gdp77 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Διάβασα τι έγραψες για έναν καλύτερο ψηφιακό κόσμο και συμφωνώ απόλυτα. Αν ο κόσμος ενδιαφερόταν, πολλά κακώς κείμενα θα ήταν καλύτερα ή δε θα υπήρχαν. Όπως βλέπεις, οι λίγοι που ενδιαφέρονται χλευάζονται και κατηγορούνται σαν "γραφικοί ". Ίσως όχι για malware αλλά πες μου πως θα περάσω propriety drivers ATI σε Ubuntu 8.10 και θα σε κάνω χρυσό 8.10 και ati proprietary --> no go. Λυπάμαι. Παίξε με 8.04 μέχρι να λυθεί το θέμα (με νέους driver) ή μείνε με open source, πάλι μέχρι να λυθεί το θέμα.
mindtrapper Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 8.10 και ati proprietary --> no go. Λυπάμαι. Παίξει με 8.04 μέχρι να λυθεί το θέμα (με νέους driver) ή μείνει με open source, πάλι μέχρι να λυθεί το θέμα. Thanks. Να υποθέσω και σε Fedora 10 θα έχω το ίδιο πρόβλημα; Sorry για το offtopic στο offtopic (dream within a dream ένα πράγμα ).
gdp77 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Thanks. Να υποθέσω και σε Fedora 10 θα έχω το ίδιο πρόβλημα; Αν φοράει τον ίδιο xorg, ναι. Είναι θέμα του νέου xorg και των ati drivers και όχι των διανομών.
pigeon Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 whatever man, έχεις δίκιο.Έχεις δίκιο γιατί η ματιά σου φτάνει μέχρι τα στενά όρια του επαγγελματικού μικρόκοσμου που ζεις. Βλέπεις μέχρι τα όρια της δικιάς σου ύπαρξης. Δεν είσαι ανθρωπιστής, είσαι εγωιστής και παρτάκιας. Έτσι είναι η ζωή σήμερα, δε σε κατηγορώ. Πάντα τα προβλήματα τα αφήνουμε για τον επόμενο (αρκεί να βάλουμε τα ευρώ στην τσέπη), την οικολογία για την επόμενη γενιά (αφού εμείς θα έχουμε πεθάνει) κτλ. θα μπορούσα να απαντήσω και στα σαθρά σου επιχειρήματα, αλλά δεν έχει νόημα. gdp ασε σε μενα την αμπελοφιλοσοφία και τα περι community και παρτακισμου γιατι δεν με ξέρεις καθόλου. Ουτε ξερεις πόσο κώδικα εχω αφήσει δωρεαν στα repositories, ουτε πόση δουλεια εχω προσφέρει δωρεαν. Αντίθετα εγω συναντώ πολλους ψευτοιδεολόγους που ειναι ολο μελι-μελι-μελι αλλα απο τηγανίτα τιποτε. Καταλαβαίνεις για ποιον χτυπαει η καμπάνα ετσι; Αυτα λοιπον ως εδω, γιατι τα post σου διολισθαινουν σε επίπεδα καθαρού trolling και προσωπικής φιλονικίας, δεν βλέπω το λόγο και δεν εχω και την ορεξη, ειλικρινα.
gdp77 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Αν υπάρχουν 100 παιδιά 10χρονών στην Ελλάδα που ξέρουν τι είναι το Linux και έχουν δουλέψει σε αυτό, τα 90 το έχουν μάθει από εμένα. Αυτό είναι το δικό μου contribution. Αυτή είναι η κατάθεση ψυχής μου και δεν το αλλάζω ούτε με όλο τον κώδικα του κόσμου. (σε περίπτωση που η καμπάνα χτυπούσε για μένα)
Radiatedsoul Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Τα Windows 7 ανοιγουν στον υπολογιστη μου σε 21.3 δευτερολεπτα! Να ανοιξω νεο θεμα να συζητησουμε το επιτευγμα?
