Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 242
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Πω πω με το compiz,λες και καινοτομεί σε κάτι χρήσιμο.

Δεν είπα ότι καινοτομεί.

Το συγκεκριμένο feature που βάζεις είναι "κλεμμένο" απο το OSX και είναι το expose,το ανέφερα και πριν.Τώρα αν κατηγορείς την Microsoft ότι δεν κλέβει κι αυτή ιδέες(λέμε τώρα) απο την Apple ΟΚ.

Δε λέγεται expose. Είναι το scale. Το expose δείχνει όλες τις επιφάνειες εργασίας. Δεν ισχυρίστηκα ότι είναι εφεύρεση του compiz-fuzion. Γινόταν σύγκριση aero-compiz.

Το αναφέρω γιατί έχω ένα μικρό κόλλημα ότι δλδ το compiz είναι πλεονέκτημα ενώ τα 9/10 των λειτουργιών του είναι άχρηστα ή κλεμμένες ιδέες.

διαφωνώ

Να και σε Vista,κι εγώ με μία κίνηση το 'κανα

Δε γνώριζα ότι γίνεται με το aero. Με 3d party το έκανες? link?

@ pigeon...

Πραγματικά με άφησες άφωνο.

Κατανόησα ότι προκαλώ flames, υβρίζω, είναι ντροπή να ρωτάω για κάτι που δε γνωρίζω, δεν έχω χιούμορ, αντιληπτική ικανότητα και -τέλος- πρέπει να προσκυνώ την M$. Εγκαταλείπω. Μ$ owns all.

Δε θα το συνεχίσω. Απλά μην υπονοήσεις ξανά τίποτε για τη δουλειά μου.

Σε παρακαλώ να κάνεις delete το σχόλιο που αφορά τη δουλειά μου και να με κάνεις ignore. Αυτό κάνω και εγώ από τώρα.

Δημοσ.
Τελικά το καλύτερο λειτουργικό, είναι το ανύπαρκτο λειτουργικό.

Μπορεί να μην κυκλοφορούν ακόμα παιχνίδια της προκοπής γι' αυτό, μπορεί οι εταιρίες να μην το υποστηρίζουν ακόμα καλά με drivers, μπορεί να μην τα έχει όλα αυτοματοποιημένα, μπορεί προς το παρόν να χαραμίσετε οτιδήποτε hardware αγοράσετε γι' αυτό, αλλά:

Σας προσφέρει μέγιστη ασφάλεια: Ακόμα κι αν κάποιος ενδιαφερθεί να σας hackέψει, είναι μάλλον βέβαιο ότι οι προσπάθειες του θα πέσουν στο κενό. Σας δίνει τη δυνατότητα επιλογής / πλήρους παραμετροποίησης: Πρέπει να τα φτιάξετε όλα μόνος σας, αρκεί φυσικά να έχετε όρεξη και χρόνο για διάβασμα (αν δεν έχετε, τραβάτε στα windows). Ελευθερία επιλογής και χαρά δημιουργίας ρε παιδί μου... Είναι νόμιμο, free , δωρεάν (για GPL δεν είμαι σίγουρος) και bootάρει σε όσο χρόνο θες εσύ (αν έχεις τα κότσια να το κάνεις).

Και πριν βιαστείτε να πείτε ότι με αυτό δε μπορώ να κάνω τίποτα, θα σας προλάβω: Δεν είναι όλοι οι χρήστες ίδιοι, δεν υπάρχει μέσος χρήστης και που ξέρετε εσείς; Για τις δικές μου ανάγκες μπορεί να είναι ότι πρέπει.

Οποιαδήποτε ομοιότητα του ανύπαρκτου λειτουργικού με άλλο OS είναι απλά συμπτωματική. :P

Υπάρχει μια τόση δα διαφορά.

Ο χρήστης του λειτουργικού που περιγράφεις είναι κι αυτός... ανύπαρκτος από τη συζήτηση, δεν τον βλέπω πουθενά για να εξηγήσει ποια πλεονεκτήματα βρίσκει στο ανύπαρκτο λειτουργικό του. Εκτός και αν πιστεύεις ότι όσοι χρησιμοποιούν free, unix-like λειτουργικά, προσεγγίζοντάς τα με τον τρόπο που είπες και βρίσκοντας τα πλεονεκτήματα που ανέφερες (και τα δύο ειρωνικά) δεν έχουν υπαρκτές ανάγκες ούτε κάνουν κάτι χρήσιμο με αυτά, απλά χάνουν το χρόνο τους, στην οποία περίπτωση δε θα μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο από το να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να σε αφήσουν να πιστεύεις ό,τι θέλεις.

