Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελικά το καλύτερο λειτουργικό, είναι το ανύπαρκτο λειτουργικό.

Μπορεί να μην κυκλοφορούν ακόμα παιχνίδια της προκοπής γι' αυτό, μπορεί οι εταιρίες να μην το υποστηρίζουν ακόμα καλά με drivers, μπορεί να μην τα έχει όλα αυτοματοποιημένα, μπορεί προς το παρόν να χαραμίσετε οτιδήποτε hardware αγοράσετε γι' αυτό, αλλά:

Σας προσφέρει μέγιστη ασφάλεια: Ακόμα κι αν κάποιος ενδιαφερθεί να σας hackέψει, είναι μάλλον βέβαιο ότι οι προσπάθειες του θα πέσουν στο κενό. Σας δίνει τη δυνατότητα επιλογής / πλήρους παραμετροποίησης: Πρέπει να τα φτιάξετε όλα μόνος σας, αρκεί φυσικά να έχετε όρεξη και χρόνο για διάβασμα (αν δεν έχετε, τραβάτε στα windows). Ελευθερία επιλογής και χαρά δημιουργίας ρε παιδί μου... Είναι νόμιμο, free , δωρεάν (για GPL δεν είμαι σίγουρος) και bootάρει σε όσο χρόνο θες εσύ (αν έχεις τα κότσια να το κάνεις).

Και πριν βιαστείτε να πείτε ότι με αυτό δε μπορώ να κάνω τίποτα, θα σας προλάβω: Δεν είναι όλοι οι χρήστες ίδιοι, δεν υπάρχει μέσος χρήστης και που ξέρετε εσείς; Για τις δικές μου ανάγκες μπορεί να είναι ότι πρέπει.

Οποιαδήποτε ομοιότητα του ανύπαρκτου λειτουργικού με άλλο OS είναι απλά συμπτωματική. :P

• Απαντ. 242
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
μαστορα, εδω μιλάμε για RC εκδοση τον Απρίλη, βια τον οκτώβρη θα παρουν RTM εκδοση ολοι οι κατασκευαστές. Τους εχεις για χαζους να χασουν την αγορα των Χριστουγεννων;

Για πες μερικα.. :devil:

compiz

window managers

desktop managers

rolling updates σε κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά

remote x forwarding

πολλαπλές επιφάνειες εργασίας

καλύτερο filesystem (ext3-4)

virusless

καλύτερο cpu και memory management

μή χρήση της registry (χε χε ;) )

ssh!!!

θες και άλλα; δες εδώ: http://www.whylinuxisbetter.net/index_el.php?lang=el

Δημοσ.
Μα γιατί να βάζεις το compiz;Καλά είναι τα άλλα.

Τα μόνο χρήσιμο που έχει είναι το expose,δεν είναι σωστό να αντιγράφουν όλοι το OSX.

Ένα ενδιαφέρον άρθρο

compiz-settings-manager.gif

ελπίζω μόνο να προσέξεις την scrollbar δεξιά. η αλήθεια είναι πως δεν είναι όλα χρήσιμα, πολλά απο αυτά όμως, είναι πραγματικά βολικά ακόμα και για development.

όσο για το άρθρο, η απάντηση βρίσκεται στο προηγούμενο post μου στην γραμμή που λέει:

"rolling updates σε κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά"

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
compiz / window managers / desktop managers / rolling updates σε κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά / remote x forwarding / πολλαπλές επιφάνειες εργασίας / καλύτερο filesystem (ext3-4) / virusless / καλύτερο cpu και memory management / μή χρήση της registry (χε χε ;) ) / ssh!!!

