Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα θελα να 'ξερα αν αυριο εκλεινε η Μ$ ποιος θα συνέχιζε να μιλά για αυτήν; Ποιός από τους καλοθελητές της θα ήταν σε θέση να συνεχίσει την ανάπτυξη του λειτουργικού και με τι resources του κλειδωμένου χάους που λέγεται Windows;

Αν ξέρεις τι και που να ψάξεις βρίσκεις λύσεις για όλα τα θέματα που προκύπτουν, κ για το MSN, και για τον πολυκάναλο ήχο και την καλή εικόνα, και το desktop κλπ,κλπ.

Αλλά μερικοί ξέρουν μόνο πως να κατεβάζουν ΜΟΝΟ παιχνίδια και ταινίες από Public torrents αλλά θέλουν βοήθεια για να κάψουν ένα παιχνίδι σε +DL και νομίζουν ότι ξέρουν από υπολογιστές.

Νομίζω ότι η κοινότητα των χρηστών χωράει κάθε λειτουργικό σύστημα και βίτσιο. Αυτό που δεν χωράει σε ένα τέτοιο forum είναι η μονοδιάστατη και προκλητική συμπεριφορά του κάθε άσχετου με το άθλημα από όποια παραταξη ή ομάδα κι αν είναι. Ας ήταν πρόεδρος της Μ$ ο Κόκκαλης να δω πόσοι βάζελοι θα έτρεχαν windows ή τουμπαλιν.

Οποιος θέλει να φωνάζει και να χειροκροτά τα όποια "αφεντικά" του να περιμένει τις εκλογές ή να πάει γήπεδο.

Και να ξέρετε, κι ελπίζω να συμφωνήσουν οι πραγματικοί κομπιυτεράδες μαζί μου, ότι για πολλά χρόνια ακόμα το Α και το Ω στα λειτουργικά και στο λογισμικό είναι ο κώδικας. Όποιος ξέρει μιλά και όποιος δεν ξέρει απλά απολαμβάνει τους κόπους άλλων είτε των τεχνικών της Μ$ κάπου στην Ινδία, είτε εκείνους που για να φτάσει το Linux εδώ που είναι στερήθηκαν "πολλούς φραπέδες και εξόδους" για να έρθουν κάτι κακομαθημένα τζαμπαδιδόπουλα να έχουν άποψη.

Και αν προσβλήθηκαν μερικοί, ας σκεφτόντουσαν λίγο, μια σταλιά, πριν μπουν στον κόπο να αερολογούν για κάτι που αγνοούν.-

• Απαντ. 242
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και επειδη ολο και καποιος θα πεταχτει και θα μου πει οτι στα Windows υπαρχει καλυτερη υποστηριξη για drivers... εχω να του πω, πως μια διανομη Ubuntu, απο μονη της αμεσως μετα απο την εγκατασταση, υποστηριζει τις περισσοτερες συσκευες ενος υπολογιστη, σε αντιθεση με τα Windows, που πρεπει να τις εγκαθιστας απο μονος σου!

offtopic.

Ειναι ολοφανερο οτι δεν εχεις δοκιμασει τα 7.Αλλα και παλι με βαση αυτα που λες ειναι πααααρα πολυ δυσκολο να κατεβασεις drivers για windows σημερα.Θελει πολυτεχνειο φανταζομαι.Σε αντιθεση με τον kernel linux που αν δεν βρει καποια συσκευη απο μονος του...απλα την εκατσες.

-----Προστέθηκε 15/1/2009 στις 05 : 17 : 07-----

Φταιει η Nokia, η Atheros, που οχι μονο δεν φτιαχνουν drivers για Linux, αλλα και αποκρυπτουν πληροφοριες ζωτικης σημασιας που δυσκολευουν τη δημιουργια τους!

Kαι πολυ καλα κανουν.Ο "τσαμπας" δεν υπαρχει.

Επεξ/σία από tritonas00
Αυτόματη ένωση μηνυμάτων
Δημοσ.

Μου είναι παντελώς αδιάφορο το αν τα Windows ή το Linux που έχω εγκαταστήσει στο PC μου ξεκινούν σε 10, 20, 30 δευτερόλεπτα ή σε ένα λεπτό.

Για την ψήφο και μόνο να πω πως τον ένα και τον άλλο χρόνο τους έχω συναντήσει τόσο στο ένα, όσο και στο άλλο λειτουργικό και φυσικά πάντα εξαρτώταν από τη σύνθεση του υλικού αλλά και από την απόλυτη επιλογή των στοιχείων του λογισμικού, των ρυθμίσεων κι ένα σωρό άλλων παραγόντων. Οι χρονομετρήσεις είναι για να γίνονται πανηγύρια.

