phph Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Γεια σας Έχω ένα μωρακι 2,5 μηνών και σιγά σιγά θα χρειαστώ baby sitter τώρα που η σύζυγος θα γυρίσει στη δουλειά. Επειδή στην πόλη που ζω δεν έχω και πολλούς γνωστούς θα αναγκαστώ να πάρω κάποια άγνωστη. Θα ήθελα αν μπορούσα να παρακολουθήσω το χώρο που θα βρίσκονται για κάποιο διάστημα στην αρχή τουλάχιστον. Σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω web cam συνδεδεμένη στο HTPC που έχω στο χώρο αυτό, το θέμα είναι γίνεται η δουλειά έτσι; Θα μπορεί δηλαδή η web cam να καταγράφει σε απόσταση π.χ. 3μ ή είναι σχεδιασμένες να λειτουργούν μέχρι 1μ που είναι η συνήθης απόσταση κάποιου που κάθεται στον Η/Υ; Τι γίνεται όταν κινούνται άτομα μέσα στο χώρο; Θα μπορεί να εστιάζει σωστά ή προρυθμίζεται η εστίαση σε συγκεκριμένη απόσταση; Θα μπορώ να γράφω το βίντεο και τον ήχο στο σκληρό δίσκο ή είναι μόνο για μετάδοση εικόνας μέσω internet. Αν ο χώρος είναι λίγο σκοτεινός θα γράφει τίποτα ή θα βλέπω μαύρα σκοτάδια; Δε θέλω να καταφύγω σε πιο επαγγελματικές λύσεις, αφού είναι κάτι που θα χρησιμοποιήσω για λίγο διάστημα μέχρι να βεβαιωθώ ότι όλα πάνε καλά. Αν όμως έχετε κάποια άλλη ιδέα εκτός από web cam, ευπρόσδεκτη.
arxaggelos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία σου αλλα μήπως είναι παράνομη η καταγραφή κάποιου χωρίς να το ξέρει και χωρίς κάποια άδεια από εισαγγελέα (που σημαίνει ότι υπάρχει αξιόποινη πράξη)? Θα μου πεις, άμα γίνει το κακό και μετά, τι να το κάνεις, απλώς ψαξ'το λίγο μην το πάρει χαμπάρι η babysitter (όντας αθώα) καi μπλέξεις άδικα. Καθαρά για το τεχνικό μέρος: Θα μπορεί δηλαδή η web cam να καταγράφει σε απόσταση π.χ. 3μ ή είναι σχεδιασμένες να λειτουργούν μέχρι 1μ που είναι η συνήθης απόσταση κάποιου που κάθεται στον Η/Υ;Τι γίνεται όταν κινούνται άτομα μέσα στο χώρο; Θα μπορεί να εστιάζει σωστά ή προρυθμίζεται η εστίαση σε συγκεκριμένη απόσταση; Αν ο χώρος είναι λίγο σκοτεινός θα γράφει τίποτα ή θα βλέπω μαύρα σκοτάδια; αυτά που ρωτάς εξαρτώνται συνήθως από το πόσο καλή είναι η κάμερα, με τα ανάλογα χρήματα, μερικές εχουν autofocus και πιάνουν και σχετικά καλή απόσταση. Μπορεί επίσης κάποιες να έχουν night mode. Επίσης πολλές βιντεοκάμερες λειτουργούν και ως webcam και έχουν τέτοιες λειτουργίες. Θα μπορώ να γράφω το βίντεο και τον ήχο στο σκληρό δίσκο ή είναι μόνο για μετάδοση εικόνας μέσω internet. Αυτό είναι σίγουρο. Η δική μου φτηνιάρικη Creative μάλιστα έχει και motion detection και γράφει μόνο όταν δει κίνηση, φαντάσου ένα καλύτερο μοντέλο.