θες και άλλα; δες εδώ: http://www.whylinuxisbetter.net/index_el.php?lang=el

• compiz <=> aero και μετα 10αδες theme managers και λοιπα φούμαρα. Ειπαμε να λεμε ζηλευτά πράγματα οχι χαντρες και καθρεφτάκια. ;)
  • window managers , desktop managers <==> δηλαδη πρεπει να ειναι pre-installed ή εγγενες στο συστημα, σαν plugin ή εξτρα εφαρμογη δεν μας κάνει; Αλλη φιλοσοφία τα win, αλλος τρόπος ενεργοποίησης, σημασια εχει οτι υπάρχει.
  • rolling updates σε κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά <==> ομολογω, το ζηλεύω απο την 1η μερα που το ειδα. :o Δεν προκειται ομως να υπαρξει ποτε εγγενες γιατι στα win δεν υπαρχει managed repository με packages. Αρα, διαφορα φιλοσοφίας. Υπάρχουν παντως update managers που καλυπτουν αρκετα προγράμματα. Αν υπήρχε απο την αρχη κοινο πρότυπο εγκατάστασης προγραμμάτων (damn MS!) και κυριως νοοτροπία standalone/portable εφαρμογών στους προγραμματιστες, σιγουρα θα υπήρχε και managed repository, δεν ειναι δα και η super καινοτομία (τεχνικά μιλώντας).
  • remote x forwarding <=>Υπάρχει http://www.math.umn.edu/systems_guide/putty_xwin32.html
  • πολλαπλές επιφάνειες εργασίας <==> ΛΟΛ ημαρτον! Προχθες επαιζα με ενα source μισή σελίδα σε vb.net και μου δουλευει μια χαρα, ταχύτατο. Υπαρχουν ισαμε 100 προγραμματα που κανουν και παπάδες. Μου φαινεται οτι παραμυθιάζεστε λιγακι, σε λιγο θα μου λες "εχουμε ρολοι που δείχνει τον καιρο, συννεφάκια, λιακάδες κλπ" :P (fedora, το ξερω..)
  • καλύτερο filesystem (ext3-4) <==> Ε, και ουτε προκειται! Εδω το WinFS το εχουν υπο ανέγερση 20 χρόνια τωρα. Τους βολεύει το παλιο -αλλα σιγουρο- NTFS τι να τους πεις.. Σωστος, κολλήμα της MS. :X
  • virusless <==> Ειπαμε, διαφορά αρχιτεκτονικής. Δεν ειναι επιχείρημα οτι δεν εχω ακόμα κατι που δεν θα μπορω ποτε να εχω πχ. μαντρι με πρόβατα στην Ομονοια δεν γίνεται, το αγόρασε η Εθνικη τραπεζα το καλο το γωνιακό ακίνητο. :P
  • καλύτερο cpu και memory management <=> Ανοιγεις μεγάλη κουβεντα.. Καποτε σιγουρα ναι, τωρα νομιζω πως οχι.. Αλλα για βαλε σε κανενα vmware τα win7 να μου πεις γιατι τα βλεπω καλα τα πράγματα. Παντα να λάβουμε υπόψιν μας την διαφορά αρχιτεκτονικης και που δίνει βάση το κάθε λειτουργικό ετσι;
  • μή χρήση της registry (χε χε ;) ) <==> lol, εγω δεν τη χρησιμοποιω, γραφω τα settings σε xml και ini :P. Μεγάλο κολλημα εχετε με τη registry αλλα στην πραγματικότητα δεν ειναι καθόλου μεγαλο ζήτημα, αλλου ειναι τα στραβά.
  • ssh <==> κι εδω υπάρχουν λύσεις..

Γενικα αν καταλαβες, ρωτησα τι ειναι αυτο που θα περιμενω στα win7-8-9 που το εχει ηδη το linux, οχι ποιο ειναι καλυτερο OS. Οι διαφορες φιλοσοφίας και αρχιτεκτονικης δεν ειναι missing functionality του λειτουργικού που θα υλοποιηθεί 1-2 χρόνια αργότερα, στην επόμενη εκδοση!

Προσθέτω οτι, τα windows σαν εμπορικό OS λογικά συμπεριλαμβάνει τα απαραίτητα. Μετα θα δουλέψουν και τα αλλα μαγαζιά που πουλανε software , κλέφτες να γίνουνε; Απο δω και περα, η αντίδραση στα commercial ειναι τα freeware, η αντίδραση στο κλειστο OS ειναι το linux και η αντίδραση για την αντίδραση ειναι ..για τα fanboys!

Επεξ/σία από pigeon
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Οι διαφορες φιλοσοφίας και αρχιτεκτονικης δεν ειναι missing functionality του λειτουργικού που θα γίνει 1-2 χρόνια αργότερα στην επόμενη εκδοση!

Από τα ... longhorn η M$ καταργεί τη registry και εισάγει νέο FS. Δε μιλάμε για άλλη φιλοσοσοφία, αλλά για αλλαγές σε κακώς κείμενα που η ίδια η M$ αναγνωρίζει, δηλώνει ότι θα τα αλλάξει, αλλά ακόμα... τίποτα. Τώρα, δε θέλει, δε μπορεί, δε γνωρίζω.

Επίσης όταν η M$ εισήγαγε το aero, έκανε... αλλαγή φιλοσοφίας ? Το 3d alt-tab ήταν αλλαγή φιλοσοφίας; το uac ήταν αλλαγή φιλοσοφίας ; Ή όλα αυτά ήταν features που έλειπαν? Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω, φαντάζομαι.

compiz <=> aero και μετα 10αδες theme managers και λοιπα φούμαρα. Ειπαμε να λεμε ζηλευτά πράγματα οχι χαντρες και καθρεφτάκια.