...Πρέπει όλοι ντε και καλά να χρησιμοποιούμε το ίδιο λειτουργικό? Στην ποικιλομορφία έγκειται η ομορφιά της ζωής, φοράμε όλοι το ίδιο πουκάμισο? Είμαστε όλοι ίδιοι? (...) τι ιερά εξέταση είναι αυτή που περνάει ο ένας τον άλλο εδώ μέσα?
Δημοσ.

Kαι πολυ καλα κανουν.Ο "τσαμπας" δεν υπαρχει.

Εδώ κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Ούτε η microsoft πληρώνει τις εταιρίες για να γράψουν drivers για το σύστημά της.

Μια εταιρία που φτιάχνει την τάδε usb συσκευή, δεν ξοδεύει εργατοώρες (λεφτά) για να γράψει drivers για ενα λειτουργικό σύστημα με σχετικά μικρό ποσοστό χρήσης.

Όταν διαπίστωσαν οτι αυτή είναι μια αγορά που χάνεται, καθώς οι χρήστες linux είναι τελικά πολλοί περισσότεροι και προτιμούν συσκευές που παίζουν χωρίς πρόβλημα στο linux, άρχισαν να βλέπουν την κατάσταση με άλλο μάτι.

Τώρα που κάποιες εταιρίες (nvidia, ati, atheros) ξύπνησαν (είδαν λεφτά και μερίδιο αγοράς δηλαδή) και εγράψαν drivers (έστω και closed sourced) για το linux θα δείτε πόσο απλά και γρήγορα θα ανατραπεί το σκηνικό με τους drivers, με την κάθε εταιρία να διαφημίζει: "Παίζει σε XP, Vista KAI Linux".

Δημοσ.
Επειδη το βρηκα πριν λίγο καιρο και το εφερε η κουβέντα:

This easy-to-use tool runs under Windows and allows you to browse Ext2/Ext3 Linux file systems and extract files from there

http://www.diskinternals.com/linux-reader/

ελα, λυπήσου μας... :cry:

1 click ειναι στο msconfig :shock: και τα ρέστα στο 1ο link που βγαζει το google. Στα Windows 7 το αλλάξανε και εχει 4 στάδια, ειναι λιγότερο εκνευριστικό αλλα μαλλον το ιδιο αχρηστο οπως και πριν. Ωρα να ξεκολλήσει η βελόνα απο το UAC..

Με τέτοια επιχειρήματα δυσκολα θα πείσεις κάποιο "μέσο χρήστη" για την ακρίβεια των υπόλοιπων γραφομένων σου. Καλο θα ειναι να δοκιμάζουμε επι τόπου το "αλλο" OS με ενα VirtualBox για οτι απορίες εχουμε και να αποφεύγουμε τις ιδεοληψίες απο διάφορα linux-win-fanboys forums.

Msconfig? Ειλικρινα, ενας χρηστης με μικρη πειρα στους υπολογιστες ξερει τι εστει msconfig?

Αν διαβασεις καλυτερα, εννοουσα για το ποσο ευκολο ειναι σε καποιον να βρει αυτη τη ρυθμιση ;)

offtopic.

Ειναι ολοφανερο οτι δεν εχεις δοκιμασει τα 7.Αλλα και παλι με βαση αυτα που λες ειναι πααααρα πολυ δυσκολο να κατεβασεις drivers για windows σημερα.Θελει πολυτεχνειο φανταζομαι.Σε αντιθεση με τον kernel linux που αν δεν βρει καποια συσκευη απο μονος του...απλα την εκατσες.

Τα Windows 7 δεν βγηκαν ακομα σε επισημη κυκλοφορια. Εσυ δοκιμασες τη beta εκδοση του Ubuntu? ;)

Δημοσ.
Msconfig? Ειλικρινα, ενας χρηστης με μικρη πειρα στους υπολογιστες ξερει τι εστει msconfig?

Αν διαβασεις καλυτερα, εννοουσα για το ποσο ευκολο ειναι σε καποιον να βρει αυτη τη ρυθμιση ;)

Τα Windows 7 δεν βγηκαν ακομα σε επισημη κυκλοφορια. Εσυ δοκιμασες τη beta εκδοση του Ubuntu? ;)

Mα την beta εννουσα.Οχι ακομη αλλα θα το εχω στο προγραμμα να την δοκιμασω!Αλλα να χαραμισω μια nvidia 9600 gt oc 512 με ubuntu?Μπααα.Θα τα βαλω σε vmware απο περιεργεια και μονο!

