Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ας παρουμε τα βασικα πρωτα:

Ειναι το Linux και οχι τα Linux! Το Linux απο μονο του, δεν ειναι πληρες λειτουργικο, ειναι πυρηνας λειτουργικου!

....

Επιπλεον, ειναι ξεκαθαρο πως:

• τα Windows, ειναι ενα User-Friendly λειτουργικο, που προσφερει τα απολυτως βασικα
  • Απο την αλλη, το Linux δεν ειναι πιο δυσχρηστο. ...Το Linux, ως λειτουργικο, εχει απιστευτες δυνατοτητες, εισαγει απιστευτες καινοτομιες και μαντεψτε γιατι... Οχι γιατι ειναι τσαμπα πραμα, αλλα γιατι ειναι ελευθερο!

αφού κι εσύ παρασύρεσαι και το κάνεις :lol:

Κοίτα, όταν οι περισσότεροι απο "εμάς" (... "ζούνε ανάμεσά μας" :confused: ), λέμε/γράφουμε "το Linux", "τα Λίνουξ", κλπ, εννοούμε μια αντιπροσωπευτική διανομή, έτοιμη προς εγκατάσταση (πχ ubuntu, fedora, κλπ δηλ. αυτες που δεν χρειαζονται compile from sources), τον πυρήνα, πακεταρισμένο στο ιδιο .iso με 100άδες άλλα κομμάτια, installers, drivers, utilities, daemons, window managers, κλπ..

Κάθε φορά που κάτι δεν δουλεύει, μπορει εσύ να δείχνεις κατανόηση λόγω γνώσεων, οτι "ρε παιδιά... τι φταέι ο coder του kernel, αφου το οι άλλοι δεν τέσταραν καλά το kde 4.0.2.1.2.3 για το τάδε μπαγκ... ", αλλα δεν μπορει να το απαιτείς αυτό απο όλους.

Το αν φταίει ο Torvalds, o Mr Ubuntu, to KDE, η Nvidia ή ο χατζηπετρής ειναι δουλειά των ιστορικών.

Οι 9/10 νέοι χρήστες φτάνουν στο ίδιο συμπέρασμα: Το μαραφέτι δεν δουλεύει! στο διάολο η M$, η Apple, και ΤΑ Λίνουξ!! :mad: :mad: :mad:

Αυτά και, εκ μέρους των όλων των συναδέλφων γραφικών, για τον αδόκιμο τρόπο έκφρασης, ζητώ συγνώμη.

ΤΑ Λίνουξ! ΤΑ Λίνουξ! ΤΑ Λίνουξ! :lol:

..διαφερει πολυ απο τα Windows, κατα τη γνωμη ομως οχι για πολυ καιρο. Και ξερεις γιατι? Οχι γιατι το Linux προσαρμοζεται στο window-ειδες τροπο λειτουργιας, αλλα γιατι τα Windows προσαρμοζονται στο Linuxοειδες τροπο λειτουργιας (Call me UAC baby, σιγουρα πραγματα, οχι μπατε ιοι αλεστε οπως ισχυε καποτε [αυτο πηγαινε για τη σποντα του root:)])

Κανεις δεν ειπε οτι τα Βιστα -γιατι με αυτα ηρθε το UAC- ειναι οτι καλύτερο εχει βγάλει η Μς. Ειναι ανεπιθύμητο χαρακτηριστικό.

τωρα, πες μου... σε πόσο χρόνο και με πόσα κλικ, μπορεις να μετατρέψεις τα Win σε ενα ντε φάκτο "single user OS". Με autologin ως ΘΕΟΣ, να κάνω ότι θέλω και λογαριασμό να μη δίνω σε καμιά νταντά.

Γιατι να το κάνω; ΕΤΣΙ! δικο μου το pc ότι θέλω κάνω. Δεν μ ενδιαφέρει καμία ασφάλεια! θελω να μπαινουν οι σκυλοι και να αλέθουν στο συστημά μου. !