Θα πέσει φωτιά να σε κάψει. Τα 3/4 των θυμάτων αγόρασαν vista γιατί ψάρωναν με το aero. Όσο για τη χρησιμότητα πολλών (όχι όλων) χαρακτηριστικών του compiz δε θα μιλήσω εγώ. Προφανώς δε γνωρίζεις.

Εντελώς ενδεικτικά με μία κίνηση εμφανίζω ΟΛΑ τα προγράμματα και τα παράθυρα που έχω ανοικτά στην οθόνη μου σε μικρογραφία και επιλέγω όποιο θέλω για maximize. Κάνε το ίδιο με alt-tab στο aero...

screenshotge9.th.jpg

window managers , desktop managers <==> δηλαδη πρεπει να ειναι pre-installed ή εγγενες στο συστημα, σαν plugin ή εξτρα εφαρμογη δεν μας κάνει; Αλλη φιλοσοφία τα win, αλλος τρόπος ενεργοποίησης, σημασια εχει οτι υπάρχει.

link μεγάλε... δώσε link με χαρακτηριστικά (και $$$) γιατί μάλλον δε γνωρίζεις τι εστί window manager και desktop manager

πολλαπλές επιφάνειες εργασίας <==> ΛΟΛ ημαρτον!

δώσε link με χαρακτηριστικά (και $$$)

virusless <==> Ειπαμε, διαφορά αρχιτεκτονικής.

Τώρα αυτό τι είναι; Δικαιολογία; Τότε προς τι το UAC, το win firewall κτλ... Προσπαθούν απεγνωσμένα, αλλά μάταια... Είναι διάτρητο, τι να κάνουμε.

μή χρήση της registry (χε χε ) <==> lol, εγω δεν τη χρησιμοποιω, γραφω τα settings σε xml και ini . Μεγάλο κολλημα εχετε με τη registry αλλα στην πραγματικότητα δεν ειναι καθόλου μεγαλο ζήτημα, αλλου ειναι τα στραβά.

Τι να λέει... Υπάρχει win user που τη θέλει; Γεμίζει σκουπίδια, είναι unefficient σε αναγκάζει σε format αργά ή γρήγορα...

Επεξ/σία από gdp77
Δημοσ.

gdp καταρχην εχω να σου πω οτι εισαι αγενέστατος. Προήγουμένως σου ειπα να απαντάς καλυτερα, παρ'ολα αυτα συνεχίζεις να διαλέγεις τα επιχειρήματά σου ωστε να ειναι χαμηλής ποιότητας με προσωπικές αιχμές και το ανάλογο υφος. Εχεις κάποιο προσωπικό πρόβλημα που πρεπει να σεβαστώ ή απλως το trolling ειναι δευτερη φυση σου;

Από τα ... longhorn η M$ καταργεί τη registry και εισάγει νέο FS. Δε μιλάμε για άλλη φιλοσοσοφία, αλλά για αλλαγές σε κακώς κείμενα που η ίδια η M$ αναγνωρίζει, δηλώνει ότι θα τα αλλάξει, αλλά ακόμα... τίποτα. Τώρα, δε θέλει, δε μπορεί, δε γνωρίζω(...)

Και συνεχίζω, δεν θα κάτσω να απαντώ σε ανθρωπους με παρωπίδες. Ισως αν μιλούσες καλυτερα το εκανα για χαρη του διαλόγου, αλλα σε σενα και μ'αυτους τους ορους δεν θα στην κανω τη χάρη. Με το ζόρι να φτιαξεις flame για να γουστάρεις, καταντάει και λιγο αηδια.. Καποτε ειχα γράψει οτι τα forum ειναι η χαρα του τραμπούκου, αν το ειχα κανει copyright θα τα ειχα οικονομήσει.. :mad:

Edit για να εξηγούμαστε: προφανως εχω απαντηση για ολα αυτα, οποιος ενστερνίζεται τις απόψεις του gdp μπορω να του απαντήσω. Στον gdp ομως οχι..

Δημοσ.
gdp καταρχην εχω να σου πω οτι εισαι αγενέστατος. Προήγουμένως σου ειπα να απαντάς καλυτερα, παρ'ολα αυτα συνεχίζεις να διαλέγεις τα επιχειρήματά σου ωστε να ειναι χαμηλής ποιότητας με προσωπικές αιχμές και το ανάλογο υφος. Εχεις κάποιο προσωπικό πρόβλημα που πρεπει να σεβαστώ ή απλως το trolling ειναι δευτερη φυση σου;

Αγαπητε, δεν θα κάτσω να απαντώ σε ανθρωπους με παρωπίδες. Ισως αν μιλούσες καλυτερα το εκανα για χαρη του διαλόγου, αλλα σε σενα και μ'αυτους τους ορους δεν θα στην κανω τη χάρη. Με το ζόρι να φτιαξεις flame για να γουστάρεις, καταντάει και λιγο αηδια.. Καποτε ειχα γράψει οτι τα forum ειναι η χαρα του τραμπούκου, αν το ειχα κανει copyright θα τα ειχα οικονομήσει.. :mad:

Ρε μεγάλε, πάμε να δούμε το δικό σου ύφος, ω ευγενέστερε των ευγενών:

Ειπαμε να λεμε ζηλευτά πράγματα οχι χαντρες και καθρεφτάκια

ΛΟΛ ημαρτον!