Δημοσ.

Απο ότι θυμάμαι στο Linux το expo (όχι expose) δείχνει όλες τις επιφάνειες εργασίας,scale μπορεί να λέγεται στο Linux αλλά είναι το expose του OSX.

Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι δεν μπορείς να παρουσιάζεις σαν θετικά του λειτουργικού που χρησιμοποιείς,χαρακτηριστικά που δημιούργησε άλλο OS απλά και μόνο επειδή τα υιοθέτησες και στο δικό σου

3rd party είναι,το Switcher,έχει κι άλλα αλλά με βόλεψε αυτό.

Δημοσ.

Μπορείς να επιλέξεις και παράθυρο με το ποντίκι ή πάλι με alt-tab ένα ένα ;

Υ.Γ. Έχεις δίκιο, expo λέγεται στο compiz

Δημοσ.

Γενικα, ολες αυτες οι αντιπαραθεσεις μου φαινονται γελοιες. Θα τις δεχομουνα, αν εχετε κατσει να φτιαξετε το 90% οσων συμμετεχουν σε αυτη την διαμαχη(και απο τις δυο μεριες), εστω και ενα ελαχιστο κομματι απο καποιο προγραμμα για το λειτουργικο που υποτηριζετε. Αλλιως γαματε με ξενα αρχιδια. Λεει ο ενας "το linux ειναι και γαμω", απανταει ο αλλος "οχι τα windows ειναι πιο γαμω". Εσεις τα φτιαξατε ? Συμμετεχετε σε κατι απο το να χρησιμοποιειτε ? Αν οχι, τι πορωνεστε ? Τι χαιρεται ο αλλος δηλαδη αν τα Windows πηγαινουν πιο γρηγορα ? Λεφτα θα βγαλει ? Ο καθενας κανει οτι γουσταρει και τελειωσε. Βεβαια, το να υποστηριζεις κατι, που εστω και ελαχιστα, εστω με την συμμετοχη σου και μονο, το βοηθας (οπως τα open source προγραμματα), το καταλαβαινω.

Και αντε, το να υποστηριζεις κατι το οποιο απλα το χρησιμοποιεις, δεν αντιλαμβανομαι για ποιο λογο να το κανεις ? Για να δειξεις οτι εισαι πιο εξυπνος ? Οτι εισαι καλυτερος ? Αλλα γιατι καλυτερος ? Αφου αυτο που χρησιμοποιεις, απλα το αγορασες, οπως θα μπορουσε να το κανει ο οποιοσδηποτε.

Απο ότι θυμάμαι στο Linux το expo (όχι expose) δείχνει όλες τις επιφάνειες εργασίας,scale μπορεί να λέγεται στο Linux αλλά είναι το expose του OSX.

Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι δεν μπορείς να παρουσιάζεις σαν θετικά του λειτουργικού που χρησιμοποιείς,χαρακτηριστικά που δημιούργησε άλλο OS απλά και μόνο επειδή τα υιοθέτησες και στο δικό σου

3rd party είναι,το Switcher,έχει κι άλλα αλλά με βόλεψε αυτό.

Αν το πηγαινε κανεις ετσι, τιποτα δεν ειναι καινοτομια. Αυτος ειναι βασικος κανονας της επιστημης και της τεχνολογιας .

Δημοσ.

nske,

Ομολογώ εις άφεσιν αμαρτιών, στο εξής πίστη στην κοινότητα, στην ιδέα του Α.Λ. (ανοικτού λογισμικού, όχι ανύπαρκτου λογισμικού), ότι θα είμαι πιό προσεκτικός με τα αστεία μου και ότι στο εξής θα επιδεικνύω το δέοντα σεβασμό απέναντι σε αυτούς που καταθέτουν κόπο και προσωπικό ελεύθερο χρόνο χωρίς προσδοκία υλικού ωφέλους, για να βοηθήσουν εμάς που τα περιμένουμε όλα έτοιμα (Θέ μου, σχώρα με!). Είν' εντάξει αν κάνω μια φορά το μήνα αναφορά σε κάποιο bug tracking system, πάτερ;

Πλάκα, πλάκα, μαζί σου είμαι κι εγώ. Περιττό να δηλώσω πως σε θεωρώ μια απο τις αξιολογότερες φωνές στο forum και που συνοδεύουν τις απόψεις τους από σοβαρή προσπάθεια τεκμηρίωσης. Αν και ισορροπώ περισσότερο στην άποψη ότι linux και windows έχουν μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα και πως είναι πρακτικά αδύνατο για μια μεγάλη μερίδα χρηστών να χρησιμοποιήσουν μόνο linux ανεξαρτήτως του χρόνου που είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν, για λόγους που δεν έχουν σχέση απαραίτητα με κάποιο εγγενές μειονέκτημα του linux.