Μπορώ;

(κατι λεγαμε πριν για ελευθερία)

ωραια. τωρα πες μου σε πόσο χρόνο και με ποια προσπάθεια, μπορω να το κάνω αυτο σε ενα δημοφιλες Linux, ΣΥΓΝΩΜΗ πάλι, σε μια δημοφιλή διανομή (πχ Ubuntu). (εννοείται: χωρίς να την κάνω ολόκληρη compile απο τα sources).

• Απαντ. 242
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
τωρα, πες μου... σε πόσο χρόνο και με πόσα κλικ, μπορεις να μετατρέψεις τα Win σε ενα ντε φάκτο "single user OS". Με autologin ως ΘΕΟΣ, να κάνω ότι θέλω και λογαριασμό να μη δίνω σε καμιά νταντά.

Γιατι να το κάνω; ΕΤΣΙ! δικο μου το pc ότι θέλω κάνω. Δεν μ ενδιαφέρει καμία ασφάλεια! θελω να μπαινουν οι σκυλοι και να αλέθουν στο συστημά μου. !

Μπορώ;

ωραια. τωρα πες μου σε πόσο χρόνο και με ποια προσπάθεια, μπορω να το κάνω αυτο σε ενα δημοφιλες Linux, ΣΥΓΝΩΜΗ πάλι, σε μια δημοφιλή διανομή (πχ Ubuntu). (εννοείται: χωρίς να την κάνω ολόκληρη compile απο τα sources).

Εκτός απο άσχετος, είσαι και ******* έτσι;

Το autologin ρυθμίζεται με 2 click σε οποιονδήποτε display manager.

Με ενα επιπλέον click μπορείς να συνδέεσαι και σαν root (administrator) στο σύστημα και να κάνεις Ο,ΤΙ γουστάρεις.

Επεξ/σία από Ventrix
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
δεν ισχύουν αυτά που λές, γατούλι.

έλα ρε, σοβαρά;

screen1ix2.png

και αυτό τι είναι; μανιτάρι μαγικό;

τελικά είσαι και τα δύο... ;)

πάρτο και σε gnome απο google (αν και παλιά φωτο) να γουστάρεις:

login-screen.png

Επεξ/σία από Ventrix
Δημοσ.

έχω περάσει απο αυτα τα dialogs, πολάκις. δεν ειναι εκει το θέμα.

Το σύστημα δεν συμπεριφέρεται όπως θα έπρεπε επειδη τσέκαρες 2 κουτάκια.

Δημοσ.
έχω περάσει απο αυτα τα dialogs, πολάκις. δεν ειναι εκει το θέμα.

Το σύστημα δεν συμπεριφέρεται όπως θα έπρεπε επειδη τσέκαρες 2 κουτάκια.

...

πραγματικά ρεζιλεύεσαι...

μην συνεχίζεις.

σε παρακαλώ ειλικρινά δηλαδή με όλη την καλή διάθεση...

Δημοσ.

Είτε δεν το έχεις προσπαθήσει, είτε κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. μελέτα λιγο ακόμα και ξαναέλα με νέα screenshots

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
να κλειδωθει καλυτερα το θεμα διοτι ερχεται ο καθε περιεργος και λεει το κοντο του και το μακρυ του

Ετσι.. Ετσι... Δημοκρατικά, Ελευθερα, Πρωτοποριακά. :P

btw, συμφωνώ απόλυτα με τον random περι singleuser OS και στριφνότητας του λειτουργικού. Και τα λεω ως DOS-(commandline)-fanboy και winapi delphi v1.0 developer, ξέρω απο καλό λάδι (που μας εβγαλε η MS κάνοντας μια κλήση API και επαιρνες BSOD) :) Πόσω μαλλον να ημουν "μεσος χρήστης"...

Στην εποχη των scripted γλωσσών και του πολυ ισχυρου hardware, ειναι απαράδεκτο να υπάρχουν OS με δεινοσαυρικές αγκυλώσεις στο παρελθον και να απαιτουν απο το χρήστη να μάθει ξανα απο την αρχη θεωρία υπολογιστών. Στο κάτω κάτω ειναι ενα μέσο που συνδέει χρήστη και hardware , κατα τη γνώμη μου πιο γρήγορα απο τα windows αλλα οχι τόσο αποτελεσματικά.