Μου φαινεται οτι παραμυθιάζεστε λιγακι

Μεγάλο κολλημα εχετε με τη registry

Και όλα αυτά μόνο σε ένα post. Πες μου ποια γ#μημένη διαφορά έχει το ύφος της απάντησής μου...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το υφος μου ειναι μια χαρα και μαλιστα χιουμοριστικότατο. Οποιος διαβάζει χωρις παρωπίδες και δεν "ψαχνεται" για flame, καταλαβαίνει.

gdp, αν εισαι δυσκοιλιος ή εχεις μονο μια θρησκεία "να μη ξεχάσω να κανω σημερα ενα flame για το ubuntu", να παρεις κανενα χαπι για να σε βοηθήσει..

και κοιτα gdp, τραβα πρωτα να μαθεις πως μπαινει ενας proxy στο μηχανάκι της δουλειας σου (αχ τσουζει σουζι; ) και μετα ελα να μου κανεις μαθηματα περι λειτουργικών και υπολογιστων, με τέτοιο υφος. Απο το '82 ειμαι στο πληκτρολογιο, ασε καλυτερα τις εξυπνάδες για κανενα αλλο, κανενα 10χρονο απ'αυτα που παραμυθιάζονται ευκολα, αν δηλαδη ειναι αλήθεια κι αυτα που ειπες πριν..

Αυτα, και για τελευταια φορα με αναγκάζεις να κατεβω στο χαμηλότατο επίπεδο των δικών σου απαντήσεων.

over and out..

-----Προστέθηκε 19/1/2009 στις 08 : 22 : 09-----

Δωστα ολα gdp77!!! :-D

Στη πυρα φανατικοι Παραθυραδες!!!

χαχα, lol στον αδμιν. Εγω καλου κακου φυλάγομαι μην πεταχτει απο το μονιτορ κανενας πιγκουίνος-νιντζα. :-D

PenguinNinja_tmb.jpg

Εdit: ααα με πρόλαβες !

Επεξ/σία από pigeon
Αυτόματη ένωση μηνυμάτων
Δημοσ.

Θα πέσει φωτιά να σε κάψει. Τα 3/4 των θυμάτων αγόρασαν vista γιατί ψάρωναν με το aero. Όσο για τη χρησιμότητα πολλών (όχι όλων) χαρακτηριστικών του compiz δε θα μιλήσω εγώ. Προφανώς δε γνωρίζεις.

Εντελώς ενδεικτικά με μία κίνηση εμφανίζω ΟΛΑ τα προγράμματα και τα παράθυρα που έχω ανοικτά στην οθόνη μου σε μικρογραφία και επιλέγω όποιο θέλω για maximize. Κάνε το ίδιο με alt-tab στο aero...

screenshotge9.th.jpg

Πω πω με το compiz,λες και καινοτομεί σε κάτι χρήσιμο.

Το συγκεκριμένο feature που βάζεις είναι "κλεμμένο" απο το OSX και είναι το expose,το ανέφερα και πριν.Τώρα αν κατηγορείς την Microsoft ότι δεν κλέβει κι αυτή ιδέες(λέμε τώρα) απο την Apple ΟΚ.

Το αναφέρω γιατί έχω ένα μικρό κόλλημα ότι δλδ το compiz είναι πλεονέκτημα ενώ τα 9/10 των λειτουργιών του είναι άχρηστα ή κλεμμένες ιδέες.

Ελπίζω αν μπει το awn ή το cairo dock απο default στο ubuntu ή αν το gloobus ενσωματωθεί στον ναυτίλο να μην λες μετά δες πόσο εργονομικό περιβάλλον έχει το Linux σε σχέση με τα Windows,αντιγραφή του OSX dock είναι και τα awn,cairo και η νέα μπάρα των 7(αυτοί αντιγράφουν με τρόπο) ενώ το gloobus προσπαθεί να αντιγράψει το coverflow,αντιγραφή επίσης είναι και το expose που έβαλες screenshot.

Να και σε Vista,κι εγώ με μία κίνηση το 'κανα :P

yjl5isioew3em78ffiqj_thumb.jpg

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...