Δημοσ.

Μερικοί windows fans νομίζουν ότι τα 7 είναι η γη της επαγγελίας και πώς όλος ο κόσμος θα ξεσκιστεί να φορμάρει δίσκους και θα τρέξει να τη βρει με προφήτη τον steve balmer...

Μετά από τόση σαβούρα (MEII), το ποιμνίο δεν ευχαριστήθηκε τα ευρώ που έδωσε και θέλει να δώσει και άλλα στο SP2 των MEII, που αντί να το προσφέρει η M$ δωρεάν, θα ζητήσει και λεφτά κιόλας...Βέβαια, θα έρθει πακετάκι μαζί με το DX11 (γιατί το 10 έδωσε χιλιάδες τίτλους και φοβερά γραφικά και δεν μπορεί να δώσει άλλο).

Και τολμάνε μερικοί και έρχονται εδώ μέσα και μιλάνε για ένα χώρο όπου γίνεται πραγματικό development (10 FS έχουμε ρε και κάνουν develop το φοβερό και τρομερό ext4, ενώ το btrfs είναι προ των πυλών...), όταν πάνε και τα σκάνε για το τίποτα στην M$... Ως πού θα φτάσει η βλακεία επιτέλους...

Δημοσ.

Μετά από τόση σαβούρα (MEII), το ποιμνίο δεν ευχαριστήθηκε τα ευρώ που έδωσε και θέλει να δώσει και άλλα στο SP2 των MEII, που αντί να το προσφέρει η M$ δωρεάν, θα ζητήσει και λεφτά κιόλας...

Η ειρωνία είναι ότι κι εσύ έχεις πληρώσει την Microsoft,όπως και οι περισσότεροι Linuxαδες που γράφουν εδώ.

Το πρόβλημα με τον χαζό,κουτό,ηλίθιο,κοιμισμένο,βλάκα Windows user είναι ότι δεν έχει dual boot με Linux και έχει ΜΟΝΟ Windows;

Ενώ εσύ είσαι πανέξυπνος,πολυτάλαντος,έξπερτ επειδή εκτός απο Windows έχεις ΚΑΙ Linux ;

Και στην τελική το ειρωνικό "ποίμνιο" πως το γράφεις ενώ ανήκεις κι εσύ σε αυτό;Windows user είσαι κι εσύ,απλά δεν είσαι μονο Windows user.

Στο άλλο σκέλος συμφωνώ,τα 7 είναι υπερβελτιωμένα Vista,η τιμή τους θα έπρεπε να είναι μηδενική ή συμβολική

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Η ειρωνία είναι ότι κι εσύ έχεις πληρώσει την Microsoft,όπως και οι περισσότεροι Linuxαδες που γράφουν εδώ.

Το πρόβλημα με τον χαζό,κουτό,ηλίθιο,κοιμισμένο,βλάκα Windows user είναι ότι δεν έχει dual boot με Linux και έχει ΜΟΝΟ Windows;

Ενώ εσύ είσαι πανέξυπνος,πολυτάλαντος,έξπερτ επειδή εκτός απο Windows έχεις ΚΑΙ Linux ;

Και στην τελική το ειρωνικό "ποίμνιο" πως το γράφεις ενώ ανήκεις κι εσύ σε αυτό;Windows user είσαι κι εσύ,απλά δεν είσαι μονο Windows user.

Στο άλλο σκέλος συμφωνώ,τα 7 είναι υπερβελτιωμένα Vista,η τιμή τους θα έπρεπε να είναι μηδενική ή συμβολική

Τα πλήρωσα γιατί δεν είχα εναλλακτική για τη δουλειά που ήθελα να κάνω. Πήρα την απόφαση να αγοράσω XP γιατί δε γινόταν αλλιώς, είχα όμως και την κρίση να διαπιστώσω την κοροϊδία των MEII. Δεν αγόρασα λοιπόν MEII και σίγουρα δε βγήκα να τα υποστηρίξω κιόλας. (σε αυτό το ποίμνιο αναφέρομαι) Δίνω με νύχια και με δόντια τον "αγώνα" για να ενημερώσω όσους δε γνωρίζουν ότι πλέον υπάρχει εναλλακτική για το 90% των περιπτώσεων και πως μόνο αν την υιοθετήσουμε θα ωφεληθούμε όλοι ποικιλοτρόπως. Αν συνεχίσουμε να λειτουργούμε ως πρόβατα, δε θα δούμε προκοπή.

Εσύ δηλαδή ως φορολογούμενος (αν είσαι), πώς αισθάνεσαι που ενώ το 90% του δημόσιου τομέα θα μπορούσε να λειτουργεί με Linux, πληρώνεις την M$ θέλοντας και μη; Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι αυτή σου η στάση που φαίνεται από τέτοια post, είναι μία από τις αιτίες; Πώς αισθάνεσαι που σε εκβιάσανε να αγοράσεις σαβούρα για να έχεις DX10? Πώς αισθάνεσαι που αντί να στη φτιάξουν δωρεάν (με SP2), θα σε εξαναγκάσουν να την αγοράσεις πάλι; θα κάνεις κάτι γι' αυτό ή θα ανήκεις πάντα στο ποίμνιο; Εγώ τουλάχιστον έχω τη συνείδησή μου ήσυχη

Επεξ/σία από gdp77
Δημοσ.

εγώ που έχω ΜΟΝΟ linux τι είμαι δηλαδή;;; :)

μην ψαρώνετε, τα 7 είναι τα Vista με ενα μικρό face-lift.

μακάριοι αυτοί που θα νομίζουν οτι είναι κάτι καινούργιο...

Δημοσ.
Mα την beta εννουσα.Οχι ακομη αλλα θα το εχω στο προγραμμα να την δοκιμασω!Αλλα να χαραμισω μια nvidia 9600 gt oc 512 με ubuntu?Μπααα.Θα τα βαλω σε vmware απο περιεργεια και μονο!

Ε εντάξει. Το οτι δηλαδή το γραφικό περιβάλλον των Windows Vista απαιτεί 9600GT για να παίζει καλά ενώ των Ubuntu παίζει άνετα και με μια 5200 εσένα δε σου λέει τίποτα;

Τέλος πάντων, εγώ είμαι του πολυτεχνείου αλλά πάλι χρησιμοποιώ Windows επειδή λόγω της απήχησης του και μόνο τα έχουν κάνει όλα αυτοματοποιημένα και έτοιμα. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι καλύτερο λειτουργικό. Μόνο το ότι σαν προεπιλογή στη δημιουργία χρήστη σε βάζει να γίνεις Administrator και στα άλλα user classes δε μπορείς να κάνεις τίποτα λέει πολλά για τα μυαλά που κουβαλάνε στη Microsoft.

Τέλος θα πρέπει να κατανοήσουν μερικοί ότι στον προγραμματισμό δεν ενδιαφερόμαστε να κάνουμε απλά κάτι να δουλεύει αλλά θα πρέπει να το βελτιστοποιούμε κιόλας. Μπορείς να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα με πολύ μικρότερη επεξεργαστική ισχύ αλλά για κάποιο "περίεργο" λόγο αυτό δε συμβαίνει ποτέ με τη Microsoft.

Δημοσ.

μην ψαρώνετε, τα 7 είναι τα Vista με ενα μικρό face-lift.

μακάριοι αυτοί που θα νομίζουν οτι είναι κάτι καινούργιο...

Μικρο face lift το "Windows 7 uses parallel processing power to boot several devices at once"?(Το πρωτο που μου ηρθε στο μυαλο)

Δημοσ.
Τέλος θα πρέπει να κατανοήσουν μερικοί ότι στον προγραμματισμό δεν ενδιαφερόμαστε να κάνουμε απλά κάτι να δουλεύει αλλά θα πρέπει να το βελτιστοποιούμε κιόλας. Μπορείς να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα με πολύ μικρότερη επεξεργαστική ισχύ αλλά για κάποιο "περίεργο" λόγο αυτό δε συμβαίνει ποτέ με τη Microsoft.

Δικιο εχεις! Ο ευκολος, γρήγορος κώδικας, το outsourcing και οι αρπα-κολλα ρουτίνες, αυτα τα αποτελέσματα εχουν. Εχω 15% αυξηση θερμοκρασίας στην κάρτα γραφικών αν παω απο xp σε vista (χωρις aero). :fear:

Απο την αλλη, οι linux developers τι κάνουν; Μαλλον εχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο αυτοικανοποίησης που προσπαθουν απεγνωσμένα να πεισουν οτι το default ειναι οι ιδιοτροπίες του linux. Δυστυχως το default ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ και ΘΑ ΕΙΝΑΙ οι παραξενιές και η συνήθειά μας στα windows. Οτι κάνει ευκολα κάποιος χρήστης στα windows πρεπει να μπορει να το κανει το ιδιο ευκολα στο linux, αλλιως την πάτησε (το linux!).

Επαναλαμβάνω οτι κανεις δεν ειναι χαζός να αγοράζει windows αν το δωρεαν κάλυπτε πραγματικά τις ανάγκες του. Στην Ελλάδα το after-sales support γινεται μεταξύ φίλων και γνωστών, μη κοροιδευόμαστε. Εγω να βάλω ubuntu , εσυ (σχημα λόγου!) θα ερχεσαι να μου το φτιαχνεις οταν κρεμάει ή οταν δεν μπορω να κάνω ουτε τα βασικά πχ. εγκατάσταση; :P

Δημοσ.
Δικιο εχεις! Ο ευκολος, γρήγορος κώδικας, το outsourcing και οι αρπα-κολλα ρουτίνες, αυτα τα αποτελέσματα εχουν. Εχω 15% αυξηση θερμοκρασίας στην κάρτα γραφικών αν παω απο xp σε vista (χωρις aero). :fear:

Απο την αλλη, οι linux developers τι κάνουν; Μαλλον εχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο αυτοικανοποίησης που προσπαθουν απεγνωσμένα να πεισουν οτι το default ειναι οι ιδιοτροπίες του linux. Δυστυχως το default ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ και ΘΑ ΕΙΝΑΙ οι παραξενιές και η συνήθεια στα windows. Οτι κάνει ευκολα κάποιος χρήστης στα windows πρεπει να μπορει να το κανει το ιδιο ευκολα στο linux, αλλιως την πάτησε (το linux!).

Επαναλαμβάνω οτι κανεις δεν ειναι χαζός να αγοράζει windows αν το δωρεαν κάλυπτε πραγματικά τις ανάγκες του. Στην Ελλάδα το after-sales support γινεται μεταξύ φίλων και γνωστών, μη κοροιδευόμαστε. Εγω να βάλω ubuntu , εσυ (σχημα λόγου!) θα ερχεσαι να μου το φτιαχνεις οταν κρεμάει ή οταν δεν μπορω να κάνω ουτε τα βασικά πχ. εγκατάσταση; :P

Οι developers του linux είναι απλά εθελοντές. Έχουν γίνει πολλά σημαντικά βήματα στο linux. Από πλευράς software μπορείς να κανείς σχεδόν ότι και στα Windows. Εκεί που χωλαίνουν είναι οι drivers. Τι μπορώ όμως να κάνω εγώ, εσύ κι ο γείτονάς μου που, επειδή οι κατασκευαστές δεν υποστηρίζουν τα linux, προσπαθούμε εμείς μυρίζοντας τα δάχτυλά μας, δοκιμάζοντας και κάνοντας διάφορες χακεριές (reverse engineering από drivers των windows και άλλα τέτοια κουλά) να βρούμε τι εντολές δέχεται ένας microcontroler και να φτιάξουμε έναν υποτυπώδη driver για linux που θα χρησιμοποιεί 5% των δυνατοτήτων της συσκευής; Ενώ αν είχαν καλό μερίδιο της αγοράς τα linux θα ήταν αλλιώς. Θα έφτιαχναν και drivers για linux. Τώρα που αρχίζουν να φτιάχνουν drivers ομως αλλάζει το σκηνικό. Μέχρι και η γιαγιά μου βάζει Ubuntu! :-D Ή για να γινόμαστε πιο ακριβείς, επειδή μέχρι και η γιαγιά μου έβαλε Ubuntu άρχισαν να φτιάχνουν drivers.

Όσο για το after sales support, για τους τελικούς χρήστες έχεις δίκιο. Όμως το linux είναι τόσο στιβαρό λειτουργικό που αν στηθεί σωστά και με τα κατάλληλα δικαιώματα δε θα χρειαστεί support ΠΟΤΕ. Απλά ΠΟΤΕ. Για να έχεις δηλαδή ένα linux όπου ένας δημόσιος υπάλληλος θα τρέχει 3 προγράμματα που χρειάζεται απλά πρέπει να το στήσεις σωστά και μετά δουλεύει. Πρέπει να υπάρξει πρόβλημα στο hardware για να υπάρξει πρόβλημα. Όσο για τα software που χρησιμοποιούνται, το support μπορεί να παρέχεται από εκεί που θα παρεχόταν αν υπήρχαν windows. Δεν αλλάζει κάτι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...