Δημοσ.
Μπορείς να επιλέξεις και παράθυρο με το ποντίκι ή πάλι με alt-tab ένα ένα ;

Υ.Γ. Έχεις δίκιο, expo λέγεται στο compiz

Και με το ποντίκι μπορείς.

Είχα βρει κι ένα άλλο που είχε και hotspot αλλά δεν το θυμάμαι,πχ έβαζες σαν hotspot την πάνω αριστερά γωνία και σου άνοιγε τα παράθυρα

@pigeon

:-D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Και αντε, το να υποστηριζεις κατι το οποιο απλα το χρησιμοποιεις, δεν αντιλαμβανομαι για ποιο λογο να το κανεις ? Για να δειξεις οτι εισαι πιο εξυπνος ? Οτι εισαι καλυτερος ? Αλλα γιατι καλυτερος ? Αφου αυτο που χρησιμοποιεις, απλα το αγορασες, οπως θα μπορουσε να το κανει ο οποιοσδηποτε.

Μαλλον εννοεις χρήστες windows (λες "απλα το αγορασες") κι αν κάνω λάθος ακυρωσε το. Εχω μια ψιλο-ρητορική απορία:

Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι οι linux χρήστες δεν ειναι οι ιδιοι απλοι χρήστες; Και μάλιστα πιο ασχετοι, που προσπαθουν να κάνουν επίδειξη χρησιμοποιώντας κατι "καινούργιο" για τα δεδομένα του περίγυρου τους; Με 2 λόγια, αυτομάτως οποιος εβαλε ενα ubuntu εγινε linux developer και θα σώσει τον κόσμο; και τελικα, με τι γνώσεις; Απο την αλλη, ποιος σε βεβαιώνει οτι ο windows χρήστης δεν ειναι πιο ψαγμένος απο τα μοντέλα των διαφημίσεων της MS, οτι ειναι developer με cojones και βγαζει πράγματα που ο διπλανος linux user θα ζηλεύει μέχρι να παγώσει η γη και να ερθει η βασιλεία του πιγκουίνου;

Παντου υπάρχει ενας μυθος.. :P

Edit: οτι σ'οσα γραφεις συμφωνω, ετσι για τη κουβέντα ρωταω.

-----Προστέθηκε 19/1/2009 στις 09 : 28 : 56-----

Προφανώς ο aurelius είναι παναθηναϊκός. Φίλε μου άλλαξε μυαλά και γίνε ολυμπιακός γιατί εμείς έχουμε 10 πρωταθλήματα.

εντεκα βρεεεε το φετινο δεν το βάζεις;; :P

Επεξ/σία από pigeon
Αυτόματη ένωση μηνυμάτων
Δημοσ.

για το compiz που λεγατε πριν , το μεγαλυτερο πλεονεκτημα σε σχεση με το aero ειναι η απαιτηση hardware. Δεν ξερω για το aero αλλα εχω ακουσει πως ειναι αρκετα απαιτητικό και δεν νομιζω να ειναι αληθινό 3D όπως ο κυβος

eau18dr3.th.pngeau19kl4.th.pngeau17bu8.th.pngeau16nc8.th.png

athlon 1.9 ghz 512mb

μνήμη : 512 ram

geforce fx5100 64mb ram

:-)

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=1912009&postcount=72

Δημοσ.

νομιζω Δημήτρη οτι το opengl του compiz ειναι πιο γρήγορο απο το directx του aero , γι'αυτο.

Καποια στιγμή που εκανα δοκιμαστικά λιγο κώδικα για 3d graphics (σε xp ομως, οχι στο aero), οι κλήσεις στο opengl ηταν πιο γρηγορες (αλλα πιο δυσκολες) απο τo directx. Αν εχεις ισχυρο μηχανημα δεν εχει ορατη διαφορά αλλα λιγο το ενα λιγο το αλλο, στο τελος βαραινει..

