nurse Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Έχω ένα σύνολο αρχείων σε φάκελο, περίπου 12G. Μπορώ με το 7zip να το συμπιέσω και να το σπάσω σε 2 ή 3 κομμάτια για να το αποθηκεύσω σε δισκάκια των 4G; Θέλω να είναι αυτούσιο και δεν θέλω να το κάνω ξεχωριστά. Βλέπω στις επιλογές συμπίεσης solid block size, από εκεί το ρυθμίζω; Μετά από μια σύντομη έρευνα στο φόρουμ δεν εντόπισα κάτι. Ίσος να έψαξα με λάθος λέξεις κλειδιά. Ευχαριστώ. [edit] αφήστε το βρήκα, πρέπει να πάω σε οφθαλμίατρο. Η επιλογή είναι λίγο πίο κάτω από το solid block size και λέγεται split.... Παρακαλώ τον διαχειριστή να σβήσει το μήνυμα αυτό, εκτός εάν κρίνει ότι μπορεί να βοηθήσει και άλλους ο παραπάνω μονόλογος.
micos000 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Το Solid block size μην το ενεργοποιείς αν πρόκειται να συμπιέσεις αρχεία ήχου/εικόνας/βίντεο, επειδή είναι ήδη συμπιεσμένα. Επίσης, αν είναι τέτοια αρχεία μην βάζεις καθόλου συμπίεση, μόνο store, καθότι δεν πρόκειτε να κερδίσεις τίποτα σε μέγεθος, μόνο χρόνο θα χάσεις.
nurse Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Ευχαριστώ για τις πληροφορίες micos000 Solid block size. Δηλαδή τι κάνει αυτή η επιλογή με απλά λόγια;
parsifal Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Χωρίς Solid Blocks, η εφαρμογή του αλγορίθμου συμπίεσης περιορίζεται ανά αρχείο, ακόμη κι αν έχεις ορίσει μεγάλο Dictionary Size και χωρούν σε αυτό πολλά αρχεία μαζί κάθε φορά. Με Solid Blocks, τα αρχεία αντιμετωπίζονται ως ένα ενιαίο bytestream και εφαρμόζεται ο αλγόριθμος πάντα σε κομμάτια ίσα με το Dictionary Size. Με λίγα λόγια: Συνήθως βελτιώνει το ποσοστό συμπίεσης, ειδικά σε συμπίεση πολλών μικρών αρχείων. Το μειονέκτημα είναι ότι χάνεις μερικές χρήσιμες δυνατότητες όπως αντικατάσταση ενός αρχείου μέσα στο archive από νέα συμπιεσμένη εκδοχή του, προσθήκη νέων αρχείων στο archive κ.ά.
nurse Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 parsifal ευτυχώς έγραψες αυτό "Με λίγα λόγια...." και έπειτα γιατί με το πιο πάνω, έκαψα μερικά εγκεφαλικά κύτταρα.... Άρα : εάν θέλω να έχω υψηλότερο ποσοστό συμπίεσης, σε πολλά ή ένα ενιαίο αρχείο, θέτω σε λειτουργία την επιλογή solid blocks. Εάν όμως θέλω τη δυνατότητα επεξεργασίας των συμπιεσμένων αρχείων (προσθήκη- αφαίρεση - αντικατάσταση ) τότε την απενεργοποιώ. Ευχαριστώ
parsifal Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Άρα :εάν θέλω να έχω υψηλότερο ποσοστό συμπίεσης, σε πολλά ή ένα ενιαίο αρχείο, θέτω σε λειτουργία την επιλογή solid blocks. Εάν όμως θέλω τη δυνατότητα επεξεργασίας των συμπιεσμένων αρχείων (προσθήκη- αφαίρεση - αντικατάσταση ) τότε την απενεργοποιώ. Σε ένα ενιαίο αρχείο, δε θα δεις διαφορά. Σε πολλά αρχεία που τα περισσότερα έχουν μέγεθος μικρότερο από το Dictionary size, πιθανόν να δεις μία μικρή βελτίωση. Όμως δε θα συνιστούσα να το χρησιμοποιείς, ειδικά με μεγάλου τελικού μεγέθους archives. Ξέχασα αδικαιολογήτως να αναφέρω το μεγαλύτερο μειονέκτημα των solid archives στο προηγούμενο post μου: Έστω ότι θέλεις να κάνεις extract ένα μόνο αρχείο από το archive. Το πρόγραμμα θα πρέπει να κάνει πρώτα extract και όλα τα προηγούμενα, μέχρι και τη φυσική θέση του ζητούμενου αρχείου μέσα στο archive. Σε archives πολλών MB (πόσο μάλλον GB), αυτό μπορεί να απαιτεί βασανιστικά πολλή ώρα.
micos000 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Ορίστε, Parsifal on the resque. Αυτό είναι το solid blocks. Αν και σε πολλές περιπτώσεις δεν κέρδισα και πολλά πράγματα, σε κάποιες όμως η διαφορά ήταν άξια το χρόνου. Δεν το συμβουλεύω όμως για πάρα πολλά αρχεία και τεράστιους όγκους δεδομένων όπως στην περίπτωσή σου. Αν χρειαστείς κάτι από εκεί μέσα να κάνεις extract, όπως σου είπε και ο parsifal, θα κάνεις αρκετή ώρα να το ανακτήσεις και το κέρδος στο τελικό μέγεθος, μπορεί να μην αξίζει τον χρόνο που θα χάσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.