eliascm21 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Χαιρετώ! Θέλω να φτιάξω ένα site, αλλά οι γνώσεις μου είναι κάπως περιορισμένες. Βασικά θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας στο τι πρέπει να χρησιμοποιήσω. Σκέφτομαι δύο επιλογές: 1. Joomla 2. Dreamweaver (+ κλασική html php mysql) Ένα απλό site θέλω, να το φτιάξω όσο το δυνατόν πιο εύκολα και γρήγορα, και να συντηρείται απλά. Το site θα έχει περισσότερο στατικό χαρακτήρα. Θα περιέχει κάποια βίντεο και κάποια flashακια. Το μόνο δυναμικό θα είναι το forum, αλλά αυτό απότι ξέρω αυτό υπάρχει πάνω κάτω έτοιμο (πχ phpbb). Άντε και να θέλω να εμφανίζονται στην κεντρική σελίδα οι τελευταίες δημοσιεύσεις του forum. (αν και βέβαια ίσως στο μέλλον να θέλω να προσθέσω και περισσότερα δυναμικά στοιχεία, όπως το να βαθμολογούν οι χρήστες τα videos) Ποιόν δρόμο μου προτείνεται να ακολουθήσω? Α και κάτι άλλο. Πιο web host μου προτείνεται. Να είναι αξιόπιστος και γρήγορος. Μιλάμε για ελληνικό site. Επίσης αν (λέμε τώρα) η κίνηση του site είναι γύρω στα 1500 άτομα ημερησίως, τι πακέτο πρέπει να πάρω για να μην έχουν προβλήματα με κολλήματα κτλ? Ευχαριστώ
giorgos147 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Θα σου προτείνω Joomla,και ας έχεις στατικό περιεχόμενο. Το τι πακέτο θα πάρεις,είναι δικό σου θέμα.Δε ξέρουμε πόσο χώρο και μηνιαία ΠΕΡΙΠΟΥ κίνηση έχεις(5gb; ) Ο hoster που θα σου προτείνω είναι πολύ καλός.Δε λέω παρα πάνω...Θα με πάρουν με τις πέτρες. Ο hoster είναι αυτός
silverthan Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Σκέψου και το wordpress... είναι πιο εύκολο. Για host, εγώ τα έχω όλα στην cretaforce, 5€/μήνα, 1GB χώρος, 50GB bandwidth.
eliascm21 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις! Όταν λέμε bandwidth φαντάζομαι εννοούμε το τι μέγεθος πληροφορίας μπορεί να διακινήται ταυτόχρονα, έτσι; Οπότε αν εγώ πχ έχω 100ΜΒ βιντεάκια στο site, με 50GB bandwidth θα μπορούν να τα βλέπουν ταυτόχρονα 500 άτομα. (η μηνιαία κίνηση έχει σημασία? Το ταυτόχρονα δεν είναι αυτό που παίζει ρόλο?) Εκτός από το storage και το bandwidth, υπάρχει τίποτα άλλο που πρέπει να προσέξω? Τώρα όσο αφορά το πως θα κάνω τι σελίδα, τι πιστεύεται ότι μαθαίνεται πιο γρήγορα και πιο εύκολα? Joomla ή dreamweaver? (σημειωτέων ξέρω μόνο τα βασικά τις html, αλλά ξέρω κάποιες γλώσσες προγραμματισμού όπως C που λογικά θα βοηθήσει στην php) Thanks και πάλι
antonisid Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Νομιζω πριν χρησιμοποησεις joomla κτλ...θα πρεπει να μαθεις καλο css ωστε να μαθεις να σχεδιαζεις μια σελίδα και στην συνέχεια να το προσαρμόσεις σε καποιο cms τυπου joomla.