pigeon Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) gdp δάσκαλος εισαι; Εξ'ου και το δάσκαλε που διδασκες, γιατι υποτίμησες πολυ ευκολα την προσφορά μου παρ' οτι πριν μου αμπελοφιλοσοφούσες ασυστολα για την προσφορα στην κοινότητα κτλ. Ειδες φιλε μου οτι μολις θιχτηκε ο εγωισμός σου εγινες κι εσυ "παρτάκιας" για να αποδείξεις ποσο καλυτερος εισαι απο μενα; Πανε οι φιλοσοφιες , παει το "υπερ ανω" , παει και το matrix. Γκλουπ... Τελος πάντων, πριν μερικα post ειχα γράψει οτι φανατικοί χρηστες linux επιδιώκουν τα win-vs-linux για να επιβεβαιωνονται , αντιδρουν δηλαδη ως κλασσική original μειονότητα. Θα κρατήσω αυτο ως τελευταίο σχολιο και κλείνουμε.. Προτιμω να απαντώ σε αλλους, επι της ουσίας, που ειναι με 2 λογια οτι γράφω κι οχι οτι ειμαι. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2009 από pigeon
gdp77 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 O εγωισμός μου δε θίχτηκε (σαφώς και δεν έχεις τη δυνατότητα ή ικανότητα να το πετύχεις). Απάντησα στην προσβολή σου (ότι είμαι βδέλλα) με το υπονοούμενο "για ποιον χτυπάει η καμπάνα" και αυτό σε καμία περίπτωση δε συνιστά απαξίωση ή καταπάτηση των "θεωριών" και των "πιστεύω" μου. Από πού προκύπτουν αυτά που γράφεις, δε γνωρίζω.
pigeon Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Αστο, βαριέμαι εντελως.. Οχι αλλο νερο στον τρολόμυλο.
capthookb Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 capthookb, κατάλαβα ακριβως τι περιγράφεις και την φιλοσοφία πισω απο το παράδειγμά σου. Υπάρχει για μένα ενα λογικό κενό: Βεβαιως και δεν ειναι απαρχαιωμένο να πιάσει ο μαραγκος (ή ο χομπίστας, ο ερασιτέχνης) τα ξύλα και το σφυρι και να ξεκινήσει το επιπλο, εδω συμφωνούμε και νομιζω το εχω διευκρινίσει τουλάχιστον 3 φορες. "Απαρχαιωμένο" λέγεται το μοντέλο να ζητάς απο τον καταναλωτη που εχει μάθει στην ευκολία της παραγγελίας απο τηλεφώνου και αντε το πολυ μια εταιρία συναρμολόγησης, να πιάσει το σφυρι και τις σανίδες και να γυρίσει πίσω στην εποχη του τροχού. Και το ξαναλεω: "να γυρίσει πίσω", γιατι ειναι αλλο πράγμα ο επαγγελματίας ή ο χομπίστας και αλλο ο τελικός καταναλωτής που θελει το ευκολο, το ετοιμο, το κλειστο χωρις περικοκλάδες, με οσα μειονεκτήματα περιλαμβάνει αυτο. Με την ιδια λογική, ο κυνηγος και ο ψαρας τρωνε φρεσκο κρέας , δεν αμφιβάλλουμε, αλλα για ζήτα στη μανα μου να βγεί να κυνηγήσει περδικα για το μεσημεριανο να δεις τι θα σου απαντήσει! Οι κοινωνίες εχουν δουλέψει αιώνες για να αυτοματοποιήσουν κάποια πράγματα με παρενέργειες τα τεράστια οφέλη των πολυεθνικων, δεν το κρυβω.. Ομως, οπως ειναι δυσκολο να ξαναφτιάξουμε ολοι ενα κήπο με ζαρζαβατικά και πάμε στον μανάβη, ετσι ειναι μαλλον δυσκολο να γυρίσουμε ολοι στο σφυροκάλεμο για να χτίσουμε το OS. Ωραιο, ρομαντικό, αποδοτικό, δωρεαν, αλλα μαλλον