phph Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία σου αλλα μήπως είναι παράνομη η καταγραφή κάποιου χωρίς να το ξέρει και χωρίς κάποια άδεια από εισαγγελέα (που σημαίνει ότι υπάρχει αξιόποινη πράξη)? Θα μου πεις, άμα γίνει το κακό και μετά, τι να το κάνεις, απλώς ψαξ'το λίγο μην το πάρει χαμπάρι η babysitter (όντας αθώα) καi μπλέξεις άδικα. Είμαι 99% σίγουρος ότι είναι παράνομο αν δεν το ξέρει και γι' αυτό σε πρώτη φάση σκέφτομαι να την ενημερώσω ότι υπάρχει κάμερα ακόμη κι αν τελικά δεν βάλω. Έχω βέβαια τις αμφιβολίες μου σχετικά με το αν θα δεχτεί κάποια υπό αυτές τις συνθήκες. Τέλος πάντων αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Αυτά που ρωτάς εξαρτώνται συνήθως από το πόσο καλή είναι η κάμερα, με τα ανάλογα χρήματα, μερικές εχουν autofocus και πιάνουν και σχετικά καλή απόσταση. Μπορεί επίσης κάποιες να έχουν night mode. Επίσης πολλές βιντεοκάμερες λειτουργούν και ως webcam και έχουν τέτοιες λειτουργίες. Το ξέρω για το autofocus απλά αναρωτιέμαι μήπως δουλεύει π.χ. από 0.20 - 1.5 μέτρα επειδή είναι webcam. Η βιντεοκάμερά μου έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει ως webcam, αλλά είναι αρκετά ακριβή για να την υποβάλλω σε τέτοια ταλαιπωρία και γενικά αμφιβάλλω αν μία συσκευή που είναι σχεδιασμένη να λειτουργεί λίγες ώρες την εβδομάδα είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε 8ωρη λειτουργία 5 ημέρες την εβδομάδα. Αυτό είναι σίγουρο. Η δική μου φτηνιάρικη Creative μάλιστα έχει και motion detection και γράφει μόνο όταν δει κίνηση, φαντάσου ένα καλύτερο μοντέλο. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο για να μειώνεται ο όγκος των δεδομένων, αρκεί να μην δημιουργεί καινούργιο αρχείο κάθε φορά που ξαναρχίζει την καταγραφή. Ποιο μοντέλο έχεις; Γράφει σε απόσταση 3μ; Πόσο καλά γράφει νύχτα με τον συνήθη φωτισμό δωματίου;
arxaggelos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Είμαι 99% σίγουρος ότι είναι παράνομο αν δεν το ξέρει και γι' αυτό σε πρώτη φάση σκέφτομαι να την ενημερώσω ότι υπάρχει κάμερα ακόμη κι αν τελικά δεν βάλω. Έχω βέβαια τις αμφιβολίες μου σχετικά με το αν θα δεχτεί κάποια υπό αυτές τις συνθήκες. Τέλος πάντων αυτό είναι ένα άλλο θέμα. ναι αυτό είναι όντως άλλο και θέλει τακτ... Αυτό είναι πολύ χρήσιμο για να μειώνεται ο όγκος των δεδομένων, αρκεί να μην δημιουργεί καινούργιο αρχείο κάθε φορά που ξαναρχίζει την καταγραφή. δυστυχώς δεν το ξέρω αυτό, δεν την έχω δοκιμάσει διαδοχικά με motion detection να δω αν ενώνει τα αρχεία. Το μόνο θέμα είναι ότι κάνει "μπιπ" όταν βρίσκει κίνηση και αρχίζει εγγραφή, αλλά νομίζω αυτό αντιμετωπίζεται εύκολα Ποιο μοντέλο έχεις; Γράφει σε απόσταση 3μ; Πόσο καλά γράφει νύχτα με τον συνήθη φωτισμό δωματίου; Είχα πάρει αυτήν από Multirama 22Ε (την VF0400 όχι την πιό παλιά VF0250), και δεν δοκίμασα απόσταση και χαμηλό φωτισμό. Είναι καλή αλλά σχετικά απλή κάμερα, απλώς σου την ανέφερα σαν μάρκα για να περιμένεις κάτι ακόμη καλύτερο σε μια ακριβότερη. Οι πιό πολλές webcam αντιμετωπίζουν τον χαμηλό φωτισμό με led, που δεν σου κάνει προφανώς, οπότε μάλλον χρειάζεται ψάξιμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.