Blondeamon Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Μην πάς με τίποτα σε ελληνικό host. Δεν έχει απολύτως καμία επιροή στο site σου αν πάς σε ελληνικό ή ξένο παρα μόνο λιγότερα λεφτά στη τσέπη σου. Ψάξε σε hetzner.de ή server4you.de . Έχει άπειρα πακέτα εκεί έξω. Για την ίδια την σελίδα θα σου πρότεινα drupal ή joomla. Ή απλά ενα smf forum , ουσιαστικά υποστηρίζει όλα όσα είπες και με το παραπάνω και είναι και εύκολο να το σηκώσεις.
eliascm21 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Μην πάς με τίποτα σε ελληνικό host. Δεν έχει απολύτως καμία επιροή στο site σου αν πάς σε ελληνικό ή ξένο παρα μόνο λιγότερα λεφτά στη τσέπη σου. Ψάξε σε hetzner.de ή server4you.de . Έχει άπειρα πακέτα εκεί έξω. Ναι αλλά το site θα απευθύνεται αποκλειστικά σε Έλληνες, οπότε ένας server που βρίσκεται στην Ελλάδα δεν θα είναι πιο γρήγορος από έναν που βρίσκεται στην Γερμανία? Το λέω αυτό επίσης γιατί εδώ στο Greece οι εναλλακτικοί πάροχοι ADSL πολλές φορές σέρνονται στα ξένα sites. Επίσης θέλω να έχω κατάληξη .gr. Και δεν ξέρω κατά πόσο την προσφέρουν τα οι ξένοι host Όταν λέμε bandwidth φαντάζομαι εννοούμε το τι μέγεθος πληροφορίας μπορεί να διακινήται ταυτόχρονα, έτσι; Οπότε αν εγώ πχ έχω 100ΜΒ βιντεάκια στο site, με 50GB bandwidth θα μπορούν να τα βλέπουν ταυτόχρονα 500 άτομα. (η μηνιαία κίνηση έχει σημασία? Το ταυτόχρονα δεν είναι αυτό που παίζει ρόλο?)Εκτός από το storage και το bandwidth, υπάρχει τίποτα άλλο που πρέπει να προσέξω? Για αυτά γνωρίζεις τίποτα? Ευχαριστώ
doomya Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Μην πάς με τίποτα σε ελληνικό host. Δεν έχει απολύτως καμία επιροή στο site σου αν πάς σε ελληνικό ή ξένο παρα μόνο λιγότερα λεφτά στη τσέπη σου. Ψάξε σε hetzner.de ή server4you.de . Έχει άπειρα πακέτα εκεί έξω. Για την ίδια την σελίδα θα σου πρότεινα drupal ή joomla. Ή απλά ενα smf forum , ουσιαστικά υποστηρίζει όλα όσα είπες και με το παραπάνω και είναι και εύκολο να το σηκώσεις. Συμφωνω μαζί σου φιλε. Μακρια απο τα Ελληνικα διοτι το μονο καλο με τις ελληνικες εταιριες ειναι οτι ΔΕΝ υπαρχει καλό ! -----Προστέθηκε 14/1/2009 στις 09 : 05 : 11----- Ναι αλλά το site θα απευθύνεται αποκλειστικά σε Έλληνες, οπότε ένας server που βρίσκεται στην Ελλάδα δεν θα είναι πιο γρήγορος από έναν που βρίσκεται στην Γερμανία? Το λέω αυτό επίσης γιατί εδώ στο Greece οι εναλλακτικοί πάροχοι ADSL πολλές φορές σέρνονται στα ξένα sites. Επίσης θέλω να έχω κατάληξη .gr. Και δεν ξέρω κατά πόσο την προσφέρουν τα οι ξένοι host Για αυτά γνωρίζεις τίποτα? Ευχαριστώ Οχι φίλε , το ποιο πιθανο είναι να δουλεύει ποιο γρηγορα η σελιδα σου και το Ping σου εαν πας σε εταιρια στην γερμανια , παρα σε Ελληνικη. εχε υποψιν σου πολλοι ISP ειναι κουμπωμενοι σε ευρωπαικα backbones , οπως και ο OTE. Ναι την καταλυξη .gr στην προσφερουν κανονικοτατα
bluejeans Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Θα συμφωνήσω και εγώ για ξένο hosting για δυο ακόμα λόγους: 1) Τα φτηνά ελληνικά hostings κάνουν resell ξένα πακέτα οπότε πάλι σε ξένο server θα είσαι και θα προσθέσεις και ένα μεσάζοντα στην πλάτη σου 2) Στο ξένο hosting που είμαι εγώ (πιθανόν να ισχύει και σε κάποια ελληνικά) σου έχει προεγκατεστημένο το Joomla οπότε κερδίζεις όλη τη διαδικασία του installation
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.