Επεξ/σία από pigeon
Δημοσ.

Πιστεύω πως η μείωση του boot χρόνου οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στο νέο FS (ext4), οπότε χρωστάμε πολλά μπράβο και στους developers.

Αξιοσημείωτη είναι η διαφορά νοοτροπίας ανάμεσα στους δύο κόσμους. Ο ένας (linux) σου πετάει καμιά 10αριά FS να διαλέξεις στην εγκατάσταση, συνεχίζει όμως το development και σου δίνει κάτι δραματικά καλύτερο (ext4). Ο άλλος είναι προσκολλημένος σε FS που φαντάζουν αρχαία (μάλλον ενικό έπρεπε να χρησιμοποιήσω - μόνο ένα είναι) και είναι ανεπαρκή για τις απαιτήσεις των καιρών.

Αυτή η διαφορετική νοοτροπία φαίνεται σε όλες τις πτυχές των δύο OS (π.χ. δεν υπάρχει ούτε μισός χρήστης που να ξέρει τι του γίνεται και να θέλει τη registry, αλλά η M$ θα συνεχίσει να την "προσφέρει" μέχρι τελικής πτώσεως)

Δημοσ.
Κανεις δεν ειπε οτι τα Βιστα -γιατι με αυτα ηρθε το UAC- ειναι οτι καλύτερο εχει βγάλει η Μς. Ειναι ανεπιθύμητο χαρακτηριστικό.

τωρα' date=' πες μου... σε πόσο χρόνο και με πόσα κλικ, μπορεις να μετατρέψεις τα Win σε ενα ντε φάκτο "single user OS". Με autologin ως ΘΕΟΣ, να κάνω ότι θέλω και λογαριασμό να μη δίνω σε καμιά νταντά.

Γιατι να το κάνω; ΕΤΣΙ! δικο μου το pc ότι θέλω κάνω. Δεν μ ενδιαφέρει καμία ασφάλεια! [b']θελω [/b] να μπαινουν οι σκυλοι και να αλέθουν στο συστημά μου. !

Μπορώ;

Για να ενεργοποιησεις το autologin στο ubuntu, δεν ειναι τιποτα αλλο παρα 5 το πολυ κλικ (και το εννοω, δεν το λεω μεταφορικα). Φυσικα και το root promt απενεργοποιειται, απλα δεν μπηκα ποτε στο κοπο να το κανω, γιατι και γρηγορο ειναι σε αντιθεση με το ανεπιθυμητο UAC των windows (που κολλαει μεχρι και 10 δευτερα σε σουπερ-ουαου υπολογιστη μεχρι να ανοιξει) αλλα και πολυ αξιοπιστο για την ασφαλεια του συστηματος. Σιγουρα παντως, για να το απενεργοποιησω στα windows, μου πηρε κατι παραπανω απο 100 κλικ στον χαoδη πινακα ελεγχου αλλα και στο Google ;)

αφού κι εσύ παρασύρεσαι και το κάνεις :lol:

Κοίτα, όταν οι περισσότεροι απο "εμάς" (... "ζούνε ανάμεσά μας" :confused: ), λέμε/γράφουμε "το Linux", "τα Λίνουξ", κλπ, εννοούμε μια αντιπροσωπευτική διανομή, έτοιμη προς εγκατάσταση (πχ ubuntu, fedora, κλπ δηλ. αυτες που δεν χρειαζονται compile from sources), τον πυρήνα, πακεταρισμένο στο ιδιο .iso με 100άδες άλλα κομμάτια, installers, drivers, utilities, daemons, window managers, κλπ..

Κάθε φορά που κάτι δεν δουλεύει, μπορει εσύ να δείχνεις κατανόηση λόγω γνώσεων, οτι "ρε παιδιά... τι φταέι ο coder του kernel, αφου το οι άλλοι δεν τέσταραν καλά το kde 4.0.2.1.2.3 για το τάδε μπαγκ... ", αλλα δεν μπορει να το απαιτείς αυτό απο όλους.