δεν θα γίνει ποτε.. Όχι, δεν υπάρχει κανένα λογικό κενό. Εγώ σου εξήγησα τη διαφορά ανάμεσα στα εργαλεία (gui το ένα και κονσόλα το άλλο) ενώ εσύ μιλάς για το πόσοι θα χρησιμοποιήσουν το καθένα. Οι δυνατότητες όμως ενός εργαλείου δεν εξαρτώνται από το πόσο προσιτό είναι στον καθένα. Το αντίθετο θα έλεγα... Και πάλι το να φτιάξεις ένα κήπο δεν είναι τρομερά δύσκολο από άποψη νοημοσύνης. Ειδικά αν στον δίνουν και σου δίνουν και οδηγίες. Απλά χρειάζεται να ασχοληθείς. Αν οι περισσότεροι δεν θέλουν ή δεν προλαβαίνουν να φτιάξουν δικό τους κήπο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Δεν είναι απαρχαιωμένο όμως, επειδή υπάρχουν τα μανάβικα και την κοινωνία την έχουν στοιβάξει σε τσιμέντο και δεν έχει να κάνει τίποτα άλλο απ'το να καταναλώνει ότι βρίσκει έτοιμο. Προσωπικά έχω δικό μου κήπο, και αν και μου παίρνει λίγο χρόνο να ασχοληθώ μαζί του, τα οφέλη του επιστρέφουν πολλαπλά προς τα εμένα και την οικογένειά μου. Η διαφορά στην ποιότητα ανάμεσα σε αυτά που καλλιεργώ εγώ και σε αυτά που πουλάνε είναι απλά ασύγκριτη Στην τελική ένας "κοινός/απλός/μέσος κτλ" χρήστης, είναι τέτοιος μέχρι να γίνει κάτι άλλο. Π.χ μπορεί να μην καλλιεργήσει 20 ειδών ζαρζαβατικά, αλλά να φυτέψει 5 μαρούλια σε ένα τετραγωνικό μέτρο μπορεί να το κάνει. Όσο για το ερώτημά σου για την ταυτότητα του Linux και το που απευθύνεται κτλ, δεν υπάρχει απάντηση. Δεν φτιάχτηκε από κοινού, από κάποια εταιρεία και δεν έχει στόχο με την έννοια που έχει ο στόχος μιας εταιρείας στο να αποκτήσει ένα μερίδιο στην αγορά. Φτιάχτηκε για το κέφι του, άλλο αν στην πορεία πέρασε και σε επαγγελματικό επίπεδο. Δεν στοχεύει να κερδίσει μερίδιο αγοράς. Επέζησε όταν ήταν ακόμα στην αρχή και το ήξεραν 5 άνθρωποι μετρημένοι στα δάχτυλα, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Δεν το απασχολεί καθόλου η κόντρα με τη microsoft και την όποια άλλη εταιρεία ούτε προσπαθεί να τους μοιάσει! Προσπάθειες βέβαια γίνονται και σε αυτό τον τομέα, αλλά επειδή μερικοί νοιώθουν την ανάγκη να φτιάξουν υποκατάστατα (σαν να λέμε imitaion ανταλλακτικά). Ελευθερία έχουν κι αυτοί να κάνουν το κέφι τους βέβαια. Κάποιοι νομιζω πως εχουν χάσει τη μπάλα και ψάχνουν να δικαιολογήσουν τα κόμπλεξ που εχουν, οποια εχουν, μέσα απο λειτουργικά συστήματα, κονσόλες, επεξεργαστές, αυτοκίνητα, μηχανές και μάρκες κινητων. Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο. Απλά με μια έμφαση στο κάποιοι... (με ότι αυτό κι αν συνεπάγεται). Και στα περασμένα επεισόδια ορισμένοι διαδήλωναν για κάποια πράγματα. Κάποιοι όμως ήταν που κάνανε το σαματά. Το να βλέπουμε την αντίδραση μερικών ατόμων και να υποθέτουμε και πως όλοι οι υπόλοιποι που έχουν κάποια κοινά πράγματα μαζί τους συμπεριφέρονται αναλόγως ή έχουν τις ίδιες αντιλήψεις δεν είναι και ότι πιο υγιές.