Δημοσ.

Κατ αρχην ειμαι Ολυμπιακος. Αλλα οπως δεν καταλαβαινω, για ποιο λογο καποιοι πορωνονται τοσο πολυ με τις ομαδες, λες και αυτοι παιζουν(και οχι οτι απλα βλεπουν), ετσι δεν καταλαβαινω την κοντρα μεταξυ λειτουργικων.

@pigeon

Δευτερον, εχεις δικιο, μπερδευτηκαν οι προτασεις γιατι βιαζομουν. Θα το διορθωσω.

Τριτον, εγω μιλουσα και για τους χρηστες linux και για τους χρηστες windows, αλλα αυτα που λεω αναφερονται καπως πιο πολυ στους χρηστες windows. Μπορεις να υπερηφανευσαι(τοσο φανατικα) κατα την αποψη μου, μονο αν συμμετεχεις σε κατι πρακτικα. Αν για παραδειγμα, εχεις γραψει εστω και ενα feature request, εστω και κατι πολυ απλο. Και αυτο ισχυει και για τις δυο πλευρες.

Για τους Windows users, αυτο ειναι κατ εμε ακομα πιο ανουσιο. Πορωνονται με κατι που εφτιαξαν αλλοι και εκεινοι απλα το χρησιμοποιουν, επειδη εδωσαν καποια χρηματα για αυτο. Τουλαχιστον ενας χρηστης linux, εστω και μονο επειδη χρησιμοποιει ανοικτο δωρεαν λογισμικο, εστω και παλι ελαχιστα συμμετεχουν σε αυτο, μεγαλωνοντας την κοινοτητα(μεγαλυτερη κοινοτητα => περισσοτερη αναπτυξη για ευνοητους λογους).

Πιστευω οτι καθε τι εχει τα δικα του θετικα και αρνητικα. Και οταν το ενα λειτουργικο βελτιωνεται, αναγκαστικα θα βελτιωθει και το αλλο, αν θελει να επιβιωσει. Ιδιως για τα Windows, δεδομενου μαλιστα του γεγονοτος οτι απαιτει αρκετα χρηματα για να αγορασεις αδεια χρησης.

Και μονο το γεγονος, οτι λογω της αναπτυξης του Linux η Microsoft αναγκαστηκε να στρωσει τον κωλο της να κανει πιο ελαφρυ το λειτουργικο(σε σημειο που να συγκρινεται με τα XP απο μερικους), δειχνει την αξια του να εχει καποιος αντιπαλο δεος.

Τελος, θα ξαναναφερω, οτι το Linux ειναι θεμα χρονου μεχρι να ξεπερασει ξεκαθαρα τα Windows. Και αυτο ειναι ενα συμπερασμα που προκυπτει με απλη λογικη. Οπως και να το κανεις, οσο μεγαλη και να ειναι μια εταιρια, δεν μπορει να συγκριθει με μια παγκοσμια κοινοτητα.

Δημοσ.

Και μονο το γεγονος, οτι λογω της αναπτυξης του Linux η Microsoft αναγκαστηκε να στρωσει τον κωλο της να κανει πιο ελαφρυ το λειτουργικο(σε σημειο που να συγκρινεται με τα XP απο μερικους), δειχνει την αξια του να εχει καποιος αντιπαλο δεος.

Το αντίπαλο δέος είναι το OSX.

Λόγω της τεράστιας άυξησης του ποσοστού χρήσης του OSX αναγκάστηκε η Microsoft να βελτιώσει κατα πολύ το λειτουργικό της και όχι λόγω του Linux.

Το Linux είναι αντίπαλος ΜΟΝΟ στα netbooks και όχι γενικ'α στα desktops

Το ποσοστό του OSX απο 4% περίπου που ήταν όταν βγήκαν τα Vista έχει φτάσει στο 10,και αν τα 7 δεν πείσουν ή το Snow Leopard βγει εξωγήινο θα ανέβει κι άλλο.

Δημοσ.

Ε, τι να πω? Αυτο βρηκες να πεις ? Εδω 10 ποστ πιο πανω λεγατε οτι θα πεθανει το linux, γιατι και στα netbooks θα τρεχει το 7.

Αλλα, δεν διαφωνω, και το MacOS που ειναι Unix-οειδες, ειναι και αυτο αντιπαλο δεος.

Παντως το θεμα ειναι εμεις να χρησιμοποιουμε τα προγραμματα, οχι οι εταιριες εμας.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...