Το αν φταίει ο Torvalds, o Mr Ubuntu, to KDE, η Nvidia ή ο χατζηπετρής ειναι δουλειά των ιστορικών.

Οι 9/10 νέοι χρήστες φτάνουν στο ίδιο συμπέρασμα: Το μαραφέτι δεν δουλεύει! στο διάολο η M$, η Apple, και ΤΑ Λίνουξ!! :mad: :mad: :mad:

Αυτά και, εκ μέρους των όλων των συναδέλφων γραφικών, για τον αδόκιμο τρόπο έκφρασης, ζητώ συγνώμη.

ΤΑ Λίνουξ! ΤΑ Λίνουξ! ΤΑ Λίνουξ! :lol:

Εγω απλα σου εξηγησα γιατι λεμε το Linux και οχι τα Linux. Δεν σου απαγορευσα ποτε να το λες τα Linux, απλα κανοντας το, εμενα με πειθεις για την ασχετοσυνη σου περι Linux και οτι δεν εχεις ασχοληθει ποτε σου σοβαρα οσο ασχοληθηκες με τα windows για να εκφρασεις αποψη για τα 2 λειτουργικα :devil:

Δημοσ.
Πιστεύω πως η μείωση του boot χρόνου οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στο νέο FS (ext4), οπότε χρωστάμε πολλά μπράβο και στους developers.

Διαβασε το αρθρο και θα δεις οτι η ειδηση δεν στεκει. Συγκρινουν ενα ext3 σε AMD Sempron με ext4 σε Intel C2D χωρις να λενε σε τι κατασταση ειναι το OS, ποια services και ποια modules τρεχουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδη το βρηκα πριν λίγο καιρο και το εφερε η κουβέντα:

This easy-to-use tool runs under Windows and allows you to browse Ext2/Ext3 Linux file systems and extract files from there

http://www.diskinternals.com/linux-reader/

(...) σε αντιθεση με το ανεπιθυμητο UAC των windows (που κολλαει μεχρι και 10 δευτερα σε σουπερ-ουαου υπολογιστη μεχρι να ανοιξει) αλλα και πολυ αξιοπιστο για την ασφαλεια του συστηματος. Σιγουρα παντως, για να το απενεργοποιησω στα windows, μου πηρε κατι παραπανω απο 100 κλικ στον χαoδη πινακα ελεγχου αλλα και στο Google ;)

ελα, λυπήσου μας... :cry:

1 click ειναι στο msconfig :shock: και τα ρέστα στο 1ο link που βγαζει το google. Στα Windows 7 το αλλάξανε και εχει 4 στάδια, ειναι λιγότερο εκνευριστικό αλλα μαλλον το ιδιο αχρηστο οπως και πριν. Ωρα να ξεκολλήσει η βελόνα απο το UAC..

Με τέτοια επιχειρήματα δυσκολα θα πείσεις κάποιο "μέσο χρήστη" για την ακρίβεια των υπόλοιπων γραφομένων σου. Καλο θα ειναι να δοκιμάζουμε επι τόπου το "αλλο" OS με ενα VirtualBox για οτι απορίες εχουμε και να αποφεύγουμε τις ιδεοληψίες απο διάφορα linux-win-fanboys forums.

-----Προστέθηκε 15/1/2009 στις 04 : 56 : 54-----

(...)π.χ. δεν υπάρχει ούτε μισός χρήστης που να ξέρει τι του γίνεται και να θέλει τη registry, αλλά η M$ θα συνεχίσει να την "προσφέρει" μέχρι τελικής πτώσεως

Ok, και τι εγινε; μια βάση δεδομένων με settings ειναι.. Οι σοβαροί developers πλεον την χρησιμοποιούν για readonly , τα settings πανε σε xml ή ini για portability.

Επεξ/σία από pigeon
Αυτόματη ένωση μηνυμάτων
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...