pigeon Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 (..) Δεν είναι απαρχαιωμένο όμως, επειδή υπάρχουν τα μανάβικα και την κοινωνία την έχουν στοιβάξει σε τσιμέντο και δεν έχει να κάνει τίποτα άλλο απ'το να καταναλώνει ότι βρίσκει έτοιμο. Υπάρχει διάσταση απόψεων, περισσότερο με την ερμηνεία των λέξεων παρα με την ουσία γιατι σ'αυτην συμφωνούμε. Αλλαζοντας το "απαρχαιωμένο" σε "εναλλακτικό" ακούγεται καλυτερα, αλλα οπως και να το πούμε ο λαχανόκηπος ειναι μια διαδικασία που γινόταν πριν χρόνια στις πόλεις. Τωρα δεν υπάρχει ουτε χώρος ουτε χρονος ουτε οι συνθήκες. Και κότες υπάρχουν σε κάποιες αυλες. Αυτο σημαινει οτι δεν ειναι παλιο, "απαρχαιωμένο" συστημα; Εφοσον το αυγο κάνει 0,10e στο μπακάλη τι ανάγκη να συντηρεις κότες; Εννοω φυσικα περα απο την ευχαρίστηση και την υγεια να τρως το δικό σου αυγο, να φτιαχνεις τη δική σου ντομάτα κλπ. -Αντίστοιχα, στην χρήση της δυναμης της κονσόλας δεν διαφωνούμε, διαφωνούμε στο οτι μπορει να εφαρμοστεί σε ενα κόσμο που ολοι τρέχουν πανω-κατω και δεν εχουν χρονο να μπουνε σε καινουργιες περιπέτειες, εστω και δημιουργικές που σε κάνουν "αρχηγο" στον υπολογιστή σου. Φιλοσοφικό το ζήτημα.. Πολλες φορες δεν υπάρχει η ανάγκη, την δημιουργούμε. Υπαρχει η ανάγκη για δημιουργία που την καλυπτουμε ασχολούμενοι με το linux, την κηπουρική και τα παντός ειδους μαστορέματα (η αφεντια μου). Γι'αυτο λεω, ειναι ατοπο να φωνάζουμε σε κάποιον "βαλε linux!" χωρις να το θελει ή να το εχει ανάγκη, ειναι σαν να του προτείνεις να μαζευει γραμματόσημα. Η προταση βεβαια καλως να γινεται, πρεπει ομως να ακολουθει τους κανονες μιας ευγενικής πρότασης, με κατανόηση για τον αλλο , τις ανάγκες του , το χρόνο του και προφανως χωρις λεκτική βία ή στερεοτυπα windows=χαζος ή windows-user=MS-lover && "παρτάκιας", για να δανειστώ μια ταμπελα, απο δίπλα. Εγω ξερω οτι οποιον επεισα να χρησιμοποιήσει πχ. ενα δωρεαν software σε αντικατάσταση κάποιου εμπορικου, το εκανα με κόπο, με ορεξη, με επιτόπου δοκιμές και με επιχειρήματα αφου πρωτα ειδα την δουλεια και κατανόησα τις ανάγκες του. Κι αν δεν το πετυχα με την πρώτη πεισμωνα και εψαχνα καινουργια επιχειρήματα. Ειναι τυχαίο οτι τα τελευταία 15 χρονια οποιος με πλησίασε με linux στα χέρια μιλούσε λιγο ως πολυ σαν αυτους τους "μάρτυρες του ιεχωβα" που σε αρχίζουν στα εξάψαλμα επειδη εισαι -ή νομίζουν οτι εισαι- χριστιανός ορθόδοξος; Το να βλέπουμε την αντίδραση μερικών ατόμων και να υποθέτουμε και πως όλοι οι υπόλοιποι που έχουν κάποια κοινά πράγματα μαζί τους συμπεριφέρονται αναλόγως ή έχουν τις ίδιες αντιλήψεις δεν είναι και ότι πιο υγιές. Δεν ειναι μερικοι, ειναι πολυ περισσότεροι απ'οσο νομίζεις και κανουν ακόμα περισσότερη "φασαρία". Ειναι αυτοι που ανέλαβαν εκδικητές της microsoft και σταυροφόροι του linux (μα ποιος απο σας τους το ζητησε; ). Την ασχημη εντύπωση για το ελιτίστικο, υπεροπτικό στυλ της linux κοινότητας την δημιουργούν αυτοι, δυστυχως.. Εγω δεν εκανα τιποτε περισσότερο απο μια απλη διαπίστωση.
FarCry Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Windows 7 is enough to kill Linux on the desktop Απο ενα ubuntu fan boy. http://www.theinquirer.net/inquirer/review/392/1050392/windows-7-is-enough-to-kill-linux-on-the-desktop :devil: If Microsoft had released Windows 7 instead of Vista there would have been no rise of Ubuntu or OSX
tritonas00 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 If Microsoft had released Windows 7 instead of Vista there would have been no rise of Ubuntu or OSX "καλλιο αργα παρα ποτε!" ΛΟΛ
aurelius Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Την παλευετε ? Απ οσο θυμαμαι, το πρωτο επιχειρημα του αρθρου ηταν τα γραφικα. Ωραιος λογος ...
pigeon Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Τι να την παλέψουμε, ασε... Ολο με τις γκλαμουριες και τα γυαλιστερα ασχολουνται, μου φαινεται θα μας δώσουν δώρο και εκεινο το μικρο αρκουδάκι με το κορδονάκι, ξερεις, αυτο που βάζουν οι κοπελιες στα κινητά... Ουτε κομπολοι με "χαντρες" για μας τους ιθαγενεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις