και τα φτύνει η κάρτα γραφικών ή παίζει να είναι αλλού το πρόβλημα? :fear:

Thanks!

ps. προς mods: δεν είμαι σίγουρος ότι τελικά φταίει η κάρτα γραφικών γι αυτό και το πόσταρα το θέμα σε αυτή την κατηγορία (Hardware Γενικά).

Δημοσ.

τσεκαρε τα pins στο βυσμα της οθονης σου μηπως εχει στραβωσει κανενα που δεν νομιζω γιατι οπως λες παιζει για καποιεσ ωρες..τσεκαρε επισης και θερμοκρασια στην vga σου που δεν μας ειπες πια ειναι.

Δημοσ.

Λες να είναι οθόνη? Μια LG L1919S είναι, την έχω 3 χρόνια αλλά τον ενα από αυτά ήταν κλειστή (φαντάρος γαρ).

Η κάρτα γραφικών είναι Nvidia GeForce FX 5600.

Δεν ξέρω αν έχει σχέση με το τωρινό πρόβλημά μου, αλλά 2-3 μέρες πρίν εμφανίσει αυτά τα προβλήματα με τις οριζόντιες σκιές οθόνη, κράσαρε και πρέπει να μου έκαψε την κάρτα ήχου, γιατί από τότε όσες φορές και αν ξαναέβαλα drivers δεν την έχει δεί. :fear:

-----Προστέθηκε 14/1/2009 στις 06 : 43 : 08-----

Πώς τσεκάρω θερμοκρασια στην vga? :o

-----Προστέθηκε 15/1/2009 στις 04 : 01 : 23-----

Για να τσεκάρω αν τελικά παίζει να φταίει η οθόνη απενεργοποίησα το Harware acceleration, έκανα unckeck το "Enable Write Combing", και μετά από restart πάλι τα ίδια...

Ξανά restart και παρατήρησα αυτή την φορά ότι και στο bootαρισμα εμφανίζει άσπρες σκιές από τα γράμματα προς τα δεξιά της οθόνης, και στο logo των win πάλι τραβάει τα χρώματα προς τα δεξιά, οπότε λέτε παίζει να είναι θέμα οθόνης? :confused:

Ορίστε και μερικά screenshots σε μαύρο φόντο.

82725497an5.jpg

w879.png

97859631me8.jpg

w821.png

15754411ua4.jpg

w775.png

EDIT: χμμμ, μόλις τσέκαρα τα screens με ενα λαπτοπ και φαίνονται μια χαρά... οπότε μάλλον η οθόνη τα παιξε ε?

Οι LG αλήθεια πόσα χρόνια έχουν εγγύηση?

-----Προστέθηκε 15/1/2009 στις 04 : 18 : 59-----

Κάποια άλλη άποψη???

Δημοσ.

Εγω πιστεύω οτι κατα 99% ειναι προβλημα της οθονης.αν ειχε καποιο προβλημα η καρτα γραφικων τοτε πιθανοτατα θα τα εβγαζε ολα μαζι! και αφου λες οτι τα δοκιμασες και με λαπτοπ τοτε ποια η αμφιβολια?!! τωρα για εγγυηση μην το ψαχνεις γιατι εχει περασει αρκετος καιρος απο τοτε που την αγορασες...

Δημοσ.

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι την αγόρασα 2+ κάτι χρόνια πριν, με τπτ παραπάνω από 3! Και απ'ότι γνωρίζω οι LG τότε έδιναν 3 χρόνια εγγύηση!

Το κακό είναι βέβαια ότι δεν μπορώ να βρώ την απόδειξη αγοράς... :(

Δημοσ.

Δύο πράγματα :

1ον: βάλε την οθόνη σε άλλο υπολογιστή(φορητό,σταθερό,ότι να 'ναι), αστη λίγες ώρες να δεις τι γίνεται.

2ον: Έχει onboard vga η μητρική; Αν ναι, χρησιμοποίησε αυτή και βγάλε τη nvidia. Και πάλι βλέπεις...

LSS δοκίμασε με μια άλλη κάρτα γραφικών, να δεις αν εξαλειφθούν τα προβλήματα. Τότεθα έχεις δίκιο, θα φταίει η κάρτα γραφικών!

Δημοσ.

Θα δοκιμάσω την οθόνη στο λάπτοπ. Το 2ο δεν γίνεται να το τσεκάρω μιας και δεν έχω άλλη κάρτα γραφικών και η μητρική είναι παλιά και δεν έχει onboard.

Αν και κατα 99% πλέον νομίζω ότι φταίει η οθόνη, αφού και κατα το boot εμφανίζει άσπρες σκιές από τα γράμματα προς τα δεξιά, εκεί δεν τίθεται θέμα vga πιστεύω...

Δημοσ.

Πρόβλημα οθόνης το βλέπω και εγώ αλλά πιθανών και τις καλωδίωσης εγώ έχανα ένα χρώμα για κούνα λίγο το καλώδιο τις οθόνης μήπως και

Δημοσ.
Πρόβλημα οθόνης το βλέπω και εγώ αλλά πιθανών και τις καλωδίωσης εγώ έχανα ένα χρώμα για κούνα λίγο το καλώδιο τις οθόνης μήπως και

Τελικά το μ@μημένο το καλώδιο έφταιγε, το κούνησα λίγο και όλα καλά πλέον!

Thanks ser_x , τελικά ήταν πολύ απλή η λύση και δεν μου είχε περάσει από το μυαλό ότι μπορεί να φταίει κάτι τέτοιο... :o

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...